Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
paladinka

#3301 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by paladinka »

Nadzornik wrote:
paladinka wrote:Ljudi zive duze jer je medicina napredovala . ali je to druga tema sad.
Pa da,pesticidi se prave u saradnji sa farmaceutskom industrijom.... :?
Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !
Last edited by paladinka on 26/05/2019 23:41, edited 1 time in total.
insomnia78

#3302 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
Nadzornik

#3303 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

paladinka wrote: Naravno , prvo te otriju pesticidima i kasnije lijece !
Inace bih zivjeo 100 godina... :?
славянин

#3304 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

paladinka wrote:Naravno , prvo te otruju pesticidima i kasnije lijece !
Imas onu organsku hranu pa jedi to, posij sebi bastu i kokosinjac napravi.. ko ti brani :lol: , ono kada imamo vece strucnjake od miliona doktora itd i svi oni prihvataju to trovanje ljudi pa lijecenje.
Nadzornik

#3305 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

elcaliente wrote:
Ja tebe razumijem ali mi opet nije jasno zasto bi neka majka dvoje djece iz Minhena brinula o zraku u Pekingu ili Sarajevu a nebi se borila za to da joj zrak bude cist npr ko u Salzburgu?
Gdje me nadje,a ko kaze da je vazduh cist u Salzburgu...???
elcaliente

#3306 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by elcaliente »

insomnia78 wrote:Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
Nema to joj je najbitnije i da nije tako nebi zeleni godinama bili u parlamentu ili u vlasti i dobili ovoliki glasova, ocito da je biracima vazna ta tema.

I da moze biti i u Sarajevu zrak isto dobrog kvaliteta kao i u Olovu, sve se moze kada se hoce.
Zato imamo elektro auta, elektro vozove, plin i digitalizaciju.
славянин

#3307 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

elcaliente wrote:
Ja tebe razumijem ali mi opet nije jasno zasto bi neka majka dvoje djece iz Minhena brinula o zraku u Pekingu ili Sarajevu a nebi se borila za to da joj zrak bude cist npr ko u Salzburgu?
Pa i treba se boriti za to , ali ne kao ovi sa cvijecem u kosi i ugasimo fabrike zabranimo auta bla bla..
elcaliente

#3308 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by elcaliente »

Nadzornik wrote:
elcaliente wrote:
Gdje me nadje,a ko kaze da je vazduh cist u Salzburgu...???
Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.
insomnia78

#3309 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

elcaliente wrote:
insomnia78 wrote:Zato sto me moze biti isti zrak u metropoli i olovu majku mu jebem i zraku. Ima ona precih stvari za brinuti od zraka
Nema to joj je najbitnije i da nije tako nebi zeleni godinama bili u parlamentu ili u vlasti i dobili ovoliki glasova, ocito da je biracima vazna ta tema.

I da moze biti i u Sarajevu zrak isto dobrog kvaliteta kao i u Olovu, sve se moze kada se hoce.
Zato imamo elektro auta, elektro vozove, plin i digitalizaciju.
A struja i baterije se dobijaju bozijim davanjem?
славянин

#3310 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

elcaliente wrote:
Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.
Znas li da u Francuskoj imas vise sume danas nego u 1930 ih ?
Nadzornik

#3311 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

elcaliente wrote: Ma uzeo sam bezze za primjer jer imaju one sume i zelenilo okolo. Nemam pojma kakav im je zrak.

Okolo Salzburga je OK,mada je vazduh i na Trebevicu OK.
Fudo387

#3312 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

славянин wrote:
elcaliente wrote:
Znas li da u Francuskoj imas vise sume danas nego u 1930 ih ?
Jel to sinoc u pola osam?
Nadzornik

#3314 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Nadzornik »

Koju ti verziju koristis,Basic ili Premium EU Ad-Free...???
elcaliente

#3315 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by elcaliente »

Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
Bil osjetio pobosanje i uz to da se raja navikne da ne baca smece u Miljacku, kako bi to izgledalo.
Pa da ona termoelektrane ukinemo koristimo samo hidrpotencijal, vjetra i solarnu energiju. Bil valjalo?
Fudo387

#3316 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

elcaliente wrote:Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
Bil osjetio pobosanje i uz to da se raja navikne da ne baca smece u Miljacku, kako bi to izgledalo.
Pa da ona termoelektrane ukinemo koristimo samo hidrpotencijal, vjetra i solarnu energiju. Bil valjalo?
Pa bi.
A dje ti je trilion maraka za to?
paladinka

#3317 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by paladinka »

славянин wrote:
Imas onu organsku hranu pa jedi to, posij sebi bastu i kokosinjac napravi.. ko ti brani :lol: , ono kada imamo vece strucnjake od miliona doktora itd i svi oni prihvataju to trovanje ljudi pa lijecenje.
Gdje sam ja rekla da ne vjerujem doktorima ?
elcaliente

#3318 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by elcaliente »

славянин wrote:
elcaliente wrote:
Pa i treba se boriti za to , ali ne kao ovi sa cvijecem u kosi i ugasimo fabrike zabranimo auta bla bla..
Oni su samo za to da se prljava industrija smanji sto se vrlo lako moze uraditi. Da se koristi vise javni prevoz i voz kao prevozno sredstvo.
славянин

#3319 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

Nadzornik wrote:
Koju ti verziju koristis,Basic ili Premium EU Ad-Free...???
Basic, nema potrebe za drugim :D
insomnia78

#3320 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

elcaliente wrote:Dragi insomnia naravno da ne ali zamisli Sarajevo da se svi griju na plin, da se vozaju samo elektro auta i da se koristi puno vise javni prevoz na struju i gas.
Pa to mozes samo zamisljati. Mislim sve je to super ali kako namaci pare za to?
славянин

#3321 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

elcaliente wrote:
Oni su samo za to da se prljava industrija smanji sto se vrlo lako moze uraditi. Da se koristi vise javni prevoz i voz kao prevozno sredstvo.
Ona slika sa suncokretima mi nekako budi sumnju u to.Mislim da bi vjerovatno uzrokovali kontraefekt jer bi udarili na industriju uzrokovali pad proizvodnje - vise nezaposlenih i siromastva pa poslje nazad u zeljezaru.
insomnia78

#3322 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

elcaliente wrote:
славянин wrote:
elcaliente wrote:
Samo sto koristenje javnog prevoza ili voza utice direktno na kvalitetu mog zivota tako da me mogu povuci za tuki
славянин

#3323 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by славянин »

paladinka wrote:
славянин wrote:
Gdje sam ja rekla da ne vjerujem doktorima ?
Od tih miliona doktora mislis da nebi primjetili da te neko truje - pa onda te oni poslije lijece... logika malo logike.
paladinka

#3324 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by paladinka »

Moze samo ne kontas .
Fudo387

#3325 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

A hoce lo se odreci hamburgera i cevapa?
Kazu da su krave najveci zagadjivaci, navodno kad prnu ili kenjaju, buse ozon ko sir.
Bilo na televizoru, ispusCaju neki plaho zajeban plin u atmosferu.
Post Reply