Da. Međunarodna zajednica iz geopolitičkih pobuda, ne zbog BIH. Tako bi lijepo bilo za vidjeti kako se postavlja ruski raketni štit kod Banja Luke.Capsicum wrote:Neće dat međunarodna zajednica... Nema šanse. Oh wait
Demokratska fronta Željko Komšić
-
criticos
#32976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Capsicum
#32977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hoće, hoće. Čeka 6. flota u pripravnosti kao 92' 
-
criticos
#32978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sam govoriš kako je to sve smiješno. To ti i pokušavam naglasiti apsurdima, da priča o podjeli, o nekim SF bajkama raspada, blokadama slušamo 30 godina, a građani sve veća sirotinja zbog njihovog kriminala i nacionalističkog show programa. Na to dodajmo još Komšića ublehaša par excellence da braniti Bosnu, voditi box mečeve sa Čovićem i rovoske bitke sa Dodikom u zgradi predsjedništva. Ahaa. Tom je bitno 5 tisuća na računu, kućica ispred zgrade i beneficije koje ga čekaju, jer dobro zna da su to sve šarade za široke narodne mase i da osim populističkog niti zna šta raditi niti je sposoban. Idu izbori, idu referendumi, idu treći, idu raspadi, idu torovi, idu ratovi, idu nacionalni opstanci, idu...Zbog toga Komšić, DF i GS nisu ljevica, jer su se uhvatili te retorike i pokušavaju na taj način prikupiti poene i sebe ugraditi u status quo, koji traje od 1991 godine. U tom status quo pobjeđuju samo oni koji kidaju kožu s građana BiH i sebi trpaju u džepove.Capsicum wrote:Hoće, hoće. Čeka 6. flota u pripravnosti kao 92'
Last edited by criticos on 28/05/2018 08:17, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#32979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zbog eresa bi flota bila bezvezni trosak, a cini mi se ni rusi nisu nesto zaintereesovani da prljaju cizme...Capsicum wrote:Hoće, hoće. Čeka 6. flota u pripravnosti kao 92'
- Capsicum
#32980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest, jest. Ljevica ne može pričati o odbrani države, to nije ljevičarska priča. Samo što nam je ljevica kroz krvavu borbu državi vratila državnosti npr. Ali eto oni nisu bili prava ljevica. Znamo mi bolje. Trebali su samo pričati o klasnoj borbi i pravima radnika, ali ono s kauča, bez stvarne želje za djelovanjem, da ih neko ne bi optužio da su lažna ljevicacriticos wrote:Sam govoriš kako je to sve smiješno. To ti i pokušavam naglasiti apsurdima, da priča o podjeli, o nekim SF bajkama raspada, blokadama slušamo 30 godina, a građani sve veća sirotinja zbog njihovog kriminala i nacionalističkog show programa. Na to dodajmo još Komšića ublehaša par excellence da braniti Bosnu, voditi box mečeve sa Čovićem i rovoske bitke sa Dodikom u zgradi predsjedništva. Ahaa. Tom je bitno 5 tisuća na računu, kućica ispred zgrade i beneficije koje ga čekaju, jer dobro zna da su to sve šarade za široke narodne mase i da osim populističkog niti zna šta raditi niti je sposoban. Idu izbori, idu referendumi, idu treći, idu raspadi, idu torovi, idu ratovi, idu nacionalni opstanci, idu...Zbog toga Komšić, DF i GS nisu ljevica, jer su se uhvatili te retorike i pokušavaju na taj način prikupiti poene i sebe ugraditi u status quo, koji traje od 1991 godine. U tom status quo pobjeđuju samo oni koji kidaju kožu s građana BiH i sebi trpaju u džepove.Capsicum wrote:Hoće, hoće. Čeka 6. flota u pripravnosti kao 92'
Fino vam napišem vrlo izgledan scenario za blokadu države i vrlo brzo nakon toga de facto secesiju. Imamo osovinu Čović-Dodik koja je sad već i ozvaničena. Imamo sastanke Dodika sa Putinom, naoružavanje MUP-a RS, entitet sa najvećim brojem lovaca po glavi stanovnika u svijetu, bezmudog visokog predstavnika koji već godinama ništa ne radi čak ni kod očiglednog kršenja Dejtonskog sporazuma, EU koja nema jedinstven stav i zbog Hrvatske naginje više stavovima HDZ-a... Ali neki se kod nas još nadaju da će u slučaju spomenutog scenarija doći neka međunarodna zajednica da ovdje uspostavi red... Ko poslije 92' vjeruje u to je naivan ko francuska sobarica. Šanse za to su danas neuporedivo manje nego 92'.
