Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
medvjed23

#3301 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by medvjed23 »

1, 2, 3, 4, 5 firmi, ne računajući rad oko izbora i pisanje muzičkih tekstova.. mene ne čudi što dosta ljudi često mijenja poslove.. uslovi rada su daleko od idealnih, radnici nerijetko nesavjesni, a otkaz se daje i dobija relativno lako..
tester33

#3302 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tester33 »

Cookie85 wrote:
tester33 wrote:Ti uopce nisi nikad aplicirao za poslove.... Nitko ne gleda CV niti itko zna sta je uopce CV ili biografija .... nego dodje covjek i kaze: "pocinjes raditi za 7 dana i ponesi dokumente" ... Svi tako rade samo se prave blentavi.
Eh ti mi reci jesam li aplicirao za poslove ili ne.

Ne kazem da ce odmah dobiti posao cim aplicira kad sredi CV i motivaciono, ali ako zvucis i izgleda profesionalno na prvi pogled, vece su sanse da te pozove na razgovor.

Ja ne pricam o poslovima ugostiteljstva ili fizickih i sl. radnika za koje ne treba srediti CV i slati motivaciono, kao sto ti vec znas iz iskustva.

edit:

I onda kad te pozove na razgovor ne mozes otici u trenerci, nego se sredis (u opisu posla) , okupas , namirises, pripremis za intervju (hvala Bogu informacije mozes naci koje ti trebaju za minutu) upoznas firmu,od kad radi, kako posluje, sa cim se bavi i sl.

Vidi se bas da nisi trazio poslove niti isao na konkurse.... I o kakvim ti trenerkama pricas ? Vjerujem da radis negdje kao portir u opcini bez mozga koji ne zna ni napisati zahtjev. Takvi svi rade jer takve imam u komsiluku. Evo da ti ja opisem kako idu konkursi ... 1. konkurs : "ja sam po preporuci" .... odgovor gazde nakon sat vremena price: -->>> "ti ces meni oteti firmu" i pocne neka poredjenja mene s nekim radnicima koje ja ne poznajem... 2. konkurs: "gigantska firma" ..... ko fol testovi i rjecnici na stolu: ..... rezultat konkursa: -->>> primljene 4 zenske KOJE NISU NISTA NAPISALE na testu ... 3. konkurs: "gigantska firma ... "nema testova radis odmah" ..... rezultat konkursa: -->>> radis sa svim mogucim ljudima iz kriminalnog miljea ali su posteni ljudi ... kao i politicarima koje vidjas na TV-u a glavne su face .... plata je bez doprinosa.... ali zato imas "njihove spijune" koji kao fol se predstavljaju "da su kupci" a nigdje kupaca ...
4. konkurs: "bolje da ne pricam ...... ne bi mi vjerovali ... jos gore od ove prethodne 3 nabrojane".
Cookie85

#3303 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Cookie85 »

tester33 wrote:

Vidi se bas da nisi trazio poslove niti isao na konkurse.... I o kakvim ti trenerkama pricas ? Vjerujem da radis negdje kao portir u opcini bez mozga koji ne zna ni napisati zahtjev. Takvi svi rade jer takve imam u komsiluku. Evo da ti ja opisem kako idu konkursi ... 1. konkurs : "ja sam po preporuci" .... odgovor gazde nakon sat vremena price: -->>> "ti ces meni oteti firmu" i pocne neka poredjenja mene s nekim radnicima koje ja ne poznajem... 2. konkurs: "gigantska firma" ..... ko fol testovi i rjecnici na stolu: ..... rezultat konkursa: -->>> primljene 4 zenske KOJE NISU NISTA NAPISALE na testu ... 3. konkurs: "gigantska firma ... "nema testova radis odmah" ..... rezultat konkursa: -->>> radis sa svim mogucim ljudima iz kriminalnog miljea ali su posteni ljudi ... kao i politicarima koje vidjas na TV-u a glavne su face .... plata je bez doprinosa.... ali zato imas "njihove spijune" koji kao fol se predstavljaju "da su kupci" a nigdje kupaca ...
4. konkurs: "bolje da ne pricam ...... ne bi mi vjerovali ... jos gore od ove prethodne 3 nabrojane".
Ooo covjece pa ti bas sve znas, kako si mi samo pametan!

Ti ili si, da ne kazem glup,
ma jbga ili su glup ili si idiot, normalan garant nisi!
Naravno da ima korupcije, niko nije ni rekao da nema. Zna se da u drzavnim ustanovama doci do posla je 99% preko veze ili platis radno mjesto, a sta je sa ostalim poslovima? Firmama? Zasto moras aplicirati u drzavnu? Ti da si sposoban, nasao bi posao, nego je razlika sto u drzavnoj ustanovi dosta pozicija ne moras biti nesto sposoban i mozes se provlaciti, a kod privatnika, ako si nesposoban ili glup da skontas posao, nabije te nogom iz firme.
Zato ti ne kontas sta je CV i Motivaciono pismo i sta je preporuka i stela. Takvi kao ti kad dobiju priliku za razgovor, dodju u trenerci, ne obrijan, znojav itd.

