Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

emil_L

#3301 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Martinez_ wrote:
emil_L wrote:
Martinez_ wrote:
Ti a i mnogi pre tebe nikako da uklavire da trenutni sistem nije u korist Bošnjaka, realne većine izjednačene u svakom pogledu sa Srbima i Hrvatima. Interes Bošnjaka je da se taj sistem menja, milom ili silom. Da je bošnjačka demografska ekspanzija tako jaka kao što mnogi misle, potpisao bih da će rata biti koliko sutra. Samo mlade nacije idu u ratove.
Kako misliš da "uklavire" ? Pa "uklavirili su". Zato ti i govorim da se sistem mjenja dok ja i ti kuckamo. E to je što ti a i mnogi drugi prije tebe niste uklavirili. Dakle Bošnjaci sistem mijenjaju "milom". A drugi ga mogu očuvati jedino "silom"...a sile više nema, dakle mrka kapa
Govorim o sagovornicima na temi a ne nacijama generalno.

Misliš protestima ispred OHR i ''Komšić'' projektima? Super, čekamo prve rezultate za 170 godina
Ne, ne mislim. Mislim (čak šta više, znam) da će se situacija riješiti jednim lijepo projektovanim izbornim inžinjeringom.
Zašto misliš da ćeš za takvo što čekati 170 godina? Najprostiji statistički pokazatelji upućuju na razvoj situacije u sasvim drugom pravcu.
Gad Tedeschi

#3302 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Gad Tedeschi »

Skijaš wrote:
Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
U najgorem slučaju, svako će svojim putem.
Za one koji bi "da idu svojim putem" :

LASTA AD, Istočno Sarajevo

Adresa:
Nikole Tesle bb
71123 Istočno Sarajevo
BiH BiH
Telefon:
+387 57 342717
Telefaks:
+387 57 342717

Svaki pokušaj secesije bi značio rat i načina da se Dodikovu policiju predstavi onim što ona jeste, represivni aparat u službi velikosrpske opcije, ima.

moze li neko, evo ti pokusaj da cujem argumente, objasniuti zasto secesija bih i ostalih republika od sfrj nije trebala automatski da znaci rat, a zasto secesija rs od bih automatski mora da znaci rat? u cemo je razlika?
emil_L

#3303 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
emil_L wrote: Kako misliš da "uklavire" ? Pa "uklavirili su". Zato ti i govorim da se sistem mjenja dok ja i ti kuckamo. E to je što ti a i mnogi drugi prije tebe niste uklavirili. Dakle Bošnjaci sistem mijenjaju "milom". A drugi ga mogu očuvati jedino "silom"...a sile više nema, dakle mrka kapa
Jest, baš milom.
Ne možete maknuti Ljubu Bešlića iz 25% već devetu godinu, a mjenjalo bi sistem.
Što je najsmješnije, zastavnik Živko sam handri pola države kako mu se ujutro digne, i to što kažeš ''milom''.
Ali zato tebi cvjetaju ruže :-)

Pa ko to pokušava ukloniti Bešlića i zašto bi ga uklanjali? Svaka kriza rodi neku soluciju pa tako i ova u Mostaru.Kad smo već tu, zašto se izbori nisu proveli u djelo? :kiss:

Smiješno i jeste. A sad se zapitaj otkud "zastavnik Živko" tu gdje jeste, pa se onda opet nasmiji, ali ovaj put od muke

Već sam ti jednput objasnio da mi uopće nije jasno odakle ti mišljenje da "vi" trebate biti politička referenca bilo kome ? Ovo najozbiljnije..pa šaka nepismenih besposličara handri vas već dvadeset godina a ti stalno ponavljaš nekakvu uspavanku o nemoći Bošnjaka. Gluposti.
emil_L

#3304 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Srpscanin wrote:
huone wrote: U narednom ratu cemo nestati ili mi Bosnjaci
Bicete porazeni,politicki uz asistenciju med.faktora a u krajenjem i vojno ali da cete nestati ne vjerujem.

