Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#3301 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Challenger__ wrote:Iz Zlatkovog nastupa: svi se bave posljedicama, a niko uzrocima. Zaboravlja se da se desila invazija na Irak, pod lažnom optužbom, koja je uzela milion ljudskih života, zaboravlja se da se dešava Sirija, također pod lažnom optužbom. Zaboravlja se da ove terorističke formacije "nisu pale s neba" nego ih je neko stvorio, od talibana u Afganistanu, Al-Qaede do ISIL-a, a sada kada su se oteli kontroli svi pričaju o posljedicama... Također, tvrdi da postoji opasnost da se stvar desi i na našim prostorima a uvjerenja je da će se stvar ponavljati, širom zapadnog svijeta...

Ukratko, pogledati koga zanima jedno razmišljanje na temu "zašto se sve ovo dešava".
Ukratko, pogledati jedno sranje od relativiziranja o tome kako su svi krivi, samo mali, slatki, naivni teroritići nisu imalai drugog izbora nego da na ovu silnu nepravdu odgovore sa ovim napadom.
dpjokala26

#3302 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

sha_ba wrote:
dpjokala26 wrote:
sha_ba wrote:meni je strasnije kad vidim da su autori ovih komentara mahom djeca....
gdje živis? vani? nasa djeca odrasli su u uglavnom etnički čistim sredinama, srbi u srpskom dijelu, hrvati u hrvatskom dijelu i bošnjaci u bošnjačkom dijelu. vecina zadojena mrznjom prema drugim i drugacijim.
nema to veze s tim gdje ja zivim... ako bolje pogledas vecina ovih komentatora zive u mrskoj Evropi... ne bih bas rekla da se skoluju u specijalnim skolama ZE i da odbijaju sve socijalno ekonomske uslove i prava...
nije skola primarna. tu su radikalne skupine,vjerski objekti pa i porodice.
mefistofilis

#3303 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mefistofilis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Challenger__ wrote:Iz Zlatkovog nastupa: svi se bave posljedicama, a niko uzrocima. Zaboravlja se da se desila invazija na Irak, pod lažnom optužbom, koja je uzela milion ljudskih života, zaboravlja se da se dešava Sirija, također pod lažnom optužbom. Zaboravlja se da ove terorističke formacije "nisu pale s neba" nego ih je neko stvorio, od talibana u Afganistanu, Al-Qaede do ISIL-a, a sada kada su se oteli kontroli svi pričaju o posljedicama... Također, tvrdi da postoji opasnost da se stvar desi i na našim prostorima a uvjerenja je da će se stvar ponavljati, širom zapadnog svijeta...

Ukratko, pogledati koga zanima jedno razmišljanje na temu "zašto se sve ovo dešava".
Ukratko, pogledati jedno sranje od relativiziranja o tome kako su svi krivi, samo mali, slatki, naivni teroritići nisu imalai drugog izbora nego da na ovu silnu nepravdu odgovore sa ovim napadom.
ti si le frajeru lud, hladno
It_is_a_Leclerc

#3304 Re: Terorizam u Parizu!

mefistofilis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Argumentovano. Samo argumentovano :thumbup:
VjecitiStudent

#3305 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Francuska ima svoj dodatni komad istorije
http://www.independent.co.uk/voices/com ... 69184.html
mefistofilis

#3306 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mefistofilis »

ma brate, pljujes po onome sto zagovaras("sloboda govora") i jos si histerican. pozdrav
It_is_a_Leclerc

#3307 Re: Terorizam u Parizu!

mefistofilis wrote:ma brate, pljujes po onome sto zagovaras("sloboda govora") i jos si histerican. pozdrav
To je izmišljotina. Ja bilo kome dajem pravo da govori, i sebi pravo da se ne slažem s tim što govori. Ipak, ne dajem sebi za pravo da uzmem Kalašnjikov i ubijem onog čije mi se riječi ne sviđaju.
nosara

#3308 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

mefistofilis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Nije lud ako ne shvata... To je, doduse, jos gore i opasnije... :lol:
5 0 5

#3309 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

iceman2010 wrote:
uglavnomja wrote:
a ti sa pojmovima satira i karikatura :-)
Recimo necrtas neciju majku kako vrsi felacio. To bi po tvom moglo proci pod satiru i karikaturu? Sloboda govora ne podrazumjeva da mozes da pises, crtas, snimas bas sve sto ti je q. cejf.
vidi prijaltelju, i mene vrijedjaju stotine reality programa koji eksploatisu i manipulisu gomile praznoglavaca, smeta mi i industrija koja ismijava gomile ljudi zarad "tiraza" kao sto ti kazes, pa ne zahtjevam da se to ukine, nego kao sto covjek rece, zaobidjes i gotovo. ne vidim da se neko pretjerano sekira za moje "dusevne bolove" pa da kaze, smeta petstopetici, hajmo to ukinuti. uvreda je subjektivna stvar, i za svakoga je drugacije. odrasla osoba se mora znati nositi sa ostatkom svijeta, razlicitim gledanjem na stvari itd. sta se desi sa tobom kada te neko ili nesto uvrijedi? nista. odes spavati, probudis se isti covjek. da se probudis sa ebolom, onda bi rekao, ok, treba paziti sta se prica. ovako, tvoja je odgovornost kao odrasle i zrele osobe da se nosis sa svojim emocijama. nemas pravo da druge pozivas na modifikovanje svojih vrijednosti samo zato jer tebe takvo glediste presjeca u grudima.
Challenger__

