Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

kiligonzales wrote:
sabina1 wrote:
Kasno , kasno , prekasno....

U Novom Sarajevu od ŠEST vijećnika u oktobru 2016 , ostali su na jednom - jedinom....
Samo vi mantrajte, lokalni izbori nisu ogledalo kako ce ko proci na opcim izborima...
Ljevica nema vecinu u opcinama Centar i Novo Sarajevo te vecinu u gradskom vijecu i gradonacelnika DIREKTNOM KRIVICOM DEMOKRATSKE FRONTE , jer izborni rezultati nisu ni objavljeni a preletaci su napustili taj jad i cemer od stranke a danas nisu vise ni stranka nego samo logo. Narandzasti logo.

Zeljko Komsic JE DIREKTNO KADROVIRAO LJUDE NA LISTE u ove dvije opcine.

2018 nece vise biti prilike , koga zmija ujede i nacrtane zmije se boji.
criticos

#32927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

sabina1 wrote:
kiligonzales wrote:
sabina1 wrote: Kasno , kasno , prekasno....

U Novom Sarajevu od ŠEST vijećnika u oktobru 2016 , ostali su na jednom - jedinom....
Samo vi mantrajte, lokalni izbori nisu ogledalo kako ce ko proci na opcim izborima...
Ljevica nema vecinu u opcinama Centar i Novo Sarajevo te vecinu u gradskom vijecu i gradonacelnika DIREKTNOM KRIVICOM DEMOKRATSKE FRONTE , jer izborni rezultati nisu ni objavljeni a preletaci su napustili taj jad i cemer od stranke a danas nisu vise ni stranka nego samo logo. Narandzasti logo.

Zaboravili ste pomenuti i velikane sarajevske pub scene, poznate certificirane zvijeri iz kaveza (fightere) braću Stojniće. Političke gromade u fizičkom smislu, selektirane i odabrane Komšićevim žigosanjem.
kiligonzales

#32928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

sabina1 wrote:
kiligonzales wrote:
sabina1 wrote:
Kasno , kasno , prekasno....

Ljevica je zakazala po pitanju kandidatskih listi na lokalnim izborima.

Na opcim izborima moze da se desi sljedece, da recimo Komsic udje u predsjednistvo, a da njegova stranka ima malo bolji izborni rezultat nego na lokalnim izborima jer je bitno "suknuti" Covicu. :D Ako se desi da stranka povuce jednak broj glasova kao i on za hrvatskog clana predsjednistva, onda ce to biti odvaljivanje na izborima, ali to je vec malo manje moguce, ovako moze biti da presisa Covica, a stranka u FBiH popravi svoj rezultat.
kiligonzales

#32929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote:Samo vi mantrajte, lokalni izbori nisu ogledalo kako ce ko proci na opcim izborima...
Nisu ali predstavljaju osnovu za 2018
Od izbora 2016 bitniji su prelasci,popularnast,kampanja,laži,obmane,vrijeđanja,teške riječi,napuštanja,nove partije itd[/quote]

Varljiva je ta procjena, pozicija nije jednaka onoj nakon klimave 2014, pa ni onoj 2016. Prirodan slijed stvari garantuje losiji rezultat SDA, a rast ljevice. Mozda bude iznenadjenja sa nezavisnima i narodom i pravdom, ali vidjecemo.
putokaz1

#32930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Varljiva je ta procjena, pozicija nije jednaka onoj nakon klimave 2014, pa ni onoj 2016. Prirodan slijed stvari garantuje losiji rezultat SDA, a rast ljevice. Mozda bude iznenadjenja sa nezavisnima i narodom i pravdom, ali vidjecemo.[/quote]

DF je dobio 2014 36000-KS
2016 malo više od 18 000-KS
A sad DABOGDA prag oko 7000???
kluz franjo

#32931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ne znam čemu uzbuđenje u vezi kadroviranja.
Liste će opet sastavljati Komšić, Suljagić i Podžić.
Dakle, sve je opet u redu.
kiligonzales

#32932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kiligonzales »

putokaz1 wrote:Varljiva je ta procjena, pozicija nije jednaka onoj nakon klimave 2014, pa ni onoj 2016. Prirodan slijed stvari garantuje losiji rezultat SDA, a rast ljevice. Mozda bude iznenadjenja sa nezavisnima i narodom i pravdom, ali vidjecemo.
DF je dobio 2014 36000-KS
2016 malo više od 18 000-KS
A sad DABOGDA prag oko 7000???[/quote]