I šta sad? Ništa. Kao što rekoh. Svako ima svoj redosljed prioriteta u životu. Nekome je to da napakosti Željki Komšiću, a nekome da spriječi raspad države. Svako nek nosi teret svojih odluka.
-
kluz franjo
#32981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić o Suljagiću:
"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
Suljagić o Komšiću:
"Komšić svima laže sve, od početka!"
Zar je moguće da su i jedan i drugi u pravu?
"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
Suljagić o Komšiću:
"Komšić svima laže sve, od početka!"
Zar je moguće da su i jedan i drugi u pravu?
-
criticos
#32982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijep citat iz 2000, iz 2002, iz 2006, iz 2010, iz 2014, a evo vidim opet je aktualan u 2018.Capsicum wrote: Fino vam napišem vrlo izgledan scenario za blokadu države i vrlo brzo nakon toga de facto secesiju. Imamo osovinu Čović-Dodik koja je sad već i ozvaničena. Imamo sastanke Dodika sa Putinom, naoružavanje MUP-a RS, entitet sa najvećim brojem lovaca po glavi stanovnika u svijetu, bezmudog visokog predstavnika koji već godinama ništa ne radi čak ni kod očiglednog kršenja Dejtonskog sporazuma, EU koja nema jedinstven stav i zbog Hrvatske naginje više stavovima HDZ-a... Ali neki se kod nas još nadaju da će u slučaju spomenutog scenarija doći neka međunarodna zajednica da ovdje uspostavi red... Ko poslije 92' vjeruje u to je naivan ko francuska sobarica. Šanse za to su danas neuporedivo manje nego 92'.
- sigh
#32983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da se razumijemo, ti kao neki zamisljeni scenariji o secesiji nisu realni tj nemaju veze sa stvarnim zivotom a i evo da se hipotetički stavimo u tu situaciju, prema kojoj se spremaju politici nemiri, to sigurno nece spriječiti jedan Zeljko Komsic
Lik je totalno neozbiljan, sto sam dokazuje svojim napadima na svakog ko mu moze ugroziti sjedanje u fotelju, sto je jedina svrha njegovog političkog djelovanja
Lik je totalno neozbiljan, sto sam dokazuje svojim napadima na svakog ko mu moze ugroziti sjedanje u fotelju, sto je jedina svrha njegovog političkog djelovanja
- Capsicum
#32984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim imaš smisla za humor... not.criticos wrote:Lijep citat iz 2000, iz 2002, iz 2006, iz 2010, iz 2014, a evo vidim opet je aktualan u 2018.Capsicum wrote: Fino vam napišem vrlo izgledan scenario za blokadu države i vrlo brzo nakon toga de facto secesiju. Imamo osovinu Čović-Dodik koja je sad već i ozvaničena. Imamo sastanke Dodika sa Putinom, naoružavanje MUP-a RS, entitet sa najvećim brojem lovaca po glavi stanovnika u svijetu, bezmudog visokog predstavnika koji već godinama ništa ne radi čak ni kod očiglednog kršenja Dejtonskog sporazuma, EU koja nema jedinstven stav i zbog Hrvatske naginje više stavovima HDZ-a... Ali neki se kod nas još nadaju da će u slučaju spomenutog scenarija doći neka međunarodna zajednica da ovdje uspostavi red... Ko poslije 92' vjeruje u to je naivan ko francuska sobarica. Šanse za to su danas neuporedivo manje nego 92'.
