SDP

Havatar

#32976 Re: SDP

Post by Havatar »

drugi profil wrote:
Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Hajmo reci posteno gdje je SDP i koliko dugo vladala?
18 mjeseci u zagrljaju sa ublehasima SBiH, i ...
... 2006 - 2010, zvanično - gradovi Sarajevo, Tuzla, Bihać, kantoni Sarajevo, Podrinjski, Srednjebosanski, nezvanično kompletno, u koaliciji s Tihićem ...
Da ako cemo svu vlast gledati jednako vaznom, bilo da je MZ, opstina, grad, kanton...
Zivio sam pod vlascu SDP u opstini. Za to vrijeme, narocito na pocetku mandata mnogo se lijepih stvari uradilo. obnovljeni asfalti, igralista, stepenista, skole, zaista se vidjela neka promjena. Onda radno vrijeme sluzbi u opstini se prilagodilo radnom narodu, moglo se doci do nacelnika ako sta zapne u sluzbama. Nije vise bio mali bog. zapoceo se graditi bazen i stadion, setalista itd.
Medjutim ono sto je sve nas najvise tistalo jeste zdravstvo, skolstvo, nezaposlenost, kriminal, a to je sve nekako pod kontrolom visih nivoa gdje su vladali branioci nacionalnih interesa. Zato ja od te takozvane vlasti SDP-a imam lijepe ograde na igralistima, stepeniste umjesto blatnjave staze, pjesacki most, biciklisticke staze, bazen... medjutim oko toga je sve jad, kriminal i raspad sistema... pa zato kazem da SDP nije bio na vlasti, jer nije bio na nivoima koji kreiraju makropolitiku, od koje sve ispod zavisi. Entitetska i kantonalna vlast su najbitnije u ovoj zemlji.
Ne citas pazljivo
weredsf

#32977 Re: SDP

Post by weredsf »

Ridjobrki wrote:Evo vele da vršu neki pretisak na FTV...

Tanka je granica između submisivnog seksa i seksualnog zlostavljanja, začas to prejde jedno udrugo. :wink:

(Ono... sve je okej dok bitch klima glavom i ponavlja "absolutno, absolutno")
Ili emisija "60 minuta"
drug_profi

#32978 Re: SDP

Post by drug_profi »

Havatar wrote:
drugi profil wrote:
Banksy wrote:

... 2006 - 2010, zvanično - gradovi Sarajevo, Tuzla, Bihać, kantoni Sarajevo, Podrinjski, Srednjebosanski, nezvanično kompletno, u koaliciji s Tihićem ...
Da ako cemo svu vlast gledati jednako vaznom, bilo da je MZ, opstina, grad, kanton...
Zivio sam pod vlascu SDP u opstini. Za to vrijeme, narocito na pocetku mandata mnogo se lijepih stvari uradilo. obnovljeni asfalti, igralista, stepenista, skole, zaista se vidjela neka promjena. Onda radno vrijeme sluzbi u opstini se prilagodilo radnom narodu, moglo se doci do nacelnika ako sta zapne u sluzbama. Nije vise bio mali bog. zapoceo se graditi bazen i stadion, setalista itd.
Medjutim ono sto je sve nas najvise tistalo jeste zdravstvo, skolstvo, nezaposlenost, kriminal, a to je sve nekako pod kontrolom visih nivoa gdje su vladali branioci nacionalnih interesa. Zato ja od te takozvane vlasti SDP-a imam lijepe ograde na igralistima, stepeniste umjesto blatnjave staze, pjesacki most, biciklisticke staze, bazen... medjutim oko toga je sve jad, kriminal i raspad sistema... pa zato kazem da SDP nije bio na vlasti, jer nije bio na nivoima koji kreiraju makropolitiku, od koje sve ispod zavisi. Entitetska i kantonalna vlast su najbitnije u ovoj zemlji.
Ne citas pazljivo
2006-2010? Mora da se salite.
Premijer Vlade
Samir Silajdžić - SBiH
15.02.2007 - 19.11.2008
Besim Mehmedić - SBiH
12.01.2009 - 11.11.2010
Ministar - Ministarstvo unutrašnjih poslova
Željko Mijatović - SDA
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo za boračka pitanja
Hajrudin Ibrahimović - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice
Emina Dubravić - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo zdravstva
Mustafa Cuplov - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
VD premijera
Hajrudin Ibrahimović - SBiH
19.11.2008 - 12.01.2009
Zlatko Mesić - SBiH
11.11.2010 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo finansija
Aida Haverić - SDA
15.02.2007 - 22.10.2009
Muhamed Kozadra - SDA
22.10.2009 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo kulture i sporta
Emir Hadžihafizbegović - SDA
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo obrazovanja i nauke
Safet Kešo - SDA
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo pravde i uprave
Zlatko Mesić - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo privrede
Abid Šarić - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša
Abid Jusić - SDA
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo prometa i komunikacija
Mihajlo Krmpotić - SBiH
15.02.2007 - 13.01.2011
Ministar - Ministarstvo stambenih poslova
Čedomir Lukić - SDA
15.02.2007 - 13.01.2011
Podrinjiski i srednjebosanski necu ni da guglam, jer kakva god da je vlast tamo bila mene se nije doticala ni dobrim ni losim, a garant je i tamo vladala osovina SBiH -SDA.
Paranoid

