Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Damir_5

#32951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
Damir_5 wrote: Ne moze SDP funkcionirati iskljucivo na vecinskim bosnjackim sredinama i kao boriti se za Bosnu. To jednostavno iskljucuje jedno drugo. Ako zelite preziviti, ako zelite cak i pokusati ostvariti ono zasto se navodno zalazete, barem teoretski, onda morate djelovati iskljucivo na cijelom prostoru BiH. Bez toga, vasa prica je suplja i vi se borite za uhljebljavanje u bosnjackim vecinskim sredinama.

Ne zanima mene kakav je zakon, ako je zakon takav da vi ne mozete iz FBIH dati Srbe ministre u vijece ministara, onda ste jos 2002 godine trebali poceti raditi u Bluci, Bjeljini i cijeloj sumskoj i biti tamo prisutni, jer zaboga miloga, vi se navodno borite za Bosnu, pa ako se borite za Bosnu, onda se bar borite za tu Bosnu.

Kome ste prepustili glasove onih "ostali" u sumskoj? Jeste li njih barem ganjali? Iskreno niste, vama je iskljucivo vazno prevariti sto vise Bosnjaka i uz pomoc Srba, Hrvata i "ostalih", docepati se uhljebljavanja u vecinskim bosnjackim sredinama ili docepati se bosnjackih fotelja u zajednickim institucijama.

To nije politicka borba za Bosnu, nego za uhljebljavanje vasih kandidata, a ako je tako, sto jest, onda je SDA "super-moralna" stranka u odnosu na vas.
hajd opet objasni kako SDP i SBB "majoriziraju" bosnjake? tvrdis da je SDA dobila vise glasova od njih 2010? moram te opet pitat, jel ti nas ovdje zajebavas druze?

ako te "ne zanima" kakav je zakon, koji kurac onda uopste diskutujes o politici?

ko smo to "mi"?
Ti opet ne shvatas. SDP je pokusao igru izbacujuci HDZ iz vlasti, rezultat? Rezultat je bio taj da je dvije godine nakon izbora FBIH bila blokirana od HDZ-ova. Sta je SDP dobio s tim? Nisu postovali vecinsku volju Hrvata, vlast nije funkcionisala, ali su se neki uhljebili. Sto i jeste svrha cijele SDP politike.

Danas, SDP i SBB sa Dodikom i Covicem su majorizirali Bosnjake u vijecu ministara, majorizirali su sa HDZ-ovima Bosnjake u Federaciji BiH. Rezultat? Rezultat je taj da je klub Bosnjaka spucao "veto" i FBIH opet u corsokaku i blokirana i rezultat je taj da ce opet biti blokirani, sve do izbora. A nakon toga slijedi potop i dugogodisnja opozicija.

Ti tvrdis da SDP i SBB imaju bosnjacku vecinu? OK, ako imaju, zasto je onda klub Bosnjaka u domu naroda koji moze blokirati funkcioniranje FBIH, glasao 12:5 protiv onih neustavnih improvizacija sa ovlastima vlade od te "vecine"? Sta to znaci? To znaci za vecinsko vladanje je potrebno da se i u klubu Bosnjaka ima vecina inace jalov posao i blokada. Da ne govorim o konsekvencama na sljedecim izborima.
Canton

#32952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

T-Rexx wrote:
SDP je zasro za narednih 100 godina.

SDA za narednih 100 000
Canton

#32953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Damir_5 wrote: Ti opet ne shvatas. SDP je pokusao igru izbacujuci HDZ iz vlasti, rezultat? Rezultat je bio taj da je dvije godine nakon izbora FBIH bila blokirana od HDZ-ova. Sta je SDP dobio s tim? Nisu postovali vecinsku volju Hrvata, vlast nije funkcionisala, ali su se neki uhljebili. Sto i jeste svrha cijele SDP politike.

