Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

__Phoenix__

#32901 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by __Phoenix__ »

S jedne strane, "naslijediti" Nolana nije lako, ne znam ko bi to danas mogao, s druge strane, Snyder je režirao i prvi Supermenov film koji je bio ispod svake kritike, ne znam šta očekivati, kako taj čovjek dobije priliku raditi ovako velike projekte, meni je misterija...
johnnykola

#32902 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Dragi goste, budem, ne brini. Usprkos silnim man-ovima.
Snake Eyes

#32903 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

drag_gost wrote:
Snake Eyes wrote: Nema poluhejta, lijepo ti rekao :lol:

Spamaš temu iako tako ne izgleda, ima filmova koje si preporučio makar dvadeset puta a koje smo svi jedno tri puta gledali i to samo na televiziji. :-)
Cijenim kada neko konkretno traži preporuku ti nešto konkretno preporučiš ali i taj dojam pokvariš jumbo plakatima.

Na temu, gledao Batman vs Superman, može proći uz kokice i colu.
Izvinjavam se na upadu, ali meni ne smeta kada preporuci film na tv. Dzoni, nastavi molim te. :thumbup:
Dzoni je otvorio sopstvenu temu za dnevne preporuke na televiziji pa je red da se drži nje.

Toliko.
drag_gost

#32904 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drag_gost »

Snake Eyes wrote:
drag_gost wrote:

Spamaš temu iako tako ne izgleda, ima filmova koje si preporučio makar dvadeset puta a koje smo svi jedno tri puta gledali i to samo na televiziji. :-)
Cijenim kada neko konkretno traži preporuku ti nešto konkretno preporučiš ali i taj dojam pokvariš jumbo plakatima.

Izvinjavam se na upadu, ali meni ne smeta kada preporuci film na tv. Dzoni, nastavi molim te. :thumbup:
Dzoni je otvorio sopstvenu temu za dnevne preporuke na televiziji pa je red da se drži nje.

Toliko.
Nisam moderator pa necu 'moderirati' forum pisuci sta bi ko trebao ovdje raditi ili ne, a koliko vidim nisi ni ti. Meni ne smeta da ovdje citam njegove tv preporuke, tebi mozda smeta. Ne moramo se sloziti.

Tol'ko.
sizifinho

#32905 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

a brate mili, najlakše je odmah osut po režiseru i glumcima. Ultron je bio flop baš zbog miješanja marvela u Joss-ov posao, pa je na kraju ispalo kako je ispalo. Istu grešku su uradili i u DC-u, jer ko god gleda imalo filmove zna da snyder nikad ne bi uradio onako loš film, do te mjere da mu se subplotovi međusobno i ne dotiču.

Mislim da je jako nezahvalno suditi jednom režiseru na jednom nezahvalnom poslu - snimanju filma čija je osnovna uloga da bude setup za druge filmove. Meni je Man of steel bio dobar, nisam shvatao hejt. Imao je realnu perspektivu, tamniji ton, sve ono čemu DC teži. Henry Cavill je idealan Sup, tako da ne pije vode to lupanje da je Snyder loš režiser. Na kraju krajeva filmovi poput 300, watchmena i man of steel-a ne nastaju kao slučajnost. Vidjet ćemo ga iduće godine, sa nastavkom.
johnnykola

#32907 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Snake Eyes wrote:
drag_gost wrote:

Toliko.
A, ono, kad budeš moderator, zabrani mi i da dišem. Bit ću legalist i prihvatit ću to.
Do tada samo čekaj pravi trenutak da se raspojasaš. ;-)

Snake Eyes

#32908 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote:

Toliko.
A, ono, kad budeš moderator, zabrani mi i da dišem. Bit ću legalist i prihvatit ću to.
Ako Bog da, si zaboravio reći :D , do sljedeće prilike :evil: :-D
yoda82

#32909 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:a brate mili, najlakše je odmah osut po režiseru i glumcima. Ultron je bio flop baš zbog miješanja marvela u Joss-ov posao, pa je na kraju ispalo kako je ispalo. Istu grešku su uradili i u DC-u, jer ko god gleda imalo filmove zna da snyder nikad ne bi uradio onako loš film, do te mjere da mu se subplotovi međusobno i ne dotiču.

Mislim da je jako nezahvalno suditi jednom režiseru na jednom nezahvalnom poslu - snimanju filma čija je osnovna uloga da bude setup za druge filmove. Meni je Man of steel bio dobar, nisam shvatao hejt. Imao je realnu perspektivu, tamniji ton, sve ono čemu DC teži. Henry Cavill je idealan Sup, tako da ne pije vode to lupanje da je Snyder loš režiser. Na kraju krajeva filmovi poput 300, watchmena i man of steel-a ne nastaju kao slučajnost. Vidjet ćemo ga iduće godine, sa nastavkom.
Ne znam. Meni su baš legli 300 i watchmen, ali Superman i ovaj BvS uopšte nisu. Čak mi je i Sucker Punch ok film. Nadam se da će JL biti bolji.
samo pozitiva

#32910 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by samo pozitiva »

Snake Eyes wrote: Na temu, gledao Batman vs Superman, može proći uz kokice i colu.
ovi strucnjaci su mi najbolji sto gledaju filmove tipa "Aligator kontra Anakonda", "Boa vs. Python ", "Komodo vs. Cobra", "Mega Shark vs. Giant Octopus" i sl. :skoljka:
DancingKing

#32911 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by DancingKing »

Batman V Superman je samo posljedni dokaz u nizu koliko DC i Warner Bros. ne razumiju svoje flagship likove, i pokazuje koliko im (ne) znače kad ih daju u ruke raznim diletantima. A generalno nemaju dobar historijat s njima na velikom ekranu; od nekih 20-ak snimljenih filmova, samo ih je možda 5-6 istinski valjalo (Superman, Superman II, Batman, Batman Returns, Batman Begins i The Dark Knight). A kao primjer da se može napraviti praktično savršena adaptacija DC stripova/likova, dovoljno je pogledati DC Animated Universe.
karanana