#32979 Re: SDP

Post by Paranoid »

Hajde sad proguglaj koliko je običnih smrtnika u periodu 2006-2010 bilo solventno te su bili u mogućnosti da kupe nekretnine i uredno plaćali svoje obaveze, a koliko ih je to bilo u stanju u periodu 2010-2013, pa i danas..
Usput, zaviri u SASE i pogledaj promet dionicama za pomenute periode..
ultima_palabra

#32980 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Paranoid wrote:Hajde sad proguglaj koliko je običnih smrtnika u periodu 2006-2010 bilo solventno te su bili u mogućnosti da kupe nekretnine i uredno plaćali svoje obaveze, a koliko ih je to bilo u stanju u periodu 2010-2013, pa i danas..
To je ona priča, vidi koliko je bilo korisnika interneta prije 15 godina, a vidi koliko ima sad :mrgreen:
Paranoid

#32981 Re: SDP

Post by Paranoid »

ultima_palabra wrote:
Paranoid wrote:Hajde sad proguglaj koliko je običnih smrtnika u periodu 2006-2010 bilo solventno te su bili u mogućnosti da kupe nekretnine i uredno plaćali svoje obaveze, a koliko ih je to bilo u stanju u periodu 2010-2013, pa i danas..
To je ona priča, vidi koliko je bilo korisnika interneta prije 15 godina, a vidi koliko ima sad :mrgreen:
Ma nije... :D ..nisam gledao kolika je penetracija korisnika neta bila u tom periodu, ali i to se da provjeriti.
ultima_palabra

#32982 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Penetrira svaka vlast raju :D Moje mišljenje je da se povoljna globalna ekonomska situacija kroz skoro čitavu prošlu deceniju morala bolje iskoristiti kroz infrastrukturne radove i jačanje realnog sektora... onda bi se i kriza manje osjetila. Tad je trebalo napraviti iskorak, ovo sad je sve "drži vodu dok majstori odu".
madner

#32983 Re: SDP

Post by madner »

Paranoid wrote:
madner wrote:
Paranoid wrote: 2006 je uveden PDV, a taj imaginarni suficit se i danas vuče ali kroz dugove firmi čija imena su skoro javno objelodanjena.
Prije PDV-a je budzet FBiH, sa izdacima za VFBiH bio milijarda. Nakon toga oko 2 milijarde.
Znači krize, bar što se tiče para, nije bilo.. :mrgreen:
Nije 2006. No kada su se povecali rashodi od Brankoviceve vlade, 2008 smo bili debelo u deficitu. Mada je vojska prebacena na drzavni nivo, te je zapravo imao 3x veci budzet od ranije vlade.
drug_profi

#32984 Re: SDP

Post by drug_profi »

Solventnost je dolazila od jeftinih kredita, novca iz inostranstva i milionskih dnevnih prometa na berzi. Strani spekulanti (uglavnom slovenacki fondovi) su pumpali cijene dionica da bi na vrhuncu, februar-april 2007 dionice koje su kupovali u decembru po npr. 20-30 prodavali po 70 bosanskim frizerkama, domacicama, konobarima, koji su uletili u kredite nadajuci se brzoj zaradi od 100-200%. Zavrtila se tu lova i mnogi su hajrovali prodajom svojih nekretnina, dionica i sl, ali ih je 5-6 puta vise popusilo i uvalilo se u kredite koje jos vracaju, a imaju samo dionice TAT, Rudnik Vares, Hidrogradnja, Vranica...
Ista ta drzava je to dozvolila i omogucila losim zakonodavstvom, korumpiranim komisijama, gledanjem kroz prste Z.Blekicu gospodaru berza SASE i MNSE, kucnom prijatelju (ili cak rodjaku?) Asima Sarajlica, kojem u zadnje vrijeme nisu mrska ni druzenja sa viđenijim esdepeovcima i esbebeovcima. Nakon aprila 2007. slijedi konstantni pad berze i odlazak svih stranih pa i domacih investitora. Nekako tako pada i vrijednost i promet nekretnina. Neko je napunio sehare do vrha, neko je zaduzio i nerodjenu djecu.