Međunarodni će faktor uvjek podržati baštinike civilizacijskih tradicija i naprednih kultura. Genocidaši i ratni zločinci to sigurno nisu.
Uostalom, sjeti se kako su vas podržali 94-te, pa 95-te pa 99-te, pa 2004-te pa tako sve do prije neki dan.
emil_L

#3305 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Havatar wrote:
Hafis wrote: Okle bogati vas i Njemaca :) ?....A ja znam, mene budale, baš slabo kontam. Zaboravih na onu teoriju ''u Njemačkoj ima 4-5 milijuna Turaka, i imaju kako reče nas @tetje, izrazito jak lobi pa stoga, jel'te i ne čudi njemačka ljubav prema Bošnjacima. (jesam li blizu? :) )
Majke mi, ako ovo nije psihijatrija ili žešća paljevina. nije mi jasna teorija: nema tko ''vas'' ne voli na ovom svijetu: počevši od USA, preko EU, islamskih zemalja pa do Turske.
Kad gajis civilizacijske vrijednosti i ne pravis udruzene zlocinacke poduhvate sa ciljem da etnicki cistis teritorije svi te vole.
Kao što sam i sam :)
Nažalost, sudovi naprednih civilizacija se ne slažu sa tvojim zaključkom. HVO je okarakterisan kao zločinačka organizacija ustrojena sa ciljem biološkog uništenja jednog naroda. A to znači da ti kao bivši pripadnik HVO-a ne možeš baštiniti iste civilizacijske vrijednosti kao npr, jedan Njemac, Austrijanac, Francuz, Bošnjak, Britanac itd..itd.. da ne nabrajam sve pripadnike naprednih civilizacija
emil_L

#3306 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
155_mm wrote:
ma EU ovdje nije bitna jer nece nikog primati dok se sami ne konsolidiraju ili se raspadne. to moze da znaci i 10 godina bez novih clanica pogotovo ovih sadaka clanica. ovdje je bitniji NATO i clanstvo u istom. a tu su bosnjaci ti koji vuku pogotovo od kad hrvati titraju muda dodi da im on da treci na teritoriji federacije.
Ma jok, to su bošnjački stranački pamfleti za internu uporabu i samotješenje.
Zna se dobro koji narod u BiH jedini želi ovu zemlju kao normalnu državu, inkorporiranu u potpunosti Europu, a zna se dobro tko bi u savez s Rusima, a tko s Turcima i Iranom.

Vidiš, zna svatko izvaljivati kao i ti.
Sad me ti ubjedi da nije istina ovo što sam rekao.
Za taj jedan narod apsolutno si u pravu roćko. Dok bi druga dva naroda u savez sa Kinom i Rusijom..ne more roćko. Ako želiš pripadati naprednim civilizacijama moraš se iskobeljat iz Dodikovog prkna.
emil_L

#3307 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Represija wrote:
Paranoid wrote: Nije "ova" država, nego BiH, a dio koji je sagradjen na temeljima nevinih žrtava se mora urediti kako bi svi koji vole BiH mogli nesmetano da žive i rade. Nakon toga Ustav, NATO i ulazak u EU se rješava automatski i bez smetnji koji dolaze samo sa jedne strane..
A kako misliš "urediti" taj dio?
Jednostavno. Kako je uređivan do sada? Voljom naroda. :mrgreen:
emil_L

#3308 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:
OldMayor wrote:Onako nesto kontam, zasto bi mi morali ratovati ako RS hoce da se otcjepi. Znam, razumijem da je BiH suverena zemlja, ali ako jedan dio te zemlje ne zeli da bude u toj zemlji i bukvalno sve radi da vuce zemlju prema dole, pa nek idu u qrac vise. ............Uzeti brate komadic zemlje i da je uredimo kako treba, pa jel to milion stanovnika, neka je. ....
Nekada sam razmišljao na sličan način. Kontao sam "bolje podjeliti nego vječna patnja". Ali onda sam saznao da neće biti vječna. Saznao sam da oni Srbi u BiH koji ne vole ovu zemlju rađaju manje od 9.000 djece godišnje a uskoro će taj broj padati prema 5.000 godišnje. Kad dodaš migracije...
Da ja nešto priupitam.
Ako je to stvarno tako, zašto taj negativni demografski trend nije do sada polučio nikakve konkretne rezultate.
Ipak je skoro 20 godina prošlo, sasvim solino vremensko razdoblje u kojem se mogu osjetiti demografske posljedice, i već su se trebale pokazati određene ''napukline' u RS brodu. I normalno očekivana supremacija ''brojno vitalnijeg'' suparnika barem u nekom segmentu političkog života, ali toga definitivno nema.
Zašto je to tako? Još je rano ili možda stvar i ne fercera baš tako kako govore tzv. demografski stručnjaci?
Daju kako ne daju. 375, 000 za 12 godina.
Treba li šta konkretnije?
emil_L

