Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
olimp84

#32951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Kikibombona wrote:
olimp84 wrote:apsolutno dobro i apsolutno zlo ne postoje, to su religijski termini. ako vjerujes da takvo nesto postoji onda ti ne mogu pomoci.

"manje zlo" je samo vrsta interpretacije, kad kazem "manje zlo", to meni znaci "najbolja moguca opcija ". samo sto nekad preferiram ovo prvo u zavisnosti od onoga sto zelim reci, a u ovom slucaju zelim malo kritikovati nasu stranku pa koristim "manje zlo".

a ja ti opet mogu reci da svako uvijek bilo gdje bira manje zlo tj vece dobro jer su to relativne stvari, a nikad apsolutne. kako cemo ih nazivati zavisi od nas i sta zelimo postici s izjavom.

pa zar nije ocigledno da kad biras "najmanje zlo" tj. "najbolju mogucu opciju" da radis za dobro ?

>Oni su svjesni da se radi o zlu i opet isto podrzavaju.

...

vece zlo tj. manje dobro radis ako glasas za hadzikadica nego komsica/becirovica, jel ti to jasno ?
Ako bi se vodili tvojom logikom, koja je apsolutno pogresna, SDA i SDP (+ derivati) bi vladali do kraja covjecanstva. Svaka nova ideja bi bila u startu eliminisana. Klackalica - SDA - SDP; SDP - SDA - i tako u nedogled.

Ja sam za to da se uvijek bira NAJBOLJA opcija. Ako sada nema podrsku vecine, imat ce za 10, 50 ili 100 godina.

Najbolje opcije su Mirsad Hadzikadic i Nasa stranka. Najbolje.

Ja hocu da biram najbolje. Hocu jacati najkvalitetnije i najprogresivnije snage.

Ja cu glasati za Mirsada Hadzikadica i Nasu stranku. Radim kampanju za njih, koliko mogu. Od toga nemam apsolutno nikakve koristi. Svi mi pomrli od najgore bolesti ako licno poznajem ijednog clana Hadzikadicevog tima ili ijednog clana Nase stranke. Nikada nisam ucinio nikakvo kriminalno djelo, nikada nisam ponudio ni 1km mita. Kriminal, korupcija i mito su mi apsolutno strani. Mislim o sebi najbolje i zelim za sebe najbolje.

O Becirevicu i Komsicu mislim da su gnjide. Nema jebene sanse da bi njima dao glas. Apsolutno nikakve sanse. Razloga je milion.
razumijem ja to i ima mi donekle smisla. ako se ima vremena. a ne znam jel mi imamo vremena da cekamo da te snage ojacaju, jos je upitno da li ce ojacati.

kolega franjo je jednom spominjao ono celicno pravilo historije da se stvari u drustvu i politici znacajno mijenjaju tek kad se stvori dovoljno velik pritisak. u skladu s tim pravilom ne vidim kako glasanjem za hadzikadica mozes utjecati na ista. (jer nema sanse da pobijedi, vjerovatno je bolji od svih ostalih bosnjackih kandidata)
kluz franjo wrote: I moj najveći problem je svakodnevno pojačavanje osjećanja apatije i beznađa.
Politika nigdje na svijetu nikada nije mijenjala samu sebe, jer politika nema sposobnost samostalnog evoluiranja.
Politika se mijenja samo pod dovoljno snažnim pritiskom.
kmirsad

#32952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Može, može i to brzo... samo nismo pripremljeni... treba još zatvora i KPD-a...
insomnia78

#32953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Jes’ Flautas i Pedja ce pozatvarati sve :lol:
kmirsad

#32954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Jes’ Flautas i Pedja ce pozatvarati sve :lol:
:lol: :lol: :lol: Tiha voda, brijegove valja... al imamo mi i cunami... Sabinu... :-D
insomnia78

#32955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Ona sto je brine bosnjacki nacionalizam?
General War

#32956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Banksy wrote:Kakva plitkoumna dosjetka ... Ovi kao idu 'na budžet', a ostalih 48 stranaka gdje, na ćevape?
:lol: :thumbup:
Duse moje drage sto su se nasikirali ko ce na budjet.
Kikibombona