Ili ces reci da su plate bile bogovske pa se kupovali stanovi i auta?
Paranoid

#32985 Re: SDP

Post by Paranoid »

drugi profil wrote:
Solventnost je dolazila od jeftinih kredita, novca iz inostranstva i milionskih dnevnih prometa na berzi. Strani spekulanti (uglavnom slovenacki fondovi) su pumpali cijene dionica da bi na vrhuncu, februar-april 2007 dionice koje su kupovali u decembru po npr. 20-30 prodavali po 70 bosanskim frizerkama, domacicama, konobarima, koji su uletili u kredite nadajuci se brzoj zaradi od 100-200%. Zavrtila se tu lova i mnogi su hajrovali prodajom svojih nekretnina, dionica i sl, ali ih je 5-6 puta vise popusilo i uvalilo se u kredite koje jos vracaju, a imaju samo dionice TAT, Rudnik Vares, Hidrogradnja, Vranica...
Ista ta drzava je to dozvolila i omogucila losim zakonodavstvom, korumpiranim komisijama, gledanjem kroz prste Z.Blekicu gospodaru berza SASE i MNSE, kucnom prijatelju (ili cak rodjaku?) Asima Sarajlica, kojem u zadnje vrijeme nisu mrska ni druzenja sa viđenijim esdepeovcima i esbebeovcima. Nakon aprila 2007. slijedi konstantni pad berze i odlazak svih stranih pa i domacih investitora. Nekako tako pada i vrijednost i promet nekretnina. Neko je napunio sehare do vrha, neko je zaduzio i nerodjenu djecu.

Ili ces reci da su plate bile bogovske pa se kupovali stanovi i auta?
Znači ipak je bilo onako kako sam napisao..nešto se radilo, zaduivalo..a imalo se i za druženja.
drug_profi

#32986 Re: SDP

Post by drug_profi »

Radilo se kako da ne. Samo se nije proizvodilo, nego ko koga prevari.
A sta mislis ko je platio ceh a ko je ubrao kajmak?
MMM1977

#32987 Re: Odg: SDP

Post by MMM1977 »

madner wrote:
weredsf wrote:
madner wrote: Dakle ne znas tacno pa se izvlacis.

Nije da ti ne vjerujem, no mogao bi slobodno ubaciti par detalja. Gdje ufatise junaka i to bas Srbi.
Tako je, bio je i Istanbulu :thumbup:
Znakovi ocaja u taktici ne reci vise nista sto se moze provjeriti.
Rekao bi covjek da neko ko zna kako je mucen zna i kako su ga zarobili, no izgleda je znanje krhko. :D
Zarobili ga na Igmanu a ne na Jahorini, moj poznanik je isto zarobljen tada. Memic ekspresno pušten a ovaj poznanik je najebao žestoko, 6 mjeseci nakon što su ga razmijenili nije mogao govoriti nikako, nijem bio.

A inače, dovozili su oružje koje je Memic kasnije prodavao.
zeko071

#32988 Re: SDP

Post by zeko071 »

DENIS BEĆIROVIĆ
Ne bojim se SDS-a, ubuduće ću još snažnije nastaviti s politikom odbrane državnosti BiH

Umjesto suplje prediyborne price za clana predsjednistva, denise ovo ti je idelana prilika da utices na kolege u domu naroda da obore zakon o prebivalistu!!! Ali ne vjerujem, bitno je vlast i clanstvo partijskih drugova u upravnim odborima nego svi povratnici u RSu zajedno!!
Bodkin

#32989 Re: SDP

Post by Bodkin »

Skijaš wrote:"Tačno je da sam se aktivirao od augusta. Alastair me je savjetovao da razgovaram što više s ljudima koji se ne slažu sa mnom i da ih pokušam ubijediti da radimo ono što što je najbolje za sve", rekao je Lagumdžija.

OK gnjido, objasni zašto si političkoj opciji koja otvoreno osporava državu napravio niz ustupaka, poput državljanstva entiteta u ličnim kartama ili crtanja međuentitetske linije gdje te linije ranije nije bilo, kao u slučaju JMBG. Ti i sam tvrdiš da je sistem podložan blokadama pa me interesuje zašto si ojačao one koji bez ustručavanja kažu da ne vole ovu zemlju ? Jeb'o te Alastair u uho.

