Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
novi potencijalni prevarant, na upit da mi posalje orginalne slike i da dodjem licno po PS4 konzolu.
odgovara da mu se ne zuri sa prodajom te da razmatra ponude
evo ga sad se zove senad besic, koji bolesnik http://www.pik.ba/profil/senadbesic1/... samo sam cekao da ovaj telefon opet objavi promjenio je sad br tel
prepoznajem ga i po pravopisu svom papanskom `samo na br zvati` u svakom mu je oglasu tako stajalo
asmirmu wrote:novi potencijalni prevarant, na upit da mi posalje orginalne slike i da dodjem licno po PS4 konzolu.
odgovara da mu se ne zuri sa prodajom te da razmatra ponude
Prevarant prodaje pokvarene original igre, a sad je postavio konzolu na prodaju. Prodao mi je neispravnu igru, prijavljen, i banovali su mu prvi profil. http://www.pik.ba/profil/Cnixx/
Drugi profil sam prepoznao da prodaje iste igre i provjerio porukom preko email-a.
Yzzn je prijavljen dva puta (novembar, januar) i suspendovan je nakon forumske prijave
Last edited by Gorem on 28/01/2014 16:41, edited 1 time in total.
Evo drug sad su ga suspendovali, treba biti uporan pa nek je prevara i od 5km jer sta onda ocekivati da ce za vece novce podvaliti, mozda neces dobiti novce nikad nazad ali ces mu bar zadati neke probleme u poslovanju i spasiti ces mozda neke nove sljedece korisnike koji bi se mogli susresti u kupoprodaju sa sumnjivim likom..
shandrprcSA wrote:najjaci su mi ovi sa dva profila i kad pocnu da te ispituju za cijenu
zelha/w_moke
Ovi s Pika definitivno prate temu i zato brzo reagiraju.
Dalje, ova dvojica zelha i w_moke , ili bolje reci jedan lik s dva profila, su fakat ofirni. Em sto zelha ima samo sa w_moke razmijenjene dojmove, em sto im se cak i vremena kad su online i offline poklapaju s razlikom od nekoliko minuta. Nema sta, laziranje dojmova i materijal za prijavu.
shandrprcSA wrote:najjaci su mi ovi sa dva profila i kad pocnu da te ispituju za cijenu
zelha/w_moke
Ovi s Pika definitivno prate temu i zato brzo reagiraju.
Dalje, ova dvojica zelha i w_moke , ili bolje reci jedan lik s dva profila, su fakat ofirni. Em sto zelha ima samo sa w_moke razmijenjene dojmove, em sto im se cak i vremena kad su online i offline poklapaju s razlikom od nekoliko minuta. Nema sta, laziranje dojmova i materijal za prijavu.
Da stvarno rade svoj posao i prate sta ljude tisti, suspenduj sumnjivog korisnika pa posle nek se objasnjava sa njima sa argumentima lako ga je odsuspendirati ako se uvidi da je bio nesporazum...
Prijedorčanin M. M. nova je žrtva online prevare. U policiji navode da je Prijedorčanin preko Pic.ba dogovorio kupovinu mobilnog telefona. Nakon dogovora otišao je do banke i na traženu adresu, uz obećanje druge strane da će telefon dobiti istog dana, poslao iznos od 500 maraka.
Nakon što telefon nije stigao u Prijedor, pokušao je stupiti u kontakt s oglašivačem, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa, tako da je cijeli slučaj u petak prijavio policiji.