PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

jefferson

#3301 Re: PROTESTI!!!

Post by jefferson »

Sad ce ti reci "rahat-patnja"
Ali samo na forumu,
hajd stisni damu pa pred 5.000 radnika u Tuzli reci "rahat-patnja" i "gladujte dok se ne rastope boje iz Daytona".
Apsolutno ne. Moja poenta je drugacija.
Od FBiH se mogao napraviti raj za investitore da se htjelo, ali ne da se nije htjelo, nego nikog to nije interesovalo, interesovala ih je samo raspodjela tendera.
Pogledaj na sta lice turisticki objekti na Bjelasnici, Igmanu, itd. Covjek ne moze nista da normalno ulozi u FBiH. Tip na Vlasicu godinama trazi dozvolu za postavljanje trosjeda, da se staze dignu na vecu nm, da se poveca kapacitet, jok, Talibani iz Travnika jebu covjeka na sve nacine, tj. dok im ne da odredjenu cifru (ovo je samo primjer).
FBiH je mogla imati prosjecnu platu kao tri u RS, ali jok. 150 ministara, sekretarice, savjetnici, itd, itd.
kanocale

#3302 Re: PROTESTI!!!

Post by kanocale »

Michio Kaku wrote:Ja patetičnije i gluplje demagogije od Bakira i Željke na FTv ne čuh nikada. Da mi je neko pričao ne bih vjerovao. Ne znam da li da plačem ili da se smijem....

nece dati da se istjeraju iz ureda jer je za njih glasalo puno naroda.bakir odgodio otvaranje city centra. :shock: :? gdje cu sad kupovati markiranu garderobu? :angry:
hhaarree

#3303 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

House wrote:E sad zamislite Dodika i ovu situaciju , kontam da bi slao tenkove na svoj narod :D
Bio bi drugi Tianmen u centru Banja Luke :D
channel10

#3304 Re: PROTESTI!!!

Post by channel10 »

House wrote:E sad zamislite Dodika i ovu situaciju , kontam da bi slao tenkove na svoj narod :D
Jest da ima tenkove. Moze jedino prvu traktorsku brigadu poslat i nista vise.
isie

#3305 Re: PROTESTI!!!

Post by isie »

arshavin wrote:http://www.senzacija.ba/Vijesti/Oslobod ... 10124.html

Gdje su ovdje modrice?
Opet govno zatvoriti zbog lazi izrecene prema policiji i onda mu bubrege slomiti da barem ima sta pokazati.
haj ne seri :-)
agnostic_front

#3306 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

greenman wrote:
agnostic_front wrote:Šta znači podbornik?
lapsus pobornicae

Ovo će se riješiti samo odabirom kralja i proglašenjem nasljednje kraljevine . Demokratija nema budućnosti ovdje.
A šta znači pobornicae?
Labirint

#3307 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

Maharadza wrote:
Woole Triwunovich wrote:Image

:!: :!:
SADA ZNAŠ DA GRAD JE NAŠ! 8-)
Sram vas bilo huligani (sa naglaskom novinara hrvatskih televizija,ono kratko) :D
Lakat Jebić

#3308 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

supar je korac pricao, al je isto tako rekao da mu se cini da je dejtonski paket ovim otvoren. to nekako preskacete ili ne razumijete sta to znaci
alica.k

#3309 Re: PROTESTI!!!

Post by alica.k »

Gledam ove uhljupe na dnevniku i reko da vidim sta forumashi pametno muhabete o tome. :-)

Sta reci? Steta... velika steta...
Logovan

#3310 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

k1ks wrote: Prvo kakva VLAST,takav i narod. Posto je vlast dno dna birao je narod i oni su takvi.
Posto mi se gadi ovaj narod boli me briga hoce li biti rata,hoce li se bosna raspast itd....
Kad krenes da operises slijepo crijevo traze ti 2 glave,za posao ti traze 20 000,za ispit ti traze 5 glava,treba ti stela za salter u opstini rodni list da izvadis tako da mi se sve gadi, Kome se svijadju govna nek zivi sa njima....
Ma drug ti fulaš poentu, ne kontaš ti ništa šta ti pišem.
Ovo boldirano... Pa trebao si reći odmah ovako kao što si napisao. Ne voliš BiH, jebe ti se za nju i to je to. :-) Idi odmah sutra, ako ti treba para za put javi mi se pa ću ti ja dodati koju marku. :skoljka: Ali kada odeš nemoj se vraćati, niti je spominjati, fol da ti počne nedostajati.
O'zone
Globalni moderator

#3311 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

MIRNI Protesti Mostar

Ne vjerujte medijima, preko njih političke stranke, koje su nas zamotali u crno šalju poruke koje oni žele.

