nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#3301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote:
Nista ti nisi objasnio osim ako po objasnjemem podrazumjevas kilava izvacenja i skretanja s teme kao ovo!
Dakle, objasni u kraktim crtama, kako je vozac, koji je snimao vozilo za koje je predpostavio da nelegalno koristi privilegiju vozila sa pravom prvenstva, a pri tome napravio 4 saobracajna prekrsaja, radio svoj posao?!?!?
Takve stvari se u kratkim crtama objasnjavaju na Univerzitetu na Palama, Kiseljaku, Vitezu, Gacku i slicnim mjestima.
Raifa Festic je nekada sedmice trosila na takve slucajeve, a ja sam posao od toga da bi ti to kao trebao razumjeti, u sto sam se debelo zajebao.
I dalje palamudis bez objasnjenja...
Kda klix uvede opciju crtanja, nacrtat cu pa mozda skontas.
zdruzdjo

#3302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
Sve sto ti navodis su slucajevi bahacenja na cesti, ali nijedan od tih slucajeva ne mijenja cinjenicu da si duzan propustiti vozilo s pravom prvenstva tako sto ces usporiti i pomjeriti vozilo u stranu ili cak zaustaviti vozilo i da se zakoni tipa preticanje preko pune, ulazak u zabranu i sl ne odnose na njih. Njegovo je da blica i upozorava, ali ti se nista nece desiti ako mu se ne pomaknes da prodje ako nemas uslove i ne treba da mu se pomaknes, medjutim ako moze i ako imas gdje onda po zakonu moras. Mene ljetos stize pratnja (ne jedan nego 3 blinkarosa) na autoputu s tim sto je jedna traka zatvorena za saobracaj cunjevima i blica, a ja fizicki bukvalno nemam gdje da se pomaknem. Mislis da sam mu se pomakao? Nisam, vozio svoju voznju, ali cim se situacija promjenila, lagano usporio i pomjerio se desno.
Da se razumijemo necu nikad igrati se ovnova i tjerati mak na konac sa bilo kakvim blinkarosem sa idejom "nisi propisno obiljezen pa cu ja sad namjerno da ti smetam" ali ukoliko ima gdje da pored mene radi neku radnju (obilazenje, preticanje na punoj/isprekidanoj, zakonsku ili ne) necu praviti nikakav "ustupak", prekrsaj ili ugrozavati sebe, druge, svoju ili tudju imovinu. Jer sigurno nece neki sudija ili osiguravajuce drustvo reci " znas on je postovao zakonsku proceduru propustanja vozila pod pratnjom pa je zgulio auto od bankinu ili je udario nekoga pa cemo presuditi u njegovu korist". U tom slucaju bi se sigurno i to plaknulo zakonom kako ti kazes, pa bi blinkaros ispao pravican i bezgresan kao isus, a ja bih ispao ovca za klanje. Znaci vozim svoj film i ukoliko vidim da bas smetam blinkarosu, pomjerim se. Ako mogu bezbjedno po sebe, svoju imovinu i druge. Ako moze proci pored mene, ma ne pada mi na pamet. Da ja kao sad jasem na trotoar ili silazim sa ceste.... Vozi brate 300 ako hoces, mani se mene.

Eto konkretno situacija 1. Jeli se to, tjeranje ljudi da se popnu na trotoar i travnjak, smatra kao da zakonski ti "imas gdje da se pomaknes i da zakonski propustis vozilo pod pratnjom"?

Ima ko bi TREBALO da se bavi temom da li je blinker u nekom autu legalan ili ne. Znam da ja nisam. Ali ukoliko mogu snimiti neko bahacenje ili bilo sta sto mislim da je nelegalno sa istim, pa da nekome/negdje pokazem , hocu. Naravno necu nikad raditi ovo sto je ovaj na snimku radio.
Last edited by zdruzdjo on 28/01/2016 08:22, edited 1 time in total.
Bakir1

