Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
šatirana_ljubičica

#3301 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

nije to,vjeruj, ovo je nešto hronično :D
dobar osjecaj

#3302 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

šatirana_ljubičica wrote:nije to,vjeruj, ovo je nešto hronično :D
Kažeš joj da si toliko facinirana njenim nagonom za crnjacima da si morala otvoriti temu o tome na forumu da čuješ kakva su mišljenja drugih ljudi i pitas je želi li link da pročita :D
manekenka u penziji

#3303 Re: Žene pitaju žene

Post by manekenka u penziji »

@ljube:

To ti je odraz necijeg karaktera i osobenosti kojom osoba "zraci". Isto kao sto neko unese radost u prostoriju u koju uđe, tako neko unosi i nemir.
Zasto? Mozda zeli jos nekoga da ucini mrzovoljnim da ne bude sama u svom jadu. Ne mozes ti od crnjaka ocekivati nista pozitivno. Meni su to sitne duse koje samo traze paznju. Ignorisi i bit ce ti lakse. Kako? Ne budi sagovornik u tom crnjacenju, ne daj joj povoda da nastavlja pricu, okreni na salu i bit ce ti puno lakse a ona ce da se pojede.
šatirana_ljubičica

#3304 Re: Žene pitaju žene

Drage moje :kiss:

evo UPRAVO smo se ismijale na to sve :D

Rekla sam joj između ostalog da sam je sad spomenula na forumu :D

Manekenko, vidi se da ti znaš situaciju ;) i u pravu si, ali ne mogu da ignorišem stalno, malo ignorišem pa malo sve čujem :D i okrenula sam na šalu maloprije, i ona se smijala samoj sebi, kaže odoh sad čitati crnu hroniku pa ću doći sa novim informacijama, a ja dobacujem požuri željno te čekamo
i rekla sam da ću je gađati ako danas ijedan crnjak više spomene, 2 crnjaka u toku dana da ima pravo :D
Bambi_na_kofeinu

#3305 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ti ljudi i ne očekuju reakciju i odgovor, čak mislim da se ni ne sekiraju oko svih tih crnjaka, jednostavno im je prva reakcija na sve da izblebeću najgoru opciju.
Imam takvu prijateljicu, odnos nam se mnogo popravio od kad sam prestala da joj pokazujem ljepšu stranu svega, ona svoje odcvili, ja izignorišem, i nastavimo sa ostalom pričom.
Da vidim da je te tvari zaista muče bila bi druga priča.
šatirana_ljubičica

#3306 Re: Žene pitaju žene

A dosadi li ti ponekad s tim?
Bambi_na_kofeinu

#3307 Re: Žene pitaju žene

Post by Bambi_na_kofeinu »

šatirana_ljubičica wrote:A dosadi li ti ponekad s tim?
Naravno.

Pa zakolutam očima, skrenem temu, ili joj prosto kažem da je opet upala u crnjak momenat i da me nervira.
Ali prevagnu stvari koje su mi ok i zbog kojih jesmo prijateljice.
Ne bih to mogla slušati od ljudi s kojima nisam prijatelj, dijelom i zato jer ih ne mogu prekinuti, nisam dovoljno slobodna za to.

Ne reaguj, isključi se i ne učestvuj u kukumakanju, jedini način da te ne iscrpi mentalno.
Ma.Le.Na

#3309 Re: Žene pitaju žene

Post by Ma.Le.Na »

uf imam i ja jednog crnjaka
pozdravimo se a ona u jednom dahu izblebece i dobro jutro i silne drame oko posla i kojecega
tako da je drzim na odstojanju
mene to strasno nervira, odmah na sabahu crnjacenje i kukanje, a vala i inace kukanje
na SVE zivo..
helem, moj odnos je def malo distanciran
imam posla, nemam vremena za price i tako
ne mogu da me neko ubija u pojam a ne radi se ni o stvarnim problemima nego glupostima..
šatirana_ljubičica

#3310 Re: Žene pitaju žene

E, to je to.Ja sam isto dugo se držala na distanci ali jednostavno nekad čujem i kad ne želim tako da sam od jučer sve okrenula na šalu, i evo jutros je pitam imal kakvih crnih vijesti :D a ona će, ne znam ne čitam više, neću da me zezaš, ima i u meni zrnce optimizma, pa vidjećemo :D
Mutivoda

#3311 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Joj, kod mene toga slabo da ima, mogu se jedino ponekad vaditi na to. :oops:
Dok npr. kod cimerke odmah primjetim kad treba dobiti, jer je toliko očito. Nervoza, sitnica je izbaci iz takta i u kući odmah ima viška čokolada :D
A za ovu "borbu" protiv toga ne znam šta da ti kažem iskreno, jbg, isplači se, istresi se, popij kamilicu :D :lol:
Rijeka_snova

