Sirija

Locked
Avetinho

#32926 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote: Ti si nalijepio propagandnu slicicu, u duhu krimskih plaza, na kojima se vijore nekekve zastave, prizor koji ima veze sa realnoscu samo u stamparijama Majcice Rusije, Irana i Ass-sadisticke Sirije.
Rekao sam ti s cime ima veze slicica, tako da ne vidim poentu tvog insistiranja na njoj (realna je koliko savoxxxxxove slicice o "siitskim milicijama" u Iraku i zastavama koje nosaju), jer moje poenta je bilo ukazati na pitanja postavljena ispod nje.
Kakvo moje insistiranje na slicici? Ti si je postavio, i onda jos, kao, od mene trazio da je komentarisem. Tesko mi je povjerovati da i ti mislis da se ISIS slikao s ovim zastavama. Ako ipak ne mislis, onda svjesno ucestvujes u propagandi i ispiranju mozga.
salik79

#32927 Re: Sirija

Post by salik79 »

Spin ti nije cemu.
Challenger__

#32928 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Vojska Islama i Zehran Aluš najavljuju zajedničku borbu protiv ISIL-a, zajedno sa SAA ?!?
Very imp: Zahran Allouch of Jaish el Islam endorses deal with regime 2 fight ISIS. Signals Saudi is ok on deal
:arrow: LINK
Last edited by Challenger__ on 09/12/2014 21:15, edited 1 time in total.
Avetinho

#32929 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:Spin ti nije cemu.
Vjerujes ti u onu slicicu, izgleda ipak.
Challenger__

#32930 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako brzo dođe to saradnje između SAA i VI, to bi bila velika, velika stvar.
salik79

#32931 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
Kao sto rekoh, morat ces se potruditi biti kreativniji.
Challenger__

#32932 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Izgleda da ne postoji zločin koji ova ISIL banda nije počinila:

- terete se i za trgovinu organima:

Image

:arrow: Islamic State reaps profits from organ trafficking
Avetinho

#32933 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:- Vojska Islama i Zehran Aluš najavljuju zajedničku borbu protiv ISIL-a, zajedno sa SAA ?!?
Very imp: Zahran Allouch of Jaish el Islam endorses deal with regime 2 fight ISIS. Signals Saudi is ok on deal
Ko ti je Edward Dark?

Je li to ovaj iz Guardiana:
The Guardian wrote:For their part, the main backers of the Assad regime – Iran and Russia – believe it can ultimately triumph militarily, and eventually regain control of much of the territory it lost during three years of insurgency; in essence turning back the clock to pre-conflict times when it had absolute power. They too are motivated by their own narrow interests and not what is best for Syria or its people. In Iran’s case it is the sectarian-inspired struggle for influence over the Middle East with arch rivals the Saudi-lead Gulf. Russia, meanwhile, is motivated by its own strategy to counter what it views as Nato expansion into its former spheres of influence.

This “eventual winner” view is fundamentally flawed, however, as the fabric of the complex multi-ethnic and multi-confessional Syrian society has now been profoundly and irreversibly torn apart by the civil war. Any attempt to patch it back together again without fundamentally changing the repression, corruption and brutality that led to the explosion of popular anger in 2011 is doomed to fail. It may bring some sort of precarious stability in the short term, but this will likely not hold in the long run. The regime is unlikely to self-regulate and reform. Worse still, an outright regime victory might see it carry out campaigns of mass violence targeted at populations it regards as having supported the rebellion.
http://www.theguardian.com/commentisfre ... d-jihadist

Nevjerovatno! I Celo dolazi tobe, ko bi rekao.
Klavikula

#32934 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:- Vojska Islama i Zehran Aluš najavljuju zajedničku borbu protiv ISIL-a, zajedno sa SAA ?!?
ako bi prestali sa neprijateljstvima bitka za Damask bi bila gotova, sto se SAA tice.
Avetinho

#32935 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
Kao sto rekoh, morat ces se potruditi biti kreativniji.
Pitanje je vrlo jednostavno, moze se odgovoriti sa "da" ili "ne". Zasto se stidis? Znas kako je Celo onda hrabro proglasio Krim turistickim centrom svijeta.
Fantassin

#32936 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:
Avetinho wrote: Ti si nalijepio propagandnu slicicu, u duhu krimskih plaza, na kojima se vijore nekekve zastave, prizor koji ima veze sa realnoscu samo u stamparijama Majcice Rusije, Irana i Ass-sadisticke Sirije.
Rekao sam ti s cime ima veze slicica, tako da ne vidim poentu tvog insistiranja na njoj (realna je koliko savoxxxxxove slicice o "siitskim milicijama" u Iraku i zastavama koje nosaju), jer moje poenta je bilo ukazati na pitanja postavljena ispod nje.
Kakvo moje insistiranje na slicici? Ti si je postavio, i onda jos, kao, od mene trazio da je komentarisem. Tesko mi je povjerovati da i ti mislis da se ISIS slikao s ovim zastavama. Ako ipak ne mislis, onda svjesno ucestvujes u propagandi i ispiranju mozga.
Ajd da ti pomognemo :D objasnjava ti da ne vjerujes svemu sto se na prvi pogled vidi na slici,cesto dolazi do stavljanja u drugi kontekst,vremenski period etc. posebno kada je propaganda u pitanju kao npr njegove slike i sarajevoxxx a .
Challenger__

#32937 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:ako bi prestali sa neprijateljstvima bitka za Damask bi bila gotova, sto se SAA tice.
A samim tim, oslobađanje velikih snaga koje bi rat lako privele kraju.
Laprdan