#3309 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Mister Yes wrote:
Hafis wrote: Da ja nešto priupitam.
Ako je to stvarno tako, zašto taj negativni demografski trend nije do sada polučio nikakve konkretne rezultate.
Ipak je skoro 20 godina prošlo, sasvim solino vremensko razdoblje u kojem se mogu osjetiti demografske posljedice, i već su se trebale pokazati određene ''napukline' u RS brodu. I normalno očekivana supremacija ''brojno vitalnijeg'' suparnika barem u nekom segmentu političkog života, ali toga definitivno nema.
Zašto je to tako? Još je rano ili možda stvar i ne fercera baš tako kako govore tzv. demografski stručnjaci?
Rano je. Ja tvrdim da je rano i za pokušaje tipa 1 mart. Treba sačekati još barem 30-40 godina pa onda organizovati 1 mart.
Ma pusti rano.
Koliko po tvojoj procjeni treba proći godina (uz taj navodno postojeći demografski trend) da bi se konkretno (znači i na terenu a ne u glavama) ostvarili bošnjački politički ciljevi koji su zasnovani na toj nekakvoj demografskoj pobjedi?
ne više od 2-3 izborna ciklusa. To od prilike dođe 10-12 godina mada je ovo proces a ne događaj. Zato i jeste ovolika panika na političkoj sceni u BiH. Jer svi vide šta se dešava a niko nema načina da to zaustavi.
Misliš da ste vi najebali sa Komšićem ? To ti je ništa roćko moj slatki kako će ovo biti fino..i naravno sve legitimno i po zakonu jer mi kao pripadnici i baštinici naprednih civilizacijskih vrijednosti, ni u kome slučaju nebismo nametali svoju političku volju drugim narodima. :mrgreen:
emil_L

#3310 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Represija wrote:
Mister Yes wrote: Nekada sam razmišljao na sličan način. Kontao sam "bolje podjeliti nego vječna patnja". Ali onda sam saznao da neće biti vječna. Saznao sam da oni Srbi u BiH koji ne vole ovu zemlju rađaju manje od 9.000 djece godišnje a uskoro će taj broj padati prema 5.000 godišnje. Kad dodaš migracije to je nekih pola miliona onih Srba u BiH koji ne vole BiH u vrh glave za nekih 50 godina. E sad, 50 godina djeluje puno ali nije jer to je manje od jednog prosječnog ljudskog vijeka i jako kratko kada se gledaju ti procesi formiranja nacije i nacionalnih država. Naravno, nešto će se morati desiti prije nego što prođe tih 50 godina jer niko neće mirno gledati kako nestaje. Ali bože moj. Ratovi su uvijek bili i biće. Ovaj sljedeći nikako ne može biti gori od prošlog. Bar za nas iz Sarajeva. A inače mislim da neće trajati duže od godinu dana i neće imati ni blizu žrtava.

Ukratko, da oni Srbi koji ne vole BiH imaju natalitet poput nas koji volimo BiH ja bih sutra potpisao da dijelimo zemlju. Ali ovako kako je nisam lud. Niko normalan ne bi sada uzeo 50% kada može za 50 godina (možda i ranije) uzeti 100%
U sunce ti žareno...da li si ti svestan o čemu pričaš?
Albanci na Kosovu uz najveći natalitet na svetu za 50 godina su podigli svoj udeo u procentu stanovništva na Kosovu za nekih 15 %, a tome treba dodati veliko iseljavanje Srba tokom WWII, zabranu povratka istim i plus iseljavanje Srba sa Kosova tokom 50 godina u SFRJ i ilegalnu najezdu Albanaca iz Albanije.
1941 godine ih je bilo 68%, a 1991 ih je bilo oko 82%.

50 godina, Albanci su se samo planski razmnožavali, državi nisu plaćali ni porez ni struju, a uzimali su redovno dečje dodatke i druga socijalna davanja. Od 1999 godine, i njihov natalitet je u dramatičnom padu...i dolazi na nivo nekog evropskog proseka.
A ti ovde pišeš kao da svaka bošnjačka porodica ima po desetoro dece, kao da samo Srbi iz Republike Srpske beže iz BiH, a Bošnjaci ostaju...

