Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Nivelacija

#32901 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

_BataZiv_0809 wrote:Zovite me kad opet pocnu prve dame instagrama
Brato i to je lijepo nema sta..ali brato uzmu ti 200 k novca iz budzeta naseg novca da osvijetle mostove i ti nakon isteka roka od 6 mjeseci imas nezavrsen napola upaljen neofarban most. Pola treperi pola ovako, ako si vec nesto platio NASIM novcima napravi da valja da se ne brukas i zavrsi stvar. Brato 200 000 KM nikad nije proradilo, treperi, nije donacija, mi platili. Moras malo pored Ramayane pogledati i gdje nestaje 50-60 milina budzeta NASIH para. Nista previse nego samo neke osnovne stvari. Dok sam vijece prestao gledati i imati bilo kakva ocekivanja od vijeca da poboljsa krvnu sliku grada i ambijent zivota jer ono vijece za mene nije dostojno cak ni da vodi mjesta poput MZ Nemila. Gradjani Zenice ih izabrali sto govori mnogo o stanovnicima Zenice.
Takodjer ima i novih dama instagrama pa cemo o tome u iducim danima dok dospiju u javnost :-D
moet-perignon

#32902 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Zovite me kad opet pocnu prve dame instagrama
Brato i to je lijepo nema sta..ali brato uzmu ti 200 k novca iz budzeta naseg novca da osvijetle mostove i ti nakon isteka roka od 6 mjeseci imas nezavrsen napola upaljen neofarban most. Pola treperi pola ovako, ako si vec nesto platio NASIM novcima napravi da valja da se ne brukas i zavrsi stvar. Brato 200 000 KM nikad nije proradilo, treperi, nije donacija, mi platili. Moras malo pored Ramayane pogledati i gdje nestaje 50-60 milina budzeta NASIH para. Nista previse nego samo neke osnovne stvari. Dok sam vijece prestao gledati i imati bilo kakva ocekivanja od vijeca da poboljsa krvnu sliku grada i ambijent zivota jer ono vijece za mene nije dostojno cak ni da vodi mjesta poput MZ Nemila. Gradjani Zenice ih izabrali sto govori mnogo o stanovnicima Zenice.
Takodjer ima i novih dama instagrama pa cemo o tome u iducim danima dok dospiju u javnost :-D

sjecam se onih dana kada nismo imali pojma ko je nacelnk Zenice. u sred nekakvog casa u gimnaziji, uleti nekakav covjek i profesori nesigurno u predstavljanju kazu da je nacelnik Pasic (jel' se tako prezivao?). i vrtim film, uopste nismo imali veze ko je i sto je neki fucking nacelnik.
od Huse smo to pretvorili u primjer bozanstva, pa do danas.
pratimo GV. do prije kojeg vremena nismo ni znali sto je gradsko vijece. slika o tome je bila slicna slici rimskih foruma. znali smo da se tamo
skupljaju nekakvi opstinari.
a danas im kao znamo imena, i njihove funkcije.
tu shvatamo da smo zabrazdili.

sto bi Kafka dao da ima forum i ove prepiske.
Prosec i Zamak bi pali u sjenu, kad bi dobri nas Franz ovu forumsku dokolicu mogao iskoristiti za roman, kao i teve prijenos nekog provincijalnog gradskog vijeca gdje nastavnici u skolama, toboze doktori (babice za prodjaj) i svabice i ini vijecaju o kanalizacionom odvodu u ulici Mose Pijade.
Last edited by moet-perignon on 25/04/2019 00:27, edited 1 time in total.
Distortion

#32903 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Mozda ce neko ponuditi 120.000 KM da napravi ulicu pa da se ulica po njemu zove. Cirkus!!!!

Na sta smo spali da postoji mogucnost dobijanja ulice ako izvalis 100.000 KM. Sda podrzava Begice i to je bilo za ocekivat. Fudo je ovom tackom lukavo navukao vijecnike. Jos jednom je lukavo pustio da se vijecnici Sda izblamiraju dizanjem ruku za Begice. S druge strane da je usvojeno, opet bi odgovornost bila na vijecnicima a Grad Zenica bi ustedio te pare i dobio bi ulicu.
Nivelacija

