Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pedeset

#3301 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

Od ponuđenih definitivno najbolje rješenje je Baka Slišković. Čovjek je pored svih problema dva puta uspio nas dovesti do toga da zadnja utakmica odlučuje. A sjetit ćete se tada Muniba Ušanovića, Dominkovića i kompanije koji su gledali samo sebe, čak je i Slišković rekao da ih je molio da 2003. protiv Danaca igramo u Zenici ali mu oni nisu dali jer bi više zaradili na Koševu od ulaznica. Ej njima bitnije pare od ulaznica nego EURO koji automatski donosi milione.
Romanista 101%

#3302 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

nije tacno za Zenicu, to su Danci stopirali u saradnji sa Uefom
emigrazione

#3303 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Ma ja ba, bolje imati nula iskustva nego iskustvo iz Premijer lige BiH i japanske lige :).
Pa jedini koji nema ama bas nikakvog iskusta je Amar Osim, ja ne vidim drugog...
Reci za Sergeja da nema iskustva je :lol: frajer godinama bio dio svega ovoga, igrao Bundesligu, LP...pa sta je trebao poslije, uzeti nekakav Lufenbehaben da bi ti rekao OK e sad ima iskustva :-)
Crvena Tifoza

#3304 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Zar je moguće da ljudi i danas prizivaju Sliškovića nakon svih onih 'Bajana', Jakirevića i sličnih igrača? :roll: Još samo neko da spomene Muzurovića. :roll:
__Phoenix__

#3305 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Muzurović je poslije Ćire naš najkvalitetniji selektor.
cassius

#3306 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cassius »

emigrazione wrote:
Ma ja ba, bolje imati nula iskustva nego iskustvo iz Premijer lige BiH i japanske lige :).
Pa jedini koji nema ama bas nikakvog iskusta je Amar Osim, ja ne vidim drugog...
Reci za Sergeja da nema iskustva je :lol: frajer godinama bio dio svega ovoga, igrao Bundesligu, LP...pa sta je trebao poslije, uzeti nekakav Lufenbehaben da bi ti rekao OK e sad ima iskustva :-)

a dobro, isto je iskustvo koje steknes kao igrac i koje steknes kao trener. :run:
TMovac

#3307 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by TMovac »

A_A_AKCIJA wrote:Znaci bitno je voditi bilo kakvu ekipu ili ekipicu, bez obzira kakva je?

Da, bitno je. Tačnije, najbitnije. Isti ti Fanaticosi su Papeta prozvali neznalicom. Šta je Barbarez, ako je on neznalica?

Pa je li vi stvarno mislite da Sergej nije nista naucio tokom svoje igracke karijere sto se tice treninga, taktike, svlacionica talk i tako to?

Možda i jeste, ali to nigdje nije dokazao. U sferi nagađanja.

Ima trenersku licensu, ima postovanje i igraca i navijaca, ima kariznu, vjeru u sebe, ima plan. Ali nema iskustvo vodjenja treninga pjetlica HSV-a ili FK Viteza, majku mu.

Ima licencu i to je to. Našu, iz NSBiH. Plan do sada nisam vidio. I to je nagađanje. Poštovanje ima, ali kao igrač. Barbarez mi je jedan od najdražih fudbalera, ali to nije nikakva garancija za ovaj posao. Dapače, šanse su da završi ko Pape, popljuvan. Stvarno ne bih volio da vidim taj scenario.

Treba ga uvesti u NS, ai kao selektora, nikako.
Pape nije popljuvan jer je imao lose rezultate. Popljuvan je zbog svoje bahatosti, zadrtosti. Koji hladno izjavljuje da nema potrebe da skautira protivnika. Jer mu je vaznije bilo da ne propusti utakmicu PSG-a nego da ode na izvlacenje grupa za SP. Jer je u repku gurao igrace koji nebi mogli igrati ni prosjecnim klubovima iz nase lige. Dok je one koji vrijede ignorirao ili cak i otjerao od nase repke. Nikad mu necu halaliti Seferovica.

Sto se Barbareza tice nisam za to da bude selektor. Cisto iz razloga jer nema iskustva i mislim da bi izgorio od prevelike zelje. Nesto slicno kao Neno Markovic u kosarci. Veliki patriota, veliki igrac, ali nazalost dozivio je katastrofu kao selektor. Sada se vec lagano dize. i mislim da ce za par godina sazrijeti za selektorske pozicije. Barbarez ako zeli dobro i sebi i nama, trebao bi prihvatiti da bude pomocnik u A timu. Cisto da stekne iskustva. ili da preuzme neku od mladjih selekcija.
emigrazione

#3308 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

a dobro, isto je iskustvo koje steknes kao igrac i koje steknes kao trener. :run:
U ovom slucaju da, apsolutno...cak sta vise, mislim da svaki igrac levela Sergeja moze predavanja drzati o treninzima i trenaznom procesu bilo kojem domacem ''strucnjaku'', koji nosa nije pomolio odavde 8-)
zrakomlat

#3309 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zrakomlat »

Džemaludinu Mušoviću dati drugu šansu :D
Paul F.

