Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mixone1995

#32951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Benq wrote:
mixone1995 wrote:Kako je krenulo taj famozni update ce doci do Nove godine :mrgreen:
Pa nije ni to daleko hahaha :P , vidis kako vrijeme leti :D
Doduse haha :mrgreen: Pola godine sam ih cekao da mi puste novi signal, mozda cu jos toliko da dobijem update :mrgreen:
Benq

#32952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

mixone1995 wrote: Doduse haha :mrgreen: Pola godine sam ih cekao da mi puste novi signal, mozda cu jos toliko da dobijem update :mrgreen:
Znas kako kazu , ko ceka taj i doceka al' se naceka :D
mixone1995

#32953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Benq wrote:
mixone1995 wrote: Doduse haha :mrgreen: Pola godine sam ih cekao da mi puste novi signal, mozda cu jos toliko da dobijem update :mrgreen:
Znas kako kazu , ko ceka taj i doceka al' se naceka :D
Telemachov novi slogan :mrgreen: :lol:
AnonymousBIH

#32954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Rugafet

#32955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Herr Flick wrote:
Ma nema sanse,nema signala na tih 23 kanala da si Bog,sve ih uredno skenira,ispise imena al dzaba kad signala nema :-) :-) A i nisu nesto Bog zna kanali tipa Happy,Grand,Izvorna,Hit i tako taj seljakluk,bit ce da je do Vivax TV-a :-)
Vivax odavno imam i ti kanali najnormalnije rade bez ikakvih problema jos od pocetka...Jacina signala 91, kvaliteta 98...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#32956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Image

:thumbup:
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#32957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Benq wrote:
suad-sarajevo wrote:Krajnji tv u mrezi uvijek ima i najslabiji signal. Imam istu stvar u kući. Na prva dva Tv-a nemam nikakvih problema dok je na trećem tv-u problem sa signalu.

Na sva tri tv-a su kartice.
A je li imas samo jedan spliter ili vise ?
Više od jednog.
avaks

#32958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

AnonymousBIH wrote:http://visoko.co.ba/telemach-od-sada-nu ... mbs/64750/

Znači nas u Visokom ko za šta.
Šteta za optiku ali i ovako su podebljali pakete solidno. Meni jedino žao zbog uploada ali šta se može.
Benq

#32959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote: Više od jednog.
Zato i dolazi do slabljenja signala na trecem tv-u , kod mene su tako bila dva splitera , sa jednog splitera su isla dva tv-a a na drugi spliter je bio samo modem spojen i bukvalno svaki dan sam imao problem sa netom a vikendom skoro da nije ni radio nikako dok nije dosao tehnicar i skinuo oba splitera i stavio samo jedan sa 3 izlaza, od tada nikad vide nikakvih problema.
Herr Flick

#32960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Rugafet wrote:
Herr Flick wrote:
Ma nema sanse,nema signala na tih 23 kanala da si Bog,sve ih uredno skenira,ispise imena al dzaba kad signala nema :-) :-) A i nisu nesto Bog zna kanali tipa Happy,Grand,Izvorna,Hit i tako taj seljakluk,bit ce da je do Vivax TV-a :-)
Vivax odavno imam i ti kanali najnormalnije rade bez ikakvih problema jos od pocetka...Jacina signala 91, kvaliteta 98...
Koji model??? Moj je LED TV-32S55DT2....Ne znam fakat zasto na tih 20 kanala nema signala a uredno ih skenira i upiše imena :-) :-)
emir_s

#32961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emir_s »