#32957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

olimp84 wrote:razumijem ja to i ima mi donekle smisla. ako se ima vremena. a ne znam jel mi imamo vremena da cekamo da te snage ojacaju, jos je upitno da li ce ojacati.

kolega franjo je jednom spominjao ono celicno pravilo historije da se stvari u drustvu i politici znacajno mijenjaju tek kad se stvori dovoljno velik pritisak. u skladu s tim pravilom ne vidim kako glasanjem za hadzikadica mozes utjecati na ista. (jer nema sanse da pobijedi, vjerovatno je bolji od svih ostalih bosnjackih kandidata)
kluz franjo wrote: I moj najveći problem je svakodnevno pojačavanje osjećanja apatije i beznađa.
Politika nigdje na svijetu nikada nije mijenjala samu sebe, jer politika nema sposobnost samostalnog evoluiranja.
Politika se mijenja samo pod dovoljno snažnim pritiskom.
1. Imamo vremena koliko hoces, sve dok planeta ne eksplodira i ne ubije covjecanstvo. Vrijeme nece stati.

2. Sigurno ce ojacati, samo je pitanje kada. Partokratija, kao svaki drugi sistem, ima ogranicen vijek trajanja. Empirijski dokazana cinjenica. Svaki sistem je pao, past ce SDA-SDP partokratija.

Sa SDA i SDP nismo samo izgubili 20 godina - sa njima 20 godina propadamo. Ako neko ocekuje da ce se ove dvije stranke i njeni otpaci promijeniti, mnogo je naivan, blago receno. Sa njima je sporo propadanje jedina opcija. Glas za njih je glas protiv naroda i drzave.

SDP i derivati daju laznu nadu. Veliki broj mojih drugara je polagao nade u SDP i derivate. Velika vecina je shvatila da je nada bila lazna. Uz SDP su ostali krajnje naivni, podlozni manipulaciji... i uhljebi.

SDP je populisticka stranka. Njeni otpaci poput Reuf i Zeljko su istog mentaliteta. Ti ljudi nikad nista nisu uradili. Nikad nisu pokazali da su drugaciji od SDA. Razlike su toliko male, skoro na nivou: 'jedni idu na dzumu drugi ne'. Obje stranke su napravile i odrzavaju kriminalno-koruptivnu mrezu.

SDP pliva na valovima otrcanog nacionalizma i jeftinog populizma. Malo Tita, malo Che Gevare, malo socijalne pravde, drzave za covjeka, nelegalno stecene imovine i slicne bedastoce. Sve sto ima veze sa SDP je obmana i laz.

Denis Becirevic u Zeljko Komsic su personifikacija SDP-a. Jedan je odani stranacki aparatic a drugi sarajevski mangup. Totalno nistavilo. Zabrinut sam za ljude koji ocekuju da neko poput ove dvojice moze producirati bilo kakve vrijednosti.

Tacno je da promjene dolaze sa povecanjem pritiska u narodu. Problem je sto se SDA i SDP efikasno rjesavaju pritiska. Bosanci i Hercegovci masovno odlaze i to otupljuje ostricu. Imaju ogromnu uhljebsku mrezu koja sludjuje narod, od ovog foruma pa nadalje. Kreditima kopuju socijalni mir.

Denis Becirevic i Zeljko Komsic nikad nista u zivotu nisu uradili. I nece nikada. Oni mogu lajati iz Sarajeva dok drzava propada. To je maksimalan domet.

Sve sam blize misljenju da mi sami sebi ne mozemo pomoci. Nemamo inteligencije. Sistem odgaja nakaradne ljude.

Mirsada Hadzikadica je napravila Amerika. Da je sve vrijeme bio clan SDP-a, bio bi isti kao oni. Covjek je ostvaren i dokazan, zasto ne iskoristiti njegov potencijal?