#3303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

to je poenta, nije ovdje vracanje istom mjerom, da se tvrdoglavim, provociram, ometam, ne apsolutno ne, nisam ja duzan ugroziti sebe, svoju porodicu i svoju imovinu da bi neko prosao, moja slobodna volja je hocu li sletiti na bankinu, makadam, rupu, trotoar da prodje vozilo hitne-vatrogasaca ili cu se skloniti do ruba asfalta da prodje blinkeras, nista vise.
ovo su licna uvjerenja ne obrazac koji treba slijediti, s tim u vezi, gorane, opravdanja kakva god bila, kao i prava, neka koriste svima na cast kako ih se ko zeli pridrzavati.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Mogu se skloniti i u desno i u lijevo, da napravim prostora mudonjama, al' da jasem trotoare, ivicnjake, e to ne more. :mrgreen: Odose feluge, krajnice, lafetice, gume. :mrgreen:
tempuser

#3305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote: Da se razumijemo necu nikad igrati se ovnova i tjerati mak na konac sa bilo kakvim blinkarosem sa idejom "nisi propisno obiljezen pa cu ja sad namjerno da ti smetam" ali ukoliko ima gdje da pored mene radi neku radnju (obilazenje, preticanje na punoj/isprekidanoj, zakonsku ili ne) necu praviti nikakav "ustupak", prekrsaj ili ugrozavati sebe, druge, svoju ili tudju imovinu. Jer sigurno nece neki sudija ili osiguravajuce drustvo reci " znas on je postovao zakonsku proceduru propustanja vozila pod pratnjom pa je zgulio auto od bankinu ili je udario nekoga pa cemo presuditi u njegovu korist". U tom slucaju bi se sigurno i to plaknulo zakonom kako ti kazes, pa bi blinkaros ispao pravican i bezgresan kao isus, a ja bih ispao ovca za klanje. Znaci vozim svoj film i ukoliko vidim da bas smetam blinkarosu, pomjerim se. Ako mogu bezbjedno po sebe, svoju imovinu i druge. Ako moze proci pored mene, ma ne pada mi na pamet. Da ja kao sad jasem na trotoar ili silazim sa ceste.... Vozi brate 300 ako hoces, mani se mene.

Eto konkretno situacija 1. Jeli se to, tjeranje ljudi da se popnu na trotoar i travnjak, smatra kao da zakonski ti "imas gdje da se pomaknes i da zakonski propustis vozilo pod pratnjom"?

Ima ko bi TREBALO da se bavi temom da li je blinker u nekom autu legalan ili ne. Znam da ja nisam. Ali ukoliko mogu snimiti neko bahacenje ili bilo sta sto mislim da je nelegalno sa istim, pa da nekome/negdje pokazem , hocu. Naravno necu nikad raditi ovo sto je ovaj na snimku radio.
Pisemo istu stvar, kad vidim blinkerasa postovacu zakon i propustiti ga jer ne mogu znati da li je divljak ili regularni, ali necu bjezati sa ceste, pomaci cu se kad bude sigurno! Bas kao sto pises, nije moje da pravim pravnu drzavu po cesti!
Nazalost smatra, svako to tjeranje se lako upakuje u izdavanje naredbi i upozorenja. Njegovo je da upozorava, tvoje je da mu se pomaknes kad je bezbjedno i nikako drugacije.
tempuser

#3306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:to je poenta, nije ovdje vracanje istom mjerom, da se tvrdoglavim, provociram, ometam, ne apsolutno ne, nisam ja duzan ugroziti sebe, svoju porodicu i svoju imovinu da bi neko prosao, moja slobodna volja je hocu li sletiti na bankinu, makadam, rupu, trotoar da prodje vozilo hitne-vatrogasaca ili cu se skloniti do ruba asfalta da prodje blinkeras, nista vise.
ovo su licna uvjerenja ne obrazac koji treba slijediti, s tim u vezi, gorane, opravdanja kakva god bila, kao i prava, neka koriste svima na cast kako ih se ko zeli pridrzavati.
Na koji naci oni provode silu po cesti, kome i kako ces im se pomjeriti s ceste je jedna padez, sasvim drugi padez je da ne mozes znati kome se moras, a kome ne moras skloniti s ceste, odnosno teoretski svako vozilo sa blinkerima bi trebalo imati prednost jer divljaci ne bi smjeli postojati. Karikiram, to bi bilo isto kao kad bi tvrdio da ne postujes uniformisanog drota jer postoje lazni policajci!
tempuser