Svi preduslovi za blokadu i posljedični raspad države (ne nužno odjednom), postoje ili će postojati nakon izbora:
- razjedinjena ljevica, odnosno stranke kojima je prioritet broj jedan spriječiti da Komšić uđe u predsjedništvo, odnosno obezbjediti Čoviću da uđe (čitaj kako ti draže)
- izgledan ulazak u predsjedništvo Dodika
- ozvaničena koalicija HDZ-SNSD i "plan B"
- EU nema jedinstven stav o bilo čemu u BiH, a Hrvatska koristi svoje članstvo u istoj ne bi li podržala secesionističku agendu HDZ-a
- Visoki predstavnik dokazano ne želi da djeluje u zaštiti ustavnog poretka BiH (vidjeti slučaj referendum)
- etničko čišćenje je manje više završeno već u ratu, tako da ne bi bilo potrebe za nekim velikim premještanjima stanovništva, odnosno ne bi naišlo na veliki otpor među stanovnicima koji bi se našli s pogrešne strane granice
- Rusija već uveliko radi na destabiliziranju prilika na Balkanu. Dokazano djelovanje u Crnoj Gori i Makedoniji, a kako stvari stoje, sada smo mi u fokusu. Redovni sastanci Dodika sa Putinom, posjete ruskih "humanitarnih" paravojnih formacija, ruski vojni instruktori u RS, naoružavanje MUP-a RS oružjem koje nije po nato standardima (kalibar 7,62 kao npr. ruska armija, a ne 5,56 kao NATO)
- fokus SAD je odavno prebačen na druge regione i šanse da će se u skorije vrijeme nešto bitno promijeniti su skoro ravne nuli
- korištenje oružane sile MUP-ova kantona za blokiranje odluka državnih institucija, što je ministar sigurnosti nazvao pokušajem državnog udara, a de facto su proba onoga što zaista slijedi nakon izbora ako u predsjedništvu budu Čović i Dodik
- Ustavni okvir koji omogućava da dvojica članova predsjedništva de facto mogu blokirati rad države u nedogled.
I kao što već rekoh. Ako vam je sprječavanje da Komšić uđe u predsjedništvo bitnije od opstanka države, onda nemojte se ljutiti kad vam neko kaže da ste dio plana za raspad ove zemlje, jer jeste.
- GeeTnT
#32985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo suprotno...Ulazak ajfona u predsjednistvo je nuzno zlo kako bi se otezalo cijepanje drzave..
- Capsicum
#32986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako pod "politički nemiri" misliš korištenje postojećeg ustavnog okvira za blokiranje rada države, gdje istovremeno jedini funkcionalni nivo vlasti ostaju RS i entiteti, onda da, izborom Željka Komšića se to može efikasno spriječiti. Ako govoriš o nasilju, to je već domen odbrane države i narušavanja ustavnog poretka i tada mogu djelovati vojska i policijske agencije, sve kroz regularni legalni okvir.sigh wrote:Da se razumijemo, ti kao neki zamisljeni scenariji o secesiji nisu realni tj nemaju veze sa stvarnim zivotom a i evo da se hipotetički stavimo u tu situaciju, prema kojoj se spremaju politici nemiri, to sigurno nece spriječiti jedan Zeljko Komsic![]()
-
frngla
#32987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mišljenja sam da će veće posljedice za fukncionisanje države donijeti eventualni ulazak Komšića u predsjedništvo, ali svejedno bi mi bilo draže da on uđe, nego nositelj europskih vrijednosti iz stolnog grada.
- MuaDib
#32988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatna je količnina niskih udaraca koja se šalje prema DF s lijevog bloka. I što je najgore uvjerenja onih koji ih plasiraju da će tako nekome načiniti štetu. U toj zabludi SDP i djelom NS se ponašaju kao hijene koje kruže oko lešine za koju su umislili da je DF. Žalosno i jadno, maliciozno i tendeciozno zasnivanje kampanje samoprozvane perjanice ljevice SDP-a, zapravo pokazuje njihovu nemoć da animiraju šire biračko tijelo. A ko kampanju zasniva na pokušaju preuzimanju tuđeg biračkog tijela, može vrlo lako da postigne suprotan efekat.
Zadnjih mjesec dana iz usta SDP nije ni riječ kazana o SDA, njihovoj pogubnoj politici, Bakirovom igranju sa svima, Radončiću i njegovim ubleharenjima, ni na trenutak nije osuđen HDZ za pokušaj redukcije konstitutivnosti Hrvata. Ništa. Glavni i jedini problem ove države je DF.
