FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lua
#32951 Re: FC Barcelona
Znam, slažem se u potpunosti. Objektivno kad gledam jasno je da ovo može biti i jako negativno. Nadajmo se najboljem! 
- mbenz
#32952 Re: FC Barcelona
Neznam , proslu sezonu kad sam god gledao utakmicu lik je pretcao preko 10 kilometara pa cak i 12 ako je to neko mjerilo treba li ili ne treba igrati
- lua
#32953 Re: FC Barcelona

Znam da ste ovo već vidjeli, al' nikad dosta.
- tzipiripi
#32954 Re: FC Barcelona
Bravo, Montoya, Piqué, Bartra, Jordi Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Rafinha, Munir, Pedro
klupa
Ter Stegen, Sandro Ramírez, Halilovic, Samper, Sergi Roberto, Edgar Ié, Bagnack, Deulofeu, Masip, Grimaldo, Adama Traoré
klupa
Ter Stegen, Sandro Ramírez, Halilovic, Samper, Sergi Roberto, Edgar Ié, Bagnack, Deulofeu, Masip, Grimaldo, Adama Traoré
- supercali
#32955 Re: FC Barcelona
ovi u barci ce trcati ko svabe pazite sta sam vam rekao
le je bio i maratonac i triatlonac i cuda nekakva on ima snage i gura tu snagu ko niko
oni ce vjerujte biti najspremniji tim u vasioni
le je bio i maratonac i triatlonac i cuda nekakva on ima snage i gura tu snagu ko niko
oni ce vjerujte biti najspremniji tim u vasioni
- supercali
#32956 Re: FC Barcelona
jebo vas vise prica dodaj prvom slobodnom loptu po zemljiebotetito wrote:Ništa Barca bitno nikada neće osvojit dok ne izbiju im iz glave ''dodaj prvom slobodnom loptu po zemlji'' .
Nema više Gvardiole retardska upravo i treneru!
glavna barcina strategija je da ima posjed samo zbog jednog i najispravnijeg pristupa
ekipa koja nema loptu ne moze dati go
i to je najjednostavnija filozofija koja ovu igru krasi (bar meni licno) jer je to tako tesko da jedino se barca tome priblizila ne i uspjela jer je to onda perfekcionizam a to ne postoji
- supercali
#32957 Re: FC Barcelona
to je bit igre vec 150 godina samo sto ti pojma nemas
-
solo2
#32958 Re: FC Barcelona
Eno mrtva.. nije tacno! za tu (onu) igru treba jako puno trke a u Barci vise niko nece da trci, svi vide kako se desetka setka i ode moral u pm, najveci problem Barce je (priznajem teska srca) upravo on. Xavi treba u penziju a promovisati Iniestu u kapitena. Ubaciti Rakitica na mjesto Xavija, naci desnog beka, uz Mathieua dodati Vermalena i Albu na lijevu stranu. U napadu Neymara, Zubatog i Messija - mada bi Pedro bio mnogo vise zahvalan. Eto!
-
Vertig0
#32959 Re: FC Barcelona
Pa ne postoji Barcelona, ali postoji fudbalska igra kakvom je danas znamo 
- BHF_Manijak
#32960 Re: FC Barcelona
Cilj je postici vise golova od protivika, a vi i dalje trunite o posjedu lopte...
Arsenal je u svojoj zlatnoj eri imao puno manji posjed lopte od protivnika. Ubijali su ih kontrama.
Arsenal je u svojoj zlatnoj eri imao puno manji posjed lopte od protivnika. Ubijali su ih kontrama.
- lua
#32961 Re: FC Barcelona
Nije ni 115 godina baš sićaebotetito wrote:
150 godina Barcelona ne postoji.
-
LSD
#32962 Re: FC Barcelona
Barca je i prošle godine (kao i godinama ranije) bila najefikasnija ekipa u Evropi, pa joj to nije donijelo niti jedan trofej.
posjed je zakon, kad imaš kvalitetan posjed i kad kontrolišeš protivnika - onda ne možeš ni primiti gol tako lako.
30% posjeda je 25 minuta igre (odbij sjeckanje igre i prekide), to je 20.....šta ce protivnik sa 20 minuta lopte u svom posjedu....može qrcu mahati....drugo je kad je odbrana katastrofa ili svaki prekid pola gola.
posjed je zakon, kad imaš kvalitetan posjed i kad kontrolišeš protivnika - onda ne možeš ni primiti gol tako lako.
