SDA-All about
- ultima_palabra
#32976 Re: SDA-All about
Nema Zahiragic nikakve ideologije, kao sto je nema ni Genjac, nije u tome razlika vec o nivou obrazovanja i javnim nastupima.
-
Stari_demagog
#32977 Re: SDA-All about
Vidi ko je povezao Zahiragica i ideologiju, neko ko veze sa zivotom nema. Frajer je obicna protuha i nista vise.ultima_palabra wrote:Nema Zahiragic nikakve ideologije, kao sto je nema ni Genjac, nije u tome razlika vec o nivou obrazovanja i javnim nastupima.
Last edited by Stari_demagog on 08/02/2018 15:11, edited 2 times in total.
- GeeTnT
#32978 Re: SDA-All about
Valjda firaun...

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32979 Re: SDA-All about
vrijeđao si i ti. ali nisi imao mjeru i ne znaš prestati.Stari_demagog wrote:Onda mi Chmoljo reci hoces li sankcionisati i one koji budu vrijedjali mene jer do sad si nalijetao na takve postove, ali si ih vjesto preskakao. Nisu ni upozorenje dobili kao sto sam ja sada? Mene su barem sto puta nazvali uhljebom i botom i to nije okarakterisano kao vrijedjanje.
treći i zadnji put, završili smo.
-
putokaz1
#32980 Re: SDA-All about
I ja sam vrijeđao
ali ne forumaše
Već pogrešnu politiku Vlasti ali i Opozicije
ali ne forumaše
Već pogrešnu politiku Vlasti ali i Opozicije
-
Crvene_brigade
#32981 Re: SDA-All about
lazni predstavnik studenata, nesretni i polupismeni jurisnik sebije izetbegovic i sda merim serdarevic bio je delegat na izbornoj konvenciji asocijacije mladih sda kantona sarajevo.
ovaj stranacki ublehas koji se cestito ne zna ni obuci mora sto prije biti smijenjen sa funkcije predsjednika spus-a.

ostale fotografije pogledajte na: https://m.facebook.com/amsarajevo/photo ... l&mt_nav=1
ovaj stranacki ublehas koji se cestito ne zna ni obuci mora sto prije biti smijenjen sa funkcije predsjednika spus-a.

ostale fotografije pogledajte na: https://m.facebook.com/amsarajevo/photo ... l&mt_nav=1
-
megaman4
#32982 Re: SDA-All about
Vidi onog propalog pjevaca Murica. Cim ne ide pjevanje, hajmo u politiku. Nisam znao da je i on zeleni???Crvene_brigade wrote:lazni predstavnik studenata, nesretni i polupismeni jurisnik sebije izetbegovic i sda merim serdarevic bio je delegat na izbornoj konvenciji asocijacije mladih sda kantona sarajevo.
Majke mi moje pogledaj ove face. Kada bi ih covjek skupio, ne bi znali tablicu mnozenja i dijeljenja.
-
PM72
#32983 Re: SDA-All about
Nisi u pravu,takvi jedino znaju sabiranje i množenje- sa djeljenjem su tanki jer oni ništa ne djele...megaman4 wrote:
Majke mi moje pogledaj ove face. Kada bi ih covjek skupio, ne bi znali tablicu mnozenja i dijeljenja.
- Banksy
#32984 Re: SDA-All about
PRANJE NOVCA I UTAJA POREZA:
Objavljujemo imena svih osumnjičenih u predmetu Zadruga
Žurnal ekskluzivno objavljuje spisak firmi i pojedinaca koji su osumnjičeni za utaju poreza i pranje novca
http://www.zurnal.info/novost/20957/obj ... tu-zadruga
- seln
#32986 Re: SDA-All about
Sebija: nesto me danas boli guzica.sahara1428 wrote:
Asocijacija mladih SDA: hodi da brat poljubi, pa ce proci.
- Chmoljo
#32987 Re: SDA-All about
opet o pranju novcaBanksy wrote:
Žurnal ekskluzivno objavljuje spisak firmi i pojedinaca koji su osumnjičeni za utaju poreza i pranje novca
al nejse to, spisak firmi sve dovoljno govori o našoj "ekonomiji" - minderski liberalizam.
- Edin H.
#32988 Re: SDA-All about
Chmoljo wrote:opet o pranju novcaBanksy wrote:
i onda bi neko ganjo istraživačko novinarstvo...
al nejse to, spisak firmi sve dovoljno govori o našoj "ekonomiji" - minderski liberalizam.