Danas, SDP i SBB sa Dodikom i Covicem su majorizirali Bosnjake u vijecu ministara, majorizirali su sa HDZ-ovima Bosnjake u Federaciji BiH. Rezultat? Rezultat je taj da je klub Bosnjaka spucao "veto" i FBIH opet u corsokaku i blokirana i rezultat je taj da ce opet biti blokirani, sve do izbora. A nakon toga slijedi potop i dugogodisnja opozicija.

Ti tvrdis da SDP i SBB imaju bosnjacku vecinu? OK, ako imaju, zasto je onda klub Bosnjaka u domu naroda koji moze blokirati funkcioniranje FBIH, glasao 12:5 protiv onih neustavnih improvizacija sa ovlastima vlade od te "vecine"? Sta to znaci? To znaci za vecinsko vladanje je potrebno da se i u klubu Bosnjaka ima vecina inace jalov posao i blokada. Da ne govorim o konsekvencama na sljedecim izborima.
Ti si kontradiktoran sam sebi. Znači vlast se treba formirati po većini u domu naroda?
Alfons Kauders

#32954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Ti opet ne shvatas. SDP je pokusao igru izbacujuci HDZ iz vlasti, rezultat? Rezultat je bio taj da je dvije godine nakon izbora FBIH bila blokirana od HDZ-ova. Sta je SDP dobio s tim? Nisu postovali vecinsku volju Hrvata, vlast nije funkcionisala, ali su se neki uhljebili. Sto i jeste svrha cijele SDP politike.

pa ne shvatam, zato te i pitam :D po ko zna koji put :D

hajd opet objasni kako SDP i SBB "majoriziraju" bosnjake? tvrdis da je SDA dobila vise glasova od njih 2010?

to je isto kao da kazes da je danas srijeda... dakle, ili nas zajebavas, ili imas nekih psihickih problema
Damir_5

#32955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Ti sam sebi repliciras

Prvo optužuješ da se SDP ne bori za "srpske" i "hrvatske" pozicije u vlasti, a kada to SDP radi onda ih optužuješ za mobilizaciju Hrvata itd...
Odluči se više umjesto što trolaš.
Treba li se SDP boriti i za srpske i hrvatske pozicije u vlasti?
Ja sam tu veoma jasan. Nemoj se pravit blesav i ne radi se tu o nikakvom trolanju. Napokon i to neko treba reci direktno u facu.

Oni se trebaju odluciti sta zele, ako zele biti zaista bosanska, multietnicka stranka, onda moraju djelovati na cijelom prostoru BiH i boriti se za sve raspolozive funkcije u BiH i ama bas nikako pristajati da daju eksluzivna prava srpskim odnosno hrvatskim nacionalistickim partijama da popunjavaju eksluzivno srpska i hrvatska mjesta. Ako to urade, onda im cijeli politicki koncept stranke pada u vodu i sami sebi zabijaju kolac u srce.

Znaci trebaju biti zaista istinska bosanska stranka koja uzima glasove na cijelom podrucju BiH, u tom slucaju ce moci pretendirati na sva mjesta u BiH bila ona bosnjacka, srpska ili hrvatska, bila ona rezervirana za FBIH ili sumsku i niko nece imati argumenta da kaze vi ste bosnjacka stranka, sto naravno oni danas apsolutno nisu. Zapravo oni najvise stete Bosnjacima i sto se tice Bosnjaka njihov najveci interes bi bio da se ovakav SDP raspadne i ugasi.
Alfons Kauders

#32956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Canton wrote:
Ti sam sebi repliciras

Prvo optužuješ da se SDP ne bori za "srpske" i "hrvatske" pozicije u vlasti, a kada to SDP radi onda ih optužuješ za mobilizaciju Hrvata itd...
Odluči se više umjesto što trolaš.
Treba li se SDP boriti i za srpske i hrvatske pozicije u vlasti?
Ja sam tu veoma jasan. Nemoj se pravit blesav i ne radi se tu o nikakvom trolanju. Napokon i to neko treba reci direktno u facu.