Mislim, valja uvek podsticati radjanje dece, pa makar vas stimulisali i pričama da će Bošnjaka za 50 godina biti 96% u BiH...neka dece, mašala...ali ne ide to baš tako lako.
375, 000 za 12 godina :kiss:
emil_L

#3311 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Gad Tedeschi wrote:
Skijaš wrote:
Represija wrote:Pa što bi neko danas branio musliamane u BiH, kad ih niko neće napadati.
U najgorem slučaju, svako će svojim putem.
Za one koji bi "da idu svojim putem" :

LASTA AD, Istočno Sarajevo

Adresa:
Nikole Tesle bb
71123 Istočno Sarajevo
BiH BiH
Telefon:
+387 57 342717
Telefaks:
+387 57 342717

Svaki pokušaj secesije bi značio rat i načina da se Dodikovu policiju predstavi onim što ona jeste, represivni aparat u službi velikosrpske opcije, ima.

moze li neko, evo ti pokusaj da cujem argumente, objasniuti zasto secesija bih i ostalih republika od sfrj nije trebala automatski da znaci rat, a zasto secesija rs od bih automatski mora da znaci rat? u cemo je razlika?
1) BiH nije napravila nikakvu secesiju od SFRJ. Kada je BiH odlučila da vrati svoj suverenitet koji je unijela u SFRJ ta SFRJ nije postojala.
2) Republika Bosna i Hercegovina je bila jedna od 6 ravnopravnih država unutar Jugoslovenske Federacije. Današnja se BiH ne sastoji od Republika već od entiteta koji su nedefinisani politički pojmovi

Za sada dovoljno
Hafis

#3312 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Super, riješio si manje-više svu problematiku
Još da se negdje snaći za barem stotinjak maraka pa doĆekati kraj mjeseca...aaa brato?
emil_L

#3313 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

vivaldi wrote:
Mister Yes wrote:Ukratko, da oni Srbi koji ne vole BiH imaju natalitet poput
nije definicija bas najbolja sto pokazuje i tvoja tabela - srpski natalitet nije nista gori od bosnjaka i hrvata, minus je zbog mortaliteta
npr ja imam 10 jabuka dok ti imaš 2 jabuke. npr. i ti i ja izgubimo 50% svojih jabuka. Meni je ostalo 5 jabuka dok je tebi ostala samo jedna jabuka. More i vako...

A znaš šta je realnost ako je preslikamo na ovaj primjer jabuka. Mojih 10 jabuka i dalje raste tako da ću naredne godine sigurno imati 11 jabuka dok su tvoje jabuke ostarile i već 15 godina ne daju nikakav urod.

Ili kao što svojevremeno Bajić reče, iz Bošnjačke perspektive postoje samo tri Srpske politike u BiH, dobra, bolja i najbolja..Koju god izaberete ..el-hamdulliala šućur jarabi :thumbup:
LBVIEW

#3314 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:Super, riješio si manje-više svu problematiku
Još da se negdje snaći za barem stotinjak maraka pa doĆekati kraj mjeseca...aaa brato?
A sto pripadnik naroda-gospodrarstvenog giganta, jos od "Prosjaka i sinova " ne pripomogne?
A bilo bi i u duhu tisucljetne uljudbe. :D
emil_L

#3315 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Eto vidiš, naravno da sam riješio. Vidiš da se sve može samo kad se ima političke volje i naravno kad si nadpolovična većina u državi
Ne sekiraj se ti za moje markice..ima se more se. Čak šta više, djelim sadaku po Kombinatu i ZHK-u da mali Ićko nekako pretambura zimu. Da jadnička ne zadesi huda sudbina ekonomsko dominantinih iz srednje Bosne.. :mrgreen:
emil_L

#3316 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

LBVIEW wrote:
A sto pripadnik naroda-gospodrarstvenog giganta, jos od "Prosjaka i sinova " ne pripomogne?
Šta će pripomoć jadan nisi bio, pa da mu nije Bošnjačke sadake skapavo bi po Rodoču i Ortiješu
Hafis