Sinoć je u Mostaru na prosvijedima učestvovalo 3000 ljudi, sa obje strane Mostara. I Hrvata i Muslimana i svih ostalih. I navijača Veleža i navijača Zrinjskog i svi su bili jedno protiv lopova.

Tko je bio zna o čemu pričam.

Međutim lopovi su se pogubili i tu noć pokušavaju promijeniti, evo šta oni kažu šta se sinoć stvarno dogodilo.

Izjava SDA-a o protestima (napadi na bošnjake)
http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... cina/76334

Izjava HDZ-a o prosvijedima (350 muslimanskih vandala napalo HDZ)
http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... taru/76288

Svi koji su bili znaju da nisu bile dvije grupe, već jedna! Složna, protiv lopova.

Čitajte komentare ispod raje koja je bila na ulicama i vidjet će te da im ova priča više ne prolazi. Nije 92!

Nedajte da vas prepadaju sa policijom, policija vas neće dirati dok god nebudete pravili probleme. Svi imamo pravo da mirno šetamo po svom gradu, a to ćemo samo i da uradimo!

Dođite u ponedjeljak 10.2 u 13:00 na Španjolski Trg, da svi zajedno mirno protestujemo, da im pokažemo da smo tu i da nas je još više!.

https://www.facebook.com/events/251265118383044/
caffeinefreak

#3312 Re: PROTESTI!!!

Post by caffeinefreak »

isie wrote:
arshavin wrote:http://www.senzacija.ba/Vijesti/Oslobod ... 10124.html

Gdje su ovdje modrice?
Opet govno zatvoriti zbog lazi izrecene prema policiji i onda mu bubrege slomiti da barem ima sta pokazati.
haj ne seri :-)
evo hajd ti budi covjek pa reci, gdje su stvarno modrice?? niko ga nije skidao, sam je to ucinio i jbg, ja ne vidim modrice..da je pametan, ko sto nije, mogao je iznijeti optuzbe i vozdra, ovako se ofira samo..
House

#3313 Re: PROTESTI!!!

Post by House »

hhaarree wrote:
Bio bi drugi Tianmen u centru Banja Luke :D

:lol: baš , njega kometa ne može skinuti
#Heisenberg

#3314 Re: PROTESTI!!!

Post by #Heisenberg »

Lakat Jebić wrote:supar je korac pricao, al je isto tako rekao da mu se cini da je dejtonski paket ovim otvoren. to nekako preskacete ili ne razumijete sta to znaci

Sta znaci,sta znaci??
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3315 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Havatar wrote:
Labirint wrote:Prosto je nevjerovatno kako ljudi (intelektualci) van ove drzav
jasnije i preciznije seciraju stvari nego nazovi umnjaci samoproglaseni voljene nam domovine. Ko je veceras slvsao prof Koraca sve bi mu MORALO biti jasno.
Drugu je pricu pricao Zarko Korac kad je bilo ono Kosovo za Nike i tad su zgrade bile vazne.
Jesi ti siguran da znas ko je zapravo Prof Korac i koji su njegovi stavovi zadnjih 20 godina? Il' ono, ma neki lik iz Srbije, 'ta ce on.

Nego reci mi, jesi vidio sto Bakir mudro zbori. Sta mislis na njegov istup veceras?
emmir1

#3316 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

Po meni Bakir i Željko uopšte nisu loše govorili.

Kao najbitniji momenat bih izdvojio da je Bakir pomenuo zahtjeve građana koji su napisani , rekao je da to nije neostvario .
Znači spremni su da prihvate zahtjeve.

A nadam se da ćemo ih smijenit na izborima.

Bitno je da izađemo na izbore svi i da ne glasamo za SDP , SDA , SBB.

Uhljebi će svi da izađu i glasaju za ove što su ih uhljebili , zato je bitno da svi izađemo .
Goldenhand

#3317 Re: PROTESTI!!!

Post by Goldenhand »

Treba u zatvor ovog Bakira.Porodica Izetbegović više zla učinila ovoj zemlji nego Sloba,Ratko i Rašo zajedno.
k1ks

#3318 Re: PROTESTI!!!