Glasanjem za SDP olose samo dobijas laznu nadu koja je puno gora od realnosti.
Capsicum

#32958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

A Naša stranka nije derivat SDP-a? :mrgreen:
Banksy

#32959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:Kakva plitkoumna dosjetka ... Ovi kao idu 'na budžet', a ostalih 48 stranaka gdje, na ćevape?
:lol: :lol: :lol: :lol: ostali su fukara... oni na zeljanicu...
ostali će sa Suljagićem na bijeli hljeb
zippoo87

#32960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

relativno84 wrote:Image
:cry:
slika i imputiranje sa slike su "niĐe veze"
primjetio sam da se ovi "sa biroa" iznenadno zainteresovali za NS u ovoj kampanji :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#32961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Nevezano za ove sa slike, tacno treba odrediti granicu koliko godina neko moze biti uhljebljen u raznim.skupstinama, parlamentima, ostalim klincima. Ako ne grijesim, Denis ce penziju zaraditi s pozicije na poziciju. A koliko je jos takvih, Boga pitaj.
Last edited by plain vanilla on 30/09/2018 19:24, edited 1 time in total.
Banksy

#32962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Uglavnom, svi do jednog, u svim strankama.
plain vanilla

#32963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:Uglavnom, svi do jednog, u svim strankama.
Nisu bas svi, ima ljudi koji su i radili neki posao. Evo Marjanovic je profesor. Ali ima i pametnijih koji cijeli zivot provedose na racun ovcica (nas) koje ih zaokruzuju.
Leverage

#32964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

plain vanilla wrote:Nevezano za ove sa slike, tacno treba odrediti granicu koliko godina neko moze biti uhljebljen u raznim.skupstinama, parlamentima, ostalim klincima. Ako ne grijesim, Denis ce penziju zaraditi s pozicije na poziciju. A koliko je jos takvih, Boga pitaj.
Zašto bi to bio problem ako ga građani biraju? Nije sam sebe izabrao.

U tom smislu trebalo bi intervenisati u kontekstu promjene koncepta kompenzacionih listi, kako recimo Halid Genjac, koji je direktno izabran prvi i jedini put 1996. godine već 22 godine obnaša pozicije u zakonodavnoj vlasti, to ne bi mogao raditi.

Za razliku od njega Denis Bećirović je na svaku poziciju izabran u direktnom mandatu i to sa zavidnim brojem glasova, ubjedljivo najvećim unutar svoje stranke.

A o tome da li će Denis Bećirović zaraditi penziju u politici ili ne, odlučit će ponovo birači na izborima.
plain vanilla

#32965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote:Nevezano za ove sa slike, tacno treba odrediti granicu koliko godina neko moze biti uhljebljen u raznim.skupstinama, parlamentima, ostalim klincima. Ako ne grijesim, Denis ce penziju zaraditi s pozicije na poziciju. A koliko je jos takvih, Boga pitaj.
Zašto bi to bio problem ako ga građani biraju? Nije sam sebe izabrao.

U tom smislu trebalo bi intervenisati u kontekstu promjene koncepta kompenzacionih listi, kako recimo Halid Genjac, koji je direktno izabran prvi i jedini put 1996. godine već 22 godine obnaša pozicije u zakonodavnoj vlasti, to ne bi mogao raditi.

Za razliku od njega Denis Bećirović je na svaku poziciju izabran u direktnom mandatu i to sa zavidnim brojem glasova, ubjedljivo najvećim unutar svoje stranke.

A o tome da li će Denis Bećirović zaraditi penziju u politici ili ne, odlučit će ponovo birači na izborima.
Pa i rekoh da ih gradjani biraju, doduse rekla sam ovce :mrgreen:
Jedino je rjesenje uhljebima dati male plate, i politicarima i onoj vojsci sluzbenika po opstinama, kantonima itd. Dokle gid drzavni posao bude kao zgoditak na lotu, nema nama napretka.
Kikibombona

#32966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:A Naša stranka nije derivat SDP-a? :mrgreen:
Sigurno ima SDP-ovog otrova u NS.

Pozitivno za NS je to sto nije dio kriminalno-koruptivne mreze.