Dobro je da ce odgovorni shvatiti da su nameti previsoki cim firme moraju da primjenjuju ove metode da izvuku svoj novac, te iste prilagoditi prosjecnim medjunarodnim standardima.
- Chmoljo
#32989 Re: SDA-All about
jašta će...
- Edin H.
#32990 Re: SDA-All about
Chmoljo wrote:jašta će...
Malo sarkazma nije na odmet.
-
zippoo87
#32991 Re: SDA-All about
pola Sarajeva ukljuceno ili pod istragomBanksy wrote:
pa jbte i ekonomija i sve...sta je ovo...sve goli lopov
- Prpa.ba
#32992 Re: SDA-All about
Vidi se neiskustvo "novinara" sa realnim ekonomskim tematikama, cuj pranje novca i utaja poreza a u pitanju mehanizam izvlacenja dobiti kako bi se platilo minimalno poreza (troskovi ugovora o djelu manji od troskova povlacenja dobiti, i u to u dovoljnoj mjeri da se isplati placati posrednicima). 
Jedina greska je to sto su zloupotrebljavali identitete studenata i formirali fiktivne ugovore gdje se fiktivnost utvrdjuje time sto student nije potpisao ugovor. Neka plate studentima po cenera i eto pravih potpisa, ustede su i dalje tu ali malo manje, a drzava neka utvrdjuje je li posao uradjen ili ne..

Jedina greska je to sto su zloupotrebljavali identitete studenata i formirali fiktivne ugovore gdje se fiktivnost utvrdjuje time sto student nije potpisao ugovor. Neka plate studentima po cenera i eto pravih potpisa, ustede su i dalje tu ali malo manje, a drzava neka utvrdjuje je li posao uradjen ili ne..
- JThomas
#32993 Re: SDA-All about
naravno da utaja poreza jeste, baš iz razloga koje navodiš. ne ulazeći sad u kategorije šta država radi s prikupljenim porezom...
-
statixx
#32994 Re: SDA-All about
Kakvi novinari, ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu... 
-
The BEN10
#32995 Re: SDA-All about
https://www.index.ba/izetbegovic-mladi- ... ti-sefovi/-Vidjećemo. Ne pravim planove u životu, borim se za ono što je po meni ispravno, pa kako bude. Uostalom, postoji izreka da se «anđeli smiju kad ljudi prave planove».
-
putokaz1
#32996 Re: SDA-All about
Eh taj PorezJThomas wrote:naravno da utaja poreza jeste, baš iz razloga koje navodiš. ne ulazeći sad u kategorije šta država radi s prikupljenim porezom...
Dostavlja se kad se najmanja nadaš
Ja bi tu poresku politiku najviše mijenjao
Znam po sebi
Ne bi potomke/penzionere dirao ali od Firmi bi odma uzeo
Hipoteku bi izbrisao iz Zakona nije potrebna,krši ljudska prava,ugrožava pravni promet itd a ne donosi korist,ko nema Imovine džaba mu stavit hipoteku opet nema od čega platiti,još ako je staviš na Zastaru i izgubiš u Strazburu džaba Država mora plaćat troškove,bolje je
-Odmah skinuti s računa poreskog dužnika bez čekanja 15/20 godina,dok još dužnik ima na računu
Struju ne platiš isključe ti,Telefon takođe a Porez ti ne dostave i čekaju 15 godina pa onda kad nemaš ništa ili naslijediš imovinu blokiraju ti
Ljudi izgube poslovnu sposbnost,ili imaju 100 godina ili primaju penziju 180 KM RS ili Primaju socijalnu pomoć PORESKA TADA DOSTAVLJA PORESKI DUG I TO NE LIČNI VEĆ PROPALE FIRME I UPISUJE HIPOTEKU
Šta ćeš tada-NIŠTA samo ugrožavaš Potomke ali nemožeš se naplatiti
Umjesto da dok firma radi odmah se od firme naplati ili dok se vodi postupak Zatvaranja ili Brisanja proba se naplatiti,ili dok TZV Direktor radi na drugom mjestu da se dostavi ali PORESKA drži predmet u Ormaru,Službenik igra Karti na poslu,i poslije 20 godina našteti Pojedincu ili Državi
(moram malo jer je moj slučaj takav)
Od kakao je SDA 1992 imamo
-Neuvezan staž
-Ne priznat uplaćeni staž
-Ne priznat Borački staž
-Uništene firme
-Izvršenje apsolutno zastarjelog duga
-Obaveze Penzionera d auplati doprinose za penziju
-Držanje predmeta u Ormaru 20 godina
-Istovremeno si i penzioner ali i Direktor firme koje nema
-Nepostojanje pravne države ,pravne sigurnosti
-Nemaš vode
-SVE navedeno je IZGOVOR Dejton,Entitetsko glasanje,Nacionalni interes,Dodik,Čović...