Vjerovatno si ti jedan od onih sto samo aplociraju u drzavnu ustanovu (naravno ne mozes dobiti posao) i ispijas kafe po citav dan i kladionica da se brzo obogatis i po forumima pametujes kako nema posla, kako samo stela radi i sl.

Probudi se covjece, svijet se vrti oko tebe i tvoje filozofije!

Hoces posao? Dignes se u 7h isprintas par cv-ova i od firme do firme, trazis posao.

Za tvoju informaciju, ne radim u opcini ( ili bilo kakvoj drugoj drzavnoj ustanovi) , a radio sam u BiH i dobio svaki posao tako sto sam poslao CV i isao na razgovore za posao bez stele, bez placanja. Tako sam isto dobio posao u inostranstvu sto sam aplicirao na 100.000 poslova imao ne znam ni sam koliko intervjua, ali ako imas cilj i ne odustajes od cilja, mozes uspjeti, dobro mozda ne bas TI , ali se moze!
mirsek

#3304 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mirsek »

Znam ljude koji su sa VSS aplicirali na desetine, mozda i stotine konkursa za SSS, prodavaca u granapu i slicno i odgovori mu mozda 5-10% a na razgovor ga pozove 1-2%. Nikad nije dobio posao na taj nacin.
insomnia78

#3305 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by insomnia78 »

Mozda im nije dobro motivaciono pismo
tester33

#3306 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tester33 »

insomnia78 wrote:Mozda im nije dobro motivaciono pismo

Hahahahahahahahahhaahahahahhahahaahahhahahahahahahahahahahahahahahahahaha. :D

P.S. netko mi obrisa 2 posta .... ocigledno sam ih razotkrio njihove "spinove & levacenja" :D
tester33

#3307 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by tester33 »

Lajavikrelac wrote:Da motivaciono pismo je nesto za sta su gazde cule, kao sto sam i ja cuo za Pigmeje, potvdjuje ti neko ko je malo vise govana pojeo i u ista zaranjao nebrojeno puta....Cuj generisano sa interneta :-) pa sta hoces da ti napise? Potpuno spreman za rad dok ne skapam, motivise me mobing, dreka, stres i neplacen prekovremeni....spreman da za napredak u karijeri ljubim juzno od ledja, nosam bureke i kafu, perem sefu kola, gace i tepihe, a od pomisli na rad vikendom i praznicima dozivim tantricki orgazam.... :mrgreen:

pratim ja tebe godinama .... vidim da si inteligentan ... ali obrise mi danas 2 posta ... jer sam razotkrio ove "spin & levat placenike" .... Jer to sam i napisao u tom svom postu kojeg su obrisali. :wink: :wink: :wink:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3308 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Bobi »

Ja sam obrisao dva posta jer spominješ forumašu bližu familiju ...a vidim tebi to normalno :mrgreen: .
out 14 dana
zrakomlat

#3309 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by zrakomlat »

Poslao sam dosta prijava na konkurse u zadnjih 11 godina i prije prvog posla a i poslije. Na većinu mi niko nije odgovorio, ali to su svakako bila neka radna mjesta koja ne zahtjevaju neku strucnost. Prije prvog posla na razgovor su me pozvali iako nisam imao ni dana iskustva Lok mikrokreditna, Coca Cola i ProCredit banka, smatrao sam da bih mogao raditi kao kreditni sluzbenik ili komercijalista, zato sam i slao na te konkurse, dovoljna je bila minimalno SSS iako imam stepen više. Nisam prošao ni na jednom razgovoru. Slao sam i dalje, i na jedan su me primili, bez radnog iskustva.
Iduce radno mjesto dobio na preporuku, trazili radnika a ja bio tog profila.
Na treci posao me vrbovala konkurencija s prethodnog, drugog a i ja se nameračio da promjenim, imao sam neke razloge. Tu se nisam snasao, i odlucim traziti dalje. Slao prijave, opet neki nisu reagovali, neki zvali na razgovore, i jedan od tih sam dobio i sad mi je OK, ukupno vec radim 10 godina u 4 firme.