Uopste ne idealiziram NS. Nema dilemu da imaju pozamasan broj smradova razne vrste. Da mislim da je NS nesto fino, uclanio bih se u stranku. Takav rizik nisam spreman preuzeti.

Iz vise razloga smatram da su daleko najbolja stranka na ponudi. Nadam se da ce Hadzikadiceva biti jos bolja. Ja sam uvijek na strani progresivnih. Boli me lijevo jaje za NS, cim se pojavi bolja opcija, imat ce moj glas.

Poslusaj samo govore Hadzikadica i Falatara i uporedi sa Kojovicem i Marjanovicem. Mozda posljednja dvojica nisu losi ljudi, ali su neminovno do odredjene mjere kontaminirani u ovoj bolesnoj sredini. Svi smo kontaminirani SDA i SDP virusom a da toga nismo ni svjesni.

Nadam se da ce nakon Kojovica stranku preuzeti Falatar.

Pogledaj Emira Suljagica, kakva je to slina od covjeka. Pravi odraz SDP-a i bolesnog sistema. Pjevao je pjesme o Zlatku Lagumdziji. Danas kaze Zeljko sranje - sutra Zeljko zakon. On bi Musolinija hvalio da od toga ima koristi. Da stvar bude gora, radi se o lajavcu, profi politicari, onom pravom bosanskom - krkanskom, koji nikad nista nije uradio. I ti odes glasati za takvog covjeka? Ako imas licnu korist, mogu te shvatiti, iako zestoko osudjem i smatram da radi sitne koristi radis stetu za narod i vlastite potomke. Ako glasas iz uvjerenja da je dobar, onda sam fakat zabrinut za tebe.
Leverage

#32967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Pa i rekoh da ih gradjani biraju, doduse rekla sam ovce :mrgreen:
Jedino je rjesenje uhljebima dati male plate, i politicarima i onoj vojsci sluzbenika po opstinama, kantonima itd. Dokle gid drzavni posao bude kao zgoditak na lotu, nema nama napretka.
Ovce, koze, gušteri, zebre, kobre, šta god da su imaju puno pravo da biraju.

Rješenje je upravo u tome, dakle u smanjenju plata izabranim dužnosnicima, posebno ovim na višim nivoima gdje je plata zaista jednaka dobitku na lotu. Rješenje naravno nije ni u kakvim zabranama po bilo kom osnovu.

A što se tiče Denisa Bećirovića, on će svoju šansu tražiti u politici kolika god da bude plata. Ako ga narod u nekom momentu ne bude htio, uvijek ga čeka posao profesora na FF-u.
kmirsad

#32968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
Nisu bas svi, ima ljudi koji su i radili neki posao. Evo Marjanovic je profesor. Ali ima i pametnijih koji cijeli zivot provedose na racun ovcica (nas) koje ih zaokruzuju.
Imaš boljih primjera... recimo Ado Sekunda... taj nikada nije bio u politici...mislim nije ni pokušavo...
plain vanilla

#32969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:
Imaš boljih primjera... recimo Ado Sekunda... taj nikada nije bio u politici...mislim nije ni pokušavo...
ko je sad Ado? :?
baxul

#32970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

stan'te! podržavaoci komšića imputiraju nekome "budžetovanje". :roll:
kmirsad

#32971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote: ko je sad Ado? :?
Nije ba Ado... Mosničanin...Edo... Osmanbegović Sekunda... profesor na Ekonomskom fakultetu Tuzla... borac iz mosnika što je u ratu izgubio obje noge... Nosic liste Naše Stranke za parlament FBiH...
Image
Image
Last edited by kmirsad on 01/10/2018 08:04, edited 1 time in total.
SSemir

#32972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

[e?
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:40, edited 1 time in total.
plain vanilla

#32973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

pa znam Edu, ccc
kontam mozda ima brata ili nesto
kmirsad

#32974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

baxul wrote:stan'te! podržavaoci komšića imputiraju nekome "budžetovanje". :roll:
:lol:
kmirsad

#32975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:pa znam Edu, ccc
kontam mozda ima brata ili nesto
Pa šta kažeš...
Locked