#32904 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

moet-perignon wrote:
Nivelacija wrote: Brato i to je lijepo nema sta..ali brato uzmu ti 200 k novca iz budzeta naseg novca da osvijetle mostove i ti nakon isteka roka od 6 mjeseci imas nezavrsen napola upaljen neofarban most. Pola treperi pola ovako, ako si vec nesto platio NASIM novcima napravi da valja da se ne brukas i zavrsi stvar. Brato 200 000 KM nikad nije proradilo, treperi, nije donacija, mi platili. Moras malo pored Ramayane pogledati i gdje nestaje 50-60 milina budzeta NASIH para. Nista previse nego samo neke osnovne stvari. Dok sam vijece prestao gledati i imati bilo kakva ocekivanja od vijeca da poboljsa krvnu sliku grada i ambijent zivota jer ono vijece za mene nije dostojno cak ni da vodi mjesta poput MZ Nemila. Gradjani Zenice ih izabrali sto govori mnogo o stanovnicima Zenice.

sjecam se onih dana kada nismo imali pojma ko je nacelnk Zenice. u sred nekakvog casa u gimnaziji, uleti nekakav covjek i profesori nesigurno u predstavljanju kazu da je nacelnik Pasic (jel' se tako prezivao?). i vrtim film, uopste nismo imali veze ko je i sto je neki fucking nacelnik.
od Huse smo to pretvorili u primjer bozanstva, pa do danas.
pratimo GV. do prije kojeg vremena nismo ni znali sto je gradsko vijece. slika o tome je bila slicna slici rimskih foruma. znali smo da se tamo
skupljaju nekakvi opstinari.
a danas im kao znamo imena, i njihove funkcije.
tu shvatamo da smo zabrazdili.

sto bi Kafka dao da ima forum i ove prepiske.
Prosec i Zamak bi pali u sjenu, kad bi dobri nas Franz ovu forumsku dokolicu mogao iskoristiti za roman, kao i teve prijenos nekog provincijalnog gradskog vijeca gdje nastavnici u skolama, toboze doktori (babice za prodjaj) i svabice i ini vijecaju o kanalizacionom odvodu u ulici Mose Pijade.
Da ste tada znali ko je ko i sta mu je posao za koji ga placamo, kritikovali, uradili nesto korisno ne bih nas omladinu ostavili u govnima.
Nek je bilo vutre i kontrabasa, saksofona i duge kosice jebo sve ostalo..
moet-perignon

#32905 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

ne pretjeruj sa tim da smo trebali znati. svo vrijeme govorim, neka se svako bavi svojim poslom, i sve ce biti uredu.
cim su doktori poceli da se mile po plakatima, jasno je da smo otisli do djavola. meni su osobno ti pozivi (radna mjesta) koji su bili po tim opstinama bili
za prosjecnu osobu. ako si imao neke ambicije, sigurno nisi imao domet do opstine i da budes u nekim skupstinama. to mislim i za ove skupstine
i na visim nivoima. nema teorije da zavidim genjcu ili kapetanovicki, ili svim onima koji su se nasli u takvim shenlucenjima, jer ocito je da
im nije islo to za sto su zavrsili skole, pa su nasli utociste u tim beskrajnim skupstinama i predizbornim putovanjima po selima.

pitaj u Becu da li znaju gradonacelnika? vecina ih ne zna, ili ako znaju, nesigurno prelome prezime, ali nastavljaju da sviraju saksafon,
ili idu u Mumok na vino nakon sto su blejali u Magritteovu slicku.

ali, iebes ti Magrittea - vazno je da su svabica sa razdjeljkom i ona babica do nje, dobri u svom poslu, iako drljaju-trljaju do u beskraj, a naucno polje za ono sto su se skolovali se siri, i siri, a oni su u perspektivi mnogih zenicana dobri iz njemackog ili dobri iz medicine. babica i jezicki krnja svabica. to su oni.
Nivelacija

#32906 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Puno zujis malo meda dajes.
ExNihilo

#32907 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Moet, shvati dobronamjerno, ne moraš replicirati na svaki post. Zadnjih 10-15 strana teme svaki drugi post je tvoj. Al' doslovce.
moet-perignon

#32908 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

ExNihilo wrote:Moet, shvati dobronamjerno, ne moraš replicirati na svaki post. Zadnjih 10-15 strana teme svaki drugi post je tvoj. Al' doslovce.

upravu si. hvala na dobronamjernoj opasci.
iz supljeg u prazno prelijevam.
kamen spoticanja

#32909 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

moet-perignon wrote:
ExNihilo wrote:Moet, shvati dobronamjerno, ne moraš replicirati na svaki post. Zadnjih 10-15 strana teme svaki drugi post je tvoj. Al' doslovce.

