Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
jastuk1

#3301 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Kikibombona wrote:
Njegovo misljenje je da selefije nikada nece doci na vlast. Velika vecina Egipcana se protivi njihovoj ideologiji. Uvijek ce neke druge opcije (ko god bio alternativa selefijama) imati vecu podrsku.

Ako sam ga dobro shvatio, oni su kao SRS u Srbiji. Uvijek dosta glasova i nikada vlast.
Što je apsolutno tačno. Ali pri tome zanemaruje snagu kupovine glasova i lojalnosti kod desetina miliona siromašnih koji žive od subvencija za hljeb. Jedino selafije imaju zaleđe za finansiranje (SA) - ostale stranke nemaju.
Kikibombona

#3302 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:
Pa svrgnuo je legalno izabranog predsjednika i pobio hiljade civila u zločinu protiv čovječnosti kada su se buldoždarima zgrtala tijela ubijenih, prije nego su prebačena u mrtvačnicu. TO JE ŠTETILO EGIPĆANIMA.
MB je svrgnut najviše jer su htjeli dobro povećati poreze bogatima. Pošto je MB-ova stranka više stranka centra, napadali su ih ovi sa lijeva i sa desna I NIKADA NI NISU PREUZELI VLAST!

Kada selafije pobjede i Egiptu, to će biti znak da Saudija može uvoditi kod sebe demokratiju. Eto šta je Sisi uradio sa Saude. Baš ništa....

MB je pomagao mnoge siromašne imali su medicinsku mrežu i slične vidove komunalne pomoći, sada više nakon zabrana i bojkota njihovih biznisa nemaju para da te programe održavaju. Ko se pojavljuje da popuni prazninu? Pa naši Saudi frends ofskroz. Tako mogu kupovati naklonost u oblastima gdje nisu prije bili popularni, u područjima gdje je MB imao uticaj.

Preuzimanje Egipta od selafija nije nikakav san, već neizbježnost, neminovnost. Od toga se ne može pobleći kao što se ne može pobjeći od zakona spojenih posuda.
Jojjjj, sto mi je ovo odnekle poznato.....

Cek, cek.... Da nisu oni 'NAROD ZNA - POMAZE NAM SDA'.... Ah da, jeste, na SDA me asociralo. I oni prave puteve narodu, dijele pakete, obnavljaju kuce povratnicima itd. Bas su milostivi.

Egipatska vojska je izvukla Egipat iz ralja gradjanskog rata. Zalim za nevino stradalim, ali taj broj je mogao biti par stotina puta veci da je buknuo gradjanski rat. Egipatska vojska je odigrala izuzetno. Upotreba prekomjerne sile je mrlja, ali... Bilo je dosta naoruzani pristalica MB koji su pucali na vojsku. To je jedan od uzroka za pogibiju nevinih demonstranata.

Dakle, nisi nista naveo. Sisi uzima pare dzabalesku. Kapa da poda. Kad bi mogli i ovi nasi tako. Jbg, ko nam je kriv kad smo nebitni, kada nemamo nikakvu stratesku vrijednost.

Sisi nista nije dao Saudima. Egipcani nemaju nikakvu stetu od saudijskih milijardi, naprotiv.

Ako Sisi moze, neka uzme od Amerike i Rusije, petog i desetog... Samo da nije preko ledja naroda. :thumbup:
jastuk1

#3303 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Nema potreba da si tolki cinik. To sam naveo u smislu održavanja lojalnosti, a ne ko je bio dobar ili nije. MB je programe za siromašne vodio decenijama.
Bilo kako bilo, znamo da jedino Saudija i UAE imaju para da daju za demokratizaciju, pardon selefizaciju Egipta, tako da pozdravi prijatelja i poruiči mu da ne plače puno za MB-om kad selafije pobjede na izborima. Reci mu da mu želim sve najbolje kada izađe na ulice da protestuje protiv pobjede selafija, ako je dovoljno hrabar. ;-)

I moji su rođaci i projatelji su dole bili godinama, znam taj mentalitet.
The 51st State

