Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kamen spoticanja

#32876 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Casual's wrote:
channel10 wrote:Ubi gradonacelnik ove vijecnike i rukama i nogama....

Sta to fali sladoledu iz Zizija? Sladoledi u Veneciji pocesto ne budu ok.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@kamen Loš ti taj nout devet
al dobra sisa radi za tim sladoledima
huavei uvazene supruge :mrgreen:
i note 9+ (slovima:devet plus) molit cu lijepo :mrgreen:
Not My Idea

#32877 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Gledam sjednicu zbog vas... sta je s ovim Babajićem,covjek ne zna recenice sastaviti, samo sto ne plače,sav smeten.

E kad sam se cudila sto je @kamen u sda...isto se čudim i sto je jasmin hodzic u sbb. Šteta. Kažu da je strucnjak u svom poslu. Sto se mene tice,dzaba mu.
kamen spoticanja

#32878 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

jel to jos traje sjednica?
commendatore

#32879 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Not My Idea wrote:Gledam sjednicu zbog vas... sta je s ovim Babajićem,covjek ne zna recenice sastaviti, samo sto ne plače,sav smeten.

E kad sam se cudila sto je @kamen u sda...isto se čudim i sto je jasmin hodzic u sbb. Šteta. Kažu da je strucnjak u svom poslu. Sto se mene tice,dzaba mu.

da znas kakav je Hodzic ucenik bio - jebem ja te strucnjake :lol: al ajd
Not My Idea

#32880 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Traje

Joj Jasna Alibasic :lol: haj sto nije u stanju zapamtit recenicu, nego je nije u stanju ni procitat. :shock:
Not My Idea

#32881 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

commendatore wrote:

Pa ne znam, samo znam da su zene prezadovoljne s njim,kao cjelokupnim paketom. Za svakog sam cula ponesto lose i kritike, za njega nikad ništa. Al opet kazem, meni je dovoljno sto je u sbb-u.
clio_dci120

#32882 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Not My Idea wrote:Traje

Joj Jasna Alibasic :lol: haj sto nije u stanju zapamtit recenicu, nego je nije u stanju ni procitat. :shock:
Prica mi drug nedavno ulazi u kancelariju kod nje, bila valjda pauza, kaze cijeli burek uvalila u usta...Hahah...
Garant im Vraco zabranio da idu kod bivseg stranackog kolege na dorucak (Film). :lol:
Ja sam izrazito slab na plavke, svaka mi zenska vrh, samo ako je plava, ali ona mi je bas nesto odbojna, hodajuci uzas...
moet-perignon

#32883 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Not My Idea wrote:
commendatore wrote:

Pa ne znam, samo znam da su zene prezadovoljne s njim,kao cjelokupnim paketom. Za svakog sam cula ponesto lose i kritike, za njega nikad ništa. Al opet kazem, meni je dovoljno sto je u sbb-u.

Hodzic je jedan pseudointelektualac. Kad kazu da je strucnjak, onda to neuki vele. Dovoljno je pokazao zahvalnost prema ljudima koji su mu mnogo vrijedili, cijenili ga, a onda ih otkantao kad je trebao - dr. Granic. Zivot me naucio da takvim krmcima nezahvalnim nikada ne treba vjerovati.
I on nije nikakav strucnjak. Da jeste, ne bi sjedio tamo u GV. Pravi naucnici rade svoj posao, cak i ne znaju da postoji nesto poput GV.
Seljak kao i svi sto su u SBB-u.
moet-perignon

#32884 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

moet-perignon wrote:
Not My Idea wrote:
commendatore wrote:

Hodzic je jedan pseudointelektualac. Kad kazu da je strucnjak, onda to neuki vele. Dovoljno je pokazao zahvalnost prema ljudima koji su mu mnogo vrijedili, cijenili ga, a onda ih otkantao kad je trebao - dr. Granic. Zaposlio mu brata, zenu i davali su mu sve prednosti u povjerenju, a on je sve to zloupotrijebio. Zivot me naucio da takvim krmcima nezahvalnim nikada ne treba vjerovati.
I on nije nikakav strucnjak. Da jeste, ne bi sjedio tamo u GV. Pravi naucnici rade svoj posao, cak i ne znaju da postoji nesto poput GV.
Seljak kao i svi sto su u SBB-u.
moet-perignon

