Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#32926 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Nemoguce i skupo su dvije razlicite stvari. Sta je prijedlog? Hajmo igrati na onakvom stadionu jos narednih 100 godina, dok se podzemne vode ne pretvore u mokre cvorove? :D
emigrazione

#32927 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

jeza u ledja wrote:Nemoguce i skupo su dvije razlicite stvari. Sta je prijedlog? Hajmo igrati na onakvom stadionu jos narednih 100 godina, dok se podzemne vode ne pretvore u mokre cvorove? :D
Pa jedina razumna varijanta je izgradnja pratecih objekata uz i oko stadiona koji ce omoguciti njegovo odrzavanje, a bilo je i puno vecih kanti od stadiona koji sad bljeste i sjaje i izgledaju odlicno, realno laz je da za renoviranje AFH treba velika lova...druga je stvar sto je pitarluk jebena bolest pa se javljaju razni oblici halucinacija i ostalih mastarija, uglavnom vezani za tartan stazu, jer im ovo jebavanje mrtve djece igracima sa desetak metara nije dovoljno, hoce da ih fataju za vratove i kolju, a i jebo teren gdje ne mozes baklju baciti do centra da se odmah prekine utakmica...
Sarajevski-Seljak

#32928 Re: Premijer liga BiH

Post by Sarajevski-Seljak »

:shock:
Dr. Kuca

#32929 Re: Premijer liga BiH

Post by Dr. Kuca »

Samo kod nas vlada ta nekakva nostalgicna prica. Eto neko ce mi reci da Kosevo ili grbavica imaju vecu historijsku vrijednost od hajberija ili olimpika u torinu.
Eborg

#32930 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Ja sam se davno iščuđavao zašto dva relativno siromašna kluba u relativno siromašnom i dovoljno malenom gradu prilično siromašne države ne pređu preko mahalskih razmirica i naprave zajednički stadion i konačno "uzmu" i reprezentaciju za kojom toliko kmeče i riješe pitanje dva prilično jadna stadiona. Dobijem odgovor da sam zenički troll i da ne razumijem "raju iz Sarajeva" kao došljo. Dobro.

Ali ne možeš biti i u privatnom "vlasništvu" (Sarajevo) i da ti općina/grad napravi stadion. A ne možeš biti ni "javni" klub (Željezničar) i očekivati da ti privatnik napravi stadion pod tvojim uslovima i prohtjevima kao da nudiš lokaciju na Times Squareu a da se on ništa ne pita.
Logovan

#32931 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

emigrazione wrote:
jeza u ledja wrote:Nemoguce i skupo su dvije razlicite stvari. Sta je prijedlog? Hajmo igrati na onakvom stadionu jos narednih 100 godina, dok se podzemne vode ne pretvore u mokre cvorove? :D
Pa jedina razumna varijanta je izgradnja pratecih objekata uz i oko stadiona koji ce omoguciti njegovo odrzavanje, a bilo je i puno vecih kanti od stadiona koji sad bljeste i sjaje i izgledaju odlicno, realno laz je da za renoviranje AFH treba velika lova...druga je stvar sto je pitarluk jebena bolest pa se javljaju razni oblici halucinacija i ostalih mastarija, uglavnom vezani za tartan stazu, jer im ovo jebavanje mrtve djece igracima sa desetak metara nije dovoljno, hoce da ih fataju za vratove i kolju, a i jebo teren gdje ne mozes baklju baciti do centra da se odmah prekine utakmica...
Ma tako je, sigurno je to razlog što se traži ukidanje atletske staze. :facepalm:
decko_sa_kovaca

#32932 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Ljudi su zivote davali za grbavicu gledali je sa raznih zgrada i brda, sanjali dan kada ce se osloboditi, dan kada ce se odigrat jedna tekma. I sad treba taj stadion napustit. Kakav god da je mislim da nijedan zeljovac ne bi to zelio.

