prvo odakle tacno znas da je Sehid, nije svako ko pogine sehid, drugo i da je sehid, to nije garancija da ce se keramet/cudo manifestovati kroz recimo miris krvi i tijela kao da je parfemisan.Zaitsev wrote:Moj dajdža je šehid. U pravom smislu te riječi. Nije mirisao. Nije bilo nikakvih čuda na njemu... Imao je nesreću da ne bude u Muderrisovoj jedinici. Možda bi i on mirisao na misk i možda bi mu rane krvarile i nakon 20 dana da jeste...
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Smrcak15
#3301 Re: Ateizam
- HardcoreMX
#3302 Re: Ateizam
Nema potrebe da generaliziraš ako si se isključivo ti prepoznao kao g i g, to je isključivo onda tvoj problem.Zaitsev wrote:![]()
![]()
![]()
Ili narodski receno: ti dobar svi drugi govna. Ti pametan, 100 ljudi glupo... Ja ba
- HAVANA
#3303 Re: Ateizam
Saberi se ba malo.HardcoreMX wrote:Ovdje stoji jedan klasičan primjer da te zakon kažnjava, iako još nisi počinio krivično djelo za koje ćeš tek odgovarati:HAVANA wrote: Pa odgovorih ti,zakon te ne kaznjava ako si natreskan.Zakon te kaznjava ako ga prekrsis.Ja koliko znam konzumacija alkohola nije zabranjena zakonom.Zakon fino kaze sta i kako smije.Cuj pijan na posao.A i sam sam sebi sef vec 20 godina,nisam pobudalio...
'De straf die men krijgt bij het gebruik van alcohol in het verkeer hangt af van:
de hoeveelheid alcohol die je gedronken hebt (je promillage)
het aantal jaren dat je een rijbewijs hebt.
Word je aangehouden met een promillage vanaf 0,5 dan start justitie een strafrechtelijke procedure. Afhankelijk van hoe hoog het promillage is, krijg je een boete, rijontzegging of gevangenisstraf. Heb je korter dan 5 jaar je rijbewijs dan geldt 0,2 promille als maximum.'
Pijan na posao? Pa rekao si da je alkohol ok, šta ti onda fali ako je tako?!
A tu stoji da kazna koju ces dobiti kao ucesnik u saobracaju pod dejstvom alkohola zavisi od...
Kolicine alkohola
Koliko godina imas vozacku dozvolu
Ako te privedu i imas 0,5, onda ide prkrsajna prijava.U zavisnosti od promila koji su utvrdjeni odredjuje se kazna koja moze biti novcana,oduzimanje vozacke pa i zatvor.Ako vozis manje od 2 godine,granica je 0,2 max.
- HAVANA
#3304 Re: Ateizam
Naravno da je ok ali fali mi drustvo,fali mi atmosfera,fali mi stimung kad mi je lijepo da popijem.Red,rad i disciplina.U slobodnim trenutcima zlo i naopako.HardcoreMX wrote: Pijan na posao? Pa rekao si da je alkohol ok, šta ti onda fali ako je tako?!
- Raigor Stonehoof
#3305 Re: Ateizam
Hajd sad malo sjedni pa sam dodji do logicnog odgovora na ovo pitanje.Smrcak15 wrote:
kako to da kopira tacne stvari a ne kopira greske iz biblije?
nema tacnih stvari ni u kuranu ni u bibliji, sve sto je kopirano, a i ono sto nije - obicna je bajka
- Smrcak15
#3306 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:Hajd sad malo sjedni pa sam dodji do logicnog odgovora na ovo pitanje.Smrcak15 wrote:
nema tacnih stvari ni u kuranu ni u bibliji, sve sto je kopirano, a i ono sto nije - obicna je bajka
eh Ovako, da ja nebi sad mlatarao redom dokaz za dokaz, tim nama fino nadjes samo jednu jedinu neistinu iz Kurana, moze li?nema tacnih stvari ni u kuranu ni u bibliji, sve sto je kopirano, a i ono sto nije - obicna je bajka
- HardcoreMX
#3307 Re: Ateizam
Saberi se ti malo i onda se oduzmi. Prvobitno si rekao da te ne kažnjavaju...HAVANA wrote: Saberi se ba malo.Pocinio sam prekrsaj samim tim ako sam sjeo za volan a popio sam vise nego smijem popiti.Kao drugo napisah ti da ne vozim kad pijem.