Post by k1ks »

Logovan wrote:
k1ks wrote: Prvo kakva VLAST,takav i narod. Posto je vlast dno dna birao je narod i oni su takvi.
Posto mi se gadi ovaj narod boli me briga hoce li biti rata,hoce li se bosna raspast itd....
Kad krenes da operises slijepo crijevo traze ti 2 glave,za posao ti traze 20 000,za ispit ti traze 5 glava,treba ti stela za salter u opstini rodni list da izvadis tako da mi se sve gadi, Kome se svijadju govna nek zivi sa njima....
Ma drug ti fulaš poentu, ne kontaš ti ništa šta ti pišem.
Ovo boldirano... Pa trebao si reći odmah ovako kao što si napisao. Ne voliš BiH, jebe ti se za nju i to je to. :-) Idi odmah sutra, ako ti treba para za put javi mi se pa ću ti ja dodati koju marku. :skoljka: Ali kada odeš nemoj se vraćati, niti je spominjati, fol da ti počne nedostajati.
Nema potrebe da mi ti sta dajes a tebi u zivotu zelim jos toliko postova jer vidim samo to u zivotu imas ;)
mO k3

#3319 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

O'zone wrote:
MIRNI Protesti Mostar

Ne vjerujte medijima, preko njih političke stranke, koje su nas zamotali u crno šalju poruke koje oni žele.

Sinoć je u Mostaru na prosvijedima učestvovalo 3000 ljudi, sa obje strane Mostara. I Hrvata i Muslimana i svih ostalih. I navijača Veleža i navijača Zrinjskog i svi su bili jedno protiv lopova.

Međutim lopovi su se pogubili i tu noć pokušavaju promijeniti, evo šta oni kažu šta se sinoć stvarno dogodilo.

Svi koji su bili znaju da nisu bile dvije grupe, već jedna! Složna, protiv lopova.

Čitajte komentare ispod raje koja je bila na ulicama i vidjet će te da im ova priča više ne prolazi. Nije 92!

Nedajte da vas prepadaju sa policijom, policija vas neće dirati dok god nebudete pravili probleme. Svi imamo pravo da mirno šetamo po svom gradu, a to ćemo samo i da uradimo!

Dođite u ponedjeljak 10.2 u 13:00 na Španjolski Trg, da svi zajedno mirno protestujemo, da im pokažemo da smo tu i da nas je još više!.

Tebe nesto ne kontam nikako sve pozivaš na proteste , a stalno si tu na forumu .....

:shock:
elma89_

#3320 Re: PROTESTI!!!

Post by elma89_ »

O'zone wrote:
MIRNI Protesti Mostar

Na HRT-u Zrinjski negirali da su bili,mozda lazu ovi ?
mrgreen

#3321 Re: PROTESTI!!!

Post by mrgreen »

kada postavljaju dnevnik ftv online? ne mogu da nađem na sajtu
agnostic_front

#3322 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

O'zone wrote:
MIRNI Protesti Mostar

Bravo za Mostaaar!
p206

#3323 Re: PROTESTI!!!

Post by p206 »

ko je protiv protesta , automatski je za ovo...kao u Brazilu

Image
Havatar

#3324 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

-LIBERO- wrote:
Havatar wrote:
Labirint wrote:Prosto je nevjerovatno kako ljudi (intelektualci) van ove drzav
jasnije i preciznije seciraju stvari nego nazovi umnjaci samoproglaseni voljene nam domovine. Ko je veceras slvsao prof Koraca sve bi mu MORALO biti jasno.
Drugu je pricu pricao Zarko Korac kad je bilo ono Kosovo za Nike i tad su zgrade bile vazne.
Jesi ti siguran da znas ko je zapravo Prof Korac i koji su njegovi stavovi zadnjih 20 godina? Il' ono, ma neki lik iz Srbije, 'ta ce on.

Nego reci mi, jesi vidio sto Bakir mudro zbori. Sta mislis na njegov istup veceras?
Znam sta su njegovi stavovi i to postujem ali je i on koristio argument da se pale zgrade kad su u Beogradu bile demonstrcije i kako je sramota da se Beograd rusi.
frontmen

#3325 Re: PROTESTI!!!

Post by frontmen »

Image

Njegovo gostovanje na FTV me podsjeća na:

Post Reply