Oni se trebaju odluciti sta zele, ako zele biti zaista bosanska, multietnicka stranka, onda moraju djelovati na cijelom prostoru BiH i boriti se za sve raspolozive funkcije u BiH i ama bas nikako pristajati da daju eksluzivna prava srpskim odnosno hrvatskim nacionalistickim partijama da popunjavaju eksluzivno srpska i hrvatska mjesta. Ako to urade, onda im cijeli politicki koncept stranke pada u vodu i sami sebi zabijaju kolac u srce.

Znaci trebaju biti zaista istinska bosanska stranka koja uzima glasove na cijelom podrucju BiH, u tom slucaju ce moci pretendirati na sva mjesta u BiH bila ona bosnjacka, srpska ili hrvatska, bila ona rezervirana za FBIH ili sumsku i niko nece imati argumenta da kaze vi ste bosnjacka stranka, sto naravno oni danas apsolutno nisu. Zapravo oni najvise stete Bosnjacima i sto se tice Bosnjaka njihov najveci interes bi bio da se ovakav SDP raspadne i ugasi.
covjece ja ti fino kazem da trebas procitati ustav, da vidis kako se formira vlast, kako se popunjavaju domovi naroda...

a tvoj odgovor je "mene zakon ne zanima"

dakle ne samo da nemas pojma o cemu pricas, vec ti to uopste ne smeta, haman se ponosis

i onda ocekujes da neko ozbiljno razgovara s tobom
Damir_5

#32957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:

hajd opet objasni kako SDP i SBB "majoriziraju" bosnjake? tvrdis da je SDA dobila vise glasova od njih 2010?

to je isto kao da kazes da je danas srijeda... dakle, ili nas zajebavas, ili imas nekih psihickih problema
Ko je odlucio ko ce zauzimati u vijecu ministara bosnjacke ministarske pozicije? Bosnjacki glasaci? Ne. Pa ko onda? Srbin Milorad Dodik i Hrvat Dragan Covic.

Ako SDP i SBB zajedno sa ostalim nebosnjacima, nisu majorizirali Bosnjake i ako SDP i SBB predstavljaju vecinu Bosnjaka, zasto onda ne formiraju novu vladu u FBIH? Cemu onda sva ova sranja?
Alfons Kauders

#32958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ko je odlucio ko ce zauzimati u vijecu ministara bosnjacke ministarske pozicije? Bosnjacki glasaci? Ne. Pa ko onda? Srbin Milorad Dodik i Hrvat Dragan Covic.

Ako SDP i SBB zajedno sa ostalim nebosnjacima, nisu majorizirali Bosnjake i ako SDP i SBB predstavljaju vecinu Bosnjaka, zasto onda ne formiraju novu vladu u FBIH? Cemu onda sva ova sranja?
razumijes li ti uopste znacenje rijeci koje koristis?

majorizacija bi bila kada bi sutra DNZ, NS i SDU napravile vlast, naustrb volje vecine glasaca... SDP i SBB uzivaju podrsku vecine, a ne SDA...

ne znam sta da ti kazem vise, ti uopste nisi svjestan kakve nebuloze valjas ovdje, zao mi te...
Canton

#32959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Damir_5 wrote:Ja sam tu veoma jasan. Nemoj se pravit blesav i ne radi se tu o nikakvom trolanju. Napokon i to neko treba reci direktno u facu.

Ti si očigledno jasan samo sebi. Ostalima nisi, bar koliko se vidi po postovima. SDP djeluje upravo tamo gdje ima najviše interesa za cjelovitost Bosne i Hercevovine. Neću i ne mogu reću da tamo gdje nema SDPa, da nema ni volje za cjelotivost Bosne i Hercegovine ali ljudi se jednostavno boje linča(ovdje uglavnom mislim na Srbe u RSu)

SDP se borio za sve raspoložive funckcije ali je na državnom nivou tu bitku djelimično izgubio.
Opet kažem nije te bilo ovdje da podržiš SDP u toj borbi jel tako?
Ali pazi šta ti govoriš