Opci su izbori, pa glasove stranci moze navuci kandidatura Komsica. On na to i racuna. Eto ja se ne sjecam ijednog dobrog kandidata na lokalnim izborima osim Kovacevica.
kluz franjo

#32933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Hafis wrote:
kluz franjo wrote: Ja se ne šalim.
Referisao sam se na konstataciju kolege - a pretpostavljam da kolega ne piše bezveze.
Dakle, ako je plan bio da se prvo lažno napadaju, a zatim na koncu ujedine, onda im je plan uspio. Zar nije?
Na bazi prethodnog iznosim svoje zapažanje, tezu, pitanje, u vezi aktuelnih (lažnih) napada na SDP.
A svakako pozdravljam odluku da su Željko i Emir opet na jednom mjestu i u istom projektu.
Super plan. Prvo su zajedno, onda se posvađaju, raspadnu se u nekoliko stranaka. Usput glume svađu, lafo se prepucavaju preko medija, čak se jedna od tih kloniranih stranaka ospe do potpunog rasula, druga gotovo i ne zaživi, i onda se pred izbornu kampanju ujedine.
Normalno, politički protivnici koji gledaju taj cirkus ostanu paf.
Genijalno. Malo bi se tko toga sjetio :thumbup:
Nemoj se prerano radovati. Možda su i ovi međusobni napadi sa HDZ-om lažni.
Možda je plan da se tako rasformira HNS, a formira neka nova koalicija, npr. Hrvatski narodni front.
Šta ćeš onda?
putokaz1

#32934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Opci su izbori, pa glasove stranci moze navuci kandidatura Komsica. On na to i racuna. Eto ja se ne sjecam ijednog dobrog kandidata na lokalnim izborima osim Kovacevica.[/quote]
-Jesu Opći ali Komšićeva popularnost je nula-drži ga mržnja prema HDZ,a Bećirević je sad jači
Bit će glasova za Komšića svugdje ali zbog mržnje prema Čoviću dok ti glasovi neće ići za DF već za Ostale stranke
vatrogasac

#32935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

baxul

#32936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

čestitke suljagiću na nove 4 budžetske godine. odlično je ovo odigrao.
isforsiro je ovaj rat df/sdp maestralno. znao on da u slučaju da se df sdp i gs ujedine njemu ne gine neka sredina bilo koje izborne liste, ovako će mu desetkovani df dat da bude nosilac ako treba ili će ućerat ga u neki dom naroda.
Novak20

#32937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Koji su ovo ublehaši. Šta su u životu svom napravili osim jedno-dvoje djece ? A neki ni to.
cadburry

#32938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-i-gs ... /180527052

Kako ovi egomanijakalni idioti, Komsic i Suljagic, razvaljuju bez ikakvog razloga mogucnost saradnje lijevih stranaka nakon izbora. Nece mi biti zao kad izborni prag ne predju.
nemampojma0

#32939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

cadburry wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-i-gs ... /180527052

Kako ovi egomanijakalni idioti, Komsic i Suljagic, razvaljuju bez ikakvog razloga mogucnost saradnje lijevih stranaka nakon izbora. Nece mi biti zao kad izborni prag ne predju.
Ovo je samo reakcija na bljuvotine Nermina Niksica. Jesil gledo/la njegov govor? Sto je morao da reciklira prezvakane teme? Zato sto su imali deal s Covicem da sprijece Komsicevu kandidaturu, pa kad nisu to postigli, udaraju frontalno.
Sdp isti kao i prije, samo daj kako vlasti.
cadburry

#32940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

nemampojma0 wrote:

Ovo je samo reakcija na bljuvotine Nermina Niksica. Jesil gledo/la njegov govor? Sto je morao da reciklira prezvakane teme? Zato sto su imali deal s Covicem da sprijece Komsicevu kandidaturu, pa kad nisu to postigli, udaraju frontalno.
Sta je to tacno rekao N.N? Malo sam pratio na fb, ali mi je N.N dosadan govornik, pa sam brzo ugasio.
nemampojma0

