SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dobar osjecaj

#32901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Ma ne to. Jasno mi je da je jahanje autima po svim dostupnim površinama (p)ostalo dio kulture naseg naroda ali parkirati i ostaviti auto uopste, pa i duze od pola sata na glavnoj saobracajnici, uz ili na tramvajskim sinama mi je previse i za nas primitivizam.
Hajvan

#32902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

Istrina ziva!

bio 3 x gore kod vas, i fakt jeste tako- vas narod u Swe parkira kako treba, i pri tome pazi da ne ugrozava druge u saobracaju… u suprotnom, slijedi drakonska kazna koja ce uticati na kucni budzet tog mjeseca...
Ommadawn

#32903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Hajvan wrote:Istrina ziva!

bio 3 x gore kod vas, i fakt jeste tako- vas narod u Swe parkira kako treba, i pri tome pazi da ne ugrozava druge u saobracaju… u suprotnom, slijedi drakonska kazna koja ce uticati na kucni budzet tog mjeseca...
I to care da se uvede u Bosni, ta drakonska kazna, i da važi “ni po babi, ni po stričevima”-sistemu. Jebi me, ako ne bi parkirali po milimetru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ommadawn wrote:

I to care da se uvede u Bosni, ta drakonska kazna, i da važi “ni po babi, ni po stričevima”-sistemu. Jebi me, ako ne bi parkirali po milimetru.
Nema od tog ništa.
Ja u BBI idem u garažu, lola X7 na trotoar.
Valjalo ga je njemu kupiti, pa onda održavanje, gume...i još da parking plaća?!
Ma hajte molim vas!
drndalo

#32905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

Posebna "Crna hronika" su svi oni koji se parkiraju na izlazu iz BBIa da plate parking, i zakrce boga-oca, iako na svakom spratu ima aparat zaplacanje, i 15 minuta vremena za izaci, plus placanje telefonom, pa jos i jeftinije...

Ali nema to svoje chari naspram paljenja 4 zmigavca koja ih cine nevidljivima... :fazlija:
oldtajmer

#32906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190808026

pokupio sa autom stariju zenu na pjesackom
bas maloprije hocu ovuda da prodjem,zavrsen uvidjaj,pusten saobracaj,na nekih 10 m ispred mene zena nosi bebu u narucju,hoce da predje ulicu,iz pravca nedzarica auta staju da zena prodje,iako je vec uveliko zakoracila na pjesacki iz drugog pravca lola projuri pored nje kao da je nema,jbg nikada pameti doc :-)
Hajvan

#32907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

Ommadawn wrote:

naravno.. bio bih jako sretan.
Hajvan

#32908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

oldtajmer wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190808026

bas maloprije hocu ovuda da prodjem,zavrsen uvidjaj,pusten saobracaj,na nekih 10 m ispred mene zena nosi bebu u narucju,hoce da predje ulicu,iz pravca nedzarica auta staju da zena prodje,iako je vec uveliko zakoracila na pjesacki iz drugog pravca lola projuri pored nje kao da je nema,jbg nikada pameti doc :-)

podignuti pjesacke na nivo plocnika/trotoara/nogostupa, cime taj dio ceste postaje plocnik a vozila “uljezi”… time bi se smanjio broj bolida koji prolecu tim pravcem, jer vlasnici istih bi smanjivali brzinu pred nadolazecim bumpom (“lezecim drotom”)

naravno, u normanom gradu bi tako reagovali nakon vec drugog udesa ovakve vrste…
sarajvo to nije, na zalost…
drug_profi

#32909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Nepoštivanje propisa je simptom bolesti malene ćune.
Naslovnica

#32910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ovdje se gine od kada je napravljena ova saobraćajnica i pješački.
Ne ide mi u glavu da nadležni nikada nisu našli za shodno da ovdje postave stacionarni radar, vibro trakama da ne govorim.
Postavljaju radare na raznorazne nebulozne lokacije, a ovaj prelaz je baš crna tačka i niko nikada nije uradio ništa povodom toga.
JThomas