Zašto je DF problem, DF je problem jer sa SDP-om dijeli biračko tijelo i ima tendenciju da privlači lijevo nastrojene građane. DF ima svoje probleme, ali i u SDP postoje problemi, kao i u svaka druga stranka. I to što je medijska pažnja usmjerena, na jedne ne znači da su drugi snažni. Međutim stranka koja se hvali sa 40 000 članova, a pri tome saziva pres-konfedrenciju povodom prijema 10 prebjega, javnosti jasno odašilje poruku preći je prebjeg iz DF, nego 40 000 članova, preći je satiričar nego 40 000 članova, preći je transfer zastupnice iz Tuzle nego ljudi na terenu koji šrave program da bi ga drugi čitali, itd. Takvo pokazivanje mišića, takva distribucija političkih poteza prema javnosti, uz svu dreku ne donosi rezultat.
A to najbolje pokazuje Zakon o stečaju, čijim izmjenama je imovina stečena radom izjednačena sa ostalim potraživanjima, koje je SDP u najmanju ruku izignorisao, čime je pokazao koliko je radnička partija i koliko im je nebitna briga za radnike.
Zadnjih mjesec dana iz usta SDP nije ni riječ kazana o SDA, njihovoj pogubnoj politici, Bakirovom igranju sa svima, Radončiću i njegovim ubleharenjima, ni na trenutak nije osuđen HDZ za pokušaj redukcije konstitutivnosti Hrvata. Ništa. Glavni i jedini problem ove države je DF.
Zašto je DF problem, DF je problem jer sa SDP-om dijeli biračko tijelo i ima tendenciju da privlači lijevo nastrojene građane. DF ima svoje probleme, ali i u SDP postoje problemi, kao i u svaka druga stranka. I to što je medijska pažnja usmjerena, na jedne ne znači da su drugi snažni. Međutim stranka koja se hvali sa 40 000 članova, a pri tome saziva pres-konfedrenciju povodom prijema 10 prebjega, javnosti jasno odašilje poruku preći je prebjeg iz DF, nego 40 000 članova, preći je satiričar nego 40 000 članova, preći je transfer zastupnice iz Tuzle nego ljudi na terenu koji šrave program da bi ga drugi čitali, itd. Takvo pokazivanje mišića, takva distribucija političkih poteza prema javnosti, uz svu dreku ne donosi rezultat.
A to najbolje pokazuje Zakon o stečaju, čijim izmjenama je imovina stečena radom izjednačena sa ostalim potraživanjima, koje je SDP u najmanju ruku izignorisao, čime je pokazao koliko je radnička partija i koliko im je nebitna briga za radnike.
-
putokaz1
#32989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo liči na Gračanica2016
Kada se SDP kandidat borio protiv kandidata NS i kandidata DF pa tek onda kandidata SDA
Više se tukli međusobno nego SDA
Nažalost unutarljevičarski sukobi krave ovu idilu oko ''raspada SDA''
Kada se SDP kandidat borio protiv kandidata NS i kandidata DF pa tek onda kandidata SDA
Više se tukli međusobno nego SDA
Nažalost unutarljevičarski sukobi krave ovu idilu oko ''raspada SDA''
- Roccohljup
#32990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sad napisah na temi o NS
Zaista je tužno sto u u ovom momentu kad su vladajuće koalicije uzdrmane i ne uzivaju podršku kao nekad, ljevica nema snage i volje da se okupi oko zajedničkih ciljeva i kandidata (koji bi mogli biti nestranački tipovi) a sve zbog ega i javašluka lidera tzv. ljevice
Roccohljup wrote:Eh koliko vi ljevičari snage trošite na međusobna prepucavanja i napadanja, a da pola toga usmjerite na zajednički rad i napad na bagru koja je sad na vlasti ne bi vam kraja bilo.........grehota i sramota
Zaista je tužno sto u u ovom momentu kad su vladajuće koalicije uzdrmane i ne uzivaju podršku kao nekad, ljevica nema snage i volje da se okupi oko zajedničkih ciljeva i kandidata (koji bi mogli biti nestranački tipovi) a sve zbog ega i javašluka lidera tzv. ljevice
- sigh
#32991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako neki zeli blokadu drzavnih ili entitetskih institucija, to se moze uraditi mimo institucije predsjednistva a to su samo scenariji koji uključuju, kako ti kazes, postojeci ustavni okvir. Mada meni su krajnje nerealna ta predvidjanja.Capsicum wrote:Ako pod "politički nemiri" misliš korištenje postojećeg ustavnog okvira za blokiranje rada države, gdje istovremeno jedini funkcionalni nivo vlasti ostaju RS i entiteti, onda da, izborom Željka Komšića se to može efikasno spriječiti. Ako govoriš o nasilju, to je već domen odbrane države i narušavanja ustavnog poretka i tada mogu djelovati vojska i policijske agencije, sve kroz regularni legalni okvir.sigh wrote:Da se razumijemo, ti kao neki zamisljeni scenariji o secesiji nisu realni tj nemaju veze sa stvarnim zivotom a i evo da se hipotetički stavimo u tu situaciju, prema kojoj se spremaju politici nemiri, to sigurno nece spriječiti jedan Zeljko Komsic![]()
Mislim zamisli kako se za Zeljka pogodno pojavio kao neki plan B, mracni scenarij disolucije, taman za vrijeme njegove predizborne kampanje za mjesto u predsjedništvu. I nista vise od toga ovo nije, njegova negativna kampanja, hajmo kroz strah mobilizirati glasace. Pogodno bas za njega, jer mu onda i ne treba neka kampanja zasnovana na pravim zivotnim problemima gradjana, sto bi kao nama ljevicarima, trebalo biti zanimljivo, a ne ovaj jeftini nacionalni populizam.