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk
Dr. Kuca

#32933 Re: Premijer liga BiH

Post by Dr. Kuca »

Ubit ce nas romantika.
Samprotivsviju

#32934 Re: Premijer liga BiH

Post by Samprotivsviju »

decko_sa_kovaca wrote:Ljudi su zivote davali za grbavicu gledali je sa raznih zgrada i brda, sanjali dan kada ce se osloboditi, dan kada ce se odigrat jedna tekma. I sad treba taj stadion napustit. Kakav god da je mislim da nijedan zeljovac ne bi to zelio.

:lol: :lol: :lol:

Ti ko da se rat vodio za stadion Grbavicu, a ne za grad i drzavu :D
ultima_palabra

#32935 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:Ja sam se davno iščuđavao zašto dva relativno siromašna kluba u relativno siromašnom i dovoljno malenom gradu prilično siromašne države ne pređu preko mahalskih razmirica i naprave zajednički stadion i konačno "uzmu" i reprezentaciju za kojom toliko kmeče i riješe pitanje dva prilično jadna stadiona. Dobijem odgovor da sam zenički troll i da ne razumijem "raju iz Sarajeva" kao došljo. Dobro.

Ali ne možeš biti i u privatnom "vlasništvu" (Sarajevo) i da ti općina/grad napravi stadion. A ne možeš biti ni "javni" klub (Željezničar) i očekivati da ti privatnik napravi stadion pod tvojim uslovima i prohtjevima kao da nudiš lokaciju na Times Squareu a da se on ništa ne pita.
Nemoj Boga ti da išta sa njima dijelimo. Radije malo po malo graditi stadion, koliko se može.
missko

#32936 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by missko »

decko_sa_kovaca wrote:Ljudi su zivote davali za grbavicu gledali je sa raznih zgrada i brda, sanjali dan kada ce se osloboditi, dan kada ce se odigrat jedna tekma. I sad treba taj stadion napustit. Kakav god da je mislim da nijedan zeljovac ne bi to zelio.

Zeljo nema potrebu napustati grbavicu jedino u slucaju da im neko nadje neku lokaciju i napravi moderan stadion u zamjenu za zemljiste na kojem je Grbavica.
Sarajevo je druga prica, jednostavno mora iskoristiti trenutak i uz lovu od Malezijca napraviti stadion u blizini grada od 20tak hiljada mjesta pa nek se utakmice i dalje igraju na Kosevu dok ne izumru nostalgicari ali nek se ima vlastiti stadion

EMS-om
Logovan

#32937 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

ultima_palabra wrote: Nemoj Boga ti da išta sa njima dijelimo. Radije malo po malo graditi stadion, koliko se može.
Jedino što dijelimo u ovom trenutku je mišljenje da stadion ne treba dijeliti.

Nama naš, vama vaš i ćao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32938 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

mora iskoristiti trenutak i uz lovu od Malezijca napraviti stadion
Ovo nema nikakve argumente.
Koji trenutak? Koja lova od Malezijca?
Ne treba zivjeti u bajkama.
Eborg

#32939 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Ma općenito je ta priča oko stadiona deplasirana, bilo kojeg. Hajde teren i nekako, to razumijem i podržavam takve projekte. Ali zajebavati se oko stolica na stadionima koji 2-3 puta godišnje prebace 10.000 gledalaca je presmiješno, kao da je naš fudbal savršen i problem nam nisu Begići, Begagići, Nestorovići i slični.

Eto Čelik ima super stadion pa šta mu je to pomoglo kada ima sve ostalo da gore ne može biti, klub u raspadu zbog politike, proizveo dva povremena reprezentativca u 20 godina? Nije ba sve u stadionu, jedno je ćišćenje golubijih govana na Grbavici ili rekonstrukcija svlačionica na Koševu koji su potrebni, a sasvim drugo fantaziranje o novim stadionima i tribinama. Dajte ljudi da se na ovim prostorima zaigra malo ozbiljniji fudbal, privuku gledaoci time i krenu kolati kakve pare, onda ćemo o stadionima i kozmetici.

