SDP

madner

#32901 Re: SDP

Post by madner »

Radi li federalna vlada?
jon_jovi

#32902 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Interesantno kako su vaši odgovori čisto politički u stilu pričam čitav dan a ništa ne kažem. Vi više to zakukuljite i zamumuljite nego ove političke partije o koojima govorimo.
Nema šta SDA podržavat političke snage i kandidate izvan svog atara. SDA se bori da sama pridobije glasaće k sebi a ne k Komšiću ili anpak tudi k Lagumdžiji. Oni mogu eventualno birati koalicijskog partnera a nakon izbora a koji su još uvijek daleko i svaka prognoza je nezahvalna. Prvo izbori pa onda slizavanje ili raskantavanje. Mislim da je to politika SDA.
Mi pezposleni i laici možemo donositi prognoze ali SDA ne može pa se SDA tako ipak neće zamjeriti ni Lagumdžiji podrškom Komšiću, a neće se niti zbližavati i sa SBB iz istog razloga. Zato nisu izabrali ni precjedavajućeg federalnog parlamenta. Zato je potreban dogovor više političkih partija a svaki dogovor se tumači kao koalicija a nikome nije do koalicije jer koalicija može značiti da će šuga i kompromitacija jednog političkog faktora preči na drugi politički faktor koji je i onako opterećen vlastitom šugom i kompromitacijom. Do izbora ništa novo.
wolf07

#32903 Re: SDP

Post by wolf07 »

Moze se svasta prigovoriti ZK ali ima jedan detalj koji ga jebeno odvaja od drugih probosanskih politicara ma sta ovo "probosanski" znacilo. Naime, kad je Kostunica poceo nesto da sere oko Dejtona, granica, entiteta, kurtza-paltza, Komsic je bio taj koji mu je skrenuo paznju na prste tj. odvazio se, po prvi i (za sad) jedini put, da nekome iz Srbije kaze da bi, ono po naski, mog' dobit' po picki! To je naravno odmah docekano na noz, te kontraproduktivno, nepotrebno blabla... i sve je to tacno. Medjutim, govno mu ko tada nije pomislio - e, svaka ti cast care, neka je jednom neko i sa ove strane Drine odbrusio!

Hajde sad, pokusajte zamisliti Zlaju kako on nesto otresa nekog u BG?!?!?!? Smijesno! To je ono sto sustinski odvaja ova dva covjeka u ocima obicnog svijeta koji voli ovu zemlju. Naravno da je to jeftini populizam i sl., medjutim Zlatko i njegovi puleni iz valjevsko-sabacke brigade Armije BiH ni to nisu u stanju. A sad nastavite s pljuvanjem Zeljkovog ljiljana. Interesantno je da mu tog ljiljana nikad nisu spocitavali ovi iz SDA, a oni su prvi mogli reci - haj' ne seri, mi smo ti ga dali da budes ikebana medju ljiljanima. Ocigledno je da se ipak radi o odnosu prema ratnom priznanju. SDP-u nije sveto ni to, pa zasto bi bio ZK. S druge strane ovi iz SDA takvu opciju nisu uzeli u razmatranje.
VjecitiStudent

#32904 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

wolf07 wrote:Moze se svasta prigovoriti ZK ali ima jedan detalj koji ga jebeno odvaja od drugih probosanskih politicara ma sta ovo "probosanski" znacilo. Naime, kad je Kostunica poceo nesto da sere oko Dejtona, granica, entiteta, kurtza-paltza, Komsic je bio taj koji mu je skrenuo paznju na prste tj. odvazio se, po prvi i (za sad) jedini put, da nekome iz Srbije kaze da bi, ono po naski, mog' dobit' po picki! To je naravno odmah docekano na noz, te kontraproduktivno, nepotrebno blabla... i sve je to tacno. Medjutim, govno mu ko tada nije pomislio - e, svaka ti cast care, neka je jednom neko i sa ove strane Drine odbrusio!

