Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mixone1995

#32901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Pitanje opet: jel' ikome pusten update za 72h unazad i VideoKlub na PDS2? Hvala.
Benq

#32902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Da, zaboravio sam da se na resiver "navrće" koaksijalni kabal.

Što se VOD-a tiče, ako piše nije u funkciji, onda ga vjerovatno oni nisu pustili iz tehničke baze.

Nemaš ni polukružnih strelica na kanalima koji se nalaze u okviru usluge TV Unazad?
Nema ni strelice :) , bice nekad , sad mi je vise stalo da napravim kako treba ovaj prijem signala u resiver.. Moguce da onaj dzek sto se "navrce" nije dobro napravljen , evo bas sad gledam najveca kvaliteta signala mi je na History HD 50%
Benq

#32903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

mixone1995 wrote:Pitanje opet: jel' ikome pusten update za 72h unazad i VideoKlub na PDS2? Hvala.
Je li ti spojen resiver na Port 4 na modemu ili na V2.0 resiver ? Ako jeste jedno od to dvoje , onda malo sacekaj kao i mi.
crnivrag

#32904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Nema ni strelice :) , bice nekad , sad mi je vise stalo da napravim kako treba ovaj prijem signala u resiver.. Moguce da onaj dzek sto se "navrce" nije dobro napravljen , evo bas sad gledam najveca kvaliteta signala mi je na History HD 50%
Kao što rekoh, ta informacija o signalu na resiveru nije tačna, evo vidi:

Signal na kanalu History HD putem resivera:

Image

Signal na kanalu History HD putem TV-a:

Image

Napomena: Slikano na istom TV-u, odnosno signal na TV-u se dobio izlaznim signalom iz resivera, pošto mi je TV spojen na izlazni antenski port na resiveru D3 v2.0 (4682DVB).
Benq

#32905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Znam da nije validna ta njegova informacija o signalu , ali evo npr na kanalima RTL Living , HRT3 , HRT4 .. imam svakih par sekundi kockice koje dodju pa nestanu i tako u krug , kvaliteta signala bude 20-30%, dakle svi kanali na frekvenciji 594000 su jedva zivi. HD kanali su uredni i nemaju smetnji.
mixone1995

#32906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Benq wrote:
mixone1995 wrote:Pitanje opet: jel' ikome pusten update za 72h unazad i VideoKlub na PDS2? Hvala.
Je li ti spojen resiver na Port 4 na modemu ili na V2.0 resiver ? Ako jeste jedno od to dvoje , onda malo sacekaj kao i mi.
Imam PDS2 resiver i spojem mi je sa modemom :mrgreen: Znaci nikome do sada nije pusten update ko ima ovo dvoje kao ja? :)
Benq

#32907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

mixone1995 wrote: Imam PDS2 resiver i spojem mi je sa modemom :mrgreen: Znaci nikome do sada nije pusten update ko ima ovo dvoje kao ja? :)
To ti ne bih znao tacno reci :)
mixone1995

#32908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Benq wrote:
mixone1995 wrote: Imam PDS2 resiver i spojem mi je sa modemom :mrgreen: Znaci nikome do sada nije pusten update ko ima ovo dvoje kao ja? :)
To ti ne bih znao tacno reci :)
Hajd valjda ce biti do kraja mjeseca, nije naopako :mrgreen:
crnivrag

#32909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:Znam da nije validna ta njegova informacija o signalu , ali evo npr na kanalima RTL Living , HRT3 , HRT4 .. imam svakih par sekundi kockice koje dodju pa nestanu i tako u krug , kvaliteta signala bude 20-30%, dakle svi kanali na frekvenciji 594000 su jedva zivi. HD kanali su uredni i nemaju smetnji.
Znači postoje smetnje na određenoj frekvenciji.

Jesi li na drugom TV-u na kojem koristiš modul, provjerio da li ti se kockaju ti kanali sa frekvencije 594000 Mhz?

Evo sad sam ja gledao otprilke pola minute kanal HRT 3 i kanal RTL Living, i mogu reći da nema smetnji sa prijemom signala tih kanala, što upućuje da je problem direktno kod tebe na toj frekvenciji.

A evo i signala te frekvencije kod mene:

Resiver:

Image

TV:

Image

Usput probaj malo mrdati ulaz koaksijalnog kabla u resiver, da nije slučajno smetnja na njemu, jer meni kad je bio slab signal kockalo je i na resiveru i na TV-u istovremeno na istim frekvencijama.

A pošto ti je sa drugim TV-om i internetom sve u najbolje redu, i imaš odličan signal u ostatku kuće, onda mora biti neki problem u kablu, izlazu iz splitera ili ulazu u resiver.
Last edited by crnivrag on 09/06/2016 22:43, edited 1 time in total.
Benq

#32910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Znači postoje smetnje na određenoj frekvenciji.

