Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pomjesam kefir,aktiviju,kockice kokosa,na kockice kivi,borovnice i preko puknem granolu meni super medjuobrok
Ja nosim na posao najcesce mjesavinu:
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
pomjesam kefir,aktiviju,kockice kokosa,na kockice kivi,borovnice i preko puknem granolu meni super medjuobrok
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
pirmin wrote:
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
Ljudi se ibrete bat hu kers.
ovo je moj dorucak skoro svaki dan stim sto dodam jos oraha i suhih sljiva, ili suhih marelica..
pirmin wrote:
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
ovo je moj dorucak skoro svaki dan stim sto dodam jos oraha i suhih sljiva, ili suhih marelica..
Da, to je orginalni recept samo sam ga ja modifikovao za vlastite potrebe.
Izbacio suho voce, ubacio med i vodu.
pirmin wrote:
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
..kombinujesh vremenom... cek, kazes dorucak...i kada opet jedesh?
.. ja ujutru jedem(7:00)- kuvani zob, dodam kasiku mljevenih badema, 2 kasike cream-a i malu kasiku nectar - od kokosa.. to me drzi par sati.. do luncha..podne..
pirmin wrote:
- kefir 0,5 L
- voda 0,3 L
- kakao 2 kasike
- ovsene p. 6 kasika
- laneno sjeme 2 kasike
- med 2 kasike
Sve supene kasike.
adda_sa wrote:
.. ja ujutru jedem(7:00)- kuvani zob, dodam kasiku mljevenih badema, 2 kasike cream-a i malu kasiku nectar - od kokosa.. to me drzi par sati.. do luncha..podne..
drzi me hmm oko 4 sata..i onda rucak..
ali uz dorucak popijem i veliku kafu..i to igra ulogu
2-3dana su zobene na meniju, onda 1-2dana jaja sa povrcem (nes kao fritatta.ne volim jaja sama).. jaja drze i duze
Last edited by adda_sa on 01/08/2019 20:44, edited 1 time in total.
samsonsam wrote:
150 g ovsenih pahuljica
25-30 g tamne cokolade (minimalno 70% kakao)
125 g puter od kikirikija
50 ml meda
2 kasike kokosovog ulja (ako nemas,moze i puter)
sjedinis mokre sastojke na niskoj temperaturi na sporetu, onda dodas pahuljice,dobro promjesas...u posudu (kod mene 24X24) prostres plasticnu foliju,istreses masu na to i DOBRO pritisnes da sto manhe rupa ostane...pustis da se ohladi na sobnu temperaturu i onda minimalno 3 sata u frizider...ispadne 12 komada,cuvas u frizideru a mogu se i zamrznuti (mada nema sanse da ce toliko dugo da ostanu )
Guadalajara wrote:Samo vi to pijte meni se ne svidja.
Joj ni meni, ali doduše, nisam ga nikad probala.
Jel ajran isto što i grčki jogurt?
noooo ..drasticna razlika
iz grckog joguta je izvucena surutka, samim time i dosta secera i kalorija. zato je bas kremast i gust. jedes ga kasikom, kao puding mozes ga koristiti umjesto vrhnja za kuhanje i pavlake..praviti sa njim cheese cake, stavljati ga u krem supe itd itd
ajran je klasican jogurt, razblazen vodom, uz dodatak soli i bibera
moonca wrote:
Ovo bi me moglo drzati do kraja radnog vremena bez problema ali eto i rucam kad svi jedu jbg.
I tu se ibrete kad me vide kako stavljam kilu pomfrita u rernu bat hej - hu kers.
Guadalajara wrote:Samo vi to pijte meni se ne svidja.
Joj ni meni, ali doduše, nisam ga nikad probala.
Jel ajran isto što i grčki jogurt?
noooo ..drasticna razlika
iz grckog joguta je izvucena surutka, samim time i dosta secera i kalorija. zato je bas kremast i gust. jedes ga kasikom, kao puding mozes ga koristiti umjesto vrhnja za kuhanje i pavlake..praviti sa njim cheese cake, stavljati ga u krem supe itd itd
ajran je klasican jogurt, razblazen vodom, uz dodatak soli i bibera
pa ,moze i grcki razblaziti s vodom.. koja razlika , osim tih dodataka...
moonca wrote:
Ovo bi me moglo drzati do kraja radnog vremena bez problema ali eto i rucam kad svi jedu jbg.
I tu se ibrete kad me vide kako stavljam kilu pomfrita u rernu bat hej - hu kers.
evo, i ja se ibretim.. hm ... puno je to kalorija .. nije krompir preporucljiv u velikim kolicinama--spada u kiselu grupu
samsonsam wrote:
150 g ovsenih pahuljica
25-30 g tamne cokolade (minimalno 70% kakao)
125 g puter od kikirikija
50 ml meda
2 kasike kokosovog ulja (ako nemas,moze i puter)
sjedinis mokre sastojke na niskoj temperaturi na sporetu, onda dodas pahuljice,dobro promjesas...u posudu (kod mene 24X24) prostres plasticnu foliju,istreses masu na to i DOBRO pritisnes da sto manhe rupa ostane...pustis da se ohladi na sobnu temperaturu i onda minimalno 3 sata u frizider...ispadne 12 komada,cuvas u frizideru a mogu se i zamrznuti (mada nema sanse da ce toliko dugo da ostanu )
Evo napravila sam ih i ja Nisam slijedila tacno mjere (jer nemam vagu ) nego odokativno pojacala cokoladu 85% i pola meda pola nektar agave. Dobro su mi ispale za prvi put i ukusne su sto je najbitnije. Ovo je dusu dalo za poslije treninga, kao snack, ma uvijek... Hvala!