#3304 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by The 51st State »

kikibombona,

bez nacionalnog konsenzusa egipatska vojska vodi drzavu u propast, zbog sveopste korupcije i obogaljenih drzavnih institucija, takvo drustvo nema perspektivu osim da budu pudlica regionalnim i svjetskim silama po potrebi. dakle,moraju neku novu matricu funkcionisanja naci, klasicna demokratija ne fercera, monarhija ne fercera, vojna diktatura ne fercera,dakle angazovanje cjelokupne drustvene elite za nalazenje pravca u buducnosti, a prvi cilj bi im trebao biti koliko toliko tehnoloska-prehrambena neovisnost, ovo je za dobro cijelog regiona imperativ.
za tako nesto neizostavan je i islamisticki faktor jer je vrlo bitna komponenta egipatskog drustva.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3305 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

možete misliti o sisiju šta hočete bilo dobro ili loše ali navedite primjer u historiji gdje je država vođena od strane vojske bila uspješna
tu samo cvjeta korupcija,nepotizam, samovolja, negativna selekcija kadrova i ta država i društvo lagano klize u propast

egipat je klasična strahovlada i vojna oligarhija
amoninan

#3306 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by amoninan »

Image

:D
amoninan

#3307 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by amoninan »

za berićeta, svako jutro :D

"Shoot them in the heart ... Blessed are those who kill them, and those who are killed by them . . . We must cleanse our Egypt from these riffraff ... They shame us ... They stink. This is how God has created them. They are hypocrites and seceders ... Stand your ground. God is with you, and the Prophet Muhammad is with you, and the believers are with you ... Numerous visions have attested that the Prophet is with you. May God destroy them, may God destroy them, may God destroy them. Amen!"

Šejh Ali Gomaa

I onda ti dođu i pričaju o ISISu i tekfiru. Fakin anblvbl
jastuk1

#3308 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

amoninan wrote:za berićeta, svako jutro :D

"Shoot them in the heart ... Blessed are those who kill them, and those who are killed by them . . . We must cleanse our Egypt from these riffraff ... They shame us ... They stink. This is how God has created them. They are hypocrites and seceders ... Stand your ground. God is with you, and the Prophet Muhammad is with you, and the believers are with you ... Numerous visions have attested that the Prophet is with you. May God destroy them, may God destroy them, may God destroy them. Amen!"

Šejh Ali Gomaa

I onda ti dođu i pričaju o ISISu i tekfiru. Fakin anblvbl
Zaista fuj. Malo sam pročitao i na wikipediji njegove fetve, ma fuj. Nemam riječi apsolutno. Do te mjere da bi sve što jasno nije dozvoljeno - dozvolili samo da se kafiru uvuku u neku stvar. Izdaja.

Generalno Egipćani mi djeluju kao maksimalne oportuniste i beskičmenjaci, kako neke vapidne mace koje potvrdno klimaju glavom na svaki smrad koji im se servira. Naravno nisu svi takvi, ali generalno... Ono što čujem, čitam i vidim. tako upućuje.

Izgleda da su Turci generalno gledano, sušta suprotnost i da kod njih nema kompromisa koji vode u izdaju kad su u putanju kretenizmi i druge budalaštine i podvale.
amoninan

#3309 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by amoninan »

trebam li napomenuti da je ovaj govor održao prije pokolja 14. avgusta na Rabiji?

Ma nisu ni Turci bajni. Gulen i ekipa... mah.
jastuk1

#3310 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

amoninan wrote:trebam li napomenuti da je ovaj govor održao prije pokolja 14. avgusta na Rabiji?

Naravmo, ali se nisu dali zbuniti razno-raznim podvalama kao Egipćani. Doduše, u slučaju AKP-a nisu uvijek bile podvale, ali meni je bilo fantastično kako su korupcijiski skandal, za koji su najvjerovatnije krivi, okrenuli opravo protiv Gulenovaca koji su to otkrili. Njihovo oružje su okrenuli i iskoristili protiv njih. Ko drugo jamu....
amoninan

#3311 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by amoninan »

jastuk1 wrote:
amoninan wrote:trebam li napomenuti da je ovaj govor održao prije pokolja 14. avgusta na Rabiji?