U jednoj rečenici kažeš da SDP treba da se bori za sve raspoložive funcike
U durgoj rečenici kažep da SDP ne smije majorizirati Hrvate

Zato ti kažem odluči se.
Co0l

#32960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

@Damire,Damire,tom svojom tvrdnjom da te zakon ne zanima si slicniji SDP-ovcima nego sto bi volio da priznas.Jedina je razlika sto tebe 'ne zanima' a njima 'se zuri' :D
Canton

#32961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Damir_5 wrote: Ko je odlucio ko ce zauzimati u vijecu ministara bosnjacke ministarske pozicije? Bosnjacki glasaci? Ne. Pa ko onda? Srbin Milorad Dodik i Hrvat Dragan Covic.

isti oni koji su odlučili ko će zauzeti i ostala mjesta u vijeću ministara : SBB, SDP, 2 HDZa, SNSD i SDS
tj. stranke koje čine parlamentarnu većinu.
Damir_5

#32962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
covjece ja ti fino kazem da trebas procitati ustav, da vidis kako se formira vlast, kako se popunjavaju domovi naroda...

dakle ne samo da nemas pojma o cemu pricas, vec ti to uopste ne smeta, haman se ponosis

To sto sam rekao da me "zakon ne zanima" je u svrhu toga, da ako se SDP decenijama prodaje kao "multietnicka" stranka kojoj je glavni politicki cilj Bosna od Save do Jadrana i od Une do Drine, onda ako zakon kaze da stranke iz sumske mogu davati iskljucivo srpske kandidate za vijece ministara, onda su trebali nakon vanrednog kongresa 2002 godine djelovati i u sumskoj i boriti se da daju srpske kandidate za vijece ministara, mislim ako su zaista za Bosnu na osnovu koje decenijama unovcavaju svoje politicko djelovanje.

Ako se oni bore iskljucivo za vlast u bosnjackim vecinskim strankama, onda oni trebaju biti iskljucivo bosnjacka SDP, sa iskljucivim bosnjackim glasovima, pa neka popunjavaju iskljucivo za Bosnjake predvidjene funkcije, a samim tim ne trebaju varati svoje glasace da se bore za Bosnu, jer se ne bore, nego se bore za svoje uhljebljenje, gdje su sami sebi svrha.

Ili neka izbace sve Bosnjake iz SDP-a, pa neka budu stranka svih nebosnjaka na vecinskim bosnjackim prostorima, pa neka se bore da nebosnjaci participiraju u vlasti vecinskih bosnjackih podrucja. Samo neka ne uzimaju Bosnu u usta jer njima Bosna nije glavni politicki cilj.

Mozda je to uhljebljavanje nebosnjackih kandidata i pokojeg Bosnjaka u vecinskim bosnjackim podrucjima, ali sigurno to nije Bosna i neka onda prestanu se tako predstavljati jer obmanjuju sopstvene glasace.
Alfons Kauders

#32963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Alfons Kauders wrote:

To sto sam rekao da me "zakon ne zanima" je u svrhu toga, da ako se SDP decenijama prodaje kao "multietnicka" stranka kojoj je glavni politicki cilj Bosna od Save do Jadrana i od Une do Drine, onda ako zakon kaze da stranke iz sumske mogu davati iskljucivo srpske kandidate za vijece ministara, onda su trebali nakon vanrednog kongresa 2002 godine djelovati i u sumskoj i boriti se da daju srpske kandidate za vijece ministara, mislim ako su zaista za Bosnu na osnovu koje decenijama unovcavaju svoje politicko djelovanje.

Ako se oni bore iskljucivo za vlast u bosnjackim vecinskim strankama, onda oni trebaju biti iskljucivo bosnjacka SDP, sa iskljucivim bosnjackim glasovima, pa neka popunjavaju iskljucivo za Bosnjake predvidjene funkcije, a samim tim ne trebaju varati svoje glasace da se bore za Bosnu, jer se ne bore, nego se bore za svoje uhljebljenje, gdje su sami sebi svrha.

