Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !Nadzornik wrote:Pa da,pesticidi se prave u saradnji sa farmaceutskom industrijom....paladinka wrote:Ljudi zive duze jer je medicina napredovala . ali je to druga tema sad.
Desničari osvajaju Evropu!
-
paladinka
#3301 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Last edited by paladinka on 26/05/2019 23:41, edited 1 time in total.
- insomnia78
#3302 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
- Nadzornik
#3303 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Inace bih zivjeo 100 godina...paladinka wrote: Naravno , prvo te otriju pesticidima i kasnije lijece !
- славянин
#3304 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Imas onu organsku hranu pa jedi to, posij sebi bastu i kokosinjac napravi.. ko ti branipaladinka wrote:Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !
- Nadzornik
#3305 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Gdje me nadje,a ko kaze da je vazduh cist u Salzburgu...???elcaliente wrote:
Ja tebe razumijem ali mi opet nije jasno zasto bi neka majka dvoje djece iz Minhena brinula o zraku u Pekingu ili Sarajevu a nebi se borila za to da joj zrak bude cist npr ko u Salzburgu?
-
elcaliente
#3306 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nema to joj je najbitnije i da nije tako nebi zeleni godinama bili u parlamentu ili u vlasti i dobili ovoliki glasova, ocito da je biracima vazna ta tema.insomnia78 wrote:Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
I da moze biti i u Sarajevu zrak isto dobrog kvaliteta kao i u Olovu, sve se moze kada se hoce.
Zato imamo elektro auta, elektro vozove, plin i digitalizaciju.
- славянин
#3307 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa i treba se boriti za to , ali ne kao ovi sa cvijecem u kosi i ugasimo fabrike zabranimo auta bla bla..elcaliente wrote:
Ja tebe razumijem ali mi opet nije jasno zasto bi neka majka dvoje djece iz Minhena brinula o zraku u Pekingu ili Sarajevu a nebi se borila za to da joj zrak bude cist npr ko u Salzburgu?
-
elcaliente
#3308 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.Nadzornik wrote:Gdje me nadje,a ko kaze da je vazduh cist u Salzburgu...???elcaliente wrote:
- insomnia78
#3309 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A struja i baterije se dobijaju bozijim davanjem?elcaliente wrote:Nema to joj je najbitnije i da nije tako nebi zeleni godinama bili u parlamentu ili u vlasti i dobili ovoliki glasova, ocito da je biracima vazna ta tema.insomnia78 wrote:Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
I da moze biti i u Sarajevu zrak isto dobrog kvaliteta kao i u Olovu, sve se moze kada se hoce.
Zato imamo elektro auta, elektro vozove, plin i digitalizaciju.
- славянин
#3310 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Znas li da u Francuskoj imas vise sume danas nego u 1930 ih ?elcaliente wrote:
Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.
- Nadzornik
#3311 Re: Desničari osvajaju Evropu!
elcaliente wrote: Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.
Okolo Salzburga je OK,mada je vazduh i na Trebevicu OK.
-
Fudo387
#3312 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jel to sinoc u pola osam?славянин wrote:Znas li da u Francuskoj imas vise sume danas nego u 1930 ih ?elcaliente wrote:
Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.
- славянин
#3313 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da naravno...Fudo387 wrote:
Jel to sinoc u pola osam?
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... 2131772e83
https://www.theguardian.com/commentisfr ... ning-trees
https://twosidesna.org/paper-production ... anagement/
https://www.independent.co.uk/environme ... 86096.html
- Nadzornik
#3314 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Koju ti verziju koristis,Basic ili Premium EU Ad-Free...???славянин wrote:Da naravno...Fudo387 wrote:
Jel to sinoc u pola osam?
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... 2131772e83
https://www.theguardian.com/commentisfr ... ning-trees
https://twosidesna.org/paper-production ... anagement/
-
elcaliente
#3315 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
Bil osjetio pobosanje i uz to da se raja navikne da ne baca smece u Miljacku, kako bi to izgledalo.
Pa da ona termoelektrane ukinemo koristimo samo hidrpotencijal, vjetra i solarnu energiju. Bil valjalo?
Bil osjetio pobosanje i uz to da se raja navikne da ne baca smece u Miljacku, kako bi to izgledalo.
Pa da ona termoelektrane ukinemo koristimo samo hidrpotencijal, vjetra i solarnu energiju. Bil valjalo?
-
Fudo387
#3316 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa bi.elcaliente wrote:Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
A dje ti je trilion maraka za to?
-
paladinka
#3317 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Gdje sam ja rekla da ne vjerujem doktorima ?славянин wrote:Imas onu organsku hranu pa jedi to, posij sebi bastu i kokosinjac napravi.. ko ti branipaladinka wrote:Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !, ono kada imamo vece strucnjake od miliona doktora itd i svi oni prihvataju to trovanje ljudi pa lijecenje.
-
elcaliente
#3318 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Oni su samo za to da se prljava industrija smanji sto se vrlo lako moze uraditi. Da se koristi vise javni prevoz i voz kao prevozno sredstvo.славянин wrote:Pa i treba se boriti za to , ali ne kao ovi sa cvijecem u kosi i ugasimo fabrike zabranimo auta bla bla..elcaliente wrote:
- славянин
#3319 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Basic, nema potrebe za drugimNadzornik wrote:
Koju ti verziju koristis,Basic ili Premium EU Ad-Free...???
- insomnia78
#3320 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa to mozes samo zamisljati. Mislim sve je to super ali kako namaci pare za to?elcaliente wrote:Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
- славянин
#3321 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ona slika sa suncokretima mi nekako budi sumnju u to.Mislim da bi vjerovatno uzrokovali kontraefekt jer bi udarili na industriju uzrokovali pad proizvodnje - vise nezaposlenih i siromastva pa poslje nazad u zeljezaru.elcaliente wrote:
Oni su samo za to da se prljava industrija smanji sto se vrlo lako moze uraditi. Da se koristi vise javni prevoz i voz kao prevozno sredstvo.
- insomnia78
#3322 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Samo sto koristenje javnog prevoza ili voza utice direktno na kvalitetu mog zivota tako da me mogu povuci za tukielcaliente wrote:Oni su samo za to da se prljava industrija smanji sto se vrlo lako moze uraditi. Da se koristi vise javni prevoz i voz kao prevozno sredstvo.славянин wrote:Pa i treba se boriti za to , ali ne kao ovi sa cvijecem u kosi i ugasimo fabrike zabranimo auta bla bla..elcaliente wrote:
- славянин
#3323 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Od tih miliona doktora mislis da nebi primjetili da te neko truje - pa onda te oni poslije lijece... logika malo logike.paladinka wrote:Gdje sam ja rekla da ne vjerujem doktorima ?славянин wrote:Imas onu organsku hranu pa jedi to, posij sebi bastu i kokosinjac napravi.. ko ti branipaladinka wrote:Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !, ono kada imamo vece strucnjake od miliona doktora itd i svi oni prihvataju to trovanje ljudi pa lijecenje.
-
paladinka
#3324 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Moze samo ne kontas .
-
Fudo387
#3325 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A hoce lo se odreci hamburgera i cevapa?
Kazu da su krave najveci zagadjivaci, navodno kad prnu ili kenjaju, buse ozon ko sir.
Bilo na televizoru, ispusCaju neki plaho zajeban plin u atmosferu.
Kazu da su krave najveci zagadjivaci, navodno kad prnu ili kenjaju, buse ozon ko sir.
Bilo na televizoru, ispusCaju neki plaho zajeban plin u atmosferu.