Ni jedan od ovih poslova nije bio drzavni, takve i ne trazim. Kad se prijavljuje na konkurs samo prilagoditi prijavu toj firmi. Ne slati one uopstene.
Pa u moju sadasnju firmu osoba se zaposlila tako sto je, nakon objave konkursa za otvorenu radnu poziciju, napisala CV i put pod noge direkt u centralu. Dobar dan, dobar dan, trazite radnika, evo mene. Obavili razgovor s njom, obavili i s jos 4-5 sto su se prijavili, ali ona je ostavila najbolji utisak tim dolaskom direkt i primili je.

Nije bas da prijava nema smisla, a ni tzv motivaciono. Jbg, ako je u CV u rubrici prethodna zaposenja prazno, moras napisati dobro popratno pismo, i bez puno preseravanja tipa vrlo sam fleksibilan, volim raditi u timu ali dobro se snalazim i samostalno, odlicno se nosim s pritiskom i sve to bez dana radnog iskustva :D
El_comadante

#3310 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by El_comadante »

zrakomlat wrote:Poslao sam dosta prijava na konkurse u zadnjih 11 godina i prije prvog posla a i poslije. Na većinu mi niko nije odgovorio, ali to su svakako bila neka radna mjesta koja ne zahtjevaju neku strucnost. Prije prvog posla na razgovor su me pozvali iako nisam imao ni dana iskustva Lok mikrokreditna, Coca Cola i ProCredit banka, smatrao sam da bih mogao raditi kao kreditni sluzbenik ili komercijalista, zato sam i slao na te konkurse, dovoljna je bila minimalno SSS iako imam stepen više. Nisam prošao ni na jednom razgovoru. Slao sam i dalje, i na jedan su me primili, bez radnog iskustva.
Iduce radno mjesto dobio na preporuku, trazili radnika a ja bio tog profila.
Na treci posao me vrbovala konkurencija s prethodnog, drugog a i ja se nameračio da promjenim, imao sam neke razloge. Tu se nisam snasao, i odlucim traziti dalje. Slao prijave, opet neki nisu reagovali, neki zvali na razgovore, i jedan od tih sam dobio i sad mi je OK, ukupno vec radim 10 godina u 4 firme.

Ni jedan od ovih poslova nije bio drzavni, takve i ne trazim. Kad se prijavljuje na konkurs samo prilagoditi prijavu toj firmi. Ne slati one uopstene.
Pa u moju sadasnju firmu osoba se zaposlila tako sto je, nakon objave konkursa za otvorenu radnu poziciju, napisala CV i put pod noge direkt u centralu. Dobar dan, dobar dan, trazite radnika, evo mene. Obavili razgovor s njom, obavili i s jos 4-5 sto su se prijavili, ali ona je ostavila najbolji utisak tim dolaskom direkt i primili je.

Nije bas da prijava nema smisla, a ni tzv motivaciono. Jbg, ako je u CV u rubrici prethodna zaposenja prazno, moras napisati dobro popratno pismo, i bez puno preseravanja tipa vrlo sam fleksibilan, volim raditi u timu ali dobro se snalazim i samostalno, odlicno se nosim s pritiskom i sve to bez dana radnog iskustva :D
odličan post pogotovo ovo na kraju
BadSanta

#3311 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by BadSanta »

zrakomlat wrote: Jbg, ako je u CV u rubrici prethodna zaposenja prazno, moras napisati dobro popratno pismo, i bez puno preseravanja tipa vrlo sam fleksibilan, volim raditi u timu ali dobro se snalazim i samostalno, odlicno se nosim s pritiskom i sve to bez dana radnog iskustva :D
Super savjet :thumbup:
Kinaski

#3312 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Kinaski »

Pa ja za 400 maraka ne bih ustajao ujutro
isx

#3313 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by isx »

Bi da nemas za hljeba.
commendatore

#3314 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by commendatore »

isx wrote:Bi da nemas za hljeba.
xxxxxxxxxxxx kad dodjes radit za 400.... vjerovatno ce xxxxxxxxxx - pa kad vidi da ima "radnika" za 400 mozda mu padne napamet xxxxxxxxxx

kakav mentalni sklop moras imat da ocekujes da ti mentalni sklop koji ocekuje da mu neko radi za 400 KM bude "regularan gazda"....

400 KM mogu razumjet samo ako je u pitanju cuvarenje nekog objekta po noci....
isx

#3315 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by isx »

commendatore wrote:ponesi i vazelina kad dodjes radit za 400.... vjerovatno ce mu se dignut ponekad - pa kad vidi da ima "radnika" za 400 mozda mu padne napamet da moze i jebat
Ohani dijete drago. Fino si vaspitan, vidim, pravi radnik.
madesa

#3316 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by madesa »

a amku uvijek traze radnike u prodavnici, ako bas nemate gdje
Bobi
Forum administrator

#3317 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Bobi »

commendatore wrote:
isx wrote:Bi da nemas za hljeba.
xxxxxxxxxx kad dodjes radit za 400.... vjerovatno ce xxxxxxxxxxxx - pa kad vidi da ima "radnika" za 400 mozda mu padne xxxxxxxxxxxxxxx

kakav mentalni sklop moras imat da ocekujes da ti mentalni sklop koji ocekuje da mu neko radi za 400 KM bude "regularan gazda"....