30% posjeda je 25 minuta igre (odbij sjeckanje igre i prekide), to je 20.....šta ce protivnik sa 20 minuta lopte u svom posjedu....može qrcu mahati....drugo je kad je odbrana katastrofa ili svaki prekid pola gola.
-
sizifinho
#32963 Re: FC Barcelona
što znači 65 minuta igre s 11 igrača iza lopte u kaznenom...LSD wrote:Barca je i prošle godine (kao i godinama ranije) bila najefikasnija ekipa u Evropi, pa joj to nije donijelo niti jedan trofej.
- skenderija04
#32964 Re: FC Barcelona
Ubijali na kontre kao i 90 % ekipa koja ubija na kontre. Posjed mozes gledati na dva nacinaBHF_Manijak wrote:Cilj je postici vise golova od protivika, a vi i dalje trunite o posjedu lopte...
1. Kada posjedom kontrolises utakmicu
2. Kada posjedom kontrolises loptu
Prvi je odlican i donio je Barceloni jako puno
Drugi je uzaludno dodavanje koje smo mogli vidjeti zadnju godinu i po. Nema svrhu, tj. sam je sebi svrha a to je glupo.
Ja hocu posjed, jer sam na to naucio, i ne mogu da zamislim da Barcelona igra na svojoj polovini i ceka kontre. Siguran sam da takav fudbal ima buducnost i ako se pravilno izvedu svi pokreti bez lopte puno je efikasniji od cekanja kontre, prekida ili kornera.
- skenderija04
#32965 Re: FC Barcelona
Barcelona treba da igra kao Barcelona. Nekada se osvoji nekada ne, ali sa stilom nema trgovine.ebotetito wrote:Barcelona treba da počne igrati kao Borusia Dortmund.
- Napadacki fudbal, zasnovan na posjedu, i odbrana sa 11 igraca koja pocinje na protivnickoj polovini. Mozes uvesti nijanse, usavrsavati, uvrstiti koju takticku promjenu. Dalje nema.
- HB_BHF
#32966 Re: FC Barcelona
Jel gledao ko tekmu?
Ne sviđa mi se ovo što nema pobjeda. Jel bar igra bila ičemu?
- BHF_Manijak
#32967 Re: FC Barcelona
Pa bez zlatne generacije sa igracima Messi, Iniesta i Xavi, onda ces dobiti jalovu igru bez nekog velikog ucinka, sto je Barcelona imala prije ere 2006-2007. Dakle oko vrh, ali nikad "top". Do zlatne generacije 1 osvojena Liga prvaka. Hmmm, koliko je bas ucinkovit taj totalni fudbal bio?skenderija04 wrote:Barcelona treba da igra kao Barcelona. Nekada se osvoji nekada ne, ali sa stilom nema trgovine.ebotetito wrote:Barcelona treba da počne igrati kao Borusia Dortmund.
- Napadacki fudbal, zasnovan na posjedu, i odbrana sa 11 igraca koja pocinje na protivnickoj polovini. Mozes uvesti nijanse, usavrsavati, uvrstiti koju takticku promjenu. Dalje nema.
@LSD, jeste, ali kad taj posjed predje u bezglavo dodavanje oko kaznenog, nemas ni od tog hajra. Onda kad nek, tipa Mourinho, dodje i "ubije" to dodavanje bunkerom, onda je supak. Zasto, kad je shvatio nacin da ga savlada?
Pa eno Liverpoolu je tako uzeo titulu. Ovi ubijali, posjed oko 70%, imali igru, kontrolu, sve, ali bez ucinka na kraju. Odnese bodove s Anfielda.
- skenderija04
#32968 Re: FC Barcelona
Danas klasicno, 4-3-3. Pazi, Dvije Munir i Dvije Pedro, sami pred golmanom. Kad ih budu pucali Messi i Suarez bice druga pjesma. Pokusava da igra stepenasto , Busquets se uvaljuje medju stopere a njegovo mjesto pokriva Rakitic. Iniesta na svom mjestu i Rafinha slobodan. Ne znam, utisak je da su im noge jos uvijek olovne. Nije problem gol, sanse se stvaraju. Ostaje jos puuuuuuuno da se radi. Ove tekme do sada nisu dovoljne da bi se stvorila neka predstava.Osjeca se razlika izmedju igraca koji treniraju vec mjesec dana od onih sto su poceli prije sedam dana.HB_BHF wrote:Jel gledao ko tekmu?
