Islam - pitanja i odgovori

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Connaisseur Karlin

#3301 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:Ne laje pas radi sela, vec radi sebe. :D

Tako se arzika i ekipa "sprdaju" ne iz nekog cejfa i opuštenosti (to bi bili cak i pozitivni motivi), nego iz zabrinutosti za sebe i svoju dogmu, zbog osipanja stada i cepanja muslimanskog saffa. Jos ovi murtedi i razne sorte cafira znaju slabe tačke Islamu, mogu pokazati obimni prljavi ves koji hodze kriju od stada, pa onda Islam lako razotkrivaju pred drugima koji ovo čitaju. :mrgreen:

Ja otkako sam se registrovao na forum arzuhal i hazreti Smrcak pišu isto, ni zerru se nisu promenili. A kazu da se samo budale ne menjaju vremenom i sa novim spoznajama o sebi i životu. :P

Ja sam na svoje evoluiranje i više nego ponosan, trust me. Pokazao sam i sebi i drugima kako mi je istina prioritet, a ne ego. Nastaviću i dalje u istom maniru. :D

Covek je kao voda, ako je tekuca, onda je bistra i prijatnog ukusa, a ako je ustajala, onda je zamućena, a i ne mirise dobro.
:D
arzuhal

#3302 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Bloo wrote:arzi, knjiški moljac :D
baška bogo moljac :mrgreen:
sekerbay

#3303 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by sekerbay »

Towelie wrote: iz zabrinutosti za sebe i svoju dogmu
Ćuti jadan, ne razotkrivaj nas. Ako smo ti već dopustili da izađeš, moro si ispunit neke preduslove, a jedan od njih je i diskrecija.
Viš da nas je iz dana u dan sve manje i manje...
samo nam još ti fališ da dodaješ so na ranu.
Towelie wrote:znaju slabe tačke Islamu
:lol: :lol: dobar, dobar.
Towelie wrote: Ja sam na svoje evoluiranje i više nego ponosan
Nazvali bismo je evolucijom u suprotnom smjeru :mrgreen:
Towelie wrote:Nastaviću i dalje u istom maniru
i to pod parolom nazad do amebe :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#3304 Re: Islam - pitanja i odgovori

arzuhal wrote:
Bloo wrote:arzi, knjiški moljac :D
baška bogo moljac :mrgreen:
bogomójac :oops:
Connaisseur Karlin

#3305 Re: Islam - pitanja i odgovori

sekerbay wrote:
Ćuti jadan, ne razotkrivaj nas. Ako smo ti već dopustili da izađeš, moro si ispunit neke preduslove, a jedan od njih je i diskrecija.
wow, vi ste njemu dopustili :lol:
arzuhal

#3306 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Towelie wrote:Ne laje pas radi sela, vec radi sebe. :D

Tako se arzika i ekipa "sprdaju" ne iz nekog cejfa i opuštenosti (to bi bili cak i pozitivni motivi), nego iz zabrinutosti za sebe i svoju dogmu, zbog osipanja stada i cepanja muslimanskog saffa. Jos ovi murtedi i razne sorte cafira znaju slabe tačke Islamu, mogu pokazati obimni prljavi ves koji hodze kriju od stada, pa onda Islam lako razotkrivaju pred drugima koji ovo čitaju. :mrgreen:

Ja otkako sam se registrovao na forum arzuhal i hazreti Smrcak pišu isto, ni zerru se nisu promenili. A kazu da se samo budale ne menjaju vremenom i sa novim spoznajama o sebi i životu. :P

Ja sam na svoje evoluiranje i više nego ponosan, trust me. Pokazao sam i sebi i drugima kako mi je istina prioritet, a ne ego. Nastaviću i dalje u istom maniru. :D

Covek je kao voda, ako je tekuca, onda je bistra i prijatnog ukusa, a ako je ustajala, onda je zamućena, a i ne mirise dobro.
Haj, kad me opet prozivaš, imam pravo na repliku :mrgreen: ...Nisam ja započeo, da se razumijemo, ti si mene spomenuo kao primjer "ispraznog kvaziintelektualizma"...