#32885 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

meni je jasno da su mnogi tamo u GV, jer nista drugo i ne znaju da rade. Hodzic i ona nazovi strucnjakinja za njemacki jezik, sto je cmizdrila kad je SDA izgubila. ocito da su u struci svojoj potpuni fijasko, pa su se negdje tu utrpali. kamufliraju svoje neznanje kroz sastancenje u GV.
no nije mi jasno sto Bulajic radi tamo, ili Mehmedagicka. svi ostali su, osim ovo dvoje, totalni zivotni promasaj. usud im je da citav zivot iz supljeg u prazno prelijevaju, i od takvih se treba skloniti.
no Bulaja i Mehmedaicka su skroz ostali nejasni. oboje su dosta pametni, ali su se zabili kao meteori u tom GV.
Casual's

#32886 Re: Zeničani

Post by Casual's »

moet-perignon wrote:meni je jasno da su mnogi tamo u GV, jer nista drugo i ne znaju da rade. Hodzic i ona nazovi strucnjakinja za njemacki jezik, sto je cmizdrila kad je SDA izgubila. ocito da su u struci svojoj potpuni fijasko, pa su se negdje tu utrpali. kamufliraju svoje neznanje kroz sastancenje u GV.
no nije mi jasno sto Bulajic radi tamo, ili Mehmedagicka. svi ostali su, osim ovo dvoje, totalni zivotni promasaj. usud im je da citav zivot iz supljeg u prazno prelijevaju, i od takvih se treba skloniti.
no Bulaja i Mehmedaicka su skroz ostali nejasni. oboje su dosta pametni, ali su se zabili kao meteori u tom GV.
Malo sereš, ima tu jako kvalitetnih ljudi ali u manjini.
Pa i taj Hodžić je u svom poslu momak na mjestu
moet-perignon

#32887 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

sto bi on bio na mjestu? svaki ozbiljni naucnik, posebno iz medicinskih znanosti, ne gubi vrijeme u Gradskom Vijecu.
nema toga. to je opaka oblast, i nemas vremena za zezanje. Hodzic moze jedino kao babica da porodi djecu, i to mu je plafon.
za medicinu nema zezanja. ona iz SDA Kapetanovicka ili onaj Genjac, to su izgubljeni ljudi. njima neces nista povjeriti da lijece, jer sigurno
ne znaju da izlijece gnoj na koljenu kod klinca.
medicina rapidno napreduje, i ne mozes se zezati po nekim skupstinama i gradskim vijecima.
titulu doktora obrisi o nos.
commendatore

#32888 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Bulaja je prototip metilja koji se vodi imal sta tu za mene politikom pragmaticno nema sta u poslije i nesto tokom rata bio direktor humanitare jbg dje ce balija bit direktor krscanske humanitare... naravno za ondasnje uslove mvjerovatno masnu platu imo.... no trk mu je sad pala kadika u med ne zna dje uzima od koga malo privatan biznis ne zna dje udara sa parama i dje se sve umetiljjio sa pozicijama.... al to je narodu mlad perspektivan pametan... a nikakve koristi od njega osim sam sebi... ako je to pamet i ako je referencija FGR da neko primi par hiljada iz budzeta, onda skidam kapu tom klasicnom grebatoru i interesciji
Last edited by commendatore on 24/04/2019 22:59, edited 1 time in total.
moet-perignon

