SDP

rokan

#32926 Re: SDP

Post by rokan »

Styling wrote:Da li ce novi Valter u Hanki imati svoju Mirnu, pitanje je sad? Ili ce se na kraju ispostaviti ja Valter ipak Kondor?
nema valtera dok ne dodje iz sandzaka. :D
Havatar

#32927 Re: SDP

Post by Havatar »

drugi profil wrote:
Havatar wrote:
drugi profil wrote:Dobro, de mi odgovori sta su interesi naroda?
Ja kazem samo pravda i sloboda. To nudi Valter.
Sta je tu pogresan koncept?
Pogresan koncept je to da neko pominje Valtera , pravdu , slobodu a ne nudi nikakav program niti ima neki plan nego mu se kampanja svodi na parole i floskule . Ako glasas za parole i floskule to ces i dobiti i meni nije jasno zbog cega ste vi razocarani u SDP :?:
Program bi bio 100% BiH? Referendumi? Entiteti? Kakav program? Koga ba zanima program nakon 24 godine ispiranja mozgova?
Sad nas samo zanima da nekom hebemo mater kvalitetno. Nece Zeljko, trazicemo narednog.
Tu ti je i odgovr sto smo razocarani u SDP. 24 godine im dajem glas i kad su konacno sjeli - nista. Ne vidim razliku. hajd odbicu to sto su SDA mafijasi podmetali na svakom cosku kajle, ali ba ovo je smijesno. Ima li ista iz onih 5 polikita da su realizovali? Skuplji nam zivot, nema investicija, afere na svakom cosku, dizu se krediti da ih moje dijete vraca, a ono nista od njih nema...
Opet se vratim na post od prije 3-4 dana. Nije ni mene ni veliki broj biraca vise briga sta ce biti kad i ako DF preuzme vlast. I ne ocekujemo nista, jer ako smo glupi, nismo zato neiskusni. Samo nam je zelja da SDA ode u opoziciju, i nek povede i SDP za kaznu sto su ubili i zadnju nadu u ljudima da ovdje moze biti pravde.
Svako ko prati politiku i desavanja na politickoj sceni ti je mogao reci da SDP ne da nije bolji nego je cak i gori i to su vec pokazali kad su prvi put bili na vlasti i ako ste vi nakon toga i nakon sto se vidjelo da ne nude nista osim parola glasali za njih onda nemate pravo da krivite SDP zbog toga sto ste vi napravili gresku i sad umjesto da gledate da ispravite tu gresku vi nastavljate isto kao da nista nije bilo i mislite da cete kazniti bilo koga osim sebe.
Havatar

#32928 Re: SDP

Post by Havatar »

rokan wrote:
Styling wrote:Da li ce novi Valter u Hanki imati svoju Mirnu, pitanje je sad? Ili ce se na kraju ispostaviti ja Valter ipak Kondor?
nema valtera dok ne dodje iz sandzaka. :D
:mrgreen:
Paranoid

#32929 Re: SDP

Post by Paranoid »

madner wrote: Samo mala ispravka, kriza je pocela prije nove vlasti.

Kada je Brankovic odlucio da da odkaz a Mujezinovic molio IMF da mu da pare i da ce potpisat sve sto traze.
Ta kriza je kao "gripa" na spram karcinoma koji je nastupio posle 2010..
madner

#32930 Re: SDP

Post by madner »

Nije, to je bila najveca ekonomska kriza poslje Deytona i realno je imala veci uticaj na gradjane od svih prepucavanja.
jon_jovi

#32931 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Paranoid wrote:
VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Desno krilo SDA. :D
Tzv. trezorsko krilo.
To krilo je smatrano glavnim krivcem sve dok nam nije zakucala "socijal-demokratija" u oba entiteta. Onda nastade harmonija isprepletena otkazima, zatvaranjem firmi, blokiranjem 65000 računa..itd itd
Kritiku sadašnje vlasti podastirati onoj prošloj je idiotluk jer prošlu vlast EU nije etiketirala kao što to čine od 2010.
Jakako, jer ko što reče Napoleon - Nikada ne prekidaj neprijatelja dok čini greške. Ja bih reko da i vama iz SDA bastaju greške koje čini Zlaja i partneri pa ih ne prekidate. Tiho podržavate upravo SDP
ultima_palabra

#32932 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Nije, to je bila najveca ekonomska kriza poslje Deytona i realno je imala veci uticaj na gradjane od svih prepucavanja.
Realno, i puno bolja vlast od ove ne bi spriječila krizu... prvo zbog globalne krize, a drugo zato što je prethodna vlada nakačila toliko ljudi na budžet da bi teško i njemačka privreda podnijela.
Paranoid

#32933 Re: SDP

Post by Paranoid »

madner wrote:Nije, to je bila najveca ekonomska kriza poslje Deytona i realno je imala veci uticaj na gradjane od svih prepucavanja.
eee jbg, nešto se ne sjećam da su prije govorili da je i jedna kriza slična onoj iz '91..al hajd, et nek bude kako ti kažeš.