Mislim super bi bio Komsic umjesto Covica, medjutim predstavljati njega kao jedinog zastitnika suverenosti drzave je smiješno.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#32992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[
pretpostavljam da si stariji gospodin i da pratis poslijeratnu politiku vec dugo, zato ti mozda sve o razumijes.
jer sam ja licno ubijedjenja da su svi medjustranacki sukobi lazirani, u sto se mozemo uvjeriti svaki put kada izbori prodju.
[/quote]quote="kluz franjo"
Ja se ne šalim.
Referisao sam se na konstataciju kolege - a pretpostavljam da kolega ne piše bezveze.
Dakle, ako je plan bio da se prvo lažno napadaju, a zatim na koncu ujedine, onda im je plan uspio. Zar nije?
Na bazi prethodnog iznosim svoje zapažanje, tezu, pitanje, u vezi aktuelnih (lažnih) napada na SDP.
A svakako pozdravljam odluku da su Željko i Emir opet na jednom mjestu i u istom projektu.
pretpostavljam da si stariji gospodin i da pratis poslijeratnu politiku vec dugo, zato ti mozda sve o razumijes.
jer sam ja licno ubijedjenja da su svi medjustranacki sukobi lazirani, u sto se mozemo uvjeriti svaki put kada izbori prodju.
- Roccohljup
#32993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pretpostavljam da si stariji gospodin i da pratis poslijeratnu politiku vec dugo, zato ti mozda sve o razumijes.malakh wrote:[quote="kluz franjo"
Ja se ne šalim.
Referisao sam se na konstataciju kolege - a pretpostavljam da kolega ne piše bezveze.
Dakle, ako je plan bio da se prvo lažno napadaju, a zatim na koncu ujedine, onda im je plan uspio. Zar nije?
Na bazi prethodnog iznosim svoje zapažanje, tezu, pitanje, u vezi aktuelnih (lažnih) napada na SDP.
A svakako pozdravljam odluku da su Željko i Emir opet na jednom mjestu i u istom projektu.
jer sam ja licno ubijedjenja da su svi medjustranacki sukobi lazirani, u sto se mozemo uvjeriti svaki put kada izbori prodju.[/quote]
ja bih rekao da su sukobi stvarni da bi se prikupilo glasačko tijelo i ostvario sto bolji rezultat (narod voli krvavo
- Roccohljup
#32994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja bih rekao da su sukobi stvarni da bi se prikupilo glasačko tijelo i ostvario sto bolji rezultat (narod voli krvavoRoccohljup wrote:pretpostavljam da si stariji gospodin i da pratis poslijeratnu politiku vec dugo, zato ti mozda sve o razumijes.malakh wrote:kluz franjo wrote: Ja se ne šalim.