Jesi li na drugom TV-u na kojem koristiš modul, provjerio da li ti se kockaju ti kanali sa frekvencije 594000 Mhz?

Evo sad sam ja gledao otprilke pola minute kanal HRT 3 i kanal RTL Living, i mogu reći da nema smetnji sa prijemom signala tih kanala, što upućuje da je problem direktno kod tebe na toj frekvenciji.
Nema nikakvih problema na drugom tv-u sa modulom ,i jutros sam gledao RTL Living na svom tv-u dok je bio modul i nije bilo nikakvih problema, ovaj problem se pojavio nakon montaze resivera.

Sad sam prebacivao na kanale koje uglavnom gledam i nema problema , samo ta frekvencija na kojoj je RTL Living nije ok.
crnivrag

#32911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Nema nikakvih problema na drugom tv-u sa modulom ,i jutros sam gledao RTL Living na svom tv-u dok je bio modul i nije bilo nikakvih problema, ovaj problem se pojavio nakon montaze resivera.

Sad sam prebacivao na kanale koje uglavnom gledam i nema problema , samo ta frekvencija na kojoj je RTL Living nije ok.
Probaj još malo pročačkati taj ulaz u resiver, i izlazi iz splitera, pa ako i dalje bude problem, onda ti mora tehničar ispitati jačinu signala na tom kraju koaksijalnog kabla koji ide u resiver.

Čudno mi je što ti nije onom "spravicom" izmjerio signal na kablu prilikom spajanja resivera.
Benq

#32912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Probaj još malo pročačkati taj ulaz u resiver, i izlazi iz splitera, pa ako i dalje bude problem, onda ti mora tehničar ispitati jačinu signala na tom kraju koaksijalnog kabla koji ide u resiver.

Čudno mi je što ti nije onom "spravicom" izmjerio signal na kablu prilikom spajanja resivera.
Sutra cu zvati da dodju da vidimo u cemu je problem (odnosno poslat cu PP Telemachu). Nema sta nisam pokusavao , izvrnuo sam kabal iz modema i stavio u resiver , ista stvar sa slikom , onaj dzek na kablu cvrsto stoji..

Da napomenem nesto , isti problem sam imao na nekim drugim kanalima prije nekoliko dana , ali tada je bio krivac iskljucivo dzek koji ulazi u tv, pa sam rastavio taj dzek i ponovo sve sastavio i vise nije bilo problema ni sa jednim kanalom, tako da je moguce problem do ovog dzeka sto je on montirao.
Sto se tice mjerenja signala to nije radio , samo je otkinuo onaj dio sa dzekom i postavio novi za resiver.
crnivrag

#32913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Sutra cu zvati da dodju da vidimo u cemu je problem (odnosno poslat cu PP Telemachu). Nema sta nisam pokusavao , izvrnuo sam kabal iz modema i stavio u resiver , ista stvar sa slikom , onaj dzek na kablu cvrsto stoji..

Da napomenem nesto , isti problem sam imao na nekim drugim kanalima prije nekoliko dana , ali tada je bio krivac iskljucivo dzek koji ulazi u tv, pa sam rastavio taj dzek i ponovo sve sastavio i vise nije bilo problema ni sa jednim kanalom, tako da je moguce problem do ovog dzeka sto je on montirao.
Sto se tice mjerenja signala to nije radio , samo je otkinuo onaj dio sa dzekom i postavio novi za resiver.
Ako si sve to isprobao, nema potrebe da se više peglaš s tim, sutra ih fino nazovi i pojasni situaciju, i vjerovatno će ti odmah u toku dana poslati tehničara, koji mora otkriti uzrok tog problema.

Usput, jesi li zadovoljan sa kvalitetom slike putem resivera, odnosno uočavaš li ikakvu razliku u odnosu na kanale koje primaš putem modula?
Last edited by crnivrag on 09/06/2016 23:02, edited 1 time in total.
mirza_15

#32914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote: Možete probati sa peticijom za neke druge kanale, jer je ova peticija upalila i televizija 5 se od jučer testira u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu.
Da vam upadnem kratko na temu. Zaboravljate jedan bitan detalj. Televizija5 je vjerovatno besplatna. Programi koje vi trazite vjerovatno nisu jeftini. Dodatno, Telemachu sigurno ne bi bilo dobro za image da ne ubaci ovaj program.
Benq

#32915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Ako si sve to isprobao, nema potrebe da se više peglaš s tim, sutra ih fino nazovi i pojasni situaciju, i vjerovatno će ti odmah u toku dana poslati tehničara, koji mora otkriti uzrok tog problema.
Morat cu drug , nema mi druge.. Iskreno da mi nije kanal RTL Living na toj frekvenciji ne bih se ja ni zamarao sve dok ovog ostalo radi kako treba, eto provjerio sam sve sto sam mogao da ljude ne mucim da dolaze ali ce morati.