-ALI još gora Opozicija,koja jeučestovala u svemu 2000 i 2010
-
bluesjunior
#32997 Re: SDA-All about
ne mogu da vjerujem...al opet ako je pola istina strašno...statixx wrote:Kakvi novinari, ima ko je u ovoj zemlji zaduzen za istinu...
- Chmoljo
#32998 Re: SDA-All about
nisam siguran ni koliko je bilo namjere utaje.Prpa.ba wrote:Vidi se neiskustvo "novinara" sa realnim ekonomskim tematikama, cuj pranje novca i utaja poreza a u pitanju mehanizam izvlacenja dobiti kako bi se platilo minimalno poreza (troskovi ugovora o djelu manji od troskova povlacenja dobiti, i u to u dovoljnoj mjeri da se isplati placati posrednicima).
Jedina greska je to sto su zloupotrebljavali identitete studenata i formirali fiktivne ugovore gdje se fiktivnost utvrdjuje time sto student nije potpisao ugovor. Neka plate studentima po cenera i eto pravih potpisa, ustede su i dalje tu ali malo manje, a drzava neka utvrdjuje je li posao uradjen ili ne..![]()
ako znamo da je porez na dobit 10%, a ovdje su valjda plaćani doprinosi na te fiktivne ugovore o djelu (koji su koliko znam tu negdje malo manje od 10%), plus procenat ovim muljatorima, onda ne vidim kako je uopšte isplativo ići na ovu šemu, umjesto da se plati porez.
ja bih prije rekao da je riječ o izvlačenju sredstava iz vlastitih firmi, da bi se prikrio trag novca kojim bi se poslije moglo podmićivati, plaćati mimo ugovora, nabavljati ispod ruke i sl. možda ima slučajeva kad je novac trošen bez ikakvog pravdanja, pa se pribjeglo ovome...
ovo je vjerovatno bila najlaška metoda kojom se mogao veliki novčani iznos novca opravdati.
-
megaman4
#32999 Re: SDA-All about
Ima li iko posten u ovoj kriminalnoj drzavi?putokaz1 wrote:Eh taj PorezJThomas wrote:naravno da utaja poreza jeste, baš iz razloga koje navodiš. ne ulazeći sad u kategorije šta država radi s prikupljenim porezom...
Dostavlja se kad se najmanja nadaš
Ja bi tu poresku politiku najviše mijenjao
Znam po sebi
Ne bi potomke/penzionere dirao ali od Firmi bi odma uzeo
Hipoteku bi izbrisao iz Zakona nije potrebna,krši ljudska prava,ugrožava pravni promet itd a ne donosi korist,ko nema Imovine džaba mu stavit hipoteku opet nema od čega platiti,još ako je staviš na Zastaru i izgubiš u Strazburu džaba Država mora plaćat troškove,bolje je
-Odmah skinuti s računa poreskog dužnika bez čekanja 15/20 godina,dok još dužnik ima na računu
Struju ne platiš isključe ti,Telefon takođe a Porez ti ne dostave i čekaju 15 godina pa onda kad nemaš ništa ili naslijediš imovinu blokiraju ti
Ljudi izgube poslovnu sposbnost,ili imaju 100 godina ili primaju penziju 180 KM RS ili Primaju socijalnu pomoć PORESKA TADA DOSTAVLJA PORESKI DUG I TO NE LIČNI VEĆ PROPALE FIRME I UPISUJE HIPOTEKU
Šta ćeš tada-NIŠTA samo ugrožavaš Potomke ali nemožeš se naplatiti
Umjesto da dok firma radi odmah se od firme naplati ili dok se vodi postupak Zatvaranja ili Brisanja proba se naplatiti,ili dok TZV Direktor radi na drugom mjestu da se dostavi ali PORESKA drži predmet u Ormaru,Službenik igra Karti na poslu,i poslije 20 godina našteti Pojedincu ili Državi
(moram malo jer je moj slučaj takav)
Od kakao je SDA 1992 imamo
-Neuvezan staž
-Ne priznat uplaćeni staž
-Ne priznat Borački staž
-Uništene firme
-Izvršenje apsolutno zastarjelog duga
-Obaveze Penzionera d auplati doprinose za penziju
-Držanje predmeta u Ormaru 20 godina
-Istovremeno si i penzioner ali i Direktor firme koje nema
-Nepostojanje pravne države ,pravne sigurnosti
-Nemaš vode
-SVE navedeno je IZGOVOR Dejton,Entitetsko glasanje,Nacionalni interes,Dodik,Čović...