Trezorski blok je za sve kriv!

Tito.
madner

#32934 Re: SDP

Post by madner »

Puno se prica, no treba odvojiti fikciju od realnosti.

Dok meni ne jave da javim ovim za podrsku tenkovima, rata nece biti. :D
weredsf

#32935 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
madner wrote:Logisticar u logistickoj bazi. :D
Ne znam kako je mogao biti zarobljen u logistickoj bazi :-) :-) :-)
Kada je zarobljen?

Ovo logisticar mu stoji u CVu. :D
Bio je zarobljen i mucen (od tada nije bas svoj), izmedju ostalog kidali su mu nokte, izbili sve zube ali ako vi kazete da je bio u Istanbulu moram vam vjerovati :-) :-)
Danguba

#32936 Re: SDP

Post by Danguba »

ultima_palabra wrote:
Realno, i puno bolja vlast od ove ne bi spriječila krizu... prvo zbog globalne krize, a drugo zato što je prethodna vlada nakačila toliko ljudi na budžet da bi teško i njemačka privreda podnijela.
:-)

ako ih iko zna kacati to su ovi iz SDP-a. :D
weredsf

#32937 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Radi li federalna vlada?
Ti si glasao za SDP, sada si Komsicev bojovnik..sta je sljedece, Radoncic?? :izet:
Havatar

#32938 Re: SDP

Post by Havatar »

Danguba wrote:
ultima_palabra wrote:

To je zato sto je njima jedna od najvaznijih stvari socijalna pravda i briga za covjeka :oops:
Paranoid

#32939 Re: SDP

Post by Paranoid »

:lol: :lol: Havatar, najjgori si od sve djece.. :mrgreen:
madner

#32940 Re: SDP

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:
weredsf wrote: Ne znam kako je mogao biti zarobljen u logistickoj bazi :-) :-) :-)
Kada je zarobljen?

Ovo logisticar mu stoji u CVu. :D
Bio je zarobljen i mucen (od tada nije bas svoj), izmedju ostalog kidali su mu nokte, izbili sve zube ali ako vi kazete da je bio u Istanbulu moram vam vjerovati :-) :-)
Pitam kada se to desilo, ne sta su mu radili. :roll:
madner

#32941 Re: SDP

Post by madner »

Danguba wrote:
ultima_palabra wrote: Realno, i puno bolja vlast od ove ne bi spriječila krizu... prvo zbog globalne krize, a drugo zato što je prethodna vlada nakačila toliko ljudi na budžet da bi teško i njemačka privreda podnijela.

Ne zivi se na staroj slavi, Nedzad Brankovic je nakacio najvise ljudi u operaciji: kako progutati prihode od PDV-a. :D
drug_profi

#32942 Re: SDP

Post by drug_profi »

Havatar wrote: Svako ko prati politiku i desavanja na politickoj sceni ti je mogao reci da SDP ne da nije bolji nego je cak i gori i to su vec pokazali kad su prvi put bili na vlasti i ako ste vi nakon toga i nakon sto se vidjelo da ne nude nista osim parola glasali za njih onda nemate pravo da krivite SDP zbog toga sto ste vi napravili gresku i sad umjesto da gledate da ispravite tu gresku vi nastavljate isto kao da nista nije bilo i mislite da cete kazniti bilo koga osim sebe.
Hajmo reci posteno gdje je SDP i koliko dugo vladala?
18 mjeseci u zagrljaju sa ublehasima SBiH, i da ne nabrajam ostalih 10 partija od kojih je svaka trazila svog ministra i ucjenjivala.
Ono sto se ja sjecam iz tog perioda je isplacivanje zaostalih penzija, rjesavanje viska vojnika sa otpremninom od 10K maraka, dok je prethodna SDA vlast prethodnu turu samo otpustila na ulicu.
Sjecam se i odgovornosti prema budzetu jer nisu htjeli da usvoje zakon o pravima boraca koji bi srusio budzet i natovario ogromne dugove i dubioze svim narednim vlastima. A realno, mogli su populisticki ici niz dlaki kao i SDA i dati borcima sve i da imaju glasacku bazu boliglava.
Meni su tad izgledali kao odgovorna stranka koja je uspjela da uradi makar nesto dobro za kratko vrijeme dijeljenja vlasti.
A kad se ovo poredi sa motivima ljudi koji glasaju za SDA, ovo je visokoumna analiza.
madner