Hajde sad, pokusajte zamisliti Zlaju kako on nesto otresa nekog u BG?!?!?!? Smijesno! To je ono sto sustinski odvaja ova dva covjeka u ocima obicnog svijeta koji voli ovu zemlju. Naravno da je to jeftini populizam i sl., medjutim Zlatko i njegovi puleni iz valjevsko-sabacke brigade Armije BiH ni to nisu u stanju. A sad nastavite s pljuvanjem Zeljkovog ljiljana. Interesantno je da mu tog ljiljana nikad nisu spocitavali ovi iz SDA, a oni su prvi mogli reci - haj' ne seri, mi smo ti ga dali da budes ikebana medju ljiljanima. Ocigledno je da se ipak radi o odnosu prema ratnom priznanju. SDP-u nije sveto ni to, pa zasto bi bio ZK. S druge strane ovi iz SDA takvu opciju nisu uzeli u razmatranje.
Dok god se kod nas najviše poena dobiva na "e jes im rek'o", bit ćemo bantustan kojim političari upravljaju malim prstom.

Čini mi se da ovo potezanje ljiljana dolazi upravo iz forumskih SDA krugova.
madner

#32905 Re: SDP

Post by madner »

Desno krilo SDA. :D
VjecitiStudent

#32906 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Desno krilo SDA. :D
Tzv. trezorsko krilo.
madner

#32907 Re: SDP

Post by madner »

Nisu djaba rekli: amateri studiraju taktiku, profesionalci logistiku. :D
wolf07

#32908 Re: SDP

Post by wolf07 »

Ne kontam koji je to interes SDA da sad nesto zavaljuje Zeljka Komsica i kako to da su se tek sad sjetili njegovog ljiljana kad je ovaj poceo opasno da taslaci SDP, nidje veze!
madner

#32909 Re: SDP

Post by madner »

Ankete im kazu da im otima dio "njihovoh" kolaca. Onaj dio koji smatraju automatski svojim. I naravno, bio je ok dok su mislili da ce biti manja stranka. Sada kada ih stize po anketama, protivnik.
biske

#32910 Re: SDP

Post by biske »

wolf07 wrote:Ne kontam koji je to interes SDA da sad nesto zavaljuje Zeljka Komsica i kako to da su se tek sad sjetili njegovog ljiljana kad je ovaj poceo opasno da taslaci SDP, nidje veze!
do tebe je.
drug_profi

#32911 Re: SDP

Post by drug_profi »

wolf07 wrote:Ne kontam koji je to interes SDA da sad nesto zavaljuje Zeljka Komsica i kako to da su se tek sad sjetili njegovog ljiljana kad je ovaj poceo opasno da taslaci SDP, nidje veze!
Nisu bas toliko autisticni da ne znaju da za njih glasaju samo oni koji imaju direktnu materijalnu korist od SDA, i oni koji po inerciji glasaju samo "za svoje".
Ostaje golema masa glasova nezaposlenih, razocaranih, prevarenih, da ne govorim o 40% apstinirajucih, koji su svi potencijalni biraci nove stranke ako ta stranak uspije ubosti u srz.

SDP je imao jednu vrlo bitnu krilaticu na izborima, koja im je mozda donijela i prevagu, jer se tom krilaticom ljudi pogode u emocije i privole da mozda razmisle o davanju glasa..

"Vratice se Valter..."

Kakve to emocije budi u svima nama? Osveta, pravda, sloboda, hepiend... das ist Walter...

Pa onda skontajte zasto je Komsic popularan radi svojih jalijaskih izjava i ratne biografije. Vecina ce sad da u njemu vidi pravog Valtera, jer je lazni raskrinkan.
Havatar

#32912 Re: SDP

Post by Havatar »

drugi profil wrote:
Nisu bas toliko autisticni da ne znaju da za njih glasaju samo oni koji imaju direktnu materijalnu korist od SDA, i oni koji po inerciji glasaju samo "za svoje".
Ostaje golema masa glasova nezaposlenih, razocaranih, prevarenih, da ne govorim o 40% apstinirajucih, koji su svi potencijalni biraci nove stranke ako ta stranak uspije ubosti u srz.