Ili neka izbace sve Bosnjake iz SDP-a, pa neka budu stranka svih nebosnjaka na vecinskim bosnjackim prostorima, pa neka se bore da nebosnjaci participiraju u vlasti vecinskih bosnjackih podrucja. Samo neka ne uzimaju Bosnu u usta jer njima Bosna nije glavni politicki cilj.

Mozda je to uhljebljavanje nebosnjackih kandidata i pokojeg Bosnjaka u vecinskim bosnjackim podrucjima, ali sigurno to nije Bosna i neka onda prestanu se tako predstavljati jer obmanjuju sopstvene glasace.
znas... mozemo se mi ne slagati, ali priznajem da fakat imas muda

godinama ovdje serem o politici, nagledao sam se svakakvih likova, ali vjeruj mi ti si PRVI koji je pokusao koristiti vlastito neznanje kao argument... dakle ti ne znas i tebe ne zanima, ali zato imas svoje misljenje, koje mi ko fol trebamo uvazavati... zasnovano bog zna na cemu (meni lici na desetak teretnih piva i pola paketa)

koja muda

to je isto kao da napises da je zemlja ravna, ljudi se jave, ostave tacne dimenzije (u ovom slucaju izborne rezultate), objasne ti u cemu je fol... a ti kazes "mene ne zanima nauka, zemlja je ravna"

da ponovim... koja muda
Damir_5

#32964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:

godinama ovdje serem o politici, nagledao sam se svakakvih likova, ali vjeruj mi ti si PRVI koji je pokusao koristiti vlastito neznanje kao argument... dakle ti ne znas i tebe ne zanima, ali zato imas svoje misljenje, koje mi ko fol trebamo uvazavati... zasnovano bog zna na cemu (meni lici na desetak teretnih piva i pola paketa)

koja muda

to je isto kao da napises da je zemlja ravna, ljudi se jave, ostave tacne dimenzije (u ovom slucaju izborne rezultate), objasne ti u cemu je fol... a ti kazes "mene ne zanima nauka, zemlja je ravna"

da ponovim... koja muda
Alfonso, ja sam primjetio da si ti "skroman" jos kad si pisao hvalospijeve o sebi i komentatorima centrale iz proslih forumskih vremena. Medjutim tvoja "skromnost" i arogancija te ne cini pametnim, cak naprotiv, ti i dalje pokazujes iste simptome od kojeg je ovaj forum "bolovao" jer je bio pun takvih kao sto si ti. Arogantnih, nesposobnih, bezidejnih i onih koji su totalno "out of touch" sa realnosti. Zato ti i jeste centrala ujutro u koaliciji sa jednom grupom stranaka, a nevecer sa drugom grupom stranaka, dok se sa onom jutarnjom koalicijom maltene hvata za vratove, zato je Fahro ujutro mafijas, a popodne koalicioni partner, zato je ujutro Dodik rusitelj drzave, a popodne se ide na naklon Micku u Laktase i nose se pokloni, zato ujutro nema goreg od Covica mafijasa, a popodne Dragan koalicioni odredjuje koji ce Hrvati sjediti u vijecu ministara, zato ujutro napravite vladu, a popodne prebacujete ovlasti sa vlade na zastupnicki dom kako bi srusili istu tu vladu koju ste ujutro postavili.