A tu stoji da kazna koju ces dobiti kao ucesnik u saobracaju pod dejstvom alkohola zavisi od...
Kolicine alkohola
Ako te privedu i imas 0,5, onda ide prkrsajna prijava.U zavisnosti od promila koji su utvrdjeni odredjuje se kazna koja moze biti novcana,oduzimanje vozacke pa i zatvor.Ako vozis manje od 2 godine,granica je 0,2 max.
Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.HAVANA wrote:Pa odgovorih ti,zakon te ne kaznjava ako si natreskan.
- Dope_Man
#3308 Re: Ateizam
Oj Smrle kako mozes po sto puta. Prvo cu te zamoliti da kad quotas ljude ne radis tako kako sad radis, puni quote pa ponovo pojedinacni dijelovi quotani, izgleda glupo i krajnje je bespotrebno.
A drugo, dosad ti je i previse puta ukazano na besmislice u Kur'anu. Od Zemlje koja je ravna, do sedam nebesa i voda koje se ni pod koju cijenu ne mijesaju. To sto ti, kada ti se ukaze na netacnost, reinterpretiras stvari kako znas i umijes, odnosno kako su te neke internet stranice naucile, samo da bi sacuvao vjeru u knjigu, to je tvoj problem. Sjeti se samo koliko si tamo pisao da se vode nikako ne mijesajuu, pa si onda na kraju rekao da se ipak mijesaju. Ovamo za nebesa izmisljas sam sebi da su to paralelni uiverzumi za koje nije niti sigurno da postoje, niti se ikako uklapaju u opis iz Kur'ana itd, itd, itd.
A drugo, dosad ti je i previse puta ukazano na besmislice u Kur'anu. Od Zemlje koja je ravna, do sedam nebesa i voda koje se ni pod koju cijenu ne mijesaju. To sto ti, kada ti se ukaze na netacnost, reinterpretiras stvari kako znas i umijes, odnosno kako su te neke internet stranice naucile, samo da bi sacuvao vjeru u knjigu, to je tvoj problem. Sjeti se samo koliko si tamo pisao da se vode nikako ne mijesajuu, pa si onda na kraju rekao da se ipak mijesaju. Ovamo za nebesa izmisljas sam sebi da su to paralelni uiverzumi za koje nije niti sigurno da postoje, niti se ikako uklapaju u opis iz Kur'ana itd, itd, itd.
- Smrcak15
#3309 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Oj Smrle kako mozes po sto puta. Prvo cu te zamoliti da kad quotas ljude ne radis tako kako sad radis, puni quote pa ponovo pojedinacni dijelovi quotani, izgleda glupo i krajnje je bespotrebno.
e ovo recimo, gdje se to tacno u orginalnom tekstu Kurana spominje ravna??? da cujemoOd Zemlje koja je ravna
- aurora313
#3310 Re: Ateizam
Ma nemoj nam reći? Baš tako_Smrcak15 wrote:znaci tvrdis da je ovaj nas islam nastao iz Biblije, tako sto su muslimani prepisali dijelove Biblije, hm a zaboravljas da nije bilo biblije na arapskom u periodu kad je Kuran objavljivan i ne samo to, nego evo i da je bio, kako to da kopira tacne stvari a ne kopira greske iz biblije?
Musliman je i biblijska rijeci, jer Mushlam se pise isto u hebrejskom i arpaskom samo je razlika u slovu S i Sh, kao sto arapsi kazu salam aleikom, zidovi kazu shalom alekem, iste rijeci isto znacenje samo varijacija u izgovoru i pisanju jednog slova.
Čuj, kada izmišljaš nešto oko islama, uživaj u tome. Hoćeš da napraviš nešto naučno od toga, samo naprijed... ko ti brani.
Kada petljaš i izvrćeš činjenice, to ti ide na obraz.