Jel iko na Trio Grande Premium dobio nove brzine.
aditon

#32962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Benq wrote:
aditon wrote: Slabo oni drug prate stanje na mreži, slabo skroz. Od 01.06. ja samo probleme imam, sinoć mjerim 40 Mb/s i tako svaku noć već 10 dana. I svaki put kad su povećanja radili imao sam strašne probleme. Pun mi je klinac toga. Nikad više ne moraju povećati brzine što se mene tiče, Znači ovo je drugi put u posljednjih, koliko, 8 mjeseci a od toga već mjesec i pol ja nemam ni ono što sam imao. Obzirom na dosadašnja iskustva, najmanje do kraja juna će ovakvo stanje biti, što znači da od posljednjih 8 mjeseci ja puna dva nemam valjanu uslugu. Ne plaćam ja 38 maraka svaki mjesec već 59,90. I ne samo to, još uvijek nemam DTX? Ko je zbog toga kriv? Svaki dan neki kanal izgubi EPG, a ja i dalje izmirujem svoje obaveze u punom iznosu. Pošteno bi bilo da koriguju svoje račune.
Jesi li prijavljivao te probleme sa internetom i DTX-om ? Sto se stanja na mrezi tice to se inace prati generalno , odnosno ne prate pojedinacne korisnike nego opterecenje samih uredjaja preko kojih se salje signal korisnicima. To stanje kod tebe moze biti ili do dolaznog signala ili nesto do instalacije u kuci/stanu.

Ako ti je i sada takav problem da ne mozes izvuci vise od 40Mb na Family paketu , postavi nam screenshot signala iz modema , da vidimo o cemu se radi.
Radi se o tome da kad god odluče povećavati brzine, meni dolazi do oscilacija. Prije 1.6. sve je bilo kako treba, kao uostalom i prije 1.10 (ako se ne varam to je bio datum zadnjeg povećanja, pa cijeli taj mjesec su problemi bili i onda, tek tako, sve se vrati u normalu). Što se opreme tiče, kablovi su novi, nepune dvije godine kako su postavljeni, a instalacije u mojoj kući neću ni kometarisati uopšte. To što ja imam nema puno ljudi u privatnom stanu i način na koji sam mrežu uradio većina bi svršavala na to, bez lažne skromnosti. Dakle, ovo će se stanje popraviti samo od sebe kao i uvijek kad oni završe puštanje novih brzina. Nije to samo moj slučaj, mnogi imaju iste probleme samo što ovdje na forumu 10 istih likova uvijek se vrti tako da ovdje ne možeš saznati pravo stanje kod ostalih korisnika. Mogu misliti samo koliko ima onih koji ne znaju niti za ova povećanja, niti znaju kako izmjeriti niti kolika im brzina treba biti pa ni to da li im ima oscilacija u dl-u ili nema. Takvih je 90% korisnika.

Sve sam prijavio u vezi svojih problema, čak i ovo s DTX-om, doduše ovdje na forumu, ali ništa od svega. Svi možemo vidjeti da se @Telemach više i ne pojaljuje na temi. Najažurniji su na facebook-u i putem maila, na 1360 ne želim da zovem jer samo dan mogu izgubiti. To su moja iskustva.

Ovo kad radi, radi besprijekorno, kad ne radi kako treba, kao sada, problemi se samo gomilaju.
Benq

#32963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: Sve sam prijavio u vezi svojih problema, čak i ovo s DTX-om, doduše ovdje na forumu, ali ništa od svega. Svi možemo vidjeti da se @Telemach više i ne pojaljuje na temi. Najažurniji su na facebook-u i putem maila, na 1360 ne želim da zovem jer samo dan mogu izgubiti. To su moja iskustva.
Jesi li samo pisao ovdje na forumu u vezi svojih problema ili si poslao Telemachu poruku na PP sa svojim korisnickim podacima i opisom problema kako bi se sto prije rijesilo ?

Predstavnik Telemacha je inace ovdje aktivan jer svaki put kad sam poslao PP u vezi nekog problema , dobio sam odgovor u kratkom roku , tako je bilo i prije 2 dana kada sam trazio zamjenu modula za PDS3 resiver zbog novih usluga, tako ce biti i tebi.