#3310 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ukratko, pogledati jedno sranje od relativiziranja o tome kako su svi krivi, samo mali, slatki, naivni teroritići nisu imalai drugog izbora nego da na ovu silnu nepravdu odgovore sa ovim napadom.
Prićaš napamet, buncaš. Niko nije tako osipao paljbu po ekstremizmu, kao Zlatko. Niko na našim prostorima nije ovo predvidio, a Zlatko jeste. Jeste, jer se bavi uzrocima, a uzroci su na barem dvije adrese: politici zapada koja je naoružavala i instrumentalizovala ekstremizam i samom ekstremizmu koji su lice i naličje ovog problema.
iceman2010

#3311 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

5 0 5 wrote: a ko je taj koji je u stanju da podvuce crtu i da odredi sta je uvrijedljivo i sta se moze reci a sta ne? ako danas kazemo moze sve ali ne moze muhamed, onda ce mu se sutra pridruziti i isus i krava i kralj i predsjednik i vlada i terorist. prije nego sto se okrenes sloboda govora ce biti kao minsko polje gdje ces morati paziti na svaku rijec da nekoga potencijalno ne bi uvrijedio.
Sud. Kako postoji mogucnost da se listovi kazne na tom istom sudu kada pisu nesto drugo (slucaj predsjednik)? I kod nas sjevaju svako malo tuzbe po raznim sudovima zbog pisanja medija. Poznaje to i zapadna evropa. Ocigledno je da je ta sloboda govora ogranicena kada su neke teme u pitanju. Mario Baloteli napise da super mario skace ko crnac i sakuplja pare kao jevrej i poslije se mora izvinjavati (dobije i cini mi se jednu utakmicu kazne). Digla se frka. Da je u slican kontekst stavio muslimane i Muhameda a.s. ispao bi duhovit. O tome se radi. Ocigledno postoje dvostruki arsini i na vrijedjanje muslimana i Islama se gleda blagonaklono. Sjeca li se neko kazne za muslimana na utakmici americkog fudbala zato sto je napravio sedzdu?
It_is_a_Leclerc

#3312 Re: Terorizam u Parizu!

Možete vi stvari svoditi na ad hominem argumentaciju. To je, ionako, utočište za slabe diskutante i neznalice svih kolorita. I moj bošnjački narod je kroz historiju ubijan, mučen, prebijan, kultura nam je zatirana, jezik nam komunisti izbacili iz upotrebe, vjera bila rigidno ograničena, pa šta sad ?! Ja imam pravo da odem u Beograd sa kalašnjikovom i ubijem ljude zbog toga ?!

To su relativizatorske gadarije. Nije ni čudo da na um padaju jedino rashodovanim nazovi umjetnicima poput Damira Nikšića i Vedrane Rudan.
fosna2014

#3313 Re: Terorizam u Parizu!

Post by fosna2014 »

Image
nosara

#3314 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Challenger__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ukratko, pogledati jedno sranje od relativiziranja o tome kako su svi krivi, samo mali, slatki, naivni teroritići nisu imalai drugog izbora nego da na ovu silnu nepravdu odgovore sa ovim napadom.
Prićaš napamet, buncaš. Niko nije tako osipao paljbu po ekstremizmu, kao Zlatko. Niko na našim prostorima nije ovo predvidio, a Zlatko jeste. Jeste, jer se bavi uzrocima, a uzroci su na barem dvije adrese: politici zapada koja je naoružavala i instrumentalizovala ekstremizam i samom ekstremizmu koji su lice i naličje ovog problema.
Svaka cast...

Ovo je jos jedna manifestacija dirigovanog i programiranog ekstremizma... Razlog - niki nema da se zali kad vlada potrosi koji trilion eura na "bezbjednost" u eu... :D
Freamon Lester

#3315 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Challenger__ wrote:
Naravno najcrnji momenti zapadnog imperijalizma su oni kada je NATO pakt bombardovao slobodarsku Srbiju zbog nafte na Kosovu... "idi bre Srbine" i ti tvoja propaganda...
kakavdanakneiskustvu

#3316 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kakavdanakneiskustvu »

fosna2014 wrote:Image
Korisničkoime

#3317 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Korisničkoime »

richard lavlje srce wrote:
Warashii wrote:
Ima ovdje svega i svačega. Ima ih i onih koji podržavaju, nismo valjda slijepi, prošetamo ulicama bh gradova ali koji je procenat tih ljudi?
Jel to ogromna manjina govori u ime ostalih?
Ali ti i da si normalan musliman i dobar komšija meni hrišćaninu, ja te ne čujem od te manjine , toliko je ta manjina glasna.

