NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32926 Re: NBA - National Basketball Association
Onda nisi gledao GSW, prošle sezone su oni tako lupali.
Lupaće i ove, čekaj da krene play off.
Lupaće i ove, čekaj da krene play off.
-
nema me tamo
#32927 Re: NBA - National Basketball Association
Ne mogu da vjerujem da je formirao ovo mišljenje nakon ove partije..
Pa ako išta ova utakmica je pokazala da ako ratnici budu na pravom nivou nema niko jebene šanse..
Isto je pokazala da se mogu Blazersi nositi s njima u svako doba dana i noci samo da su Lilard i Mcolum na nekom normalnom nivou jer su veceras prakticno igrali bez njih..
Harden je na nekom nenormalnom levelu frajer igra bolje nego što ga se sjecam u zadnjih par sezona kad je eksplodirao s brojkama
Pa ako išta ova utakmica je pokazala da ako ratnici budu na pravom nivou nema niko jebene šanse..
Isto je pokazala da se mogu Blazersi nositi s njima u svako doba dana i noci samo da su Lilard i Mcolum na nekom normalnom nivou jer su veceras prakticno igrali bez njih..
Harden je na nekom nenormalnom levelu frajer igra bolje nego što ga se sjecam u zadnjih par sezona kad je eksplodirao s brojkama
-
Itsoktobealone
#32928 Re: NBA - National Basketball Association
Svi vi previse podcjenjujete Houston i sve ce vas to ugristi na kraju 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32929 Re: NBA - National Basketball Association
Šta ih imamo potcjenjivati, ulaze sa prve pozicije u play off i na njima je da opravdaju to.
- spree
#32930 Re: NBA - National Basketball Association
mene wesss u drugoj ligiTomahawk11 wrote:Melo me živog ukopa ove sezone sa slobodnim. Lik nikad gore nije bacao slobodna.spree wrote:Kakva luzerska ekipa ovaj okc. Fule 3 od zadnja 4 slobodna i prime dvije trice. Svaka cast za boston
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32931 Re: NBA - National Basketball Association
Ma bude nekad i trica, al ko i Crabbe, nekonstantan.spree wrote:
mene wesss u drugoj ligi. generalno je melo grozan. nema od njega puno fajde osim ako ga ne krene pa onda utrpa 20+. ostale kategorije slabo skroz.
A šta ću, drag mi je igrač, svake sezone ga uzmem, izgleda vakat drugog miljenika tražiti
- shake69
#32932 Re: NBA - National Basketball Association
Sve to stoji, ali meni se cini da Rakete igraju tacno koliko treba za pobjedu a da pravi arsenal cuvaju za PO. Vidio sam Tuckera nigdje s statistikom, nesto oko 15 minuta a sve nule pored, ali u finisu zabi jednu-dvije trojke kad je najvise trebalo preko ruke, iz samog coska. Meni to govori da ce ih biti pravo tesko dobiti u PO.nema me tamo wrote:Ne mogu da vjerujem da je formirao ovo mišljenje nakon ove partije..
- pirmin
#32933 Re: NBA - National Basketball Association
Moze li neko nama penzionerima (65+) ukratko objasniti kako to ide sa NBA-fantasy? 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32934 Re: NBA - National Basketball Association
Bude draft, licitira se, drmneš svu lovu na, recimo, Lillarda i poslije kupiš free agentepirmin wrote:Moze li neko nama penzionerima (65+) ukratko objasniti kako to ide sa NBA-fantasy?
Zezam, al u principu zna se, Džemo, Durant i kompanija idu i preko svake cijene.
E onda, šta je ko jamio, jamio. Poslije ti možeš i trejdovati sa drugima ili mijenjati za free agente (gdje često bude nekih potencijala), odnosno kupiti dropove ostalih.