Vi iz centrale nemate pojma ni sta hocete, a jos manje sta mozete, jedino sto je vama bitno je to da se uhljebite i da budete sami sebi svrha postojanja te stranke koja unovcava "Bosnu" od rata pa do danasnjih dana. Nikakva vi niste multietnicka stranka i vama je Bosna zadnja rupa na sviralu i dobar izborni fol da prevarite vlastite glasace. Kad osvojite koju fotelju, onda jedino sto temeljito radite je to da unistite sve i jedan princip za koji ste se navodno zalagali u izbornoj kampanji i pomocu kojih ste osvojili nesto fotelja.
mikasa

#32965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mikasa »

Co0l wrote:@Damire,Damire,tom svojom tvrdnjom da te zakon ne zanima si slicniji SDP-ovcima nego sto bi volio da priznas.Jedina je razlika sto tebe 'ne zanima' a njima 'se zuri' :D
:thumbup:
ma ne znam sto se alfons nervira...osim sto ga svrsta u SDP ????
Kada sam citirao broj glasova na izborima iz 2010 predpostvljao sam da likovima kao sto je On to nije ni bitno...
Canton

#32966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Canton »

Damir_5 wrote: Alfonso, ja sam primjetio da si ti "skroman" jos kad si pisao hvalospijeve o sebi i komentatorima centrale iz proslih forumskih vremena. Medjutim tvoja "skromnost" i arogancija te ne cini pametnim, cak naprotiv, ti i dalje pokazujes iste simptome od kojeg je ovaj forum "bolovao" jer je bio pun takvih kao sto si ti. Arogantnih, nesposobnih, bezidejnih i onih koji su totalno "out of touch" sa realnosti. Zato ti i jeste centrala ujutro u koaliciji sa jednom grupom stranaka, a nevecer sa drugom grupom stranaka, dok se sa onom jutarnjom koalicijom maltene hvata za vratove, zato je Fahro ujutro mafijas, a popodne koalicioni partner, zato je ujutro Dodik rusitelj drzave, a popodne se ide na naklon Micku u Laktase i nose se pokloni, zato ujutro nema goreg od Covica mafijasa, a popodne Dragan koalicioni odredjuje koji ce Hrvati sjediti u vijecu ministara, zato ujutro napravite vladu, a popodne prebacujete ovlasti sa vlade na zastupnicki dom kako bi srusili istu tu vladu koju ste ujutro postavili.

Vi iz centrale nemate pojma ni sta hocete, a jos manje sta mozete, jedino sto je vama bitno je to da se uhljebite i da budete sami sebi svrha postojanja te stranke koja unovcava "Bosnu" od rata pa do danasnjih dana. Nikakva vi niste multietnicka stranka i vama je Bosna zadnja rupa na sviralu i dobar izborni fol da prevarite vlastite glasace. Kad osvojite koju fotelju, onda jedino sto temeljito radite je to da unistite sve i jedan princip za koji ste se navodno zalagali u izbornoj kampanji i pomocu kojih ste osvojili nesto fotelja.
Ništa ne rade što nisu radili i tvoji politićki idoli od 1992 pa na ovamo od Alije, Harisa, Tihića do Juniora, tvoji idoli kojima su puna usta Bosne i Bošnjaka
nosara

#32967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote: jebiga - ne mozes se lako razocarat ako ne ocekujes puno :D

ja, poucen iskustvom na lokalnom nivou, :D nisam ocekivao ama bas nista... :D da su bili samo 10% bolji od SDA i SBiH, bio bih prezadovoljan... ispalo je da nisu haman nista bolji, ali nisu vala ni gori...

jebiga, nisam ja kriv sto odrasli ljudi vjeruju u bajke :D
Nisi u stanju potrebe... Ili, na nasem, boli te kurac ko je na vlasti, kako vlada, sta radi, da li otvara radna mjesta, da li stiti interese krupnog kapitala, tajkuna, banaka... ili svojih glasaca... Sto bi rekli, komforna pozicija...

Da se razumijemo, ni meni ne zavisi zivot od toga ko je na vlasti, ali u ovoj zemlji ima previse bijede, a ja ne mogu mislit iskljucivo na sebe... Bijeda je prelazna bolest...

