ko ti savjetuje da ih uspavašljuspica wrote:cime da uspavam 7-8 kerova, radi preseljenja na drugu lokaciju...buhe su mi naselile u stanu, nakon ciscenja one i dalje u stanu...
samo ih ispusti na ulicu i ostavi ih tamo--to je u trendu
ko ti savjetuje da ih uspavašljuspica wrote:cime da uspavam 7-8 kerova, radi preseljenja na drugu lokaciju...buhe su mi naselile u stanu, nakon ciscenja one i dalje u stanu...
draga ljuspice, ebola postoji, poznata doktorima vec decenijama, ali epidemije su tamo negdje u afriKi ... pa nije bilo toliko frke. ali sad kad su poceli dolaziti zarazeni ljudi u ostatak svijeta - tu pocinje panika.ljuspica wrote:Pa moram ih prvo uspavati da bih ih preselila...kako da ga uhavtim kad bi me podero....
p.s. Nesto citam malo prije...ne vjerujem da ebola postoji, tj. da je toliko ljudi umrlo od te bolesti, da je toliko opasna itd....a sa druge strane kad razmislim "A sta ako stvarno postoji?!!!", fino pise da se od ebole mogu razboliti i ljudi i zivotinje. Bolest ide preko mokrace, izmeta.....ako nas trefi ovo sve, i ako zaista ta ebola postoji i siri se na ovakav nacin, od ovoliko kerova, njihove mokrace i izmeta, vrlo brzo svi cemo se zaraziti...
off-topiKuglavnomja wrote:draga ljuspice, ebola postoji, poznata doktorima vec decenijama, ali epidemije su tamo negdje u afriKi ... pa nije bilo toliko frke. ali sad kad su poceli dolaziti zarazeni ljudi u ostatak svijeta - tu pocinje panika.ljuspica wrote:Pa moram ih prvo uspavati da bih ih preselila...kako da ga uhavtim kad bi me podero....
p.s. Nesto citam malo prije...ne vjerujem da ebola postoji, tj. da je toliko ljudi umrlo od te bolesti, da je toliko opasna itd....a sa druge strane kad razmislim "A sta ako stvarno postoji?!!!", fino pise da se od ebole mogu razboliti i ljudi i zivotinje. Bolest ide preko mokrace, izmeta.....ako nas trefi ovo sve, i ako zaista ta ebola postoji i siri se na ovakav nacin, od ovoliko kerova, njihove mokrace i izmeta, vrlo brzo svi cemo se zaraziti...
inace, virus ebole zivi normalno u nekoj maloj zivotinjici, sismisu. kad su ljudi oteli sume majmunima, tim i hranu, poceli su majmuni da jedu te zivotinjice i zarazili se. takvi bolesni ili cak mrtvi su padali na zemlju i tako su ih ljudi kupili i jelitako je pocela prva zaraza. onda se lako siri medju ljudima, preko tjelesnih izlucevina (ukucaj u google hrvatski zavod za zdravstvo ima dobar tekst).
samo mislim da to neces dobiti od avlijanera
drugi profil wrote:Kad mu mater bude trebala u starosti paznju nrk joj kupi kera.
...s tipfeler masine...
Nadam se da je tako, ali nedavno se ovo dogodilo u Ahatovicima i na tom podrucju ih ima jos uvijek.Naslovnica wrote:Kod nas u Novom Gradu pasa je evidento manje.
Svaka čast LOKOM-u i načelniku Efendiću, samo nastavite istim tempom i efikasnošću!
![]()
![]()
U mojoj ulici od dvadesetak kuca najmanje 20 stenadi, plus dvije ili tri kuje pred okotom. Velikih pasa ima oko 20.drugi profil wrote:Zato ih kod mene ima vise. Isto u ng. Pet stenaca. Hvala dogtrastu sad nit ih pobit nit ih ostavit.
...s tipfeler masine...
Jucer ih sklanjao sa ceste da ih auta ne pogaze. Ne mogu im nauditi. Zato kazem nit ih ostavit nit ih pobit.Zastozato wrote:U mojoj ulici od dvadesetak kuca najmanje 20 stenadi, plus dvije ili tri kuje pred okotom. Velikih pasa ima oko 20.drugi profil wrote:Zato ih kod mene ima vise. Isto u ng. Pet stenaca. Hvala dogtrastu sad nit ih pobit nit ih ostavit.
...s tipfeler masine...
Sve je to tacno, ali ubij jednog psa eto ti policije da te zatvori. Zasticeniji su od covjeka. Da je usvojen zakon negdje tamo pocetkom godine kad se razgovaralo o tome, da se psi eutaniziraju nakon odredjenog boravka u azilu, mi sad ne bismo imali nijednog psa na ulici. Usvajanje takvog zakona koce oni kojima godi ovakvo stanje bez obzira sto to zele svi gradjani. Cinjenica je da niko ne zeli pse na ulicama, stvar je u tome sto pisanjem na forumu, bez neceg organizovanijeg i konkretnijeg, necemo nista promijeniti. Ne samo ovaj problem, vec sve probleme gradjani mogu rijesiti da su organizovaniji.MeSko Hz wrote:Ma treba ih pobiti , jer šta će jadni nit je njima dobro nit nama ....
Zastozato wrote:Sve je to tacno, ali ubij jednog psa eto ti policije da te zatvori. Zasticeniji su od covjeka. Da je usvojen zakon negdje tamo pocetkom godine kad se razgovaralo o tome, da se psi eutaniziraju nakon odredjenog boravka u azilu, mi sad ne bismo imali nijednog psa na ulici. Usvajanje takvog zakona koce oni kojima godi ovakvo stanje bez obzira sto to zele svi gradjani. Cinjenica je da niko ne zeli pse na ulicama, stvar je u tome sto pisanjem na forumu, bez neceg organizovanijeg i konkretnijeg, necemo nista promijeniti. Ne samo ovaj problem, vec sve probleme gradjani mogu rijesiti da su organizovaniji.MeSko Hz wrote:Ma treba ih pobiti , jer šta će jadni nit je njima dobro nit nama ....
avetinja wrote:I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?
Jel' to hoces nekoga da prijavis?kakavdanakneiskustvu wrote:
zna li ko koja je kazna za ovo?
ljuspica wrote:Jel' to hoces nekoga da prijavis?kakavdanakneiskustvu wrote:
zna li ko koja je kazna za ovo?
Po meni nije baš tako. Ima ih duplo manje ovdje gdje ja živim, plus na ostalim mjestima gdje se najviše krećem.Cyclops5 wrote:avetinja wrote:I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?
Ma kakvi šintori.Nigdje nikog a ove paščadije sve vise i vise.