#32938 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:Image

Prema Independentu i njegovim izvorima, ona bagra je prešla i na klanje nemuslimanske djece koja odbija da "pređe na islam":

Izvori su ti Independent, Daily Telegraph, Guardian i ostalo zapadnjačko cionističko medijsko smeće. Koliko čovjek mora biti glup i ograničen da vjeruje navedenim medijima.
walter kurtz

#32939 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote: Pitanje je vrlo jednostavno, moze se odgovoriti sa "da" ili "ne". Zasto se stidis? Znas kako je Celo onda hrabro proglasio Krim turistickim centrom svijeta.
javlja mu sandžački glasnik, javlja mu vijesti ummeta. javlja mu saff,....
salik79

#32940 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote: Pitanje je vrlo jednostavno, moze se odgovoriti sa "da" ili "ne". Zasto se stidis? Znas kako je Celo onda hrabro proglasio Krim turistickim centrom svijeta.

I moje je bilo jos jednostavnije. Cak, nije bilo ni pitanje - nego puka konstatacija i apel na zdrav razum.
Challenger__

#32941 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Laprdan wrote:Izvori su ti Independent, Daily Telegraph, Guardian i ostalo zapadnjačko cionističko medijsko smeće. Koliko čovjek mora biti glup i ograničen da vjeruje navedenim medijima.
Ti se pozivaš na inteligenciju? Jadan ne bio, oni se pozivaju na irački izvor.
Fantassin

#32942 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Laprdan wrote:

Prema Independentu i njegovim izvorima, ona bagra je prešla i na klanje nemuslimanske djece koja odbija da "pređe na islam":

Izvori su ti Independent, Daily Telegraph, Guardian i ostalo zapadnjačko cionističko medijsko smeće. Koliko čovjek mora biti glup i ograničen da vjeruje navedenim medijima.
Za razliku od tvog stiva od medija koji su svjetionici objektivnosti u svijetu :D
dragma
Vozim: Pješe

#32943 Re: Sirija

Post by dragma »

http://www.syrianperspective.com/2014/1 ... ou-so.html
salik79

#32944 Re: Sirija

Post by salik79 »

Image

Jos jednom, obratiti paznju na tekst u smedjem polju, a zanemariti (u ovom slucaju) sliku.
dragma

#32945 Re: Sirija

Post by dragma »

Laprdan wrote:

:shock:
Navedeni mediji (i mnogi drugi zapadnjačko-cionistički) su se od početka sukoba u Siriji nadmetali u sataniziranju Assada i sirijske armije. Jel' to znači da su svo ovo vrijeme lagali?
Laprdan

#32946 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Challenger__ wrote:
Laprdan wrote:Izvori su ti Independent, Daily Telegraph, Guardian i ostalo zapadnjačko cionističko medijsko smeće. Koliko čovjek mora biti glup i ograničen da vjeruje navedenim medijima.
Ti se pozivaš na inteligenciju? Jadan ne bio, oni se pozivaju na irački izvor.
Licemjerko mali. :)

Jel to onaj irački izvor "inteligentnih" pojedinaca koji se klanjaju čovjeku... :-)
Challenger__

#32947 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dragma wrote::shock:
Navedeni mediji (i mnogi drugi zapadnjačko-cionistički) su se od početka sukoba u Siriji nadmetali u sataniziranju Assada i sirijske armije. Jel' to znači da su svo ovo vrijeme lagali?
Ovako rezonuju simpatizeri i advokati ove koljačke ublehe:

- ako postaviš sirijske izvore, ne valja, režimska propaganda;
- ako su izvori iranski, opet propaganda;
- isto za RT i slične kuće;

A ako postaviš zapadne izvore, opet ne valja, a u osnovi njih ne zanima istina, a ona je jednostavna: ISIL je civilizacijsko dno, velika banda koja je počinila sve moguće zločine koje je moguće zamisliti.
Laprdan

#32948 Re: Sirija

Post by Laprdan »

dragma wrote:
Laprdan wrote:

Jesu zamazivali dok situacija nije postala opasna po Izrael i onda su okrenuli ploču. Nigdje teksta o Assadovim barel bombama i ubijenih više od 200.000 civila.
dragma

#32949 Re: Sirija

Post by dragma »

Laprdan wrote:
dragma wrote:
Laprdan wrote:
Jesu zamazivali dok situacija nije postala opasna po Izrael i onda su okrenuli ploču. Nigdje teksta o Assadovim barel bombama i ubijenih više od 200.000 civila.
Hoćeš reći dok nisu počeli da pišu protiv ISIL-a i neke stvari nazivaju pravim imenom. A što se tiče Izraela i Jevreja uopšte, situacija po njih nikad nije bila bolja, taman onako kako su planirali da bude.
dragma

#32950 Re: Sirija

Post by dragma »

Challenger__ wrote:
dragma wrote::shock:
Ovako rezonuju simpatizeri i advokati ove koljačke ublehe:

- ako postaviš sirijske izvore, ne valja, režimska propaganda;
- ako su izvori iranski, opet propaganda;
- isto za RT i slične kuće;

A ako postaviš zapadne izvore, opet ne valja, a u osnovi njih ne zanima istina, a ona je jednostavna: ISIL je civilizacijsko dno, velika banda koja je počinila sve moguće zločine koje je moguće zamisliti.
Dvostruki standardi. Zapadnjački mediji su bili dobri dok su pljuvali po Assadu, sad kad su se malo okrenuli protiv njihovih miljenika odjednom ne valjaju, lažu, nazivaju ih zapadnjačko-cionističkim smećem itd.
Locked