#32911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Hajvan wrote:

podignuti pjesacke na nivo plocnika/trotoara/nogostupa, cime taj dio ceste postaje plocnik a vozila “uljezi”… time bi se smanjio broj bolida koji prolecu tim pravcem, jer vlasnici istih bi smanjivali brzinu pred nadolazecim bumpom (“lezecim drotom”)

naravno, u normanom gradu bi tako reagovali nakon vec drugog udesa ovakve vrste…
sarajvo to nije, na zalost…
tako je npr. kod osnovne škole malta. moraš usporiti i skoro stati taman da si najluđi ocam...trošak - jednom da se uradi, ne moraju drotovi bukvalno ništa raditi.
nepass1

#32912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

dobar osjecaj wrote:Prije bi povjerovala da je neko samo napustio ukradeno vozilo. Kome bi palo na pamet da parkira u već preuskoj i preopterećenoj saobraćajnici?
uvjek je neko auto tu parkirano, nije prvi put ni da se tramvaj blokira ali pretezno dolete od nekud pa sklone auto
dobar osjecaj

#32913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Nisam vidjala s te strane nikad. Propadala sam pod zemlju kad sam sjedila na suvozacevom kad je kolegica najahala na trotoar u blizini da istrci da kupi vino.
Ommadawn

#32914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Ma kloc klasični, dabogda mu auto ispred kuće pokvaren stajao a on bio bez pfeninga.
muha_sa

#32915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/50 ... io-na-boku

Automobil na Kovačićima udario u semafor i završio na boku
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#32916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

Image
wolfie

#32917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

arman1 wrote:Image
Mislim da je sinoc opet neko zaplatio, cuo sam vatrogasne sirene u gluho doba noci... Cekaju se portali... Ili se pak ceka novi komesar...
Horcrux

#32918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Horcrux »

Cujem da se snima film o ovom piromanu, jel to istina?
made_in_sarajevo

#32919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

jutros na Otoci kladionica premier izgled da je gorila. dva prozora su razbijena i ko da sam vidio unutra crno iz auta. zuta traka oko radnje, policija stoji.
drug_profi

#32920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Koliko ja znam na Otoci nema kladionica Premier. Ima na Čvili 2.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#32921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

drug_profi wrote:Koliko ja znam na Otoci nema kladionica Premier. Ima na Čvili 2.
Sad definitivo nema. :izet: Njih mi nije žao sekunde.
made_in_sarajevo

#32922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

drug_profi wrote:Koliko ja znam na Otoci nema kladionica Premier. Ima na Čvili 2.
Ma nek je i cvila i otoka, na glavnoj ulici ali me cudi sto sam premier zaplati,a prekoputa jos jedna kladionica ostala citava :D
aerodinamika

#32923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aerodinamika »

istina da pojedinci ne obracaju panznju na saobracaj u drugoj traci, ali isto tako je i cinjenica da statisticki gledano nema velikog broja nesreca sa tezim posljedicama, uzevsi u obzir broj automobila na ulicama,
recimo da je 1 000 auta u jednom gradu i da se desi 100 nesreca sa materijalnim posljedicama po ljude i auta, ili da ima 100 000 ili 1 000 000 automobila sa 1 500 nesreca po godinsnjem nivou, u gleadjuci brojeve 1500vs 100 jeste veliko ali gledajuci broj automobila zapravo je broj nesreca manji.
tako treba stvari gledat u omjeru, a ne hvatati se za brojeve koji bez konteksta ne daju pravu sliku stanja
90minut

#32925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

https://faktor.ba/vijest/sarajevo-dva-a ... vili/46315

I ovo isto..

Sta kaze vlasnici u šoku ne mogu vjerovati, piroman ba jedan te isti lik kojeg spominjem i spominjemo lik je totalno nenormalan.

Najgore od svega što sam ja mislio da je dosta manje aktivan, al' lik stvarno ne staje.

Kako ga uhvatiti jebote nemoguca misija. :shock:
Post Reply