- Capsicum
#32995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U ovom trenutku je najbitnije spriječiti da Čović uđe u predsjedništvo. Željko kao Željko je potpuno nebitan. Mogao je to biti i neko deseti, ali je u ovom momentu najrealnije da taj teret može on iznjeti. Bez obzira na sve, on ima određenu popularnost među građanima i dokazano može pobijediti. Svaka druga opcija u ovom trenutku je kockanje.sigh wrote:Ako neki zeli blokadu drzavnih ili entitetskih institucija, to se moze uraditi mimo institucije predsjednistva a to su samo scenariji koji uključuju, kako ti kazes, postojeci ustavni okvir. Mada meni su krajnje nerealna ta predvidjanja.Capsicum wrote:Ako pod "politički nemiri" misliš korištenje postojećeg ustavnog okvira za blokiranje rada države, gdje istovremeno jedini funkcionalni nivo vlasti ostaju RS i entiteti, onda da, izborom Željka Komšića se to može efikasno spriječiti. Ako govoriš o nasilju, to je već domen odbrane države i narušavanja ustavnog poretka i tada mogu djelovati vojska i policijske agencije, sve kroz regularni legalni okvir.sigh wrote:Da se razumijemo, ti kao neki zamisljeni scenariji o secesiji nisu realni tj nemaju veze sa stvarnim zivotom a i evo da se hipotetički stavimo u tu situaciju, prema kojoj se spremaju politici nemiri, to sigurno nece spriječiti jedan Zeljko Komsic![]()
Lik je totalno neozbiljan, sto sam dokazuje svojim napadima na svakog ko mu moze ugroziti sjedanje u fotelju, sto je jedina svrha njegovog političkog djelovanja![]()
Mislim zamisli kako se za Zeljka pogodno pojavio kao neki plan B, mracni scenarij disolucije, taman za vrijeme njegove predizborne kampanje za mjesto u predsjedništvu. I nista vise od toga ovo nije, njegova negativna kampanja, hajmo kroz strah mobilizirati glasace. Pogodno bas za njega, jer mu onda i ne treba neka kampanja zasnovana na pravim zivotnim problemima gradjana, sto bi kao nama ljevicarima, trebalo biti zanimljivo, a ne ovaj jeftini nacionalni populizam.![]()
Mislim super bi bio Komsic umjesto Covica, medjutim predstavljati njega kao jedinog zastitnika suverenosti drzave je smiješno.
Ti možeš misliti da je nerealno, ali već sam objasnio vrlo jednostavan plan kako uz potpuno uvažavanje Ustavnog okvira učiniti državu nefunkcionalnom. Postoje i drugi načini za blokadu, ali oni podrazumijevaju određen stepen nasilja i neustavnog djelovanja, čime se izlažu mogućnosti da budu suočeni sa zakonom... Blokada kroz predsjedništvo je najopasnija jer omogućava blokadu vrhovnog komandanta vojske i blokadu finansiranja državnih institucija.
Predsjedništvo nema puno funkcija u ovoj državi i nema tu nekog velikog prostora za pravljenje kampanja. Tu su najbitnije stvari odbrana i vanjska politika. Životni problemi građana se ne rješavaju u predsjedništvu. Zadatak ŽK je u ovom momentu da spriječi raspad države. A nek vlade i parlamenti rade svoj posao da poprave standard građana. Tu treba kampanja, programi, tu treba rješavati životne probleme.
-
putokaz1
#32996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Spriječiti Čovića znači da zaokružim HDZ90 
-
rahmanjin
#32997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao opet Komsic spasioc drzave, fol on je nebitan. Upravo suprotno njemu i tvom Suljagicu je jedino bitno da bude on. A pretpostavljam da ce i Suljagic biti nosioc neke liste, valjda je to zasluzio.Capsicum wrote:U ovom trenutku je najbitnije spriječiti da Čović uđe u predsjedništvo. Željko kao Željko je potpuno nebitan. Mogao je to biti i neko deseti, ali je u ovom momentu najrealnije da taj teret može on iznjeti. Bez obzira na sve, on ima određenu popularnost među građanima i dokazano može pobijediti. Svaka druga opcija u ovom trenutku je kockanje.sigh wrote:Ako neki zeli blokadu drzavnih ili entitetskih institucija, to se moze uraditi mimo institucije predsjednistva a to su samo scenariji koji uključuju, kako ti kazes, postojeci ustavni okvir. Mada meni su krajnje nerealna ta predvidjanja.Capsicum wrote: Ako pod "politički nemiri" misliš korištenje postojećeg ustavnog okvira za blokiranje rada države, gdje istovremeno jedini funkcionalni nivo vlasti ostaju RS i entiteti, onda da, izborom Željka Komšića se to može efikasno spriječiti. Ako govoriš o nasilju, to je već domen odbrane države i narušavanja ustavnog poretka i tada mogu djelovati vojska i policijske agencije, sve kroz regularni legalni okvir.![]()
Mislim zamisli kako se za Zeljka pogodno pojavio kao neki plan B, mracni scenarij disolucije, taman za vrijeme njegove predizborne kampanje za mjesto u predsjedništvu. I nista vise od toga ovo nije, njegova negativna kampanja, hajmo kroz strah mobilizirati glasace. Pogodno bas za njega, jer mu onda i ne treba neka kampanja zasnovana na pravim zivotnim problemima gradjana, sto bi kao nama ljevicarima, trebalo biti zanimljivo, a ne ovaj jeftini nacionalni populizam.![]()
Ti možeš misliti da je nerealno, ali već sam objasnio vrlo jednostavan plan kako uz potpuno uvažavanje Ustavnog okvira učiniti državu nefunkcionalnom. Postoje i drugi načini za blokadu, ali oni podrazumijevaju određen stepen nasilja i neustavnog djelovanja, čime se izlažu mogućnosti da budu suočeni sa zakonom... Blokada kroz predsjedništvo je najopasnija jer omogućava blokadu vrhovnog komandanta vojske i blokadu finansiranja državnih institucija.