#3307 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote:
tempuser wrote:]

Da ponovim glupost: Vozac Clia je radio svoj posao! :lol:
Ovu glupost savremena nauka ne moze da objasni, kako sadrzaj tako ni kakav biser moras biti da je napises, a mene zabavlja to kako se koprcas sa tim pateticnim posalicama...
jefferson

#3308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote:
tempuser wrote:]

Da ponovim glupost: Vozac Clia je radio svoj posao! :lol:
Ovu glupost savremena nauka ne moze da objasni, kako sadrzaj tako ni kakav biser moras biti da je napises, a mene zabavlja to kako se koprcas sa tim pateticnim posalicama...
Ja sta, sto bi supercali rekao: dileja i goran.
Slomi se ti pricajuci o pravima policajca i obavezama gradjana, a nikako obrnuto kao i da malo razmislis sta su sve to obaveze gradjanina.
novi_korisnik

#3309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by novi_korisnik »

Nabucco wrote:

Haj što uradi sve ovo iz opisa.. Al' sto mu treba 100m da prestigne auto koje se krece 40km/h, to mi nije jasno....

P.S kamera je katastrofa, ali se vidi glavna stvar..
Neki papak sa Dobrinje..... Prospa silu neku... :evil:
semirsar

#3310 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by semirsar »

novi_korisnik wrote:
Nabucco wrote:

Haj što uradi sve ovo iz opisa.. Al' sto mu treba 100m da prestigne auto koje se krece 40km/h, to mi nije jasno....

Zasto bas sa Dobrinje, to neko pravilo da su papci sa Dobrinje, ma znas ti, jelde?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Sad ce se Dobrinjci upalit :lol:
shandrprcSA

#3312 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shandrprcSA »

Leon16v wrote:
shandrprcSA wrote:
kakva papčina
cini ti se
tempuser

#3313 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote: Ja sta, sto bi supercali rekao: dileja i goran.
Slomi se ti pricajuci o pravima policajca i obavezama gradjana, a nikako obrnuto kao i da malo razmislis sta su sve to obaveze gradjanina.
Obaveza gradjanina to ni u ludilu ne moze podrazumjevati krsenje propisa! U tome je smisao nevidjene gluposti koju si napisao. To je isto kao da si napisao da je obaveza tj posao ocevica oruzane pljacke da trci za pljackasem i rafala po gradu!
jefferson

#3314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote: Ja sta, sto bi supercali rekao: dileja i goran.
Obaveza gradjanina to ni u ludilu ne moze podrazumjevati krsenje propisa! U tome je smisao nevidjene gluposti koju si napisao. To je isto kao da si napisao da je obaveza tj posao ocevica oruzane pljacke da trci za pljackasem i rafala po gradu!
Promjene se uvijek desavaju krsenjem propisa, ali jbg, to vec zahtjeva poznavanje i istorije.
novi_korisnik

#3315 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by novi_korisnik »

semirsar wrote:
novi_korisnik wrote:
Nabucco wrote:

Zasto bas sa Dobrinje, to neko pravilo da su papci sa Dobrinje, ma znas ti, jelde?

Poznajem osobu koja vozi ovo auto...
tempuser

#3316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote:
Promjene se uvijek desavaju krsenjem propisa, ali jbg, to vec zahtjeva poznavanje i istorije.
Ako sam dobro razumio, idiotizam nadobudnog rejsera u Cliu poredis sa revolucijom i drzavnim prevratima??????
Mislio sam da si vec dosegao svoj vrhunac, ali sam se prevario, poslije ovakve epohalne gluposti svaka dalja rasprava gubi smisao! Bye - bye...
preludezalude

#3317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by preludezalude »

Gorane, ne znam zasto stalno spominjes da je tip iz pasata policajac. Niti jednom taj tip nije spomenuo da je policajac a kamoli da se identifikovao. Znaci da je obicni drumski razbojnik. Na snimku ne vidim da blinkeri ili rotacije rade na autu, a dokle god su ugasene, to je obicno civilno vozilo. Taj tip iz pasata je dobro prosao, da je naletio na runjav nos da ga odmah patosira na licu mjesta bez ikakve price.
mahalas505