#32941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

cadburry wrote:
nemampojma0 wrote:

Sta je to tacno rekao N.N? Malo sam pratio na fb, ali mi je N.N dosadan govornik, pa sam brzo ugasio.
Nemam prostora ovdje pisati njegove gluposti, pogledaj snimak. N.N.je karikaturalan tip.
cadburry

#32942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

nemampojma0 wrote:
cadburry wrote:
Nemam prostora ovdje pisati njegove gluposti, pogledaj snimak. N.N.je karikaturalan tip.
Ako je rekao da je Komsic, glupan, izlizani, bezidejni i propali politicar, neko ko jedino sto zna je da jede budzetski hljeb i da prespava sve mandate koje je imao od rata do danas, autokrata koji je stranku nazvao po sebi i u kojoj se odluke donose tako sto ih Komsic na glas izgovori - nije pogrijesio. Medjutim, poznavajkuci bezmudnost Niksica, vjerovatno to nije rekao.

Zbog toga mislim da je ovo samo nedjeljni "attention whore" prenos Komsica ili reakcija na kontinuiran prelazak clanstva u SDP. "Demokratska fronta Zeljko Komsic" uskoro moci hladno preimenovati "Zeljko Komsic", kada ostane sam, a Demokratska fronta se ujedini sa SDP-om.

A ako je vjerovati ovom clanku, to je i cilj od samog pocetka:
https://satro.info/najnovije/demokratsk ... ko-komsic/ :D
nemampojma0

#32943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

cadburry wrote:
nemampojma0 wrote:
cadburry wrote:
Ako je rekao da je Komsic, glupan, izlizani, bezidejni i propali politicar, neko ko jedino sto zna je da jede budzetski hljeb i da prespava sve mandate koje je imao od rata do danas, autokrata koji je stranku nazvao po sebi i u kojoj se odluke donose tako sto ih Komsic na glas izgovori - nije pogrijesio. Medjutim, poznavajkuci bezmudnost Niksica, vjerovatno to nije rekao.

Zbog toga mislim da je ovo samo nedjeljni "attention whore" prenos Komsica ili reakcija na kontinuiran prelazak clanstva u SDP. "Demokratska fronta Zeljko Komsic" uskoro moci hladno preimenovati "Zeljko Komsic", kada ostane sam, a Demokratska fronta se ujedini sa SDP-om.

A ako je vjerovati ovom clanku, to je i cilj od samog pocetka:
https://satro.info/najnovije/demokratsk ... ko-komsic/ :D
Izvini, nisam skonto da si navijac. Sdp i slucajni prolaznici nikad i nisu brinuli o drzavi. Samo daj nam vlasti, da glumimo elitu i sminkere i klepimo koji milion. Mislim da je vasa euforija neutemeljena i da cete dobro puci na izborima, posebno dok se razotkrije do kraja deal sa Snsd i Hdz. U kancelariji Sdp B.Luka zastava RS i SDP. Al nejse, nadocete.
rahmanjin

#32944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

nemampojma0 wrote:

Imali deal sa Covicem da sprijece Komsicevu kandidaturu??? Kakav humor. Pa Komsic se samokandidovao, bez iakvog dogovra sa SDP-om, NS-om i GS-om, o procedurama kandidature u DF-u necu ni govoriti jer je to smijesno. Suljagic ga je popljuvao cim je izasao sa kandidaturom da on radi za HDZ i Covica, pa da bi onda nakon mjesec dana "promjenio" misljenje. Komsic nema pravo nikome da zamjera bilo sta sam je kriv. Hajde da se ja kandidujem pa cemo se dogovarati. Smijesno i jos mu SDP kriv.
I na koji nacin je SDP mogao sprijeciti kandidaturu Komsica?
nemampojma0

#32945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Kroz dogovor ljevice je trebalo sprijeciti Komsica. Al se zajebala NS i izletila kako ni oni ni Sdp nece podrzati Komsicevu kandidaturu.
A Emir shvatio igru i povukao rucnu, nije se dao uvuci u tu prljavu rabotu s Hdz. I kakav god Emir bio i kakvim ga vi ovdje predstavljali, on je politicka gromada za Sdp i NS.
A kad cujete da vam Nerko suruje s Fahrom i da u paketu trebaju uci u vlast s Hdz i Snsd, mozda progledate. I najvjerovatnije, da je Denis B. kurban za Fahru, a rasterecenje Niksicu unutar stranke. Poslije poraza, Denis B. je zavrsio karijeru i nema sanse doci na celo Sdp-a.
rahmanjin