U vezi zakona... U kojem zakonu pise da Bosnjaci moraju igrat kako cova i dodo sviraju...? Jer zlaja ih je stavio tacno u tu poziciju, doduse on tu potcinjenost naziva "kompromisom"... Valjda je u tome stos...? Terminoloska zajebancija...?
Alfons Kauders

#32968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Alfons Kauders wrote:

koja muda

da ponovim... koja muda
Alfonso, ja sam primjetio da si ti "skroman" jos kad si pisao hvalospijeve o sebi i komentatorima centrale iz proslih forumskih vremena. Medjutim tvoja "skromnost" i arogancija te ne cini pametnim, cak naprotiv, ti i dalje pokazujes iste simptome od kojeg je ovaj forum "bolovao" jer je bio pun takvih kao sto si ti. Arogantnih, nesposobnih, bezidejnih i onih koji su totalno "out of touch" sa realnosti. Zato ti i jeste centrala ujutro u koaliciji sa jednom grupom stranaka, a nevecer sa drugom grupom stranaka, dok se sa onom jutarnjom koalicijom maltene hvata za vratove, zato je Fahro ujutro mafijas, a popodne koalicioni partner, zato je ujutro Dodik rusitelj drzave, a popodne se ide na naklon Micku u Laktase i nose se pokloni, zato ujutro nema goreg od Covica mafijasa, a popodne Dragan koalicioni odredjuje koji ce Hrvati sjediti u vijecu ministara, zato ujutro napravite vladu, a popodne prebacujete ovlasti sa vlade na zastupnicki dom kako bi srusili istu tu vladu koju ste ujutro postavili.

nemoj se sta ljutiti, al ti "stari" forumasi su za tebe jebeni akademici... :D

ja jesam arogantan, ali nisam pretjerano pametan... to je stvar perspektive - sam si upravo dokazao da u poredjenju s tobom nije problem ispast pametan :D

sto se tice ostatka i price o centrali... moram te razocarati, nisam clan nijedne stranke... nikad bio, nikad necu biti... :D mozda sam arogatno djubre, ali nisam toliko govno. :D a ti i dalje sanjaj da su svi koji se ne slazu s tobom neki tipovi iz stranackih centrala i strani placenici... :D lijepo se ufurati da si bitan i da neko od njih trosi vrijeme na tebe, kad vidim u sta si se u stanju uvjeriti - to me nimalo ne iznenadjuje :D
nosara

#32969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Canton wrote: Ništa ne rade što nisu radili i tvoji politićki idoli od 1992 pa na ovamo od Alije, Harisa, Tihića do Juniora, tvoji idoli kojima su puna usta Bosne i Bošnjaka
Drugim rijecima, rade ista sranja kao i ovi gore... Dovoljan razlog da nestanu sa scene, jer su ovi sasvim dovoljni...

Trebaju nam neki DRUKCIJI...
Alfons Kauders

#32970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote: jebiga - ne mozes se lako razocarat ako ne ocekujes puno :D

ja, poucen iskustvom na lokalnom nivou, :D nisam ocekivao ama bas nista... :D da su bili samo 10% bolji od SDA i SBiH, bio bih prezadovoljan... ispalo je da nisu haman nista bolji, ali nisu vala ni gori...

jebiga, nisam ja kriv sto odrasli ljudi vjeruju u bajke :D
Nisi u stanju potrebe... Ili, na nasem, boli te kurac ko je na vlasti, kako vlada, sta radi, da li otvara radna mjesta, da li stiti interese krupnog kapitala, tajkuna, banaka... ili svojih glasaca... Sto bi rekli, komforna pozicija...

Da se razumijemo, ni meni ne zavisi zivot od toga ko je na vlasti, ali u ovoj zemlji ima previse bijede, a ja ne mogu mislit iskljucivo na sebe... Bijeda je prelazna bolest...