#3317 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

quote="emil_L"
Pa ko to pokušava ukloniti Bešlića i zašto bi ga uklanjali? Svaka kriza rodi neku soluciju pa tako i ova u Mostaru.Kad smo već tu, zašto se izbori nisu proveli u djelo? :kiss:
pa otkud njega tolike godine radonačelnik a 25%. ne uklapa se u tvoju priću brato.
zašto se izbori nisu proveli u djelo? :
To je pitanje za tebe. Ovako je još bolje. Raspušteno gradsko vijeće i Ljubo žandara kako mu je volja.
Smiješno i jeste. A sad se zapitaj otkud "zastavnik Živko" tu gdje jeste, pa se onda opet nasmiji, ali ovaj put od muke
Živko se na koncu pokazao čak i kao prijatno iznenađenje. Čudi me da vam na tom podveleškom minderluku nije pala na um ideja da se možda Živko potajno vraća starom jatu. Valja opet živjeti sa svojim narodom.
Već sam ti jednput objasnio da mi uopće nije jasno odakle ti mišljenje da "vi" trebate biti politička referenca bilo kome ? Ovo najozbiljnije..pa šaka nepismenih besposličara handri vas već dvadeset godina a ti stalno ponavljaš nekakvu uspavanku o nemoći Bošnjaka. Gluposti.
I sam brato dobro znaš da nemaš gdje ni poštenih cipela kupiti u tih tvojih 75%, a ne još da govoriš o referencama. Zato ćući i ćekaj k'o i do sad.
Hafis

#3318 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Pa evo smo ih pozapošljavali. Najozbiljnije. Nema kladionice ni tržnog centra gdje većina radnica nije iz 75%. Da ne govorim o zidariji. Niju neki majstori za zidanje k'o škutori, ali su tri put jeftiniji.
Ali zato nećeš naći niti jednog iz 25% da radi u 75%. Ne samo zato što su u 75% objektivno plaće niže i stvarno nema posla, to donekle i opravdavam, već zato što je većina likova kao ovaj naš emil - gola i ogorčena, i tu ti nafake nema, samo možeš belaj dobiti. I bolje ti je odmakni. Ono stare raje što je vrijedilo je većinom vani, sasvim drugi svijet i nisu ni nalik na ovog došlu.
emil_L

#3319 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
quote="emil_L"
pa otkud njega tolike godine radonačelnik a 25%. ne uklapa se u tvoju priću brato.
zašto se izbori nisu proveli u djelo? :
To je pitanje za tebe. Ovako je još bolje. Raspušteno gradsko vijeće i Ljubo žandara kako mu je volja.
Živko se na koncu pokazao čak i kao prijatno iznenađenje. Čudi me da vam na tom podveleškom minderluku nije pala na um ideja da se možda Živko potajno vraća starom jatu. Valja opet živjeti sa svojim narodom.
I sam brato dobro znaš da nemaš gdje ni poštenih cipela kupiti u tih tvojih 75%, a ne još da govoriš o referencama. Zato ćući i ćekaj k'o i do sad.
Nije izabran direktnim izborima. Valjda toliko znaš. Šta se ne uklapa?
I govorim ti da je to moja stvar a ne tvoja. Ne uklapa se to u nekakvu priču o "stolnom gradu" a nisi u stanju organizovat izbore. :mrgreen: Kad je bolje, onda ostavimo vako i svima fino. E sad što se tiče Bešlićevog žandaranja.. :lol: Jadan nisi bio, nije smio prnut kad se počelo gradit po Sjevernom logoru a ne šta drugo...
Tješi se (jelde bi bilo lijepo da se kako HDZ more uvalit u aparaturu ali Živko hebe pa rastura :kiss: ) a usput se dogovori sam sa sobom jesam li na nevesinjskom ili gatačkom minderu. Ovako zbunjuješ sam sebe pa nisam siguran u kojem kontekstu da ti odgovorim (gatačkom ili nevesinjskom)
Pa šta će drugo vego živjet sa svojim narodom, ta neće sa mnom..
Ma jok roćko, neko te debelo dezinformiše. Bolan bujrum navrati ponekad u Mostar. Već sam ti rekao da ne trebaš samo ćulit iza Huma. Dođi, pojedi, popi, obiđi malo Stari Most, Stari Grad itd..Ta ljudi iz čitavog svjeta dolaze da vide ovu ljepotu, moreš i ti. Neće ti bola niko ništa (samo ne spominji "stolni" ni "treći" jer u tom slučaju moreš ne daj bože imati kakvu nezgodu)
Pa ko će ti roćko slatki govorit o referencama ako ne ja? Nije moja krivica što ste politički nepismeni. 20 godina ste dojnji a ti i dalje naprdivaš o nekakvoj političkoj lukavštini :-)
I na kraju šta da "ćekam"? Vaše granatiranje, sakupljanje po Heliodromu ili vojnom? Ne kontam, de ako ti nije zahmetli pojasni malo
emil_L