#32946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

nemampojma0 wrote:Kroz dogovor ljevice je trebalo sprijeciti Komsica. Al se zajebala NS i izletila kako ni oni ni Sdp nece podrzati Komsicevu kandidaturu.
A Emir shvatio igru i povukao rucnu, nije se dao uvuci u tu prljavu rabotu s Hdz. I kakav god Emir bio i kakvim ga vi ovdje predstavljali, on je politicka gromada za Sdp i NS.
A kad cujete da vam Nerko suruje s Fahrom i da u paketu trebaju uci u vlast s Hdz i Snsd, mozda progledate. I najvjerovatnije, da je Denis B. kurban za Fahru, a rasterecenje Niksicu unutar stranke. Poslije poraza, Denis B. je zavrsio karijeru i nema sanse doci na celo Sdp-a.
Kako samo spinujete majko mila.
Mislis na ovog Fahru:
https://www.youtube.com/watch?v=63antNd60Ec
I tovje obrazlozenje citiram: Kroz dogovor ljevice je trebalo sprijeciti Komsica. Al se zajebala NS i izletila kako ni oni ni Sdp nece podrzati Komsicevu kandidaturu.
Dakle kroz dogovor ljevice SDP htio sprijeciti Komsica, a Komsic izasao prvi sa kandidaturom? I onda jos kazes izasla NS sa svojim kandidatom pa nece podrzati kao i SDP, e pa tu je problem sto nije niko podrzao Komsica a ne suplja da je SDP htio sprijeciti kandidaturu. Jer nije ni mogao sprijeciti, a NS je odmah rekla i prje Komsiceve kandidature da nece podrzati Komsica.
Tako da su ti "argumenti" nula bodova.
nemampojma0

#32947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

rahmanjin wrote:
nemampojma0 wrote:Kroz dogovor ljevice je trebalo sprijeciti Komsica. Al se zajebala NS i izletila kako ni oni ni Sdp nece podrzati Komsicevu kandidaturu.
Mislis na ovog Fahru:
Znas li na sta se to odnosilo? I znas li sta znaci TRENUTNO?
Uostalom, ne ide DF s Fahrom, nego Sdp.
Oktobar nije daleko, vidjece se sve.
rahmanjin

#32948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

nemampojma0 wrote:
rahmanjin wrote:
Mislis na ovog Fahru:
Znas li na sta se to odnosilo? I znas li sta znaci TRENUTNO?
Uostalom, ne ide DF s Fahrom, nego Sdp.
Oktobar nije daleko, vidjece se sve.
Opet bez ikakvih argumenata... pitaj Komsica zasto nije bio prosle izbore Damir Marjanovic kandidat i s kim se dogovarao u Mostaru.
Pustite vise suplju, Komsic zeli samo funkciju i tu je kraj price. I to je apsolutno legitimno ali nemojte mi visoke politike i umotavanje neke drzavnicke price.
It_is_a_Leclerc

#32949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Željko Komšić je prošlih izbora sa Draganom Čovićem i Fahrudinom Radončićem dogovorio da se pomogne SBB-u i HDZ-u da uđu u Predsjedništvo, a da zauzvrat SBB pogura Komšićevce u parlamentima. To su činjenice koje je i sam Željko priznao. Prema tome, ove smiješne optužbe ove šačice nesretnika kojima niko nije javio da su svi otišli u SDP kao stožernu lijevu stranku u BiH mogu mačku o rep.

Što se Emira Suljagića i njegove kombi stranke tiče, mene tu ništa ne može iznenaditi. Čovjek se politikom bavi u sklopu terapije.
criticos

#32950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

DF nije ljevica!
Komšić je više puta svojim djelima dokazao da igra za SDA.
Konačno pokazuju svoje pravo lice, jer kako se bliže izbori sve više i više napada na ideju ljevice izazivanja direktnim konfliktima.
Da nema Komšića na političkoj sceni, situacija bi bila jasno iskristalizirana.
Post Reply