A ako misliš da Muhamed nije vidio ili čuo nešto iz Tore prije nego što je počeo da širi islam, onda bi mišljenje da si samo naivan bio kompliment.
- Raigor Stonehoof
#3311 Re: Ateizam
postoji bog?Smrcak15 wrote:Raigor Stonehoof wrote:Hajd sad malo sjedni pa sam dodji do logicnog odgovora na ovo pitanje.Smrcak15 wrote:
nema tacnih stvari ni u kuranu ni u bibliji, sve sto je kopirano, a i ono sto nije - obicna je bajkaeh Ovako, da ja nebi sad mlatarao redom dokaz za dokaz, tim nama fino nadjes samo jednu jedinu neistinu iz Kurana, moze li?nema tacnih stvari ni u kuranu ni u bibliji, sve sto je kopirano, a i ono sto nije - obicna je bajka
- HardcoreMX
#3312 Re: Ateizam
Ne govoriš ti radi drugih, nego govoriš radi sebe da sebe ubijediš da je to tako. Bilo je ok za tebe, ali ne i za šefa što si pijan došao, zato ti je sada ostao gibson da k. sviraš.HAVANA wrote:Naravno da je ok ali fali mi drustvo,fali mi atmosfera,fali mi stimung kad mi je lijepo da popijem.Red,rad i disciplina.U slobodnim trenutcima zlo i naopako.HardcoreMX wrote: Pijan na posao? Pa rekao si da je alkohol ok, šta ti onda fali ako je tako?!Uostalom sta tebe boli qrac sta meni fali kad veze nemas o tim stvarima.Idi pusi nargilu i vrti one bobe prstima.Ne fali mi nista,sve mi potaman.Mozda Gibson J200 jos da nabavim i niko sretniji od mene.
- HAVANA
#3313 Re: Ateizam
Ja sam ba sef,bog,tito i batina u svojoj firmi. 
- Smrcak15
#3314 Re: Ateizam
od koga ce cuti, a evo i da je cuo, nemozes ti napisati knjigu a da si cuo samo nesto iz prijasnje knjige. to je van svake pameti da se vjeruje tako nestoaurora313 wrote:Ma nemoj nam reći? Baš tako_Smrcak15 wrote:znaci tvrdis da je ovaj nas islam nastao iz Biblije, tako sto su muslimani prepisali dijelove Biblije, hm a zaboravljas da nije bilo biblije na arapskom u periodu kad je Kuran objavljivan i ne samo to, nego evo i da je bio, kako to da kopira tacne stvari a ne kopira greske iz biblije?
Musliman je i biblijska rijeci, jer Mushlam se pise isto u hebrejskom i arpaskom samo je razlika u slovu S i Sh, kao sto arapsi kazu salam aleikom, zidovi kazu shalom alekem, iste rijeci isto znacenje samo varijacija u izgovoru i pisanju jednog slova.
Čuj, kada izmišljaš nešto oko islama, uživaj u tome. Hoćeš da napraviš nešto naučno od toga, samo naprijed... ko ti brani.
Kada petljaš i izvrćeš činjenice, to ti ide na obraz.
A ako misliš da Muhamed nije vidio ili čuo nešto iz Tore prije nego što je počeo da širi islam, onda bi mišljenje da si samo naivan bio kompliment.
- HAVANA
#3315 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:Saberi se ti malo i onda se oduzmi. Prvobitno si rekao da te ne kažnjavaju...HAVANA wrote: Saberi se ba malo.Pocinio sam prekrsaj samim tim ako sam sjeo za volan a popio sam vise nego smijem popiti.Kao drugo napisah ti da ne vozim kad pijem.
Kolicine alkohola
Ako te privedu i imas 0,5, onda ide prkrsajna prijava.U zavisnosti od promila koji su utvrdjeni odredjuje se kazna koja moze biti novcana,oduzimanje vozacke pa i zatvor.Ako vozis manje od 2 godine,granica je 0,2 max.Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.HAVANA wrote:Pa odgovorih ti,zakon te ne kaznjava ako si natreskan.