SDP je imao jednu vrlo bitnu krilaticu na izborima, koja im je mozda donijela i prevagu, jer se tom krilaticom ljudi pogode u emocije i privole da mozda razmisle o davanju glasa..

"Vratice se Valter..."

Kakve to emocije budi u svima nama? Osveta, pravda, sloboda, hepiend... das ist Walter...

Pa onda skontajte zasto je Komsic popularan radi svojih jalijaskih izjava i ratne biografije. Vecina ce sad da u njemu vidi pravog Valtera, jer je lazni raskrinkan.
Dok god narod bude glasao za Valtere a protiv svojih interesa bice ovako kako mu je.
drug_profi

#32913 Re: SDP

Post by drug_profi »

Koji su to interesi naroda ako nisu pravda i sloboda?

Valter je simbol svega toga.

Ja bih prije rekao dok god bude narod glasao prema onome sto im hodže i popovi kazu, nama ce biti ovako i jos gore.
Havatar

#32914 Re: SDP

Post by Havatar »

drugi profil wrote:Koji su to interesi naroda ako nisu pravda i sloboda?

Ja bih prije rekao dok god bude narod glasao prema onome sto im hodže i popovi kazu, nama ce biti ovako i jos gore.
Koncept za koji su ljudi glasali na proslim izborima nije propao zbog toga sto je kriv Lagumdzija nego zbog toga sto je sam koncept pogresan i protiv interesa i drzave i naroda i nece biti nista drugacije i ako bude pokusavao da ga srovede u djelo neko drugi kao naprimjer Komsic posto je takav koncept osudjen na neuspjeh i to sto ste jednom pali na floskule nije strasno posto moze svako nekad da napravi gresku ali da ponovo pravis istu gresku i da mislis da je to propalo zbog "izdajnika ideje" Lagumdzije je nesto skroz drugo i pokazuje politicku nezrelost i da ljudi jos uvijek nisu izvukli pouku iz svojih gresaka iz proslosti i da misle da mogu da se ponasaju isto kao prije a onda ocekuju drugaciji rezultat :-) .
drug_profi

#32915 Re: SDP

Post by drug_profi »

Dobro, de mi odgovori sta su interesi naroda?
Ja kazem samo pravda i sloboda. To nudi Valter.
Sta je tu pogresan koncept?
madner

#32916 Re: SDP

Post by madner »

Sloboda je robstvo. :D
Havatar

#32917 Re: SDP

Post by Havatar »

drugi profil wrote:Dobro, de mi odgovori sta su interesi naroda?
Pogresan koncept je to da neko pominje Valtera , pravdu , slobodu a ne nudi nikakav program niti ima neki plan nego mu se kampanja svodi na parole i floskule . Ako glasas za parole i floskule to ces i dobiti i meni nije jasno zbog cega ste vi razocarani u SDP :?:
Corto Maltese

#32918 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

wolf07 wrote:Moze se svasta prigovoriti ZK ali ima jedan detalj koji ga jebeno odvaja od drugih probosanskih politicara ma sta ovo "probosanski" znacilo. Naime, kad je Kostunica poceo nesto da sere oko Dejtona, granica, entiteta, kurtza-paltza, Komsic je bio taj koji mu je skrenuo paznju na prste tj. odvazio se, po prvi i (za sad) jedini put, da nekome iz Srbije kaze da bi, ono po naski, mog' dobit' po picki! To je naravno odmah docekano na noz, te kontraproduktivno, nepotrebno blabla... i sve je to tacno. Medjutim, govno mu ko tada nije pomislio - e, svaka ti cast care, neka je jednom neko i sa ove strane Drine odbrusio!

Nemam šta zamišljat, Zlaja je svojevremeno uperio prst, podig'o obrve i rek'o da će "ulice Tripolija biti Diznilend prema onome šta nas čeka!", spominjući pritom i neke snage sigurnosti koje će poslati onome ko bude piškio u zajednički krevet, pa je ispao još smješniji.
S tim da se Zgalamdžijinoj blesavoj izjavi čak može i spinovati neka hrabrost, jer Banja Luka je ovdje, a Beograd je tamo daleko.
Last edited by Corto Maltese on 22/01/2014 14:58, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#32919 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:"Vratice se Valter..."