- skenderija04
#32969 Re: FC Barcelona
Jalovo...Sta je jalovo? Meni je jalovo gledati 11 likova koji zabiju guzice u 35 metara od svog gola i cekaju... Utakmiice ko jaje jajetu.BHF_Manijak wrote:Pa bez zlatne generacije sa igracima Messi, Iniesta i Xavi, onda ces dobiti jalovu igru bez nekog velikog ucinka, sto je Barcelona imala prije ere 2006-2007. Dakle oko vrh, ali nikad "top". Do zlatne generacije 1 osvojena Liga prvaka. Hmmm, koliko je bas ucinkovit taj totalni fudbal bio?skenderija04 wrote:Barcelona treba da igra kao Barcelona. Nekada se osvoji nekada ne, ali sa stilom nema trgovine.ebotetito wrote:Barcelona treba da počne igrati kao Borusia Dortmund.
@LSD, jeste, ali kad taj posjed predje u bezglavo dodavanje oko kaznenog, nemas ni od tog hajra. Onda kad nek, tipa Mourinho, dodje i "ubije" to dodavanje bunkerom, onda je supak. Zasto, kad je shvatio nacin da ga savlada?
Pa eno Liverpoolu je tako uzeo titulu. Ovi ubijali, posjed oko 70%, imali igru, kontrolu, sve, ali bez ucinka na kraju. Odnese bodove s Anfielda.
Pa do 92 samo su sampioni igrali. Barcelona je izgubila dva finala i jednu uzela bas te 92.94 izgubila jos jedno finale. Ako gledas po trofejima nije lose. Nesto se i osvojilo. Kazem ti, neces uvijek pobjedjivati.
Kako sta je Barcelona imala prije 2006?
Pa najboljii fudbal je bio od 89/93. To je bio spektakl. Laudrup, Stoichkov,Romario,Koeman, Guardiola,TXiki.. Cetiri lige, jedan LS i jedankup. Dosta.
- lua
#32970 Re: FC Barcelona
Ako ti je fudbal posao, onda bi trebao cijeniti jednostavan fudbal. Što bi Krojf (a čini mi se da i on nešto zna o fudbalu
) rekao: "Najteže je igrati jednostavan fudbal.". Draže mi je da moj tim igra ofanzivno, i da laca debile ispred njihovog šesnaesterca koji su se zbili u neugledni bunker, nego da moj tim igra bunker.
To nije Barcelona. Nikad nije bila.
Kraj priče.
To nije Barcelona. Nikad nije bila.
Kraj priče.
- skenderija04
#32971 Re: FC Barcelona
ebotetito wrote:Onda se vraćamo na mrtvu Barselonu prije Gvardiole.LIga Šampiona svakih 15 godina.skenderija04 wrote:Barcelona treba da igra kao Barcelona. Nekada se osvoji nekada ne, ali sa stilom nema trgovine.ebotetito wrote:Barcelona treba da počne igrati kao Borusia Dortmund.
I ja sam navijač ali nisam ovoliko zadojen ko vi .Možda zato što mi je fudbal posao pa vidim neke stvari jasnije.
Dvije lige sampiona prije Guardiole. Malo?
Ne razumijem frazu "mrtva Barcelona prije Guardiole". Cruyffova Barcelona ti se nije svidjela? Rijkaardova je bila "mrtva"?...Stani malo, igrao se fudbal i prije Guardiole, i poprilicno kvalitetan
- lua
#32972 Re: FC Barcelona
Nije ih ni gledao. Ili mu se nisu ni sviđale. Ili trola.
- suncica24
#32973 Re: FC Barcelona
Trooooooooollllllllll
-
omar little
#32974 Re: FC Barcelona
joj, ovi sto drze lekcije su mi uvijek najjaci. 
-
LSD
#32975 Re: FC Barcelona
Barca ce igrati svoj prepoznatljivi fudbal, kao što je uvijek igrala...koliko ce to sa aktuelnim kadrom biti uspješno, nisam baš siguran - ali to nije poenta....poenta je da se stil nikad ne mjenja, neka generacija ga bolje igra, neka lošije, bitno je ostati dosljedan sebi.
Last edited by LSD on 07/08/2014 13:18, edited 1 time in total.