nisi morala i na ovo replicirati :oops: :mrgreen:
moet-perignon

#32910 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kamen spoticanja wrote:
moet-perignon wrote:

nisi morala i na ovo replicirati :oops: :mrgreen:

ma ne, hocu kao ti da se demonstrativno pozdravim. kao joan collins iz dinastije.
i ti si bio dobar. nemoj da zaglavis previse u sda, posveti se nauci. ti si ono u bolnici, stomatolog sa stomatoloskog, rad maksilofacijalu? znam da
je jedini on gore vjerni sda pionir. iako je sda, drag je lik, ali stranka bez veze. :)
zbogom, kameni! :)
kamen spoticanja

#32911 Re: Zeničani

moet-perignon wrote:

ma ne, hocu kao ti da se demonstrativno pozdravim. kao joan collins iz dinastije.
i ti si bio dobar. nemoj da zaglavis previse u sda, posveti se nauci. ti si ono u bolnici, stomatolog sa stomatoloskog, rad maksilofacijalu? znam da
je jedini on gore vjerni sda pionir. iako je sda, drag je lik, ali stranka bez veze. :)
ama salimo se...licno mislim da si fina promjena ovde...samo malo manje teksta :D
dakle neka te :-D :kiss:
i nisam taj,hebo vas mish vise :-)
moet-perignon

#32912 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kamen spoticanja wrote:
moet-perignon wrote:

ama salimo se...licno mislim da si fina promjena ovde...samo malo manje teksta :D
dakle neka te :-D :kiss:
i nisam taj,hebo vas mish vise :-)
a dobro, taj je stvarno draga osoba, znamo se odvajkada. i ne pamtim da je bio ikada asshole.
taman mi je mirisalo da si ti taj.
nema veze. svakako si drag, jer si iskren, a toga je danas deficit.
hvala. svratit cu povremeno. :-) da budem promjena.
Casual's

#32913 Re: Zeničani

Post by Casual's »

"Uslijedila je dugotrajna rasprava o Prijedlogu Odluke o izmjeni Regulacionog plana “Trg rudara”, a epilog je da je gradonačelnik, nezadovoljan utvrđenim propustima Službi Gradske uprave u pripremi materijala, povukao ovu tačku sa dnevnog reda."
Jučer ih 12 sati uvjeravao kako su gradske službe dobre, kako ne rade na štetu grada, kako je sva maksimalno po zakonu...jebo sebe. :D
kamen spoticanja

#32914 Re: Zeničani

Casual's wrote:
"Uslijedila je dugotrajna rasprava o Prijedlogu Odluke o izmjeni Regulacionog plana “Trg rudara”, a epilog je da je gradonačelnik, nezadovoljan utvrđenim propustima Službi Gradske uprave u pripremi materijala, povukao ovu tačku sa dnevnog reda."
Jučer ih 12 sati uvjeravao kako su gradske službe dobre, kako ne rade na štetu grada, kako je sva maksimalno po zakonu...jebo sebe. :D
jel zavrsila sjednica? :mrgreen:
Not My Idea

#32915 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Bude li sjednica na yt? Ako neko zna da nam iskruzi dio kad Jasna cita neki zakljucak o apotekama, pliizzz :lol:

Jesu li na kraju smjenili Višnju?

I da, jel to moet žensko? :?
Nivelacija

#32916 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Izgleda da nas napusti kako @kameni otkri da je zensko. Ja sve kontao musko :-)

Da, svaka sjednica ima na yt.

BOHA: potrebno šest tapetara i pet stolara, početna plata 1.000 KM uz mogućnost povećanja

https://www.zenicablog.com/boha-potrebn ... povecanja/
Nivelacija

#32917 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

FOTO: Sačuvajmo posljedni simbol uskotračne pruge

Image

FOTO: Sačuvajmo posljedni simbol uskotračne pruge – Jedan od simbola iz doba Austro-ugarske vladavine na ovim prostorima propada i – propada. Radi se o zgradi uz Staru općinu. Sve one starije građane podsjeća na uskotračnu željezničku stanicu, a to je jedini simbol koji je ostao od nje. Nemoguće je da to ne primjećuju gradske vlasti koje svaki dan prolaze pri dolasku i odlasku sa posla. Radi se o vrijednom i jednom od rijetkih objekata, iz tog perioda, u gradu Zenica.