Naravmo, ali se nisu dali zbuniti razno-raznim podvalama kao Egipćani. Doduše, u slučaju AKP-a nisu uvijek bile podvale, ali meni je bilo fantastično kako su korupcijiski skandal, za koji su najvjerovatnije krivi, okrenuli opravo protiv Gulenovaca koji su to otkrili. Njihovo oružje su okrenuli i iskoristili protiv njih. Ko drugo jamu....
AKP je imala 10 godina da se pripremi za ovo. Različite su okolnosti u zemlji... A i Erdogan je brilijantan političar. Mada napravio ej i on par grešaka po meni, moglo je ovo sve i glađe proći. No eto.
Ali pazi...nije to još gotovo.
Last edited by amoninan on 26/06/2014 02:31, edited 1 time in total.
amoninan

#3312 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by amoninan »

Image

:lol: :-)
japin_mutapi

#3313 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

Avetinho

#3314 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Debka otkriva. :wink:

Izdaja, braco! Cionisticki sluga.
Cudi me da advance nista ne javlja. :D
sarajevoxxxx

#3315 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Izrael granatira Gazu, a Asad ofgovorio barel bombama po Halebu.

Danas najmanje 40 gradjana Haleba poginulo.

Svi su oni jedan tim. Sisi, Maliki, Asad, Hamneji, dvojica Abdullaha.

Jedan tim, jedna igra. Sa druge strane 'mrski 'teroristi, ISIL i drustvo.

Sve su to teroristi, nedaj Boze da nam se elita Rijada, Teherana, Damaska, i Dubaija nasekira.
SmokingMan

#3316 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by SmokingMan »

Co0l

#3317 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Vehabocionisti.
Avetinho

#3318 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Petrodolarski sluga.
japin_mutapi

#3319 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

sisi pomaže gazi ... hau jes no
Avetinho

#3320 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

I nad Bibijem se nadje Bibi.
Co0l

#3321 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
Kikibombona

#3322 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
Sisi :thumbup:

Sisi ima kapacitet da unisti debile i teroriste iz Hamasa. Uporedo sa tim treba pomoci Palestince da konacno dobiju drzavu, u kakvim-takvim granicama.

Sisi je dokazao da nije sektas. Podrzava Malikija koji je sija.

Taj covjek obecava. Mozda je on taj koji ce pomiriti muslimane! :thumbup:
Co0l

#3323 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
Sisi :thumbup:

Sisi ima kapacitet da unisti debile i teroriste iz Hamasa. Uporedo sa tim treba pomoci Palestince da konacno dobiju drzavu, u kakvim-takvim granicama.

Sisi je dokazao da nije sektas. Podrzava Malikija koji je sija.

Taj covjek obecava. Mozda je on taj koji ce pomiriti muslimane! :thumbup:
Bog te Kiki,ja te sve do sad smatro koliko-toliko normalnim co'jkom.
Sisi da unistava Hamas...Sisonja da pomiri muslimane..ooj,hljebe...
jastuk1

#3324 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by jastuk1 »

Klasika viđena 1000 puta. Sisonja u zločinu protiv čovječnosti poklao 4, 5 hiljada ljudi na ulici prije skoro godinu dana i sad očekivat na bude na strani tlačenih. To naravno mogu samo debelo naivni.

Kiki sine šta to napisa.... :lol: :lol: :lol:

Sisonja da pomiri muslimane? :lol: On može samo da pokušava da priprema i širi "teren i kulturu" Saudije u Egiptu, ništa drugo. ;-)
Kikibombona

#3325 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Bog te Kiki,ja te sve do sad smatro koliko-toliko normalnim co'jkom.
Sisi da unistava Hamas...Sisonja da pomiri muslimane..ooj,hljebe...
Gaza bez Egipta preziviti ne moze. Ako ih Sisi prekrizi, lagano ce propadati.

U korak sa tim, Sisi bi mogao stvarati preduslove da Palestinci dobiju kakvu-takvu drzavu.

Ko drugi ima kapacitet da pomiri muslimane?

Vidis da su sve sektasi. Sisi nema problem podrzati siite za razliku od vjerskih fanatika iz pojedinih arapskih drzava.
Post Reply