Srećom, nekako se uvijek pored njega ugura i uslika i Hanka, tako da je na samom početku potpuno jasno da je opet lažnjak od Valtera u pitanju.
Paranoid

#32920 Re: SDP

Post by Paranoid »

VjecitiStudent wrote:
Tzv. trezorsko krilo.
To krilo je smatrano glavnim krivcem sve dok nam nije zakucala "socijal-demokratija" u oba entiteta. Onda nastade harmonija isprepletena otkazima, zatvaranjem firmi, blokiranjem 65000 računa..itd itd
Kritiku sadašnje vlasti podastirati onoj prošloj je idiotluk jer prošlu vlast EU nije etiketirala kao što to čine od 2010.
ultima_palabra

#32921 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Paranoid wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tzv. trezorsko krilo.
To krilo je smatrano glavnim krivcem sve dok nam nije zakucala "socijal-demokratija" u oba entiteta. Onda nastade harmonija isprepletena otkazima, zatvaranjem firmi, blokiranjem 65000 računa..itd itd
Kritiku sadašnje vlasti podastirati onoj prošloj je idiotluk jer prošlu vlast EU nije etiketirala kao što to čine od 2010.
Tad se makar znalo ko je vlast, a ko opozicija. Sad skoro da nema stranke koja nije bila na vlasti na nekom od nivoa... ne zna se čiji je u čijoj.
Styling

#32922 Re: SDP

Post by Styling »

drugi profil wrote:Koji su to interesi naroda ako nisu pravda i sloboda?

Cinjenica je da je kod nas hodzin mimber najjaca politicka govornica.
Styling

#32923 Re: SDP

Post by Styling »

Da li ce novi Valter u Hanki imati svoju Mirnu, pitanje je sad? Ili ce se na kraju ispostaviti ja Valter ipak Kondor?
madner

#32924 Re: SDP

Post by madner »

Paranoid wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tzv. trezorsko krilo.
Samo mala ispravka, kriza je pocela prije nove vlasti.

Kada je Brankovic odlucio da da odkaz a Mujezinovic molio IMF da mu da pare i da ce potpisat sve sto traze.
drug_profi

#32925 Re: SDP

Post by drug_profi »

Havatar wrote:
drugi profil wrote:Dobro, de mi odgovori sta su interesi naroda?
Pogresan koncept je to da neko pominje Valtera , pravdu , slobodu a ne nudi nikakav program niti ima neki plan nego mu se kampanja svodi na parole i floskule . Ako glasas za parole i floskule to ces i dobiti i meni nije jasno zbog cega ste vi razocarani u SDP :?:
Program bi bio 100% BiH? Referendumi? Entiteti? Kakav program? Koga ba zanima program nakon 24 godine ispiranja mozgova?
Sad nas samo zanima da nekom hebemo mater kvalitetno. Nece Zeljko, trazicemo narednog.
Tu ti je i odgovr sto smo razocarani u SDP. 24 godine im dajem glas i kad su konacno sjeli - nista. Ne vidim razliku. hajd odbicu to sto su SDA mafijasi podmetali na svakom cosku kajle, ali ba ovo je smijesno. Ima li ista iz onih 5 polikita da su realizovali? Skuplji nam zivot, nema investicija, afere na svakom cosku, dizu se krediti da ih moje dijete vraca, a ono nista od njih nema...
Opet se vratim na post od prije 3-4 dana. Nije ni mene ni veliki broj biraca vise briga sta ce biti kad i ako DF preuzme vlast. I ne ocekujemo nista, jer ako smo glupi, nismo zato neiskusni. Samo nam je zelja da SDA ode u opoziciju, i nek povede i SDP za kaznu sto su ubili i zadnju nadu u ljudima da ovdje moze biti pravde.
Post Reply