Ja osobno, a na temelju islamskih izvora, vjerujem da će islama kad-tad nestati zaposve s lica Zemlje, tako da me ne dotiče ničije napuštanje islama i "osipanje stada".

Također ima ovdje ljudi (ili drugdje, a ja znam takve ljude) koji su "oduvijek" ateisti ili su bili (kakvi-takvi) muslimani pa su postali ateisti pa nemaju takav odnos prema islamu ili izvorima islama, imaju nekakav respekt makar zbog ljudi koje poznaju, koji su im dragi, pa se ne sprdaju s tim. Ja se ne izigravam s ljudima zato što su ateisti, ne rugam se ljduima jer vjeruju u ovo ili ono ili ne vjeruju, ne idem za tim, ne interesuje me, neka svako traži i ima istinu kakvu god hoće.

Uopće ne diram ničije pravo na kritiku i dovođenje islama i islamskih izvora pod lupu sumnje, analize, propitivanja i - negiranja.

Ali ljude koji su jučer bili muslimani (baš onakvi prema kakvim danas pokazuju svoje prosvjetljeno i produhovljeno zajebavanje), i koji znaju šta su muslimanima važne i bitne stvari, ono što vole i što nikako ne vole da im se dira, pokazuju svoj pravi karakter izigravajući se s tim stvarima. To je ili beskarakterno ili infantilno, dječiji level zajebancija, isto da neko ko je bio vegan napusti to, počne jesti meso i onda hoda pokraj vegana jedući pileća krilca, ćevape i sl. bacajući kosti oko njih i sve dobacujući im kako nemaju pojma o životu :mrgreen:

Kada neki ateista koji je dugo bio u ateizmu, povjeruje u Boga, pa taj je prvi i najpozvaniji da pokaže svo razumijevanje svijeta za ateiste, a ne da im odjednom počne govoriti kako su "bezbožnici", kako će u pakao, kako su "neznalice, slijepih srca" ili kako je sa ateizam septička jama, i sl...

Tvoje "Allax" i slične stvari ne pokazuju tvoju potragu za istinom na koju imaš pravo koje ti i Allah daje, nego nešto drugo...A ja, ako reagujem, reagujem na to. I uvijek ću, na neki način. Ako si ti na TO ponosan, onda ti aferim. Ako je to tvoje stvarno stanje duha, onda islam (ili "stado", kako bi ti današnji to rekao) nije ništa izgubio.
sekerbay

#3307 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by sekerbay »

Connaisseur Karlin wrote:wow, vi ste njemu dopustili
A jesi li ti udata?
Inače, vidim te ko malu partizanku(hej nek se čuje čuje, hej nek se zna...) kojoj umirući predsjednik komunističkog prijekog suda govori: karlinka, ako ih ne iskorijenimo goli otok i ja, dokrajči ih ti svojim šupljim postovima koje ćeš štancat na klixovom forumu :mrgreen:
arzuhal

#3308 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Ne dirajte Ljubinku, ona je naše polutajno oružje za masovno uništenje žive sile. Samo je treba usmjerit.
Connaisseur Karlin

#3309 Re: Islam - pitanja i odgovori

arzuhal wrote:[?
arzo, pa pod kakvom kategorijom vjernika je npr. Smrcak, jer covjek prezentira Islam i svoje vjerovanje gematrijom Kurana ?

Zasto podzavate besmisleno dekodiranje Kurana?
Bloo
Globalna šefica

#3310 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Bloo »

:fight:

leti štaub svuda
arzuhal

#3311 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote:
arzo, pa pod kakvom kategorijom vjernika je npr. Smrcak, jer covjek prezentira Islam i svoje vjerovanje gematrijom Kurana ?

Ko podržava? Vidiš da moram (ili ne moram) čitati i tebe i njega...I još kamaru ljudi koji imaju slobodu da iznose sve i svašta...