-ALI još gora Opozicija,koja jeučestovala u svemu 2000 i 2010
I kaze zaradi penziju?
Da ali van granica BiH.
SDA, HDZ i SNSD su ljudima uzeli jedno od osnovnih prava koje dobivamo rodjenjem a to je pravo na rad. Nek ste prokleti vijek vijekova.
-
jefff
#33000 Re: SDA-All about
BAKIROV OTAC ALIJA JE BIO IZNIMKA: Njegov ucjenjivački stav nedostojan je bilo koga ko se ozbiljno bavi politikom
08.02.2018. u 06:06
ANALITIKA
Kako se gostovanje na HTV-u pretvorilo u jedan od većih političkih skandala u ionako bremenitim bošnjačko-hrvatskim političkim odnosima
FOTO: Izetbegović (Screnshot)
Izetbegovićeva tvrdnja da bi Treći entitet, za kojeg se zalaže većina hrvatskih političkh organizacija u BIH, mogao dovesti do novog rata, jednako je bezočna kao Dodikova mantra o odcjepljenju Republike Srpske. Hrvatsko je pitanje, u Bosni, koje se prelama kroz izborni zakon, polako došlo i u fokus međunarodne zajednice. Pa je predsjednica Republike putovala u Tursku, da bi o tome razgovarala s turskim predsjednikom. Pa su zatim u Tursku putovali Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović, koji su, također, razgovarali o izbornom zakonu za Bosnu i Hercegovinu. A sada Aleksandar Vučić stiže u Hrvatsku.
Gostovanje Bakira Izetbegovića, sina prvog bosanskohercegovačkog predsjednika Alije Izetbegovića, u Nedjeljom u 2, pretvorilo se u jedan od većih političkih skandala u ionako bremenitim bošnjačko-hrvatskim političkim odnosima. Gospodin Izetbegović ponio se prema hrvatskom pitanju u BIH, baš onako kao što se Milorad Dodik ponaša prema samoj Bosni i Hercegovini. S prijetnjama, nerazumijevanjem i poniženjima.
Njegova tvrdnja da bi famozni Treći entitet, za koji se zalaže većina hrvatskih političkih organizacija u BIH, mogao dovesti do novog rata, jednako je bezočna kao Dodikova mantra o odcjepljenju Republike Srpske (ovdje želimo naglasiti da Treći entitet ne smatramo dobrim rješenjem za BIH, ali da spominjanje rata držimo još mnogo gorim).
BAKIROV OTAC ALIJA JE BIO IZNIMKA
Nadalje, Izetbegovićevo uvjetovanje izgradnje Pelješkog mosta trajnim rješenjem ionako teritorijalno minornih hrvatsko-bosanskih graničnih problema nije ništa drugo nego zaista jadan, trećerazredni ucjenjivački stav nedostojan bilo koga, tko se ozbiljno bavi politikom. No, to je kismet Bosne i Hercegovine. Od predsjednika Herceg Bosne Mate Bobana, koji nesumnjivo jest bio ratni zločinac, preko još puno goreg ratnog zločinca Radovana Karadžića, preko operetnog zločinca u pokušaju Milorada Dodika, do sirotog mlađeg gospodina Izetbegovića , bosanskohercegovačku su politiku unatrag četvrt stoljeća obilježavali kratkovidni moralni invalidi, koji su iz ionako neproduktivnog političkog okvira izvlačili ono najgore.
