SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Tomahawk11
Globalni moderator

#32976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:
Tomahawk11 wrote:
konektovan wrote:Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine...... :(
Kaže u mene kolega...gledao onu farmu ili kako se već zove...pametan je onaj Kristijan Golubović...jes kriminalac, ali pametno priča :roll: :mrgreen:
Kristijan ima znanja više od mene i tebe duplo toliko robije ima da je procitao knjiga da te glava zaboli. :lol:
To ne mijenja činjenicu da je ološ i kriminalac, dakle sorta s kojom ne bih pio kafu i koje bi me bilo stid biti u društvu iste.
Ili da se istom divim...
uglavnomja

#32977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

tempuser wrote:
Sociolog wrote:
Ne volim da mi neko ko ne zivi ovdje ,pametuje a zivi u Svedskoj,Danskoj Americi...bas bi za primjer bilo koji tip iz Dijaspore sam nasrnuo na 17 specijalaca,ko on,one 1999, i ona cuvena akcija, kad ih je IPTF s Kleinom ostavio bez posla,mislim 15 +godina, ja ne bih mogao sam na 3 covjeka a kamoli na 17 specijalaca...ima ovdje starijih forumasha....da ne idemo u offf, upalice se ovi dijasporci i pocece pametovati
Eto ja nisam disapsorac, sarajevsko haustorce od 44 god, pa ne kontam, sta tu ima afirmativno i pozitivno kad kriminalac nasrne na 17 drotova? Jel to zato sto kao ima neka muda? Ne upratih ja ta silna muda 92-95, da je poletio sam na 17 cetalja?! Eto to sto ga nema po novinama zadnjih 10 god abolira sve sto je radio prije toga? Sljedece je da kriminalca sa isteklim rokom trajanja predloze za kakvu plaketu...

taj kretenizam i debilizam eufora tada je u velikoj mjeri kriv za stanje kakvo je sada :( Dali su pravo kriminalccima da rade sta hoce, da budu zasticeni k'o svete krave, dok su policija i posten narod ostali donji

u svim zemljama na svijetu policija mlavi kriminalce, pogotovo stare poznanike, ali jok, u bosni neki debeli preplaceni kreten dosao da brani ljudska prava raznih karkelja, gasija, cela ... :twisted: i da kaznjava policiju kojoj je posao da brani narod upravo od takvih

dok je bila milicija ni jedan nisko ne bi dalje od pokusaja stigao
90minut

#32978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Vi ste svjesni da ti isti drotovi primaju mita po Banja Luci recimo na " autoputu " zaustave blindirano auto otmu.

Svjesni ste da ti specijalni isto bez ikakvog povoda na protestima udaraju ratne vojne invalide svjesni ste da udaraju omladinu na protestima bez ikakvog povoda i tako to?

Gdje živite vi ba ko uopšte komentariše na ovom forumu kakav profil ljudi zar stvarno nemate život pa ne možete reci da je mudonja u to vrijeme Karkelja bio jer se zaletio na specijalce?

Mislite li da se zaletio jer je kriminalac ili je nešto bilo drugo u pitanju pa se zaletio na 17 specijalaca?
90minut

#32979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

A dobro Toma takvi likovi su 5 klasa udaljeni od tebe po svemu tako da je nemoguca misija da sjediš na kafi s njim, ja to samo reda radi spominjem jer znam kad je jednom pokazao knjige koje je procitao i to..

Naravno kreten je bio iza rešetaka i nema šta drugo raditi, al' je cinjenica da ima znanja u glavi o historiji recimo više nego što cemo ja i ti ikad imati. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#32980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Onaj ko se zalijeće na 17 specijalaca je budala, realno :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#32981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:A dobro Toma takvi likovi su 5 klasa udaljeni od tebe po svemu tako da je nemoguca misija da sjediš na kafi s njim, ja to samo reda radi spominjem jer znam kad je jednom pokazao knjige koje je procitao i to..