'nači Gospode Bože... :(
Connaisseur Karlin

#3312 Re: Islam - pitanja i odgovori

sekerbay wrote:
Connaisseur Karlin wrote:wow, vi ste njemu dopustili
A jesi li ti udata?
Inače, vidim te ko malu partizanku(hej nek se čuje čuje, hej nek se zna...) kojoj umirući predsjednik komunističkog prijekog suda govori: karlinka, ako ih ne iskorijenimo goli otok i ja, dokrajči ih ti svojim šupljim postovima koje ćeš štancat na klixovom forumu :mrgreen:
samo sam pitala: kako ste mu dopustili izlazak iz Islama :) cekam obrazlozenje :)
arzuhal

#3313 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Bloo wrote::fight:

leti štaub svuda
Image

Ukapah nov, crven bensilah s agdom zbog tebe, edepsuze jedan...
Baran

#3314 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Baran »

Ima li ovdje dobrih argumenata? Ako nema, da prelistam temu :D
Bloo
Globalna šefica

#3315 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote::fight:

leti štaub svuda
Image

Ukapah nov, crven bensilah s agdom zbog tebe, edepsuze jedan...
Osupnuta sam količinom turcizama :oops:
Connaisseur Karlin

#3316 Re: Islam - pitanja i odgovori

arzuhal wrote:

Ko podržava? Vidiš da moram (ili ne moram) čitati i tebe i njega...I još kamaru ljudi koji imaju slobodu da iznose sve i svašta...

'nači Gospode Bože... :(
pa hajde reci , sto je tvoje misljenje o naucnim cudima u Kuranu :)
arzuhal

#3317 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Baran wrote:Ima li ovdje dobrih argumenata? Ako nema, da prelistam temu :D
U mene se sve svodi na ad homeini... :mrgreen:
arzuhal

#3318 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

Connaisseur Karlin wrote: pa hajde reci , sto je tvoje misljenje o naucnim cudima u Kuranu :)
To će ti @šećerbegović objasnit, ima od mene izun da priča s tobom u moje ime u vezi s tim stvarima, ne gumo ja stić na sve, kabul olsun :-D
Connaisseur Karlin

#3319 Re: Islam - pitanja i odgovori

arzuhal wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa hajde reci , sto je tvoje misljenje o naucnim cudima u Kuranu :)
To će ti @šećerbegović objasnit, ima od mene izun da priča s tobom u moje ime u vezi s tim stvarima, ne gumo ja stić na sve, kabul olsun :-D
ja sam tebe pitala, ne zelim odgovore drugih :)
Baran

#3320 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Baran »

Arzo, Arzo, Arzo :bih:
Connaisseur Karlin

#3321 Re: Islam - pitanja i odgovori

Muslimani, vjernici, da li vjerujete u naucna cuda iz Kurana, kao sto vjerujete u druga cuda iz hadisa ? ( Smrcko tebe nisam pitala!)
Towelie

#3322 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by Towelie »

sekerbay wrote:
Pa jah, nisu me skratili za glavu kao sto se po islamskim propisima postupa sa murtedima. :D Zar nije Islam milostiva religija? :P
Connaisseur Karlin

#3323 Re: Islam - pitanja i odgovori

arzuhal wrote:Ne dirajte Ljubinku, ona je naše polutajno oružje za masovno uništenje žive sile. Samo je treba usmjerit.
secerkobeogvic daje odbrenja

ti bi da druge usmjeravas

vi ste control-freaks :D
Connaisseur Karlin

#3324 Re: Islam - pitanja i odgovori

Towelie wrote:
sekerbay wrote: Ćuti jadan, ne razotkrivaj nas. Ako smo ti već dopustili da izađeš, moro si ispunit neke preduslove, a jedan od njih je i diskrecija.
Pa jah, nisu me skratili za glavu kao sto se po islamskim propisima postupa sa murtedima. :D Zar nije Islam milostiva religija? :P
znam, nije ni katolicanstvo blagoslovilo bez skidanja glave :lol:
arzuhal

#3325 Re: Islam - pitanja i odgovori

Post by arzuhal »

arzuhal wrote:Ne dirajte Ljubinku, ona je naše polutajno oružje za masovno uništenje žive sile. Samo je treba usmjerit.
secerkobeogvic daje odbrenja

ti bi da druge usmjeravas

vi ste control-freaks :D
Nije ba to, nego to kontaju samo Bosanci :-D
Post Reply