#3320 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
LBVIEW wrote:
Pa evo smo ih pozapošljavali. Najozbiljnije. Nema kladionice ni tržnog centra gdje većina radnica nije iz 75%. Da ne govorim o zidariji. Niju neki majstori za zidanje k'o škutori, ali su tri put jeftiniji.
Ali zato nećeš naći niti jednog iz 25% da radi u 75%. Ne samo zato što su u 75% objektivno plaće niže i stvarno nema posla, to donekle i opravdavam, već zato što je većina likova kao ovaj naš emil - gola i ogorčena, i tu ti nafake nema, samo možeš belaj dobiti. I bolje ti je odmakni. Ono stare raje što je vrijedilo je većinom vani, sasvim drugi svijet i nisu ni nalik na ovog došlu.
Šta si ti zaposlio žalostan se bogu molio, da ti nije Bošnjačke sadake i to malo šuge od Aluminijuma bi davno propalo.
Čuj većina radnica? Jesi li ih to ti brojo ili šta? Recimo ja gdje god okrenem naograjišem na Maje, Ivanke, Katice, Renate...dake ponovo nisi u pravu..
Ovo ostalo je smjehotresno. Jbt. u onog "poduzetnika" iz Blagaja (da ne pominjem ime ipak je forum) 90% malteraša sve Hrvati iz Ljubuškog ...

E sad ono boldano...
Pa oklen roćko stara raja vani? Šta rade tamo? :bih:
Šta ti znaš o staroj raji? Ti si prvi put u Mostar došo 93-će da opljačkaš kakvu Bošnjačku kuću ili stan. Dakle, ponovo nisi mjerodavan da sudiš o "staroj raji" ili "došljacima".
Martinez_

#3321 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

emil_L wrote:
Eto vidiš, naravno da sam riješio. Vidiš da se sve može samo kad se ima političke volje i naravno kad si nadpolovična većina u državi
Ne sekiraj se ti za moje markice..ima se more se. Čak šta više, djelim sadaku po Kombinatu i ZHK-u da mali Ićko nekako pretambura zimu. Da jadnička ne zadesi huda sudbina ekonomsko dominantinih iz srednje Bosne.. :mrgreen:

Kakve to ustavno-pravne implikacije ima?
Hafis

#3322 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

emil_L wrote:[
E sad ono boldano...
Pa oklen roćko stara raja vani? Šta rade tamo? :bih:
Šta ti znaš o staroj raji? Ti si prvi put u Mostar došo 93-će da opljačkaš kakvu Bošnjačku kuću ili stan. Dakle, ponovo nisi mjerodavan da sudiš o "staroj raji" ili "došljacima".
Hoćemo li ja i ti hercegovac mali kviz iz poznavanja predratnog Mostara? možemo početi od poznatijih konobara, preko legendarnih ''cajkana'' , boljih treba, šanera, fajtera pa do imena teta u vrtićima i gradskoj biblioteci
Pa tko izijani da se izvine :) ...a gačanine? Može li?
seln

#3323 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

exliberal-ex wrote: Vidis ja sam ta dijaspora koja salje pare dole, doduse moja familija je starija pa neide po kaficama I nevozika se golfovima ....a sto se tice toga sto pratis...fala bogu da imas djedovinu...samo vidis razlika izmedju mene I tebe je ta sto ti imas djedovinu u genocidnoj., tvoja je....meni I mojoj familij su oteli zadnji dio te djedovine...rjesenje licno potpisao najpopularniji politicar...jedan I jedini gospodin koji sjedi u predsjednistvu 8 godina I hvali se da ima kredit... :)...medjutim sve je palo na sudu, dokazali smo da su nam oduzeli mimo svih zakona, sta vise da su dokumenti krivotvoreni...... tek ce pocet gasit rasvjetu kad dodje vrijeme naplate :)

A sto se tice treceg...ko sto rece hercegovac pravi..."samo ih ima 25 000" ali bez njih nemozete nista
Vidim, otkrio si hrvata u sebi... :D
a lijepo ti rekli da se ne saginjes kada je Hafis u blizini :izet:
Last edited by seln on 09/01/2014 12:56, edited 1 time in total.
seln

#3324 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

OldMayor wrote: Ja sam jedan rat prezivio - jedva - otac mi ostao invalid, roditelji zdravlje pojebali itd itd.
Na kojoj strani? :wink:
seln

#3325 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by seln »

Hafis wrote:Sorry, tek sad vidjeh - znači za jedno 30-40 godina.
Ja mislim čak ni tada.
I ja mislim svasta nesta, ali koze i dalje pasu.
Locked