Mislim da je ova esklacija nasilja koje praktikuju radikalni muslimani, ipak muslimansko pitanje prije svega.
Trebaju ga sami riješiti, jer ako budu rješavali zvanični organi, vrlo je vrjeovatno da će potkačiti i nekog čiji je jedini grijeh što je djeli vjeru sa životinjama koje su streljale ljude.
Apsolutno i prije svega je muslimansko pitanje, i prije svih mi muslimani koji ne vjerujemo u njihovu ideologiju da cijeli svijet treba natjerati na vjeru kakvu ja imam i kakvu ja prakticiram moramo da se u prvim redovima borimo protiv takvih. Međutim nikakvo drugačije rješavanje osim putem zvaničnih organa ne dolazi u pitanje, mi ostali muslimani ne smijemo da se prihvatimo samovlasti i da mi ne daj Bože po principu rulkje nekome sudimo i presuđujemo. Samo i isključivo putem zvaničnih organa i važećih zakonskih odredaba i samo individualno one koji su prekršili zakon. Svako u selefijskoj zajednici ili van nje ko prekrši Zakon ima ime i prezime postoje organi te odgovarajući zakoni ostaje samo još rad i procesuiranje. Međutim ono što se mora istaknuti je činjenica da je za efikasno djelovanje potreban i efikasan sigurnosni aparat kojeg mi na žalost nemamo niti ćemo ga ubrzo imati a zahvaljuljući RS-u te zajebanciji oko nadležnosti entiteta države ali i kantona. Vidio si i sam kako je projekat jedinstvene policije završio a koja je bila samo prvi korak u stvaranju efikasnog sigurnosnog sistema u BiH. Ljudi, političari se doslovno igraju sa sigržurnošću svojih građana u ime političkih poena u vlastite koristi. U državi kakva je BiH u kojoj se ništa ne može jednostrano i samostalno odlučiti prozivanje Bošnjaka-muslimana je neozbiljno i na kraju zlonamjerno budući da je najveću uslugu svim koji se griješe o zakon pa tako i ekstremnim islamistima učinio vođa iz Laktaša pravoslavac i Srbin Milorad Dodik.
sha_ba

#3318 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sha_ba »

dpjokala26 wrote: nije skola primarna. tu su radikalne skupine,vjerski objekti pa i porodice.
ma i nije, nego nisam ni mislila u tom kontekstu..
a ja bi ipak porodicu stavila na prvo mjesto
Challenger__

#3319 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Freamon Lester wrote:
Challenger__ wrote:
Naravno najcrnji momenti zapadnog imperijalizma su oni kada je NATO pakt bombardovao slobodarsku Srbiju zbog nafte na Kosovu... "idi bre Srbine" i ti tvoja propaganda...
Zlatko Srbin?

:lol:
fosna2014

#3320 Re: Terorizam u Parizu!

Post by fosna2014 »

Image
Freamon Lester

#3321 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Challenger__ wrote:
Zlatko Srbin?

Ma kakav Zlatko. Ti. Po licnom uvjerenju, po tome ko te napravio manje-vise nebitno. Pucas rusko-srpsku propagandu godinama.
nosara

#3322 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

It_is_a_Leclerc wrote:I moj bošnjački narod je kroz historiju ubijan, mučen, prebijan, kultura nam je zatirana, jezik nam komunisti izbacili iz upotrebe, vjera bila rigidno ograničena, pa šta sad ?! Ja imam pravo da odem u Beograd sa kalašnjikovom i ubijem ljude zbog toga ?!
Mi smo imali republicki ogranak sluzbe u Sarajevu... Sta ces u Beogradu...? Ne kontam... :?
Challenger__

#3323 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Challenger__ »

Freamon Lester wrote:
Challenger__ wrote:
Zlatko Srbin?

Ma kakav Zlatko. Ti. Po licnom uvjerenju, po tome ko te napravio manje-vise nebitno. Pucas rusko-srpsku propagandu godinama.
Razumijem. Ko misli svojom glavom taj je "Srbin". A oni drugi su valjda Bošnjaci. Kakva uvreda. Zbog vrijeđanja Bošnjaka prijavljujem komentar.
nosara

#3324 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Challenger__ wrote:
Freamon Lester wrote:
Challenger__ wrote:
Zlatko Srbin?

Razumijem. Ko misli svojom glavom taj je "Srbin". A oni drugi su valjda Bošnjaci. Kakva uvreda. Zbog vrijeđanja Bošnjaka prijavljujem komentar.
Freamon Lester

#3325 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

Challenger__ wrote: Razumijem. Ko misli svojom glavom taj je "Srbin". A oni drugi su valjda Bošnjaci. Kakva uvreda. Zbog vrijeđanja Bošnjaka prijavljujem komentar.
:roll: :lol: Daleko od toga da ti mislis svojom glavom...
Post Reply