Naravno kreten je bio iza rešetaka i nema šta drugo raditi, al' je cinjenica da ima znanja u glavi o historiji recimo više nego što cemo ja i ti ikad imati. :lol:
Ne znam, nisam upoznat s tim, možda on ima hobi da se bavi historijom :thumbup:
90minut

#32982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:Onaj ko se zalijeće na 17 specijalaca je budala, realno :oops:
Svojevremeno s 18 sam se zaletio na 10tak. :D
PM72

#32983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

To neko provalio da je Nisko birvaktile navalio na 17 policajaca? :lol: grohotom se smijem.Nisko se ne zna ni pobiti pa voda cuke sa sobom...kakav Nisko,nije se čulo prije rata o njemu...
JThomas

#32984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nema danas ni ćela ni niska, ali zato imaju drugi, veći problemi. veliki kriminal je danas unaprijed dogovoren i aminovan od politike, a policija puše u istu tikvu i sastavni je dio svega. pa eto, šta će policija onome u čijim medijima se ove gluposti pišu...
90minut

#32985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

PM72 wrote:To neko provalio da je Nisko birvaktile navalio na 17 policajaca? :lol: grohotom se smijem.Nisko se ne zna ni pobiti pa voda cuke sa sobom...kakav Nisko,nije se čulo prije rata o njemu...
Ma dobro nije bitno kako je prošao poslije toga i da li se povukao odma ako je istina da se jeste zaletio onda jesu muda, a ti si ipak pripadnik onih koji nisu smjeli na alipašino u ratu tako da ne znam koliko imaš kapaciteta da pricas ovom. :D
90minut

#32986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

tempuser wrote:
90minut wrote:
Koliko njegova priča ne pije vode jer živi u nekim drugim vremenima toliko isto tvoja priča ne pije vode jer nemaš pojma kakva je situacija bila niti imaš pojma da li je on uzeo pušku i ratovao tako da idete u offtopic pustite se Nijaza covjeka nema u kriminalu skoro 15 godina čovjek se osušio.

Zašto i ko mu je zapalio birtiju ne znam, a nije ni bitno poenta je kad vidiš komentare zaboli te glava ljudi kontaju da je lik paralia a jedva kraj s krajem skuplja kao i ostatak države.
Ne treba meni nicija i nikakva prica, nisam retardiram, tih muda koja su ti idol nije bilo nigdje kad ih je trebalo pokazati!
Jel to sto ga nema u kriminalu vec 15 godina znaci da treba legalizovati i ablirati sve sto je stekao kriminalom i da je sad kao posten i ugledan gradjanin? Jel kafanu zaradio posteno? Jest al u qurcu. Bolje ti je ne javlja se vise...
Jeste kafanu je pošteno zaradio jer da nije bila bi ogromna, ovako je velika kao moja soba!

Ništa taj nije zaradio od kriminala, kad bi ti rekao da danas samo preživljava šta bi mi ti rekao?
Ne pomakao se ja s mjesta ako te lažem.
tempuser

#32987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

90minut wrote:Vi ste svjesni da ti isti drotovi primaju mita po Banja Luci recimo na " autoputu " zaustave blindirano auto otmu.

Svjesni ste da ti specijalni isto bez ikakvog povoda na protestima udaraju ratne vojne invalide svjesni ste da udaraju omladinu na protestima bez ikakvog povoda i tako to?

Gdje živite vi ba ko uopšte komentariše na ovom forumu kakav profil ljudi zar stvarno nemate život pa ne možete reci da je mudonja u to vrijeme Karkelja bio jer se zaletio na specijalce?

Mislite li da se zaletio jer je kriminalac ili je nešto bilo drugo u pitanju pa se zaletio na 17 specijalaca?
Zaletio se jer je debil i kriminalac koji je znao da zivi u qarini od drzave i da mu se nece nista desiti. Da je to tad bila drzava (kao sto nije ni danas) do dana danasnjeg bi pisao u kesu i jeo na slamku.
Sto se danas ne zalijecu?
JThomas

#32988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

prevodio nisko u fušu, a sad rješava i mikrozadatke :lol:
PM72

#32989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

90minut wrote:
PM72 wrote:To neko provalio da je Nisko birvaktile navalio na 17 policajaca? :lol: grohotom se smijem.Nisko se ne zna ni pobiti pa voda cuke sa sobom...kakav Nisko,nije se čulo prije rata o njemu...
Ma dobro nije bitno kako je prošao poslije toga i da li se povukao odma ako je istina da se jeste zaletio onda jesu muda, a ti si ipak pripadnik onih koji nisu smjeli na alipašino u ratu tako da ne znam koliko imaš kapaciteta da pricas ovom. :D
:-)
Ja živio na Alipašinom od 1980 do 2010...eto koliko znaš i koliko ja imam kapaciteta da pričam o tome...
90minut

#32990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

PM72 wrote:
90minut wrote:
Ja živio na Alipašinom od 1980 do 2010...eto koliko znaš i koliko ja imam kapaciteta da pričam o tome...