#3312 Re: Žene pitaju žene

Post by Rijeka_snova »

U...
Last edited by Rijeka_snova on 12/05/2020 01:52, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#3313 Re: Žene pitaju žene

Vrhunac mog PMSa je bio kada sam vidjela onu donaciju turskih autobusa kad su tek stigli u grad, pa ih okitili balonima i onako jedan iza drugog idu glavnom, umalo se nisam rasplakala od nake emotive :lol: :lol: :lol: :lol: nema dalje, užas.
Bloo
Globalna šefica

#3314 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

Eurosa wrote:Kako se vi nosite sa pms-om? :? Mene slomi.Sva sam nekakva nadurena,napuhana,cmizdrava i ljuta sama na sebe sto sam takva :evil:Ne svadjam se, ali ne mogu ni da razgovaram ni s kim i ni o cemu, i ...prestanem jesti. Mogu da 3-4 dana ne pojedem skoro nista,samo vodu pijem. Kako se borite protiv toga? Pijete li neki caj ili nesto?
vjezbaj svaki dan :) endorfin :D
pij spazmol par dana prije
i pocni piti tinkturu noćuuuuuuuuuuuuurka (divna riječ) :D
Bloo
Globalna šefica

#3315 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

Eurosa wrote:

To i radim(vjezbam), i upravo sad odoh,kad pustim kiai,bude bolje :-D

Za one koje ne znaju KIAI je onaj uzvik u karateu, simbol moci i oslabadjanja energije sjedinjene iz tijela i uma. :-D odoh :run:
opet ce najebati saneri na alpasinom :|
Ime Korisničko

#3316 Re: Žene pitaju žene

Post by Ime Korisničko »

Ih pms :D ja bih samo spavala. Ako ne spavam onda bih plakala. Ako ne placem onda jedem :D najsretnija sam kad vidim da je pocela m :lol:
dobar osjecaj

#3317 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Eurosa wrote:Zene kako mozete jesti u pms-u? Ja samo ono da ne crknem, zalogajcic dva,ne pojedem dvije kifle sve skupa i u pms i ms. :| A osjecam se ko balon :lol:
Ja sam tada uglavnom gladna i mogu skoro jesti bez prestanka. Jede mi se najvise crveno meso, gotovo nepeceno a nekad imam uzasan nagon za slatkisima koji mi inace nisu bas toliko bitni.
Ime Korisničko

#3318 Re: Žene pitaju žene

Post by Ime Korisničko »

Daaa meso :-) ja ga inace ne volim i rijetko jedem, osim piletine, ali u pmsu bih, imam osjecaj, ovcu zivu zgrizla :lol:
paladinka

#3319 Re: Žene pitaju žene

Post by paladinka »

Ime Korisničko wrote:Ih pms :D ja bih samo spavala. Ako ne spavam onda bih plakala. Ako ne placem onda jedem :D najsretnija sam kad vidim da je pocela m :lol:
I ja sam isto takva sto se tice spavanja za vrijeme pms-a :-) Samo da mi je spavati, kad sam kuci za to vrijeme , ususkam se u deku, gledam tv, ne mogu izdrzati 5 min, vec me baci :-)
bang and blame

#3320 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

Eurosa wrote:Zene kako mozete jesti u pms-u? Ja samo ono da ne crknem, zalogajcic dva,ne pojedem dvije kifle sve skupa i u pms i ms. :| A osjecam se ko balon :lol:
Kako? Ne znam ni ja , ali znam da se ne mogu zaustaviti.. Jbg.. Kad dobijem, apetit se, gotovo, ukine :)
lua

#3321 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Ja neam nikakvih promjena raspoloženja tokom menzesa. Nit nešto plaho jedem, nit' imam bubuljice, nit' plačem. :D Prođe kako i dođe, neam problema s bolovima i to. Tako da meni to k'o svi drugi dani tokom mjeseca :D
Bloo
Globalna šefica

#3322 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

lua wrote:Ja neam nikakvih promjena raspoloženja tokom menzesa. Nit nešto plaho jedem, nit' imam bubuljice, nit' plačem. :D Prođe kako i dođe, neam problema s bolovima i to. Tako da meni to k'o svi drugi dani tokom mjeseca :D
hoiš da te slomim kad je meni pms, pa da patimo zajedno :D?
lua

#3323 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Pukni me štoCOm međ' oči da osjetim gnjev monstruma u PMS-u do kraja. :D
Bloo
Globalna šefica

#3324 Re: Žene pitaju žene

Post by Bloo »

lua wrote:Pukni me štoCOm međ' oči da osjetim gnjev monstruma u PMS-u do kraja. :D
deal..Eurosa moze da te dokusuri onim asa momentima :mrgreen:
lua

#3325 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Image

Hajmo jajnici dokusurite me :D
Post Reply