#3310 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Koliko ja znam svi selektori smatraju da je teže biti selektor nego igrač jer selektor mora da razmišlja o mnogo više stvari.
LSD

#3311 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

emigrazione wrote:
:facepalm: :facepalm: kako frajer sam sebe prska , to je cudo jedno
Lim Meng Kwong

#3312 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lim Meng Kwong »

Hadzibegic.
SkyLimit

#3313 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Ja cijenim Amara Osima. Došao je raditi ovdje u svojoj državi, odakle svi bježe, a samo na prezime uvijek može naći angažman u barem Austriji i Japanu. Evo i Kodro je došao u Sarajevo. Samo moralo se puno toga srediti u klubu da bi njemu bilo draže okušati se kao trener Sarajeva nego da nastavi tavoriti kao trener juniora Real Sociedada. Bilo bi lijepo da se i Bajramović, Rahimić i Barbarez vrate u BiH i preuzmu neke ekipe. Uostalom, lakše će se probiti kao treneri u svojoj državi nego negdje kao stranci, svako gura svoje, i to je u suštini pošteno. Jedino našim klubovima je draže dovoditi kojekakve prekodrinske polovnjake, i kao trenere, i kao igrače.
Last edited by SkyLimit on 04/12/2014 17:39, edited 1 time in total.
cassius

#3314 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cassius »

emigrazione wrote:
U ovom slucaju da, apsolutno...cak sta vise, mislim da svaki igrac levela Sergeja moze predavanja drzati o treninzima i trenaznom procesu bilo kojem domacem ''strucnjaku'', koji nosa nije pomolio odavde 8-)
Ne budi lud, bez uvrede, ovo sto pises nema veze sa razumom. Ali to je samo tvoj razmisljanje, sreca pa postoje kompetentniji ljudi od tebe.
Ne razumijem koji je to level Sergeja, jel npr level ko sto je Totti, Scholes, Zidane ,Guardiola i to ? Cak su i Zidane i Guardiola prvo vodili male ekipice pa postepeno isli do velikih.
Iako nisam fan Osima, cak sam i protiv njega, a tek protiv Hadzibegica i Glavasa, ali Osim je za Sergeja babuka. Znam da ces se upecat na ovo , ali ti jednostavno brkas pojmove, jer bi ti dao volan u ruke covjeku koji je davno zavrsio karijeru, nema nikakvog trenerskog iskustva,zadnjih godina jedino iskustvo koje ima je sjedenje za pokerskim stolom i da vodi reprezentaciju koja mora da se plasira na EP. Zbog cega? Zbog nekakvog levela koji je imao prije 10 godina ? To tako ne ide nigdje gdje je normalno, ali kod nas mozda i prode :P
emigrazione

#3315 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Moj favorit je Mesa, da se razumijemo...od pocetka :wink:
cassius

#3316 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cassius »

emigrazione wrote:Moj favorit je Mesa, da se razumijemo...od pocetka :wink:
E sad je opravdano sve sto si se isprovaljivao :lol:
Lim Meng Kwong

#3317 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lim Meng Kwong »

Faruk novi selektor.
emigrazione

#3318 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

cassius wrote:
E sad je opravdano sve sto si se isprovaljivao :lol:
Sta je opravdano, poredimo kompetencije Sergeja i Amara :-)
palermo

#3319 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

cassius wrote:
Ne budi lud, bez uvrede, ovo sto pises nema veze sa razumom. Ali to je samo tvoj razmisljanje, sreca pa postoje kompetentniji ljudi od tebe.
Ne razumijem koji je to level Sergeja, jel npr level ko sto je Totti, Scholes, Zidane ,Guardiola i to ? Cak su i Zidane i Guardiola prvo vodili male ekipice pa postepeno isli do velikih.
Iako nisam fan Osima, cak sam i protiv njega, a tek protiv Hadzibegica i Glavasa, ali Osim je za Sergeja babuka. Znam da ces se upecat na ovo , ali ti jednostavno brkas pojmove, jer bi ti dao volan u ruke covjeku koji je davno zavrsio karijeru, nema nikakvog trenerskog iskustva,zadnjih godina jedino iskustvo koje ima je sjedenje za pokerskim stolom i da vodi reprezentaciju koja mora da se plasira na EP. Zbog cega? Zbog nekakvog levela koji je imao prije 10 godina ? To tako ne ide nigdje gdje je normalno, ali kod nas mozda i prode :P
Pa nije baš nigdje da ne ide, al eto, kad vi tako kažete.