U vezi zakona... U kojem zakonu pise da Bosnjaci moraju igrat kako cova i dodo sviraju...? Jer zlaja ih je stavio tacno u tu poziciju, doduse on tu potcinjenost naziva "kompromisom"... Valjda je u tome stos...? Terminoloska zajebancija...?
nisam, sva sreca... al nije ni da mi cvjetaju ruze zadnjih par godina, ni da imam neke finansijske sigurnosti (dugorocno)... par mjeseci ide super, pa onda kita - i tako haman od 2008...

ali ja nikad nisam radio u javnom sektoru niti sam ocekivao da se drzava brine o meni... vazda sam se snalazio kako stignem, nekad dobro, nekad lose... tako da mi nije bilo bitno ko je na vlasti sto se tice mene i mog posla - ali to ne znaci da mi nije bitno nikako... drzava pravi puteve, obrazuje djecu, stvara uslove za razvoj privrede i placa mi starcima penzije... naravno da nije svejedno

i ne, nije nikakav zakon natjerao fahru, zlaju i sulju da plesu kako im se kaze... natjero ih je njihov baliluk, sujeta i nesloga
Damir_5

#32971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Canton wrote:
Ništa ne rade što nisu radili i tvoji politićki idoli od 1992 pa na ovamo od Alije, Harisa, Tihića do Juniora, tvoji idoli kojima su puna usta Bosne i Bošnjaka
Da uvijek je to tako, ako si protiv centrale mora da si za Aliju, Harisa, Tihica ili juniora, a sasvim sigurno da nisi za Bosnu ili za interese svog naroda?
Alfons Kauders

#32972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

zoom66 wrote:kikiriki, koshpe, kolja...

i gledamo speTakl :D
ti haman uzeo pola viagre pa navratio? :D
mikasa

#32973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mikasa »

Damir_5 wrote: Alfonso, ja sam primjetio da si ti "skroman" jos kad si pisao hvalospijeve o sebi i komentatorima centrale iz proslih forumskih vremena. Medjutim tvoja "skromnost" i arogancija te ne cini pametnim, cak naprotiv, ti i dalje pokazujes iste simptome od kojeg je ovaj forum "bolovao" jer je bio pun takvih kao sto si ti. Arogantnih, nesposobnih, bezidejnih i onih koji su totalno "out of touch" sa realnosti. Zato ti i jeste centrala ujutro u koaliciji sa jednom grupom stranaka, a nevecer sa drugom grupom stranaka, dok se sa onom jutarnjom koalicijom maltene hvata za vratove, zato je Fahro ujutro mafijas, a popodne koalicioni partner, zato je ujutro Dodik rusitelj drzave, a popodne se ide na naklon Micku u Laktase i nose se pokloni, zato ujutro nema goreg od Covica mafijasa, a popodne Dragan koalicioni odredjuje koji ce Hrvati sjediti u vijecu ministara, zato ujutro napravite vladu, a popodne prebacujete ovlasti sa vlade na zastupnicki dom kako bi srusili istu tu vladu koju ste ujutro postavili.

Dodje covjek vedra cela i napravi forum od sela.
Alfons sram te bilo, ti pokvareni, prevrtljivi, maskirani... komunjaro. Sve ove godine nam prodajes muda za bubrege, "boris se" protiv SDP-ca, a u stvari samo noge ti vire iz Zlajinog dupeta. Kako si me samo razocarao... Ma ti nisi trol, ti si trojanski konj ubacen u Bosnjake :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
zoom66 wrote:kikiriki, koshpe, kolja...

i gledamo speTakl :D
ti haman uzeo pola viagre pa navratio? :D
ja ga pomilkio pa ima parcijalnu ukrudbu. :oops:
Alfons Kauders

#32975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

mikasa wrote:

Dodje covjek vedra cela i napravi forum od sela.
Alfons sram te bilo, ti pokvareni, prevrtljivi, maskirani... komunjaro. Sve ove godine nam prodajes muda za bubrege, "boris se" protiv SDP-ca, a u stvari samo noge ti vire iz Zlajinog dupeta. Kako si me samo razocarao... Ma ti nisi trol, ti si trojanski konj ubacen u Bosnjake :evil:
suti... :D dobro je pa nisam konj ubacen u francuske lazanje :D il visocku sudzu :D
Locked