Kad krene liga, to je sa početkom regularnog dijela, imaš svoj roster i sve zavisi kako se igra liga:
Rotisserie (ROTO)
In rotisserie scoring, the real-life statistics accumulated by the players on a team are aggregated and ranked against the same statistics for the other teams in the league. Fantasy points are earned based on these rankings. For example, in a twelve-team league, the team with the most rebounds over the course of the season to date would be awarded twelve fantasy points. The team with the next-highest number of rebounds would be awarded eleven fantasy points, and so on, with the team with the fewest rebounds being awarded a single fantasy point. For negative categories like fouls or turnovers, the team with the fewest statistics is awarded the most fantasy points. This is done for all categories counted by the particular league. The team with the highest number of fantasy points at the end of the season is the winner.
Rotisserie scoring encourages balance on the team's roster. Winning the rebounds category by one rebound or by one thousand rebounds counts the same, while winning the steals category by one steal and the assists category by one assist is worth twice as many points as winning the single rebounding category by one thousand rebounds. Successful teams must fare well in several categories to win in rotisserie leagues.
Odnosno
Head-to-head (H2H)
n head-to-head scoring, teams compete against a single other team over the course of a week. During that week, the real-life statistics of the players on each team are accumulated, and at the end of the week the team with the most points over the week wins.
There are two styles of head-to-head scoring:
Most categories is a win—whichever team has the more favorable statistics in the categories chosen (most points, fewest turnovers, highest free throw percentage, etc.) is awarded a point for that category. One can also weight each category, for example: winning scoring earns a player three points, winning rebounds wins two points, winning steals wins one point. The team with the most points wins that game.
Each category is a win—whichever team has the more favorable statistics in a category (most points, fewest turnovers, highest free throw percentage, etc.) is awarded a "win" for that category. The other team is tagged with a "loss". The results of these weekly match-ups are accumulated to provide a seasonal win-loss record.
Head-to-head leagues often employ a "playoff" system, with seeding based on the seasonal win-loss record. Matchups are determined via a bracket, with the winners of each matchup advancing and the losers being eliminated until a winner is determined.
In head-to-head leagues, schedules can be changed in the time until the first game of that match-up.
Onda, po završetku regularnog dijela sezone (ne NBA nego fantasy), a to je bilo upravo s krajem prošle sedmice, igra se play off.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32935 Re: NBA - National Basketball Association
i onda ti se u najvažnijoj utakmici sezone povrijedi pola ekipe, a Giannis odluči biti beskorisno smeće... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32936 Re: NBA - National Basketball Association
Svi koji su imali ove su izvisili za play offVelkoski wrote:i onda ti se u najvažnijoj utakmici sezone povrijedi pola ekipe, a Giannis odluči biti beskorisno smeće...
A.Davis, Lebron, Harden, Durant, Westbrook, Antetokounmpo, Irving, Jokic, Butler, Embiid
-
kakavdanakneiskustvu
#32937 Re: NBA - National Basketball Association
pirmin wrote:Moze li neko nama penzionerima (65+) ukratko objasniti kako to ide sa NBA-fantasy?
šta ba 65+ ??
- pirmin
#32938 Re: NBA - National Basketball Association
Pa punim 66 u martu 2039.kakavdanakneiskustvu wrote:pirmin wrote:Moze li neko nama penzionerima (65+) ukratko objasniti kako to ide sa NBA-fantasy?
šta ba 65+ ??
Toma
Mozda probam ako stignem.
-
nema me tamo
#32939 Re: NBA - National Basketball Association
shake69 wrote:Sve to stoji, ali meni se cini da Rakete igraju tacno koliko treba za pobjedu a da pravi arsenal cuvaju za PO. Vidio sam Tuckera nigdje s statistikom, nesto oko 15 minuta a sve nule pored, ali u finisu zabi jednu-dvije trojke kad je najvise trebalo preko ruke, iz samog coska. Meni to govori da ce ih biti pravo tesko dobiti u PO.nema me tamo wrote:Ne mogu da vjerujem da je formirao ovo mišljenje nakon ove partije..
Loše ti se cini rakete su dale zadnji atom snage za ovu pobjedu
-
kakavdanakneiskustvu
#32940 Re: NBA - National Basketball Association
pirmin wrote:Pa punim 66 u martu 2039.kakavdanakneiskustvu wrote:pirmin wrote:Moze li neko nama penzionerima (65+) ukratko objasniti kako to ide sa NBA-fantasy?