Predsjedništvo nema puno funkcija u ovoj državi i nema tu nekog velikog prostora za pravljenje kampanja. Tu su najbitnije stvari odbrana i vanjska politika. Životni problemi građana se ne rješavaju u predsjedništvu. Zadatak ŽK je u ovom momentu da spriječi raspad države. A nek vlade i parlamenti rade svoj posao da poprave standard građana. Tu treba kampanja, programi, tu treba rješavati životne probleme.
Sto se tice ovih floskula oko Predsjedinstva i budzeta, evo Komsic bude izabran u Predsjednistvo i to isto Predjsednistvo usvoji nacrt budzeta i da u proceduru i ne usvoji ga Parlament ili Dom naroda, sta cemo onda? Sta onda moze Komsic da uradi? Nemojte ljudi molim vas suplje o drzavnim interesima, Komsicu je bitna fotelja, da nije tako ne bis eovako ponasao.
- Capsicum
#32998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pričaš gluposti. Za blokadu predsjedništva je dovoljno da 2 čovjeka odluče da će tu instituciju blokirati. U parlamentu BiH postoje i druge stranke osim SNSD i HDZ. Može se i bez njih odlučivati. Tebi je očigledno bitnije da Komšić ne bude u predsjedništvu nego da se spriječi blokada države i vrlo izgledan scenarij raspada koji slijedi zbog toga. Svakom svoje. Bujrum, budi dio "Plana B".rahmanjin wrote:Jao opet Komsic spasioc drzave, fol on je nebitan. Upravo suprotno njemu i tvom Suljagicu je jedino bitno da bude on. A pretpostavljam da ce i Suljagic biti nosioc neke liste, valjda je to zasluzio.
Sto se tice ovih floskula oko Predsjedinstva i budzeta, evo Komsic bude izabran u Predsjednistvo i to isto Predjsednistvo usvoji nacrt budzeta i da u proceduru i ne usvoji ga Parlament ili Dom naroda, sta cemo onda? Sta onda moze Komsic da uradi? Nemojte ljudi molim vas suplje o drzavnim interesima, Komsicu je bitna fotelja, da nije tako ne bis eovako ponasao.
-
putokaz1
#32999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa lijepo su se mogli dogovoriti u ubaciti u Predsjedništvo Prof Slavu Kkukića
imati zajedničke skupove sve 4 stranke i ponoviti 300000 glasova
a ova se dijele ko amebe
imati zajedničke skupove sve 4 stranke i ponoviti 300000 glasova
a ova se dijele ko amebe
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#33000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stvarni sukob postoji među sljedbenicima, odnosno glasačima nacionalnih stranaka, ali među funkcioncionerima istih tih strnaka vlada apsolutna sloga i jedinstvo.Roccohljup wrote:
ja bih rekao da su sukobi stvarni da bi se prikupilo glasačko tijelo i ostvario sto bolji rezultat (narod voli krvavo) a onda nakon izbora nastupa relanost kad zelja i potreba za foteljama izgladi sve nesuglasice
![]()
jedan mali primjer. gdje god je sda mogla napraviti koaliciju sa hdzom, napravili su, i obratno. od nivoa mjesne zajednice, do državnog nivoa.