#32943 Re: SDP

Post by madner »

weredsf wrote:
Ti si glasao za SDP, sada si Komsicev bojovnik..sta je sljedece, Radoncic?? :izet:
Ako Radoncic bude najblizi mojim principima i idealima, moguce.
Znam, strane rijeci no sigurno ima neko da ti pojasni pojmove.
biske

#32944 Re: SDP

Post by biske »

drugi profil wrote:
Havatar wrote: Svako ko prati politiku i desavanja na politickoj sceni ti je mogao reci da SDP ne da nije bolji nego je cak i gori i to su vec pokazali kad su prvi put bili na vlasti i ako ste vi nakon toga i nakon sto se vidjelo da ne nude nista osim parola glasali za njih onda nemate pravo da krivite SDP zbog toga sto ste vi napravili gresku i sad umjesto da gledate da ispravite tu gresku vi nastavljate isto kao da nista nije bilo i mislite da cete kazniti bilo koga osim sebe.
18 mjeseci u zagrljaju sa ublehasima SBiH, i da ne nabrajam ostalih 10 partija od kojih je svaka trazila svog ministra i ucjenjivala.
Ono sto se ja sjecam iz tog perioda je isplacivanje zaostalih penzija, rjesavanje viska vojnika sa otpremninom od 10K maraka, dok je prethodna SDA vlast prethodnu turu samo otpustila na ulicu.
Sjecam se i odgovornosti prema budzetu jer nisu htjeli da usvoje zakon o pravima boraca koji bi srusio budzet i natovario ogromne dugove i dubioze svim narednim vlastima. A realno, mogli su populisticki ici niz dlaki kao i SDA i dati borcima sve i da imaju glasacku bazu boliglava.
Meni su tad izgledali kao odgovorna stranka koja je uspjela da uradi makar nesto dobro za kratko vrijeme dijeljenja vlasti.
A kad se ovo poredi sa motivima ljudi koji glasaju za SDA, ovo je visokoumna analiza.
ezdepe iz dvijehiljadite i ezdepe iz 2010. se nisu u putu sreli.
weredsf

#32945 Re: SDP

Post by weredsf »

Pitam kada se to desilo, ne sta su mu radili.
Jahorina (drzan), kraj 1992, zarobljen sa kamionom oruzja u Istanbulu :-) :-)
ultima_palabra

#32946 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Danguba wrote:
ultima_palabra wrote:

Nakačili su i oni, ali nisu imali toliko prilike kao SDA/SBiH... 2006. smo imali više od milijarde suficita od PDV-a, a već 2009. je MMF ušao u zemlju. I levat može uraditi matematiku.
madner

#32947 Re: SDP

Post by madner »

Cek, zarobljen sa kamionem oruzja u BiH koji je dosao iz Istanbula nadam se. Ne u Istanbulu?

Kada je zarobljen, kada je pusten gdje je drzan?
drug_profi

#32948 Re: SDP

Post by drug_profi »

biske wrote:
drugi profil wrote:
ezdepe iz dvijehiljadite i ezdepe iz 2010. se nisu u putu sreli.
Slazem se. Zato necu vise glasati za njih. Jasno ko dan. Prevario se jednom. Necu opet, ali mi nisu jasni ljudi koji se drze stranke kao fudbalskog kluba, pa kako god ta stranka radila oni ce da glasaju za nju...
weredsf

#32949 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
Ako Radoncic bude najblizi mojim principima i idealima, moguce.
Znam, strane rijeci no sigurno ima neko da ti pojasni pojmove.
Iz navedenog se da zakljuciti da ti bas i nemas neke ideale i principe, kmecis po onima za koje si glasao i koje si zdusno tu branio :D :D
ultima_palabra

#32950 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

drugi profil wrote:Slazem se. Zato necu vise glasati za njih. Jasno ko dan. Prevario se jednom. Necu opet, ali mi nisu jasni ljudi koji se drze stranke kao fudbalskog kluba, pa kako god ta stranka radila oni ce da glasaju za nju...
Pa dala im posao, kakav takav... ili su dijasporci kojima je dosadno u životu.
Post Reply