I šta poenta ti je da se nije prije rata culo o njemu? :lol:
tempuser

#32991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

90minut wrote:
Jeste kafanu je pošteno zaradio jer da nije bila bi ogromna, ovako je velika kao moja soba!

Ništa taj nije zaradio od kriminala, kad bi ti rekao da danas samo preživljava šta bi mi ti rekao?
Ne pomakao se ja s mjesta ako te lažem.
Od cega je zaradio? Radio u nekoj firmi, isao na posao, a kriminalom se bavio iz zabave? Jest je u qurcu posteno zaradio!
Ne bih ti nista rekao jer be boli racqu na olos isto kao hoces li se ti pomaci ili ne, a vrijeme polako vraca sve na fabricke postavke, pa tako i klosara na svoje mjesto.
PM72

#32992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Čuj kakva je poenta.Kao prvo,diskutuješ da čovjekom koji je sa Alipašinog i zna vrlo dobro ko je bio jeben i ko je imao muda...Kakav Nisko...
tempuser

#32993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Gerenacija debila kojoj su Golubovic i Nisko idoli, a Rane i Do koske klasici svjetske kinematografije...
90minut

#32994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

PM72 wrote:Čuj kakva je poenta.Kao prvo,diskutuješ da čovjekom koji je sa Alipašinog i zna vrlo dobro ko je bio jeben i ko je imao muda...Kakav Nisko...
Pazi prvo što moram napisati je da sam 92 godište tako da nemam iluzije da znam neke stvari prije rata ono što znam jeste kako pricaju ljudi o njemu znam da kad ga spominju spominju ga kao jednog od ovih vecih mangupa rekao bi poslije rata.

Imam poznanika koji ima podebel dosje i koji mi je još unazad godinama rekao da jeste mudonja, dakle kad se kaze mudonja ne misli se da je Pablo Eskobar vec da je spreman na belaj uvijek.A taj poznanik mi je to rekao jer davno nekad je Karkelja bio u društvu na moru s roditeljima od mog druga igrom slucaja ja bio s njima tad i zanimalo me koliko je bio ukljucen u to sve Karkelja jer sam tad u to vrijeme negdje na blogu procitao da se on spominje s celama i takvim slicnim likovima a ja tad bio mlad i nisam znao dok nisam kasnije povezao..
tempuser

#32995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

90minut wrote:
PM72 wrote:Čuj kakva je poenta.Kao prvo,diskutuješ da čovjekom koji je sa Alipašinog i zna vrlo dobro ko je bio jeben i ko je imao muda...Kakav Nisko...
Pazi prvo što moram napisati je da sam 92 godište
Ne cudi i sve objasnjava...
sumirprimus

#32996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

mladost ludost :D
tempuser

#32997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Kvarta se u stvari iz vremena dok je u pelenama bio i jos elaborira ko je imao muda, a ko ne! :lol:
PM72

#32998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

90minut wrote:
Pazi prvo što moram napisati je da sam 92 godište tako da nemam iluzije da znam neke stvari prije rata ono što znam jeste kako pricaju ljudi o njemu znam da kad ga spominju spominju ga kao jednog od ovih vecih mangupa rekao bi poslije rata.

Imam poznanika koji ima podebel dosje i koji mi je još unazad godinama rekao da jeste mudonja, dakle kad se kaze mudonja ne misli se da je Pablo Eskobar vec da je spreman na belaj uvijek.A taj poznanik mi je to rekao jer davno nekad je Karkelja bio u društvu na moru s roditeljima od mog druga igrom slucaja ja bio s njima tad i zanimalo me koliko je bio ukljucen u to sve Karkelja jer sam tad u to vrijeme negdje na blogu procitao da se on spominje s celama i takvim slicnim likovima a ja tad bio mlad i nisam znao dok nisam kasnije povezao..

Onda se ne zaleći " ko pile pod halu" i nemoj meni pisati kako u ratu nisam smio na Alipašino :lol: a ja tamo živio.Dakle,znanje ti je jako oskudno da ne kažem površno.
sumirprimus

#32999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

kristijan ima znanje! :D
JThomas

#33000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nemojte na rane, rane se mogu gledati i pametno, kao dnevnik tranzicijskog ludila. npr. kako babo preko noći titovu sliku mijenja klicanjem tenkovima koji idu za vukovar. recimo.
Post Reply