Sto se tice generalno aktivnosti predstavnika Telemacha ovdje , ne vidim razlog za neku pretjeranu aktivnost jer ja i korisnik @crnivrag pomazemo ostalim korisnicima i vecinu stvari im uspjesno rijesimo. Naravno ono sto mi ne mozemo , oni posalju Telemachu na PP i oni dalje rjesavaju.
probook

#32964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Liska wrote:Vjerojatno je tako. Vidjećemo večeras hoće li u Mostaru biti zatamjenja pa vam javim.
Mostar - istočna strana (ex Velnet) HRT2 je naravno zatamnjen. Da li neko zivi na zapadnoj strani da potvrdi da je i tamo zatamnjen HRT2?

Mislim mene bas briga, svakako ne bih gledao na HRT2 jer BHT ima HD sliku 8)
channel10

#32965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Zenica, BHRT HD, slika titra i tekma se ne moze gledati.
alen_89

#32966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

Evo i meni su pustili novu brzinu :thumbup:

Image
zunazu

#32967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zunazu »

Pitanje - je li sad usluga 72h uključena u paket Trio Grande ili i dalje važi samo za Family i skuplje?
NediM17

#32968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

channel10 wrote:Zenica, BHRT HD, slika titra i tekma se ne moze gledati.
Ocajno. Frejm rejt cca. 5fps. :-)

Ja odustao, gledam na ZDF HD. :thumbup:
Benq

#32969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zunazu wrote:Pitanje - je li sad usluga 72h uključena u paket Trio Grande ili i dalje važi samo za Family i skuplje?
Usluga "72h unazad" nije ukljucena u Trio Grande paket , dakle ukljucena je u pakete Trio Grande Family , Extra i Premium.

Naravno ako zelis tu opciju uvijek je mozes aktivirati po cijeni od 3KM mjesecno ukoliko imas PDS 2120 , PDS 3120 ili D3 V2.0 resiver.
kakaljin

#32970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
aditon wrote: Sve sam prijavio u vezi svojih problema, čak i ovo s DTX-om, doduše ovdje na forumu, ali ništa od svega. Svi možemo vidjeti da se @Telemach više i ne pojaljuje na temi. Najažurniji su na facebook-u i putem maila, na 1360 ne želim da zovem jer samo dan mogu izgubiti. To su moja iskustva.
Jesi li samo pisao ovdje na forumu u vezi svojih problema ili si poslao Telemachu poruku na PP sa svojim korisnickim podacima i opisom problema kako bi se sto prije rijesilo ?

Predstavnik Telemacha je inace ovdje aktivan jer svaki put kad sam poslao PP u vezi nekog problema , dobio sam odgovor u kratkom roku , tako je bilo i prije 2 dana kada sam trazio zamjenu modula za PDS3 resiver zbog novih usluga, tako ce biti i tebi.

Sto se tice generalno aktivnosti predstavnika Telemacha ovdje , ne vidim razlog za neku pretjeranu aktivnost jer ja i korisnik @crnivrag pomazemo ostalim korisnicima i vecinu stvari im uspjesno rijesimo. Naravno ono sto mi ne mozemo , oni posalju Telemachu na PP i oni dalje rjesavaju.

Hvala vama obadvojici što pomažete , ali telemach kao firma je izabrao i ovaj vid komunikacije sa korisnicima pa tako kada se predstavnik javi i objasni nešto onda je to zvanično. Do tada je svaka priča bez pokrića i čista rasprava izmedju korisnika.

Najveći problem kod predstavnika što neće da da informacije koje većina korisnika traži. Već se pitanja moraju ponavljati jer je svaki korisnik postavi isto pitanje koje je bilo pa se onda svakome odgovara preko pp pojedinačno.

Čak i kada da neke informacije koje se ispostave da nisu baš takve kako kaže nema demanti ili izvinjenja na pogrešnim informacijama. Jer svako ko radi i griješi.

Nikada nisu odgovorili zašto nije jedinstvena programska šema kod svih korisnika telemacha.