Totalno nebitan zakon koji se btw morao donijeti. Ako jw to jedini razlog i ako je to veleizdaja, pa sta su onda stranke koje su puno duze bile u vlasti

Sent from my Lumia
gili

#32990 Re: SDP

Post by gili »

Nemoj slucajno da bi se ko usprotivio na ovom forumu ovoj nebeskoj stranci dobice ban odmah !!! :D
wolf07

#32991 Re: SDP

Post by wolf07 »

Bodkin wrote:
Skijaš wrote:"Tačno je da sam se aktivirao od augusta. Alastair me je savjetovao da razgovaram što više s ljudima koji se ne slažu sa mnom i da ih pokušam ubijediti da radimo ono što što je najbolje za sve", rekao je Lagumdžija.

OK gnjido, objasni zašto si političkoj opciji koja otvoreno osporava državu napravio niz ustupaka, poput državljanstva entiteta u ličnim kartama ili crtanja međuentitetske linije gdje te linije ranije nije bilo, kao u slučaju JMBG. Ti i sam tvrdiš da je sistem podložan blokadama pa me interesuje zašto si ojačao one koji bez ustručavanja kažu da ne vole ovu zemlju ? Jeb'o te Alastair u uho.

Totalno nebitan zakon koji se btw morao donijeti. Ako jw to jedini razlog i ako je to veleizdaja, pa sta su onda stranke koje su puno duze bile u vlasti

Iz kojeg si ti sazvijezdja? Koji se to zakon MORA donijeti, ko to propisuje, i ako vec MORA jel' MORA i da izgleda bas ovako kako Srbi hoce?

Sent from my Lumia
kox

#32992 Re: SDP

Post by kox »

Emir Suljagić o Bećireviću, Lagumdžiji i SDP-u:
http://www.youtube.com/watch?v=8XdSHpwylcw
pemanapemani

#32993 Re: SDP

Post by pemanapemani »

kox wrote:Emir Suljagić o Bećireviću, Lagumdžiji i SDP-u:
http://www.youtube.com/watch?v=8XdSHpwylcw
Suljagić došao na svoje, može raditi šta hoće u okviru zakona :D .

Kako se situacija okrene. Oni koji su ga proklinjali i jebali mu sve po spisku kada je kao "nanijetio ukinuti vjeronauku", sada mu kliču.
Većini populacije nije shvatljivo da neko može biti ljevičar, zalagati se za pravdu i pravičnost i voljeti domovinu. Borba za pravdu i istrajavanje na kažnjavanju najgnusnijih zločina se tumači kao ekstremno desno stajalište, odnosno, mržnja prema drugima.
rokan

#32994 Re: SDP

Post by rokan »

sta kaze suljagic: "zlatko lagumdzija i njegovi trabanti"

a prije samo par godina bilo je:

http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf

:D :run:
Styling

#32995 Re: SDP

Post by Styling »

rokan wrote:sta kaze suljagic: "zlatko lagumdzija i njegovi trabanti"

Mene ova situacija sa SDP-om, Zeljkom i Suljagicem podsjeca na situacije kada se muz i zena nakon godina ljubavi razvedu i postanu smrtni neprijatelji pa pocnu iznositi prljav ves. Bez imalo dostojanstva i ponosa. Da bar malo ljudskosti sacuvaju.
rokan

#32996 Re: SDP

Post by rokan »

Styling wrote:

Mene ova situacija sa SDP-om, Zeljkom i Suljagicem podsjeca na situacije kada se muz i zena nakon godina ljubavi razvedu i postanu smrtni neprijatelji pa pocnu iznositi prljav ves. Bez imalo dostojanstva i ponosa. Da bar malo ljudskosti sacuvaju.
to samo pokazuje kakvi su ko ljudi sve i jedan. fuj.
weredsf

#32997 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:

Glasali ste, uzivajte
ultima_palabra

#32999 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Styling wrote:

Komšić je bio korektan prema SDP-u i više nego što bi trebalo... nikakav prljavi veš nije iznosio, a sigurno da je imao šta. Odgovorio je tek kad su ga direktno napali.

Suljagić je druga priča, no on je takav karakter, konfliktan... taman za funkciju koju trenutno vrši.
Styling

#33000 Re: SDP

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:
Styling wrote:

Komšić je bio korektan prema SDP-u i više nego što bi trebalo... nikakav prljavi veš nije iznosio, a sigurno da je imao šta. Odgovorio je tek kad su ga direktno napali.

Suljagić je druga priča, no on je takav karakter, konfliktan... taman za funkciju koju trenutno vrši.
Zašto odmah ulaziš u defanzivu i braniš Željka. Ja nisam ni rekla da on iznosi prljav veš. Mislim da je u njegovom slučaju SDP odapeo prvu strijelu.
Post Reply