šta ba 65+ ??![]()
Toma![]()
Mozda probam ako stignem.
aha,tu smo negdje sa godinama
- Alighieri
#32941 Re: NBA - National Basketball Association
Hype se nastavlja, neće oni finala konferencije vidjeti
I da tamo dođu 4:1 
- spree
#32942 Re: NBA - National Basketball Association
meni je bio drag kad je tek usao u ligu. mogao je biti top igrac, ali nekako mi se cini da nije previse radio na igri, osim na sutu. izbjegavati ga u sirokom luku, osim ako ga ne drpis sa waivera ko ja lovea i milsapaTomahawk11 wrote:Ma bude nekad i trica, al ko i Crabbe, nekonstantan.spree wrote:
mene wesss u drugoj ligi. generalno je melo grozan. nema od njega puno fajde osim ako ga ne krene pa onda utrpa 20+. ostale kategorije slabo skroz.
A šta ću, drag mi je igrač, svake sezone ga uzmem, izgleda vakat drugog miljenika tražiti
a za kolegu matuha
-
kakavdanakneiskustvu
#32943 Re: NBA - National Basketball Association
spree wrote:meni je bio drag kad je tek usao u ligu. mogao je biti top igrac, ali nekako mi se cini da nije previse radio na igri, osim na sutu. izbjegavati ga u sirokom luku, osim ako ga ne drpis sa waivera ko ja lovea i milsapaTomahawk11 wrote:Ma bude nekad i trica, al ko i Crabbe, nekonstantan.spree wrote:
A šta ću, drag mi je igrač, svake sezone ga uzmem, izgleda vakat drugog miljenika tražitiili ti randlea
![]()
.
a za kolegu matuha![]()
da kazem postoje razne vrste fantasyja, tj razni formati. uletis u neku ligu (mozes i u ovu sa-x, tj. ex sa-x
) i uradis jedan mock draft (kao testiras da vidis kako fercera). ostalo sve ce ti se samo objasniti. bila je negdje i tema, pa ce pred sljedecu sezonu biti tamo link pozivnice.
-
Itsoktobealone
#32944 Re: NBA - National Basketball Association
Ovo čuvam da te citiram na kraju JunaAlighieri wrote:Hype se nastavlja, neće oni finala konferencije vidjetiI da tamo dođu 4:1
A večeras Toronto siluje Cavse
- Alighieri
#32945 Re: NBA - National Basketball Association
Hvala, da ne moram ja tražitiItsoktobealone wrote:Ovo čuvam da te citiram na kraju JunaAlighieri wrote:Hype se nastavlja, neće oni finala konferencije vidjetiI da tamo dođu 4:1
![]()
A večeras Toronto siluje Cavse![]()
Ko nije silovao Cavse ove sezone osim mojih mrtvih Bullsa. James novi T-D, nabija statistiku sebi ove sezone.
-
Rob_Atl
#32946 Re: NBA - National Basketball Association
Ne znam ovo su drugaciji rocketsi, zadnjih 30 utakmica su 27-3. Kad igraju Capela , Harden i Paul zajedno 36-4. Osim ako se Harden ne chokira u playoffu kao i obicno mogli bi do finala 
- spree
#32947 Re: NBA - National Basketball Association
al' konferencije, ito pod uslovom da ne nalate na utah prijeRob_Atl wrote:Ne znam ovo su drugaciji rocketsi, zadnjih 30 utakmica su 27-3. Kad igraju Capela , Harden i Paul zajedno 36-4. Osim ako se Harden ne chokira u playoffu kao i obicno mogli bi do finala
-
Itsoktobealone
#32948 Re: NBA - National Basketball Association
Jel to hoćeš da kažeš da Utah predstavlja problem Houstonu u playoffu ove godine? 
-
Itsoktobealone
#32949 Re: NBA - National Basketball Association
Siluj lažne Cavse 
-
Rob_Atl
#32950 Re: NBA - National Basketball Association
Dok je Kinga zivog toronto ih nece nikad proc