#32912 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

a alien vs. predator?
a sta je poenta tog filma? jel se marishu batman protiv supermana? dva dobra lika se marishu.
TAFKAP

#32913 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by TAFKAP »

Dosta crtaćih, prošlo je 11

Čudi me da do sad niko nije preporučio Prisoners sa Jackmanom, Gyllenhallom i Terrencom Howardom.
karanana

#32914 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

preporuceno desetine puta.
meni licno nije nesto.
TAFKAP

#32915 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by TAFKAP »

Nisam ja kriv što je SELECT %prisoners% FROM * loše implementisan :D
ExNihilo

#32916 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ExNihilo »

Čim film u naslovu ima VS., znaš da je sranje.
dale cooper

#32917 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dale cooper »

yoda82 wrote:
sizifinho wrote:a brate mili, najlakše je odmah osut po režiseru i glumcima. Ultron je bio flop baš zbog miješanja marvela u Joss-ov posao, pa je na kraju ispalo kako je ispalo. Istu grešku su uradili i u DC-u, jer ko god gleda imalo filmove zna da snyder nikad ne bi uradio onako loš film, do te mjere da mu se subplotovi međusobno i ne dotiču.

Ne znam. Meni su baš legli 300 i watchmen, ali Superman i ovaj BvS uopšte nisu. Čak mi je i Sucker Punch ok film. Nadam se da će JL biti bolji.
Otkud to da je Age Of Ultron bio flop? U komercijalnom smislu sigurno nije, zarada je na svjetskom nivou iznosila oko 1,4 biliona dolara.
A uopšte nije bio ni loš film. Možda malo estetski nabacan i povremeno sa previše sumanute akcije, ali je bio solidan.

Nisam gledao Batman Vs Superman, ali čitam recenzije i ne zna se koja je gora. Ali ne znam ni šta očekuju od
jebenog Snydera. Ne znam šta je taj čovjek toliko dobro napravio pa je zaslužio da mu daju DC franšizu
u ruke. Čak i Watchmene koje toliko hvale je gotovo upropastio. Film je gledljiv isključivo zato što je source
materijal Alana Moorea toliko jak da ne možeš napraviti sranje ni kada pokušavas. A Snyder se svojski trudio.
Što se tiče režiserskih sposobnosti Snyder je u rangu Michael Baya. Kao da gledaš jedan ogromni trailer ili
video spot.
Last edited by dale cooper on 28/03/2016 00:03, edited 1 time in total.
sizifinho

#32918 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by sizifinho »

yoda82 wrote:

pa ja tu vidim sablon...
u filmovima gdje je snajder slobodan i odvezanuh ruku - dobri filmovi.

DC ga sputava restrikcijama i odmah - flop. Mislim da su mu puno odluka nametnuli. Sama cinjenica da ce extended cut imat 30 min vise, te da ce imat zaseban editorijal - mjesali su se u njegov posao.

Kao sto je Marvel kontrolisao i nadgledao Jossa u Ultronu i zajebali film. A znamo kako i kakve stvari snima taj covjek kad nije pod pritiskom.

Treba dati snyderu priliku, ako ce filmovi biti minimalno na Man of Steel nivou - puna saka brade.
johnnykola

#32919 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Snake Eyes wrote:
johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote:

Toliko.
Ako Bog da, si zaboravio reći :D , do sljedeće prilike :evil: :-D
Misliš do sljedećih Marvelovih njasra? :evil: :evil: :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32920 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

vestern salvation 2014. nije los...pogledah ga u dahu inace mrcvarim naslove danima
Haris033

#32921 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Haris033 »

Odgledao juče ova dva:

Image

Image

Predobri! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jedva čekam 3. dio (premijera njavljena za početak 2017. godine)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#32922 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

http://www.imdb.com/title/tt2406306/
A Bit of Bad Luck (2014)
Image
Snake Eyes

#32923 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

johnnykola wrote: Misliš do sljedećih Marvelovih njasra? :evil: :evil: :evil:
Ne znam što do Marvelovih?! Nisam nikakav ljubitelj tog tipa filmova, do sada mi se svidio Nolanov Batman i ovaj Deadpool.
A ovog Batmana sam gledao sa djecom u kinu i spomenuh ga da mi post ne bude offtopic :-)

Nego, de mi javi šta ima dobro na TV-u, mrsko mi da palim televiziju i listam kanale.
johnnykola

#32924 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Negdje je išao Half Nelson, pa ako upratiš sigurno nećeš pogriješiti.
yoda82

#32925 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by yoda82 »

Haris033 wrote:Odgledao juče ova dva:

Image

Image

Predobri! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jedva čekam 3. dio (premijera njavljena za početak 2017. godine)
Iskreno, meni su odron. Za nijansu manje loši od Hunger games i Divergent, ali svejedno odron.
DancingKing wrote:Batman V Superman je samo posljedni dokaz u nizu koliko DC i Warner Bros. ne razumiju svoje flagship likove, i pokazuje koliko im (ne) znače kad ih daju u ruke raznim diletantima. A generalno nemaju dobar historijat s njima na velikom ekranu; od nekih 20-ak snimljenih filmova, samo ih je možda 5-6 istinski valjalo (Superman, Superman II, Batman, Batman Returns, Batman Begins i The Dark Knight). A kao primjer da se može napraviti praktično savršena adaptacija DC stripova/likova, dovoljno je pogledati DC Animated Universe.
Fakat ovaj DC ima odlične animirane filmove. :thumbup:
Post Reply