Nikada nisu odgovorili zašto se u kablovskom sistemu ne zatamljuje hrvatski i srbijanski kanali u nekim gradovima, a po zakonu se moraju zatamnjivati. A kada se nešto traži u Sarajevu kaže zakon to ne dozvoljava.
Benq

#32971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Hvala vama obadvojici što pomažete , ali telemach kao firma je izabrao i ovaj vid komunikacije sa korisnicima pa tako kada se predstavnik javi i objasni nešto onda je to zvanično. Do tada je svaka priča bez pokrića i čista rasprava izmedju korisnika.

Najveći problem kod predstavnika što neće da da informacije koje većina korisnika traži. Već se pitanja moraju ponavljati jer je svaki korisnik postavi isto pitanje koje je bilo pa se onda svakome odgovara preko pp pojedinačno.

Čak i kada da neke informacije koje se ispostave da nisu baš takve kako kaže nema demanti ili izvinjenja na pogrešnim informacijama. Jer svako ko radi i griješi.

Nikada nisu odgovorili zašto nije jedinstvena programska šema kod svih korisnika telemacha.

Nikada nisu odgovorili zašto se u kablovskom sistemu ne zatamljuje hrvatski i srbijanski kanali u nekim gradovima, a po zakonu se moraju zatamnjivati. A kada se nešto traži u Sarajevu kaže zakon to ne dozvoljava.
Razumijem te drug potpuno , ali ovdje je vecina tehnickih pitanja bila u vezi wifi na modemu ili u vezi signala i brzine , to mozes i sam vidjeti pa smo to rjesavali , jer ipak mi kao korisnici tih usluga sigurno znamo malo vise detalja o setovanju mreze , konekciji na internet , jacini signala i td , mada iste te stvari mozes ocekivati i od tehnicke sluzbe kojoj je posao da to zna, ali zasto njih svaki put cekati da dodju ako se moze na forumu rijesiti za par minuta.

Nije sad da nesto branim bilo koga , pogotovo ne predstavnika Telemacha ko god on bio , ali ni on/ona ne mogu dati ovdje svima tacne informacije vezano npr za programsku shemu zasto nije ista u svim gradovima , to moze tek onda kada dobije tacnu informaciju "s vrha" , sve dok takva informacija ne dodje do predstavnika on ne moze dati validan odgovor, isto vazi i za zatamnjivanje odredjenih kanala u nekim gradovima , tako da ne mozemo svu krivicu svaljivati na predstavnika Telemacha koji je , dokazano u vise navrata , rjesavao probleme korisnika u kratkom roku.
kakaljin

#32972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Hvala vama obadvojici što pomažete , ali telemach kao firma je izabrao i ovaj vid komunikacije sa korisnicima pa tako kada se predstavnik javi i objasni nešto onda je to zvanično. Do tada je svaka priča bez pokrića i čista rasprava izmedju korisnika.

Razumijem te drug potpuno , ali ovdje je vecina tehnickih pitanja bila u vezi wifi na modemu ili u vezi signala i brzine , to mozes i sam vidjeti pa smo to rjesavali , jer ipak mi kao korisnici tih usluga sigurno znamo malo vise detalja o setovanju mreze , konekciji na internet , jacini signala i td , mada iste te stvari mozes ocekivati i od tehnicke sluzbe kojoj je posao da to zna.