A kod nas sigurno neće proći
Radio Sarajevo

#3320 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

emigrazione wrote:
Druže, sorry ali fakat nemaš pojma o čemu pričaš. Reći da je 11 Amarovih trofeja ravno nuli, a Sergejeva igračka karijera ravna nekakvom iskustvu je fakat smiješno. To može uraditi samo neznalica ili okorjeli Pitar koji mrzi sve što ima veze sa Željom. Ja, kao navijač Želje, bih radije vidio Musemića na toj poziciji nego Sergeja, a Sergeja mnogo više volim kao osobu, ali brate nema osnove da bude selektor.

Ja ću ti sada nabrojati barem 20 igrača koji su to jednako ili više zaslužili od Sergeja, a mnogi od njih su imali i iskustvo pored toga, poput Baljića, Glavaša itd.

Igrao je i Demir Hotić Bundesligu, i to mnogo uspješnije od Barbareza, osvojio je titulu i kup, a sve vrijeme radi negdje kao trener, mainly u Bundesligi. Što ne bismo njega doveli onda?
palermo

#3321 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Radio Sarajevo wrote:
emigrazione wrote:
Druže, sorry ali fakat nemaš pojma o čemu pričaš. Reći da je 11 Amarovih trofeja ravno nuli, a Sergejeva igračka karijera ravna nekakvom iskustvu je fakat smiješno. To može uraditi samo neznalica ili okorjeli Pitar koji mrzi sve što ima veze sa Željom. Ja, kao navijač Želje, bih radije vidio Musemića na toj poziciji nego Sergeja, a Sergeja mnogo više volim kao osobu, ali brate nema osnove da bude selektor.

Ja ću ti sada nabrojati barem 20 igrača koji su to jednako ili više zaslužili od Sergeja, a mnogi od njih su imali i iskustvo pored toga, poput Baljića, Glavaša itd.

Igrao je i Demir Hotić Bundesligu, i to mnogo uspješnije od Barbareza, osvojio je titulu i kup, a sve vrijeme radi negdje kao trener, mainly u Bundesligi. Što ne bismo njega doveli onda?
Mislim, sve na stranu, ali čemu ove fraze.......pa maloprije si rekao da je maltretirao Bracu, da je ters, da je kao i Spaha unosio nemir....i onda ga voliš. Legitimno je reći, nisam za Sergeja, ali brate nema razloga za neka.....kako bih ti rekao....da, preseravanja......
emigrazione

#3322 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Druže, sorry ali fakat nemaš pojma o čemu pričaš. Reći da je 11 Amarovih trofeja ravno nuli, a Sergejeva igračka karijera ravna nekakvom iskustvu je fakat smiješno
Nemas ti pojma, nisam rekao da su trofeji Amara ravni nuli nego da lik, za razliku od Sergeja, nema veze sa fudbalom na ovoj razini, kontas....u stvari ima kao i ja, gleda ponekad ligu prvaka na TV-u i ove malo jace evropske utakmice, pogleda i reprezentaciju, nervira se ili raduje kako vec to ide, i to je to...
MOSALJOZE

#3323 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Zašto susjedi pjene kad čuju da je Amar kandidat za selektora??Svakako znate da neće biti,ali bitno je popljuvati.
todd_smith

#3324 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

MOSALJOZE wrote:Zašto susjedi pjene kad čuju da je Amar kandidat za selektora??Svakako znate da neće biti,ali bitno je popljuvati.
dosadni ste do bola sa tom pricom, jer koliko god da se amar kao sto ti kazes pljuje, jednako iste osobe pljuju i Hadzibegica

Ne znam ko mi je gori od njih 2, daleko im kuca od repke bila i jednom i drugom

Boli me kurac za zeljeznicar vs sarajevo u kontekstu repke, prestanite svaki dan neke gluposti izmisljati

ne znam jednog ozbiljnog forumasa koji navija za sarajevo ovdje da je pljuvao po amaru cisto eto jer ima veze sa zeljom

Saberite se
SSemir

#3325 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

nego, pazite sad ovo:
- Jedan član pregovaračkog tima N/FSBiH mi je malo-prije rekao da su s Vahom dogovorili 85 posto detalja, ali vas molim nemojte još otkrivati njegovo ime…

Ime člana pregovaračkog tima iz kuće bh. fudbala poznato je redakciji.

8)
Locked