#3318 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

novi_korisnik wrote:Poznajem osobu koja vozi ovo auto...
Pa prenesi mu pozdrave :D .
tempuser

#3319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote:Gorane, ne znam zasto stalno spominjes da je tip iz pasata policajac. Niti jednom taj tip nije spomenuo da je policajac a kamoli da se identifikovao. Znaci da je obicni drumski razbojnik. Na snimku ne vidim da blinkeri ili rotacije rade na autu, a dokle god su ugasene, to je obicno civilno vozilo. Taj tip iz pasata je dobro prosao, da je naletio na runjav nos da ga odmah patosira na licu mjesta bez ikakve price.
Zato sto policajac ima ovlastenja za izdavanje naredbi i upozorenja i bez predstavljanja, odnosno da se predstavi naknadno.
Na snimku ne vidis da li prednji blinkeri rade, mozes samo da predpostavljas, ali vidis da je neposredno prije nego zaustavljanja upalio zadni blinker. Paljenjem cak i zadnjeg blinkera je identifikovao vozilo kao vozilo s pravom prvenstva. U slucaju da je prednji blinker bio upaljen, a logikom zakljuci kakve su sanse bile da je bio upaljen, sve ovo sto pises mozes okaciti macku o rep.
Ja ne znam gdje ste vi runjavi nosevi po cesti do sad bili...!?
supercali

#3320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mahalas505 wrote:
novi_korisnik wrote:Poznajem osobu koja vozi ovo auto...
Pa prenesi mu pozdrave :D .
pa ne mora samo ovaj kreten voziti pasata mozda ima vise vozaca
supercali

#3321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
preludezalude wrote:Gorane, ne znam zasto stalno spominjes da je tip iz pasata policajac. Niti jednom taj tip nije spomenuo da je policajac a kamoli da se identifikovao. Znaci da je obicni drumski razbojnik. Na snimku ne vidim da blinkeri ili rotacije rade na autu, a dokle god su ugasene, to je obicno civilno vozilo. Taj tip iz pasata je dobro prosao, da je naletio na runjav nos da ga odmah patosira na licu mjesta bez ikakve price.
Zato sto policajac ima ovlastenja za izdavanje naredbi i upozorenja i bez predstavljanja, odnosno da se predstavi naknadno.
Na snimku ne vidis da li prednji blinkeri rade, mozes samo da predpostavljas, ali vidis da je neposredno prije nego zaustavljanja upalio zadni blinker. Paljenjem cak i zadnjeg blinkera je identifikovao vozilo kao vozilo s pravom prvenstva. U slucaju da je prednji blinker bio upaljen, a logikom zakljuci kakve su sanse bile da je bio upaljen, sve ovo sto pises mozes okaciti macku o rep.
u po frke dok jurim znaci upalim blinkere koje sam mogao nakaciti iz zajebancije i znaci ti trebas se skloniti i sl
direstraits0078

#3322 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

supercali wrote:
tempuser wrote:
u po frke dok jurim znaci upalim blinkere koje sam mogao nakaciti iz zajebancije i znaci ti trebas se skloniti i sl
Tako je. Ili rizikovati hapšenje, batine, razbijen automobil itd.
supercali

#3323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

pa upravo zbog toga je super sto je ovaj snimio
jer da nije snimio mogao je ovaj krkan reci ovaljivao se ugrozavao nas i sl
a na snimku se vidi da cak nije palio blinkere dok se nije poceo zaustavljati
direstraits0078

#3324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

supercali wrote:pa upravo zbog toga je super sto je ovaj snimio
To nije čitav snimak.
supercali

#3325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

direstraits0078 wrote:
supercali wrote:pa upravo zbog toga je super sto je ovaj snimio
To nije čitav snimak.
ne znam jer sam gledao samo ovaj
al nebitno sada
ovo je sasvim dovoljno da pokaze ljudima kako se pojedinci ponasaju u sluzbenim autima
Post Reply