SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

90minut

#32951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

strucnjakdemagog wrote:
Tomahawk11 wrote:Cirkus je da se daje medijski prostor takvim, eto sad oni nekakve intervjue daju, kome, zašto, ko si, ali očito da je to popularno i zato ide tako.
Nije čudo što su nam mediji teško žutilo.
Taj portal na kojem je objavljen intervju je više nego smiješan. Zaustavljaju prolaznike i intervjuišu jer nemaju koga.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... ica-povuci

Ovdje sam procito inace i ne citam naletio slucajno pa reko da vidim šta kaze nakon toliko godina.

I Toma preveulicava isto nije niko uradio intervju s njim od kad je iza rešetaka evo skoro 4 godine cini mi se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... ica-povuci

Ovdje sam procito inace i ne citam naletio slucajno pa reko da vidim šta kaze nakon toliko godina.

I Toma preveulicava isto nije niko uradio intervju s njim od kad je iza rešetaka evo skoro 4 godine cini mi se.
Više sam karikirao, nije se jednom desilo da se kriminalcima daje medijski prostor dok služe kaznu.

Šteta :mrgreen: uskraćeni smo za njegovo viđenje stvari nakon toliko godina služena kazne.

Treba ga u kakvu farmu kao Kristijana Golubovića kad izađe :thumbup:
Last edited by Tomahawk11 on 13/08/2019 10:10, edited 1 time in total.
strucnjakdemagog

#32953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by strucnjakdemagog »

Ma ja sam vidio na onom sa S (da ga ne reklamiram). Svejedno, i meni je glupo kad vidim intervju sa kriminalcem. Kakvu to poruku šalje omladini? Od toliko mladih sportista širom BiH, ti našao da poklanjaš prostor nekom majmunu.
90minut

#32954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

strucnjakdemagog wrote:Ma ja sam vidio na onom sa S (da ga ne reklamiram). Svejedno, i meni je glupo kad vidim intervju sa kriminalcem. Kakvu to poruku šalje omladini? Od toliko mladih sportista širom BiH, ti našao da poklanjaš prostor nekom majmunu.
Iskreno kad vidiš 105 članak na klixu o Dodiku i slicnih, kad vidiš neke djevojke a naslov ide ( došao je u manchester city a niko nije obratio paznju na njega sve su oci uprte u njegovu djevojku i onda slike nje ) i tako to.

Ovo je i osvježenje od materijala bukvalno cime nas truju :lol:

Al' eto Toma i ovo je isto primjer što kaze on koliko te zaborave dok si iza rešetaka prošlo 4 godine od onih intervjua i onih skidanja vjerskih obilježja s planine, a tebi i dalje priča kome daju medijski prostor. :D
Ommadawn

#32955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Pa onaj talk-show gdje su zvali razne kriminalce, kako se zove ona što ga vodi, Dajana ili Dejana, svejedno.
Najjači je ipak onaj kome se Zenica izgradila k’o Real Madrid.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Ommadawn wrote:Pa onaj talk-show gdje su zvali razne kriminalce, kako se zove ona što ga vodi, Dajana ili Dejana, svejedno.
Haha Real Madrid,.. . :lol:
Ommadawn

#32957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

konektovan wrote:
Ommadawn wrote:Pa onaj talk-show gdje su zvali razne kriminalce, kako se zove ona što ga vodi, Dajana ili Dejana, svejedno.
Ako nisi gledao - pogledaj. I čisto sumnjam da će se i on rehabilitovati.
90minut

#32958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ommadawn wrote:
konektovan wrote:
Ako nisi gledao - pogledaj. I čisto sumnjam da će se i on rehabilitovati.
Ma njima je gotovo ti koje spominješ su odradili u jednom po 15 godina svaki od njih ima po 3 zuba u glavi svi koji su ustvari pravi kriminalci nisu joj ni bili u emisiji niti su bili kad se izbacila prva emisija to jest " u njega je mati znala da se drogira ". :D
muha_sa

#32959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... elje-niske

SARAJEVO Intervencija vatrogasaca

Požar na Alipašinom Polju: Zapaljen bife Nijaza Karkelje Niske
Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar na objektu podmetnut, ali se očekuje da se vještak o tome zvanično izjasni

Bife “Nisko” na Alipašinom Polju u Sarajevu, a čiji je vlasnik Nijaz Karkelja zvani Nisko, koji je odranije poznat policiji, izgorio je u požaru koji je izbio jutros oko pet sati.

Objekt se nalazi na Trgu međunarodnog prijateljstva, a sarajevski vatrogasci vatru su ugasili oko 5:45 sati i nije bilo povrijeđenih.

Uviđaj su obavili sarajevski policajci, uz prisustvo sudskog vještaka protupožarne struke.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar na objektu podmetnut, ali se očekuje da se vještak o tome zvanično izjasni.

Karkelja je, inače, bio poznata osoba u sarajevskom podzemlju, a mediji su ga nazivali posljednjim sarajevskim donom te se spominjao u kontekstu krađe vozila i nekoliko pucnjava. Prije četiri godine je ranjen.