400 KM mogu razumjet samo ako je u pitanju cuvarenje nekog objekta po noci....
Daj bolan upristoji se :D, Hering traži noćne čuvare na gradilištu u Zenici...14 sati radno vrijeme od 17 do 7 ujutro,nema objekata za skloniti se...min 20 dana mjesečno...ljekarsko uvjerenje za rad kao tesar i na visini...plaća 400 KM :lol: :lol: :lol: ...jel fakat njima smije doći nekakva inspekcija :-) ?
commendatore

#3318 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by commendatore »

madesa wrote:a amku uvijek traze radnike u prodavnici, ako bas nemate gdje
o tome pricam - dodjes u situaciju da od gazde moras krast da naplatis zaradjeno....
zao mi je sto se ova gospodica upalila na malo je-be rjecnika - izvinjujem se o kulturo nasa nasusna bejhaovska....

samo evo postavim pitanje? sto uvijek trazi radnike? valjda siri poslovanje pa mu uvijek treba radnika je l da ona profiterska supljakana (zbog sirenja poslovanja preduzece XXXXjebemvaszadz trazi radnike)

valjda su ostali toliko zadovoljni bili pa napustili istu pascad....

sve je dobro dok ne dodjes na forum - na forumu su sami puritanci, legalisti, ekonomska elita - da ti popuju o postenom poslu i dje ima posla :lol:
commendatore

#3319 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by commendatore »

Bobi wrote: Daj bolan upristoji se :D,
izvini gosn Pristojni - al na pogresnoj si zaista adresi sto se tice "upristojivanja" pristojnosti necije osobnosti.... znam ja biti pristojan na koliko god hoces nacina - no neke stvari zahtijevaju slikovit opis - bas onakav kakav u biti jest - a u tekucim gorucim stvarima se pristojnost ne nalazi ni u tragovima.....
commendatore

#3320 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by commendatore »

evo npr ovaj uhljup mega"uspjesni" kvazipoduzetnik koji je od kafane napravio kojekakvim mahinacijama svoj licni mali imperij

https://www.zenicablog.com/oglas-za-pos ... ce-kuhari/

nisam znao da se hotel otvorio juce pa trazi ovoliko osoblja....
Bobi
Forum administrator

#3321 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Bobi »

Ajmeeee što se upali, izvini što sam ti išta napisao :mrgreen: .
commendatore

#3322 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by commendatore »

Bobi wrote:Ajmeeee što se upali, izvini što sam ti išta napisao :mrgreen: .
ja nisam vala nicije postove ispravljo :mrgreen: a ako imam razloga biti upaljen to je nepravda.... i samo je to razlog.... mada bi i zato trebalo da me boli kurac - jer kome je lose nek puca pljacka dila bavi se politikom - i slicno eto...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3323 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Nema me često na forumu i temi ali....ova moja šljaka ne ide na dobro :-? Evo gazim treći mjesec a neke stvari što su rečene nisu ispunjene. Prvo rečeno je plata početno 500 pa idući mjesec je 700 pošto si dobio dodatno zaduženje, sad odjednom ostaje 500 pošto "odrzavanja sajta vijestima nije baš kako smo mislili slaba posjećenost i malo klikova...." :shock: :? Pa ne mogu ja tjerati ljude da čitaju sajt, a naravno neće da plate sponzorisanje na FB i Instagramu koje su obećali prije dva mjeseca :-) domet korisnika nula bodova....Neće da me prijave, skontao sam da neki tu i po dvije godine rade na crnjaka :-? ono, plata na ruke je redovna, radno vrijeme, vikend, praznici i sve to ali ipak....Mislim da ako do prvog juna ne bude pomaka fajront raja :ginisovac: jbg za za siću neću nekom otplaćivati kredit, odmore, dva auta i slično.... :oops:

I da vlasnik je čivija pri vladi Republike Drpske. Znači može mu se..... :oops:

Definitvno sam izgubio i vjeru i nadu da će ovu sengrupu Evrope sunce ogrijati ikad.....ko zadnji izađe neka ugasi svjetlo i izvrne osigurač :vozdra:
El_comadante

#3324 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by El_comadante »

gledam neku emisiju o sindikatu i kontam mogli bi i mi na birou osnovati jedan, jer ovi usvajaju zakone i propise a da nas ništa nepitaju
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3325 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Ja sam prije za ovaj sindikat, tj njegov način rada bi jedini urodio plodom:

Image
Post Reply