Objekat je u jako zapuštenom stanju poćev od fasade, stolarije, ulaznih vrata i prozora okovanih čelićnim rešetkama, a primjetno je i vođenje kablovskih cijevi po fasadi. Imajući u vidu da kada bih se ti, navedni, nedostaci otklonili i objekat doveo u prvobitno stanje dobila bih se izuzetno lijepa zgrada. Okolina gradske upravne zgrade, u većini slućajeva, je odrađena (pozorište, stara općina, tužilaštvo, zgrada biblioteke, zgrada “Željezničar”, a neki su u toku, npr. gradska kafana itd. Pri ovome treba imati na umu da Grad, maltene, svaki dan posjećuju i gosti sa strane i da prolaze pored ovog zapuštenog i zaboravljenog objekta.

https://www.zenicablog.com/foto-sacuvaj ... smXV4d6DiA
moet-perignon

#32918 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:Izgleda da nas napusti kako @kameni otkri da je zensko. Ja sve kontao musko :-)

Da, svaka sjednica ima na yt.

BOHA: potrebno šest tapetara i pet stolara, početna plata 1.000 KM uz mogućnost povećanja

https://www.zenicablog.com/boha-potrebn ... povecanja/

ne, kameni je i ranije pravio spolne varijacije vezano za moj nick, pa se nismo svadjali i odlazili. mene je vise exnihilo podsjetio
da puno pisem, a i dalje je stanje isto: tuneli zatvoreni, sahtovi se kradu, ceste pune rupa, pijacari pljuju po asfaltu, grade se molovi i nestaju nam parkovi, Bordeaux je samo pun ljeti kada dodje dijaspora, i... i najveci razlog mog odlaska je sto me pogodilo ravno u srce sto je neko dobacio da je moja generacija duvala hasis i pustala kosu, a nismo znali ko je Besim Spahic. :)
da bogdom nikada nismo ni znali ko je on.
eto, da se zna da ne odlazim zbog tih gender oznaka, vec jer se vise ne slusa jazz i blues.
Ci-Nick

#32919 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

moet-perignon wrote:

ne, kameni je i ranije pravio spolne varijacije vezano za moj nick, pa se nismo svadjali i odlazili. mene je vise exnihilo podsjetio
da puno pisem, a i dalje je stanje isto: tuneli zatvoreni, sahtovi se kradu, ceste pune rupa, pijacari pljuju po asfaltu, grade se molovi i nestaju nam parkovi, Bordeaux je samo pun ljeti kada dodje dijaspora, i... i najveci razlog mog odlaska je sto me pogodilo ravno u srce sto je neko dobacio da je moja generacija duvala hasis i pustala kosu, a nismo znali ko je Besim Spahic. :)
da bogdom nikada nismo ni znali ko je on.
eto, da se zna da ne odlazim zbog tih gender oznaka, vec jer se vise ne slusa jazz i blues.
U posljednje vrijeme često kažem mojoj djeci,
"Oprostite,.. nisam vas odgajao za život u BiH, i morat ćete ići,.. jer ne znate lagati,.. varati,.. laktati se,.biti bezosjećajni,.. što je najvažnije ne znate mrziti druge i drugačije,.."
apsidejzi

#32920 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Casual's wrote:Ostario si. Za 20 godina neko ce pisati kako se sjeca pusenja kabla i slušanja Bube u IR caffeu.

Da je grad nazadovao u mnogo stvari, jeste. Da li je to do nas, poluticke situacije, globalne situacije-ne znam.
Nazadovao je zbog SDA situacije.
Casual's

#32921 Re: Zeničani

Post by Casual's »

apsidejzi wrote:
Casual's wrote:Ostario si. Za 20 godina neko ce pisati kako se sjeca pusenja kabla i slušanja Bube u IR caffeu.

Da je grad nazadovao u mnogo stvari, jeste. Da li je to do nas, poluticke situacije, globalne situacije-ne znam.
Nazadovao je zbog SDA situacije.
Jer nisu više na vlasti?
smartXL

#32922 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Jer nisu više na vlasti?
Itekako je na vlasti. Ko opstruiše plavu vodu, ekologiju (u smislu dodjele sredstava), prostorni plan....
Casual's

#32923 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
Itekako je na vlasti. Ko opstruiše plavu vodu, ekologiju (u smislu dodjele sredstava), prostorni plan....
Varalica?
smartXL

#32924 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote:
smartXL wrote:
Varalica?
Upravo ovi tvoji, za koje govoriš da nisu na vlasti. Vlast ne čini samo jedan nivo, nego čitava struktura. Ako onaj s višeg reda počne kočiti, dobiješ ovo što gledaš u Zenici.
Casual's

#32925 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ne vidim ništa u Zenici, to je problem.
Post Reply