Nije sad da nesto branim bilo koga , pogotovo ne predstavnika Telemacha ko god on bio , ali ni on/ona ne mogu dati ovdje svima tacne informacije vezano npr za programsku shemu zasto nije ista u svim gradovima , to moze tek onda kada dobije tacnu informaciju "s vrha" , sve dok takva informacija ne dodje do predstavnika on ne moze dati validan odgovor, isto vazi i za zatamnjivanje odredjenih kanala u nekim gradovima , tako da ne mozemo svu krivicu svaljivati na predstavnika Telemacha koji je , dokazano u vise navrata , rjesavao probleme korisnika u kratkom roku.
Normalno da predstavnik ne zna sve odgovore, ali kada mu se neka pitanja postave učestalo onda on potrazi odgovor od nadređenih i čeka povratnu informaciju od njih i onda je prenese korisnicima. Jer je on i spona izmedju korisnika i nadređenih u firmi telemach. Tako da predstavnik nikada nije rekao da je preneo pitanje i da očekuje odgovor u razumnom roku, a ne da taj odgovor nikada ne dobijemo. Bolje i da kaže politika je firme da je različita šema u gradovima jer su različiti korisnici. Isto tako radi politike nasmijemo zatamniti te kanale i mi se izvinjavamo. Pa ce imati više poštovanja nego da nedaju nikakve odgovor.
Benq

#32973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Normalno da predstavnik ne zna sve odgovore, ali kada mu se neka pitanja postave učestalo onda on potrazi odgovor od nadređenih i čeka povratnu informaciju od njih i onda je prenese korisnicima. Jer je on i spona izmedju korisnika i nadređenih u firmi telemach. Tako da predstavnik nikada nije rekao da je preneo pitanje i da očekuje odgovor u razumnom roku, a ne da taj odgovor nikada ne dobijemo. Bolje i da kaže politika je firme da je različita šema u gradovima jer su različiti korisnici. Isto tako radi politike nasmijemo zatamniti te kanale i mi se izvinjavamo. Pa ce imati više poštovanja nego da nedaju nikakve odgovor.
U pravu si , ali isto tako , da Telemach da takvu izjavu ovdje , ne bi svi bili razumni kao ti , vjerujem da bi od vecine ta izjava bila docekana na noz , najvise zbog zatamnjivanja kanala u odredjeno vrijeme.
kakaljin

#32974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Normalno da predstavnik ne zna sve odgovore, ali kada mu se neka pitanja postave učestalo onda on potrazi odgovor od nadređenih i čeka povratnu informaciju od njih i onda je prenese korisnicima. Jer je on i spona izmedju korisnika i nadređenih u firmi telemach. Tako da predstavnik nikada nije rekao da je preneo pitanje i da očekuje odgovor u razumnom roku, a ne da taj odgovor nikada ne dobijemo. Bolje i da kaže politika je firme da je različita šema u gradovima jer su različiti korisnici. Isto tako radi politike nasmijemo zatamniti te kanale i mi se izvinjavamo. Pa ce imati više poštovanja nego da nedaju nikakve odgovor.
U pravu si , ali isto tako , da Telemach da takvu izjavu ovdje , ne bi svi bili razumni kao ti , vjerujem da bi od vecine ta izjava bila docekana na noz , najvise zbog zatamnjivanja kanala u odredjeno vrijeme.
Ali zato urade nešto drugo i dobiju ogromno poštovanje svih korisnika. Tako što svima puste kanale koje zatamljuje i kažu nama su svi korisnici svi isti i mi ne razdvajamo svoje korisnike. Mi svim korisnicima moramo jednaku uslugu nuditi. Ako bilo ko pokuša da ih kazni onda svima zatamne bez izuzetaka. Ali će time postati operater koji cijeni sve svoje korisnike jednako gdje god da se nalaze na teritoriji države BIH.

Tako bi imalo vjerovatno još više korisnika.
Liska

#32975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

probook wrote:
Liska wrote:Vjerojatno je tako. Vidjećemo večeras hoće li u Mostaru biti zatamjenja pa vam javim.
Mostar - istočna strana (ex Velnet) HRT2 je naravno zatamnjen. Da li neko zivi na zapadnoj strani da potvrdi da je i tamo zatamnjen HRT2?

Mislim mene bas briga, svakako ne bih gledao na HRT2 jer BHT ima HD sliku 8)

Mogu potvrditi da na "zapadnoj"strani nema zatamnjenja.
Locked