Zato, među ostalim, Bosna i Hercegovina jest najdisfunkcionalnija država u Europi: njen stalni status međunarodnog protektorata onemogućio je bilo kome pristojnom i produktivno inteligentnom da se ondje bavi politikom. Bakirov otac Alija bio je iznimka. Aliju Izetbegovića intervjuirali smo pet ili šest puta. I u njegovu uredu, u zgradi Predsjedništva BIH u Sarajevu, svega nekoliko dana poslije jezive srpske bombe na sarajevskoj tržnici, i u Zagrebu, usred hrvatsko-bošnjačkog rata, u ondašnjoj zgradi veleposlanstva BIH na Pantovčaku. Stariji gospodin Izetbegović bio je čovjek s dignitetom, političar čvrstih uvjerenja, jake moralne karizme, ali uvijek spreman na kompromis, u interesu državnosti Bosne i Hercegovine i dobrobiti bošnjačkog naroda.
RADI SE O GRUBOJ MANIPULACIJI
Alija Izetbegović bio je odgovoran prema riječima, za razliku od svog sina, koji je samo jednim televizijskim nastupom uspio dugoročno kompromitirati bilo kakvu efikasniju suradnju Bošnjaka i Hrvata u BIH. Bakir Izetbegović, premda trećerazredni političar, nije sasvim neinteligentan. On je, posve sigurno, i donekle lukav. Što znači da njegovi ispadi na hrvatskoj državnoj televiziji nisu posljedica nemogućnosti kontrole, nego da je ovim ratobornim stavovima Izetbegović želio poslati poruku. No, čini se da ta poruka nije upućena Hrvatima, nego Bošnjacima.
Međunarodna zajednica u zadnjih je nekoliko tjedana pojačala napore da pronađe rješenje za promjenu izbornog zakona u BIH, koja bi zadovoljila i hrvatske težnje: glavni je hrvatski zahtjev da Bošnjaci ne smiju imati prevagu u biranju hrvatskog člana Predsjedništva BIH, kao što se to višekratno događalo u slučaju Željka Komšića. Taj zahtjev, zapravo, simbolizira otpor Hrvata političkoj i kulturnoj majorizaciji, kojoj, nažalost, nedvojbeno jesu izloženi. Kad bi se Bosna i Hercegovina barem pokušala ponašati kao građanska država, bilo bi ohrabrujuće da Bošnjaci biraju hrvatskog političara za člana Predsjedništva svoje države.
No, u stvarnosti, riječ je, nažalost, o dosta gruboj manipulaciji. Hrvatsko je pitanje, u Bosni, koje se prelama kroz izborni zakon, polako došlo i u fokus međunarodne zajednice. Pa je predsjednica Republike putovala u Tursku, da bi o tome razgovarala s turskim predsjednikom. Pa su zatim u Tursku putovali Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović, koji su, također, razgovarali o izbornom zakonu za Bosnu i Hercegovinu. Pa sada, eto, Aleksandar Vučić stiže u Hrvatsku: nema nikakve sumnje da će problem Bosne i Hercegovine dominirati njegovom zagrebačkom agendom.
POTREBNA JE SUGLASNOST SVIH STRANA
Razumije se da su Washington i Bruxelles pozdravili Vučićev dolazak u Zagreb. Poznavajući mehanizme kojima se već više od dvadeset godina odlučuje o Bosni i Hercegovini, čini se da je na djelu složena politička operacija, kojoj je jedan od glavnih ciljeva da se, uz suglasnost svih strana, dakle i Zagreba, i Beograda, i Sarajeva, i Bruxellesa i Washingtona, postigne rješenje, koje bi barem donekle zadovoljilo političke zahtjeve bosanskohercegovačkih Hrvata. Bakir Izetbegović to će rješenje morati prodati svom biračkom tijelu, koje neće biti sretno bilo kakvim koncesijama bivšim stanovnicima Republike Herceg Bosne.
Da bi kompenzirao taj očigledni gubitak, i da bi pokazao političku čvrstoću, koju je možda izgubio u pregovorima tijekom siječnja i veljače, Bakir Izetbegović odlučio je na Hrvatskoj televiziji govoriti najtvrđom mogućom retorikom, koja je, nažalost, uključila i riječ rat, riječ koju bi trebalo formalno zabraniti u bilo kojoj raspravi o budućnosti Bosne i Hercegovine. Bakir Izetbegović, naravno ne misli krenuti u rat. Ali, on razvidno intenzivno razmišlja kako da prikrije eventualni politički poraz.
(TBT, Telegram, I.V.)