Posljednjih godina se ne spominje u kontekstu kriminala, a u posljednjem intervjuu koji je dao našem novinaru kazao je da se povukao iz svih poslova te da živi mirnim i poštenim životom.
emigrazione

#32960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

posljednjim sarajevskim donom :lol: :lol:
Ommadawn

#32961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Posljednji sarajevski don a kafić mu na Alipašinom? I nosi još ime “Nisko”.
Eh Sarajevo na šta si spalo...
90minut

#32963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ommadawn wrote:Posljednji sarajevski don a kafić mu na Alipašinom? I nosi još ime “Nisko”.
Karkelja se ne bavi kriminalnim poslovima preko 10 godina ovo kad je ranjen prije 4 godine zakacio se s nekim mlađim na Alipašinom..

Tako da pusti novinare i tekstove i Donove Nisko je debela prošlost.
thekupus

#32964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Je li se to fakat ovdje veliča jedan obični kriminalac zbog suprostavljanja specijalcima?
To ona priča ko za Ćele, kako su oni babuke, i slične gluposti?

Fuj.
90minut

#32965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

thekupus wrote:Je li se to fakat ovdje veliča jedan obični kriminalac zbog suprostavljanja specijalcima?
To ona priča ko za Ćele, kako su oni babuke, i slične gluposti?

Fuj.
Sociolog prica o nekim drugim vremenima i da ako su specijalci maltretirali raju i on se zaletio na njih to i treba da se veliča rijetki su ti s mudima koji krenu na kornjače.

Što se mene licno tice ja više pišem o tome kako dijasporci laprdaju, a pojma nemaju kakva je situacija izvlace informacije iz ovih vijesti i daju presude doduše i ovi novinarcici dodaju ulje na vatru s deblinim poštapalicama poput " posljednji sarajevski don ".

Najgore od svega što lik iz dijaspore to procita i konta da ga stvarno ljudi tako gledaju, kad ono lik drzi neki kafic velik kao soba upucan od nekih mlađih koliko se sjecam prije 4 godine nema ga opcenito u pravom kriminalnu dobrih 10+ pa i 15 godina da se ono zna o njemu kao recimo o Mirzi Haticu i onim reketima..

Uglavnom bespotrebna rasprava.
noviclan

#32966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

90minut wrote:
Ommadawn wrote:Posljednji sarajevski don a kafić mu na Alipašinom? I nosi još ime “Nisko”.
Karkelja se ne bavi kriminalnim poslovima preko 10 godina ovo kad je ranjen prije 4 godine zakacio se s nekim mlađim na Alipašinom..

Jel' kafic ili birtija
90minut

#32967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

noviclan wrote:
90minut wrote:

Jel' kafic ili birtija
Nisam nikad bio, a po slici u pravu si mala birtijica.
Ommadawn

#32968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Sociolog wrote:
Ommadawn wrote:Posljednji
sarajevski don a kafić mu na Alipašinom? I nosi još ime “Nisko”.
Ne s.e.r.i ti dijasporac iz Svedske,nemas.ti pojma, sta je Sarajevo,prosipas neke komentare da si zivio ovdje makar 10 godina drugacije bi pisao...dijasporci neke stvari ne mogu nikad razumijeti,barem sto se tice Sarajeva, a i ne vjerujem da bi duze od mjesec dana na Alipasinom,da zivis, tako pisao...ispropitivala bi te, al'pasinska raja...Svedjanin,psst :wink:
:lol:
Ommadawn

#32969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

90minut wrote:
I opcenito kad pisu o Bosni i Sarajevu u pravu si stvarno da nemaju pojma baziraju mišljenje na osnovu vijesti s klixa i to..

Stvarno su dijasporci rak pravi, ne pricam o ovom momku nit znam šta pokušava da kaze.
Al' eto što se tice Nijaza odgovorio sam pa sad da li ce uzeti kao cinjenicu ne znam.
Rak pravi veliš?
Pa što se taj rak ne odstrani za sva vremena?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine...... :(
vjeshalica

#32971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Opet je neko sroljo semafor kod dzamije Fahd....jedno 19837474 put po redu.....normala semafori ne rade do Bosmala.... :run:
vjeshalica

#32972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... o-motocikl

Pajromannn nastavio dalje da pohoduje....pitam se hocel sta Vlada raditi na temu ovog terorizma ili ce samo pricat kako ce kupiti nove trolejbuse nakon 35 godina
Tomahawk11
Globalni moderator

#32973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

konektovan wrote:Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine...... :(
Kaže u mene kolega...gledao onu farmu ili kako se već zove...pametan je onaj Kristijan Golubović...jes kriminalac, ali pametno priča :roll: :mrgreen:
90minut

#32974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... o-motocikl

Pajromannn nastavio dalje da pohoduje....pitam se hocel sta Vlada raditi na temu ovog terorizma ili ce samo pricat kako ce kupiti nove trolejbuse nakon 35 godina
Ma nije ovo on.

Zna se modus operandi, samo noć samo auta.
90minut

#32975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:
konektovan wrote:Kad od jalijasa, mafijasa i ljudskog sljama pokusas napraviti neku bitnu licnost, i prikazati je u pozitivnom smislu, onda znas da smo otisli u 3 pritke materine...... :(
Kaže u mene kolega...gledao onu farmu ili kako se već zove...pametan je onaj Kristijan Golubović...jes kriminalac, ali pametno priča :roll: :mrgreen:
Kristijan ima znanja više od mene i tebe duplo toliko robije ima da je procitao knjiga da te glava zaboli. :lol:
Post Reply