Sirija

Locked
Gojeni H

#32901 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Pokušaj ubistva imama Selvedina Beganovića

Inače:

"Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, koji je trenutno u pritvoru Suda BiH, u kojem je Beganović kritikovao praksu vrbovanja i slanja bosanskohercegovačke omladine na sirijsko i iračko ratište.
Još od tada traje kampanja pripadnika vehabijskog pokreta protiv ovog imama veoma cijenjenog u svom džematu. Beganovića su već pokušali zastrašiti tako što mu je pod automobil podmetnut požar, prijetili su mu ubistvom djece, a bio je na meti i drugih raznih uvreda i poziva na linč."

http://www.avaz.ba/clanak/151368/pokusa ... beganovica
Dzematlije trebaju odlucno stati u odbranu efendije Beganovica. Mora se znati odakle opasnost prijeti.
Gojeni H

#32902 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

Fantassin wrote: Treba pustiti, samo ne u mom dvoristu :D pa da narod malo iskusi voljenog im serijata :D mislim da bi Bosanci postali veci neprijatelji Islama od Krizara :D
Treba pustiti kojem narodu?

Bosnjaci nece nikada biti neprijatelji islama, na tvoju zalost.
Jest' da vece fitne nije bilo vjerovatno od sukoba Alije r.a. i Muavije, ali su Bosnjaci pametan narod ... znaju da Muhamed s.a.w.s i Alija nisu bili ni siiti ni suniti. Oni su bili muslimani ... bas k'o vecina nas Bosnjaka ... taman da dusmani pocrkaju.
sarajevoxxxx

#32903 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:Prijeko je potrebna kopnena vojna intervencija protiv IS-a kako bi pomogla zračne udare.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D9%8A.html

Image
sarajevoxxxx

#32904 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Image
walter kurtz

#32905 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

@saxxx
Image
Challenger__

#32906 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

Prema Independentu i njegovim izvorima, ona bagra je prešla i na klanje nemuslimanske djece koja odbija da "pređe na islam":

:arrow: LINK
Fantassin

#32907 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Gojeni H wrote:
Mi bi digli pobunu mnogo ranije. Pa, nismo valjda kmetovi da cekamo 400 godina?
Eto onda se u necemu slazemo..Bosanski Muslimani su specificni mozemo reci Evropljani Islamske vjere vjerovatno i jedini pored Albanaca.Bosanska verzija Islama (pod verzijom mislim na praktikovanje) je "sinhronizovana" sa Evropskom kulturom,mada je nazalost u posljednje vrijeme sve vise uticaja iz Arapskog svijeta i njihovih blentavih ideja koje lagano poprimaju uporiste.Moji najbolji prijatelji su Muslimani i Srbi , i mozda je je to specificno za njih ali prve ne interesuju Arapi i cak ih i ne vole a ovi drugi gledaju Ruse kao eksploatatore politicke kojim je to dopustilo neuko pucanstvo..
salik79

#32908 Re: Sirija

Post by salik79 »

Image
Challenger__

#32909 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da prenesem sa druge teme: savjetnik ruskog predsjednika kategorički tvrdi da Mossad obučava ISIL.

Mossad Training ISIL Terrorists: Putin Aide

Image
A senior aide to Russian President Vladimir Putin has accused Israel’s spy agency, Mossad, of training ISIL terrorists operating in Iraq and Syria, Press TV reports.

walter kurtz

#32910 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

trofrtalji su sa ovim pokusali upasti u bazu

Image
Fantassin

#32911 Re: Sirija

Post by Fantassin »

walter kurtz wrote:trofrtalji su sa ovim pokusali upasti u bazu

Image
Sta to ugledaju se na Izraelsku taktiku :D
dragma
Vozim: Pješe

#32912 Re: Sirija

Post by dragma »

Gojeni H wrote:
asurbanipal wrote:
Pokušaj ubistva imama Selvedina Beganovića

Inače:

"Imam Beganović poznat je javnosti po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, koji je trenutno u pritvoru Suda BiH, u kojem je Beganović kritikovao praksu vrbovanja i slanja bosanskohercegovačke omladine na sirijsko i iračko ratište.
Još od tada traje kampanja pripadnika vehabijskog pokreta protiv ovog imama veoma cijenjenog u svom džematu. Beganovića su već pokušali zastrašiti tako što mu je pod automobil podmetnut požar, prijetili su mu ubistvom djece, a bio je na meti i drugih raznih uvreda i poziva na linč."

http://www.avaz.ba/clanak/151368/pokusa ... beganovica
Dzematlije trebaju odlucno stati u odbranu efendije Beganovica. Mora se znati odakle opasnost prijeti.
Gojeni H wrote: Jest' da vece fitne nije bilo vjerovatno od sukoba Alije r.a. i Muavije, ali su Bosnjaci pametan narod ... znaju da Muhamed s.a.w.s i Alija nisu bili ni siiti ni suniti. Oni su bili muslimani ... bas k'o vecina nas Bosnjaka ... taman da dusmani pocrkaju.
:thumbup:
Avetinho

#32913 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Da prenesem sa druge teme: savjetnik ruskog predsjednika kategorički tvrdi da Mossad obučava ISIL.

Mossad Training ISIL Terrorists: Putin Aide

Image
A senior aide to Russian President Vladimir Putin has accused Israel’s spy agency, Mossad, of training ISIL terrorists operating in Iraq and Syria, Press TV reports.