Sto se tice razlike u slici , nisam nesto puno gledao tv danas ali ovako na prvu koliko vidim isto je sve kao sa modulom. Generalno sam zadovoljan.
aditon

#32916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Image

popravilo se ccc
odmor

#32917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

mirza_15 wrote:
crnivrag wrote: Možete probati sa peticijom za neke druge kanale, jer je ova peticija upalila i televizija 5 se od jučer testira u okviru originalne Telemach digitalne ponude u Sarajevu.
Da vam upadnem kratko na temu. Zaboravljate jedan bitan detalj. Televizija5 je vjerovatno besplatna. Programi koje vi trazite vjerovatno nisu jeftini. Dodatno, Telemachu sigurno ne bi bilo dobro za image da ne ubaci ovaj program.
Upravu si! Jos neko rece da postoje HD verzije huh kud ce ti bolje!
Ovako od domaci gledam Face i Hayat.. prednost oba kanala govore bosanski i oba u HD.. divota
Gorštak

#32918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gorštak »

Posve laičko pitanje:
Pratim šta se ovdje piše i uglavnom ništa ne razumijem. :)

Imam Duo paket, tv i internet.
Donijeli su mi D3 mini receiver koji ništa ne valja. Ne mogu npr kanal pojedinačni izbrisati ili grupu kanala.
Recimo, one grandove i pinkove sa muzikom.
Pogotovo ne razumijem to sa vraćanjem sadržaja i softverom.
Kod mene u opcijama nema upgrade softvera, ili sam ja samo smotan?
Hvala!
Liska

#32919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

@telemach
Ima li šanse da se pusti HD signal HRT2 koji je ovih dana počeo sa emitiranjem?
MTV

#32920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Liska wrote:@telemach
Evo ja cu ti odgovoriti. Nema sanse. Zato sto ce sav sport biti zatamnjen a kanal ce samo raditi do kraja Europskog ili do kraja Olimpojade. HRT 2 HD ide samo testno preko DVB-T mreze i nekoliko kabl/iptv operatera i kad zavrsi Olimpijada i kod njih ce se kanal ugasiti. Talo je bilo i prosli put kad je isao HRT 2 HD za vrijeme svjetskog prvenstva.
Herr Flick

#32921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Kad ce kod nas pocet emitiranje preko DVB-T I DVB-T2 :-) Bile su neke odluke tamo u martu da se odmah krene sa DVB-T2 ali Bog dragi zna kad ce to kod nas zazivjeti :-)
Liska

#32922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Liska »

MTV wrote:
Liska wrote:@telemach
Evo ja cu ti odgovoriti. Nema sanse. Zato sto ce sav sport biti zatamnjen a kanal ce samo raditi do kraja Europskog ili do kraja Olimpojade. HRT 2 HD ide samo testno preko DVB-T mreze i nekoliko kabl/iptv operatera i kad zavrsi Olimpijada i kod njih ce se kanal ugasiti. Talo je bilo i prosli put kad je isao HRT 2 HD za vrijeme svjetskog prvenstva.
Vjerojatno je tako. Vidjećemo večeras hoće li u Mostaru biti zatamjenja pa vam javim.
aditon

#32923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

gdje i do sada nije program HRT-a zamračivan, neće ni za EURO biti. Što se tiće HD signala, moguće da će biti isto kao i s BHT-om, tj da u vrijeme utakmice puste HD signal
Benq

#32924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Gorštak wrote:Posve laičko pitanje:
Pratim šta se ovdje piše i uglavnom ništa ne razumijem. :)

Imam Duo paket, tv i internet.
Donijeli su mi D3 mini receiver koji ništa ne valja. Ne mogu npr kanal pojedinačni izbrisati ili grupu kanala.
Recimo, one grandove i pinkove sa muzikom.
Pogotovo ne razumijem to sa vraćanjem sadržaja i softverom.
Kod mene u opcijama nema upgrade softvera, ili sam ja samo smotan?
Hvala!
D3 mini resiver su ti dali na koristenje jer u sadrzaju svog paketa nemas nijednu od ovih novih usluga. Taj resiver nema dodatnih funkcija pa tako nece dobit ni ovaj apdejt softvera. Ukoliko se odlucis na koristenje usluga TimeShift i/ili Pickbox-a (videoklub) po vazecem cjenovniku, u tom slucaju ce ti zamijeniti resiver.
Gorštak

#32925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gorštak »

Hvala @Benq.

Istina, imam obični Duo sa internetom, i dodatni cam modul. HD kad istekne promo period imam namjeru zadržati, ali to je to.
Inače, ne postoji nikakav način da se neki kanali izbrišu ili premjeste?
Locked