Po meni je pametnije uložiti 100.000 KM u autobus ili kantinu za omladinski tim nego 1 milion KM u tribine.
ultima_palabra

#32940 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Samprotivsviju wrote:

:lol: :lol: :lol:

Ti ko da se rat vodio za stadion Grbavicu, a ne za grad i drzavu :D
Kad pročitam ovako nešto, odjednom mi moj špajz djeluje toliko prostran, širok i neograničen.
missko

#32941 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by missko »

Tomahawk11 wrote:
Pa trenutak sadasnji ,u kojem se vodimo u njegovom vlasnistvu to mu nisu bacene pare covjek ulaze u svoju imovinu

EMS-om
Tomahawk11
Globalni moderator

#32942 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

missko wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa trenutak sadasnji ,u kojem se vodimo u njegovom vlasnistvu to mu nisu bacene pare covjek ulaze u svoju imovinu

EMS-om
Tan je jasno stavio do znanja koliko i kako ce ulagati u nas klub.
Nema tu prostora za novi stadion.
Ne vidim kako mu predstaviti i opravdati ideju za realizaciju te ideje.
missko

#32943 Re: Premijer liga BiH

Post by missko »

Kolko ce ulagat sta je reko?

EMS-om
Tomahawk11
Globalni moderator

#32944 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

missko wrote:Kolko ce ulagat sta je reko?

EMS-om
Dabogda vise ista da ulozi.
U sta da ulaze? Eto, hajde posteno.
Nismo opravdali ni ono dosad ulozeno.
missko

#32945 Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by missko »

Tomahawk11 wrote:
missko wrote:Kolko ce ulagat sta je reko?

EMS-om
Dabogda vise ista da ulozi.
U sta da ulaze? Eto, hajde posteno.
Nismo opravdali ni ono dosad ulozeno.
Pa koliko se on protego nije vala ni u minusu.
Sto je frajer u Hofenhajmu mogao i kakve koristi ima sto je selu podario stadion u uvalio kapital u klub koji ne igra evropu ali je opet samoodrziv a nema ni dio love koju ima brko

EMS-om
zipoo

#32946 Re: Premijer liga BiH

Post by zipoo »

Meni stadion i nije toliko problem. Normalno volio bih moderan stadio ali iskreno i ne smeta mi ovakvo stanje Grbavice. Sa istocnom tribinom bi samo malo uljepsali stadion, ali vjerujem da bi zjapila prazna 90 % sezone.
Mijenjati lokaciju bi ubilo i ono malo posjete sto ima. Stadion je mozda i nas najmanji problem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32947 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ali i to ti nesto govori, to sto je on minimalno (za njegove uslove) ulagao u nas klub.
Znaci da je ispitivao sta i kako. Ocito da u njegovim planovima nije neko ogromno ulaganje.
Raigor Stonehoof

#32948 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

ko se to zajurisao na stadion pa poginuo? ko je to u situaciji kad je icar bio poslastica, a dan bez granata misaona imenica, sanjao o nekakvom stadionu?

pusti se bajki i tifinog zavijanja, ako si bio ovdje znas o cemu se razmisljalo.
emigrazione

#32949 Re: Premijer liga BiH

Post by emigrazione »

Logovan wrote:
emigrazione wrote:
Ma tako je, sigurno je to razlog što se traži ukidanje atletske staze. :facepalm:
Ne, razog je sto hoces malo Engleske u Sarajevu, nece da moze...treba neko da ti sprca milione i ukloni tartan samo zato da bi se neko ovdje osjecao kao navijac Sunderlanda, a ponasanje kao u pecinskog covjeka...ako pricamo o funkcionalnom stadionu uklanjanje tartan staze je hir, ceif, nije nikakva potreba i ne shvatam kako je ta prica uopste isplivala kao nesto posebno bitna....
north

#32950 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Razumljivo je šta emigracija hoće reći....tačno bi nekima tribina uz teren došla dobro da ovježba sa svojom artiljerijom, pa bi na utakmici pogotovo ovim malo jačim imali po nekoliko prekida u toku utakmice...što baš on čini mi se napisa, taman da se vježba može li baklja poletiti do centra a i neartikulisani povici sa tribina bi došli do izražaja....naravno nije da su svi takvi, ali nećemo ni žmiriti pred nečim što je svakodnevnica..

Nije to za nas realno....
Locked