Ma sta kazes. Da li ti ovo stvarno kao vijest prenosis, ili samo i dalje siris putincadsku propagandu?
walter kurtz

#32914 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote: Ma sta kazes. Da li ti ovo stvarno kao vijest prenosis, ili samo i dalje siris putincadsku propagandu?
pisalo je i u sandžačkom glasniku :roll:
salik79

#32915 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinjo, procitaj postavljena pitanja ispo slicice koju sam postavio.
Avetinho

#32916 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Avetinho wrote: Ma sta kazes. Da li ti ovo stvarno kao vijest prenosis, ili samo i dalje siris putincadsku propagandu?
Znam, i u advancetu. IRNA javlja da PRESSTV javlja da putinkov potrcko javlja da putinko javlja da MOSAD trenira ISIL.
Avetinho

#32917 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:Avetinjo, procitaj postavljena pitanja ispo slicice koju sam postavio.
Da li ti stvarno vjerujes da su se likovi onako poredali sa zastavama? Imam jedan most da ti prodam, pojeftino.
walter kurtz

#32918 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote:
walter kurtz wrote:
Znam, i u advancetu. IRNA javlja da PRESSTV javlja da putinkov potrcko javlja da putinko javlja da MOSAD trenira ISIL.
nepismen si 4 puta si spomenuo "javlja" u jednoj rečenici to se zove redundancija i ne kontam sta zelis reći :shock:
Avetinho

#32919 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Avetinho wrote: Znam, i u advancetu. IRNA javlja da PRESSTV javlja da putinkov potrcko javlja da putinko javlja da MOSAD trenira ISIL.
nepismen si 4 puta si spomenuo "javlja" u jednoj rečenici to se zove redundancija i ne kontam sta zelis reći :shock:
I cetiri puta "da".

Ama bravo. Redundacija nema veze s nepismenoscu i cudi me da "ne kontas". Ali evo za svaki slucaj, da ti objasnim. Ovo gore je vrlo slicno jednom ovakvom informacijskom toku:

SRNA javlja da Politika javlja da TANJUG javlja da Borba javlja da milosevicev potrcko javlja da milosevic javlja da karadjic javlja da srpsku nejac u Sarajevu bacaju lavovima u pionirskoj dolini.
salik79

#32920 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:Avetinjo, procitaj postavljena pitanja ispo slicice koju sam postavio.
Da li ti stvarno vjerujes da su se likovi onako poredali sa zastavama? Imam jedan most da ti prodam, pojeftino.

Slika ima sasvim drugu konotaciju (vis-a-vis saxxxxovih "siitskih milicija" i njihovih banera - pogledaj temu o Mosulu). Ja sam spomenuo pitanja, koja su sasvim logicna, pa bih te molio da obratis paznju i na njih.
Last edited by salik79 on 09/12/2014 20:38, edited 1 time in total.
walter kurtz

#32921 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote:
walter kurtz wrote:
Avetinho wrote: Znam, i u advancetu. IRNA javlja da PRESSTV javlja da putinkov potrcko javlja da putinko javlja da MOSAD trenira ISIL.
I cetiri puta "da".

Ama bravo. Redundacija nema veze s nepismenoscu i cudi me da "ne kontas". Ali evo za svaki slucaj, da ti objasnim. Ovo gore je vrlo slicno jednom ovakvom informacijskom toku:

SRNA javlja da Politika javlja da TANJUG javlja da Borba javlja da milosevicev potrcko javlja da milosevic javlja da karadjic javlja da srpsku nejac u Sarajevu bacaju lavovima u pionirskoj dolini.
ima vjeruj mi ;-)
Avetinho

#32922 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:

Slika ima sasvim drugu konotaciju (vis-a-vis saxxxxovih "siitskih milicija" i njihovih banera - pogledaj temu o Mosulu). Ja sam spomenuo pitanja, koja su sasvim logicna, pa bih te molio da obratis paznju i na njih.
Ti si nalijepio propagandnu slicicu, u duhu krimskih plaza, na kojima se vijore nekakve zastave, prizor koji ima veze sa realnoscu samo u stamparijama Majcice Rusije, Irana i Ass-sadisticke Sirije.
Last edited by Avetinho on 09/12/2014 20:48, edited 1 time in total.
Avetinho

#32923 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Avetinho wrote:
walter kurtz wrote: nepismen si 4 puta si spomenuo "javlja" u jednoj rečenici to se zove redundancija i ne kontam sta zelis reći :shock:
I cetiri puta "da".

ima vjeruj mi ;-)
Nema, vjeruj mi.
salik79

#32924 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote: Ti si nalijepio propagandnu slicicu, u duhu krimskih plaza, na kojima se vijore nekekve zastave, prizor koji ima veze sa realnoscu samo u stamparijama Majcice Rusije, Irana i Ass-sadisticke Sirije.
Rekao sam ti s cime ima veze slicica, tako da ne vidim poentu tvog insistiranja na njoj (realna je koliko savoxxxxxove slicice o "siitskim milicijama" u Iraku i zastavama koje nosaju), jer moje poenta je bilo ukazati na pitanja postavljena ispod nje.
salik79

#32925 Re: Sirija

Post by salik79 »

Btw, slicica je turska. Nurdzije su u pitanju :-D
Locked