razumijem ja to i ima mi donekle smisla. ako se ima vremena. a ne znam jel mi imamo vremena da cekamo da te snage ojacaju, jos je upitno da li ce ojacati.Kikibombona wrote:Ako bi se vodili tvojom logikom, koja je apsolutno pogresna, SDA i SDP (+ derivati) bi vladali do kraja covjecanstva. Svaka nova ideja bi bila u startu eliminisana. Klackalica - SDA - SDP; SDP - SDA - i tako u nedogled.olimp84 wrote:apsolutno dobro i apsolutno zlo ne postoje, to su religijski termini. ako vjerujes da takvo nesto postoji onda ti ne mogu pomoci.
"manje zlo" je samo vrsta interpretacije, kad kazem "manje zlo", to meni znaci "najbolja moguca opcija ". samo sto nekad preferiram ovo prvo u zavisnosti od onoga sto zelim reci, a u ovom slucaju zelim malo kritikovati nasu stranku pa koristim "manje zlo".
a ja ti opet mogu reci da svako uvijek bilo gdje bira manje zlo tj vece dobro jer su to relativne stvari, a nikad apsolutne. kako cemo ih nazivati zavisi od nas i sta zelimo postici s izjavom.
pa zar nije ocigledno da kad biras "najmanje zlo" tj. "najbolju mogucu opciju" da radis za dobro ?
>Oni su svjesni da se radi o zlu i opet isto podrzavaju.
...
vece zlo tj. manje dobro radis ako glasas za hadzikadica nego komsica/becirovica, jel ti to jasno ?
Ja sam za to da se uvijek bira NAJBOLJA opcija. Ako sada nema podrsku vecine, imat ce za 10, 50 ili 100 godina.
Najbolje opcije su Mirsad Hadzikadic i Nasa stranka. Najbolje.
Ja hocu da biram najbolje. Hocu jacati najkvalitetnije i najprogresivnije snage.
Ja cu glasati za Mirsada Hadzikadica i Nasu stranku. Radim kampanju za njih, koliko mogu. Od toga nemam apsolutno nikakve koristi. Svi mi pomrli od najgore bolesti ako licno poznajem ijednog clana Hadzikadicevog tima ili ijednog clana Nase stranke. Nikada nisam ucinio nikakvo kriminalno djelo, nikada nisam ponudio ni 1km mita. Kriminal, korupcija i mito su mi apsolutno strani. Mislim o sebi najbolje i zelim za sebe najbolje.
O Becirevicu i Komsicu mislim da su gnjide. Nema jebene sanse da bi njima dao glas. Apsolutno nikakve sanse. Razloga je milion.
kolega franjo je jednom spominjao ono celicno pravilo historije da se stvari u drustvu i politici znacajno mijenjaju tek kad se stvori dovoljno velik pritisak. u skladu s tim pravilom ne vidim kako glasanjem za hadzikadica mozes utjecati na ista. (jer nema sanse da pobijedi, vjerovatno je bolji od svih ostalih bosnjackih kandidata)
kluz franjo wrote: I moj najveći problem je svakodnevno pojačavanje osjećanja apatije i beznađa.
Politika nigdje na svijetu nikada nije mijenjala samu sebe, jer politika nema sposobnost samostalnog evoluiranja.
Politika se mijenja samo pod dovoljno snažnim pritiskom.