Pa i ne kaznjavaju,po stoti put...Kaznjavaju ako prekrsis zakon i radis stvari koje je zabranjeno raditi pod dejstvom alkohola.Samo konzumiranje alkohola nije zabranjeno.Na nacin kako je to zakon propisao.Nase je da postujemo zakon.
Meni prevodit ne trebas,to mi je druga kuca.
- Dope_Man
#3316 Re: Ateizam
Od koga li ce cuti putujuci trgovac koji je haman 25 godina kruzio okolo i trgovao, skupljao price, pa i kasnije proveo 23 godine pisuci knjigu sa grupom pismenih ljudi.. hm..

- Smrcak15
#3317 Re: Ateizam
ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote:
postoji bog?
- Smrcak15
#3318 Re: Ateizam
evo jedno pitanje, za Tebe, od koga je putujuci trgovac nauci da embrio tek zacete bebe lici na pijavicu pa sa tim sporedi u Kuranu?Dope_Man wrote:Od koga li ce cuti putujuci trgovac koji je haman 25 godina kruzio okolo i trgovao, skupljao price, pa i kasnije proveo 23 godine pisuci knjigu sa grupom pismenih ljudi.. hm..![]()
- Raigor Stonehoof
#3319 Re: Ateizam
jarane... tvojom logikom, nemas dokaza da gremlini ne postoje... => gremlini postoje.Smrcak15 wrote:ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote:
postoji bog?
dok se ne dokaze postojanje - ne postoji.
- Dozer
#3320 Re: Ateizam
Sta reci na ovo, a ostati sabran i ne umrijeti od smijehaSmrcak15 wrote: eh Ovako, da ja nebi sad mlatarao redom dokaz za dokaz, tim nama fino nadjes samo jednu jedinu neistinu iz Kurana, moze li?
Ono prethodno necu ni komentarisati
Jeste, Smrle - svi ljudi na planeti su muslimani, i da zavrsimo. Evo, mene si ubijedio.
Sad jos samo da ubijes i ostalih 5-6 milijardi ljudi koji to jos uvijek ne kontaju
- Dozer
#3321 Re: Ateizam
Nenadjebiv je...HardcoreMX wrote: Znam ja vrlo dobro šta tu piše, ne bih ti navodio te holandske izvore da ne razumijem, jedino ako ti ne razumiješ da ti prevedem onda. Vidimo da su vrlo stroga pravila sa alkoholom, valjda se i primjenjuju da ne bude samo slovo na papiru. Nemoj me uzeti za riječ, ali u Njemačkoj sam čuo da nakon izvjesnih ponavljanja ispada sa alkoholom dolaze tom kući da provjere da li pije. Što se tiče uopćeni linija za alkohol, slični su zakoni kao i u nl.
I sam govori isto sto mu i Havana govori, a to je da te niko nece kazniti ako si mrtav p'jan, nego samo ako takav pocinis neki prekrsaj ili napravis neki belaj, ali jok - i dalje pokusava sve da ubijedi da zakona zabranjuje alkohol kao takav, i njegovo konzumiranje
Oooooooj, mati mila, s kim mi komuniciramo
Last edited by Dozer on 04/04/2017 14:22, edited 1 time in total.
- zforumas
#3322 Re: Ateizam
De ba Dozeru, hajd sad to stavi u ogledalo pa ces vidjeti
mali hrle
mali hrle
- Dozer
#3323 Re: Ateizam
Necu ja. Havana ce. Isto ti je to

- HardcoreMX
#3324 Re: Ateizam
HAVANA wrote: Pa i ne kaznjavaju,po stoti put...Kaznjavaju ako prekrsis zakon i radis stvari koje je zabranjeno raditi pod dejstvom alkohola.Samo konzumiranje alkohola nije zabranjeno.Na nacin kako je to zakon propisao.Nase je da postujemo zakon.![]()
Meni prevodit ne trebas,to mi je druga kuca.Tolko me vole i saru mi dali.
Dupla lova. Dobro smišljeno, prvo ti uzmu pare dok te napiju, a poslije ti naplate kaznu što si pio.