#32889 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

i uzgred koji su to ljudi u manjini? doduse, Kozlic, ali recimo da su mi jasni njegovi interesi pa je zavrsio u ministarstvu obrazovanja.
ok! po meni, prava osoba na pravom mjestu. iako je steta, jer je mogao potpuno da otkaci ta shenlucenja po gradskom vijecu i da se preda
naucno istrazivackom radu. hajde, njegova oblas je takva, palamudis oduvijek nista nije toliko egzaktno.
medicina je zeznutija, znam ljekare koji rade danonocno, i pisu radove, i ozbiljno operiraju i konkretno doprinose razvoju u medicini.
gradsko vijece im dodje kao vic. ne mozes hodzica i njemu slicne bolan smatrati ozbiljnim ljekarima. ni slucajno.
moet-perignon

#32890 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

commendatore wrote:Bulaja je prototip metilja koji se vodi imal sta tu za mene politikom pragmaticno nema sta u poslije i nesto tokom rata bio direktor humanitare jbg dje ce balija bit direktor krscanske humanitare... naravno za ondasnje uslove mvjerovatno masnu platu imo.... no trk mu je sad pala kadika u med ne zna dje uzima od koga malo privatan biznis ne zna dje udara sa parama i dje se sve umetiljjio sa pozicijama.... al to je narodu mlad perspektivan pametan... a nikakve koristi od njega osim sam sebi... ako je to pamet skidam kapu tom klasicnom grebatoru i interesciji

kakve pare, bolan? ozbiljne pare ne uzima niko. pa ni bulaja, ni hodzic, a ni ta svabica za pedagoskog faksa u zenici. oni su u prosjeku.
Bulaja zivi pristojno. i ne slazem se sa tobom da je bio u humanitarnim vodama, jer, eto, nije bio balija. ima on svoji pravih kvaliteta, ali pepustio se
izazovu u ovom privatnom sektoru, i to je posteno.
no ovi sto tvrde da su neki naucnici, poput Kozlica, te svabice ili tog hodzica krivonogog, ili Kapetanovicke ili Genjca - vrlo je neozbiljno i nekorektno
da se vrijednost pravih naucnika brka sa ovim zgubidanima po gradskom vijecu.
commendatore

#32891 Re: Zeničani

Post by commendatore »

davno nekad mr picajzla kakva jest pun para ko brod dodje u avliju kod raje da pere auto pored toliko praonica..... :lol: jbg puno je kume :lol: klasican finansijski futaci....
moet-perignon

#32892 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kad vidim sve i jednog tamo u GV, shvatim da mi je sve na mjestu u mom zivotu. trebas pogaziti integritet, ili progutati knedlu i priznati si
da si kamuflator, kad sjednes za onu stolicu u GV.
jednom su me nekim sticajem okolnosti pozvali da dodjem tamo. bila je i ta svabica iz SDA, valjda gradila karijeru. nesto su oko mene drljali-trljali
do u bezdan. nakon pola sata mi je sinulo da se trebam gibati iz tog prostora, jer usisat ce me kao pijavice. priznajem, to mi je bio jedini grijeh.
da sjednem za one shugave klupe u gradskoj opstini.
kad hodam ulicama los angelesa nakon pogodjenog posla, stisne mi se nesto u grudima od srama, kad se sjetim tog ponizenja da mi je dupe taklo
stolicu opstinske sale.
Casual's

#32893 Re: Zeničani

Post by Casual's »

moet-perignon wrote:sto bi on bio na mjestu? svaki ozbiljni naucnik, posebno iz medicinskih znanosti, ne gubi vrijeme u Gradskom Vijecu.
nema toga. to je opaka oblast, i nemas vremena za zezanje. Hodzic moze jedino kao babica da porodi djecu, i to mu je plafon.
za medicinu nema zezanja. ona iz SDA Kapetanovicka ili onaj Genjac, to su izgubljeni ljudi. njima neces nista povjeriti da lijece, jer sigurno
medicina rapidno napreduje, i ne mozes se zezati po nekim skupstinama i gradskim vijecima.
Najbolji zenički doktori su ti pripadnici stranke, pa bili su i na listama. To ne govori ništa o njemu, a ni o njima. Mislim da bi guzice dao da si u njihovoj poziciji, a realno i ja bi. Kakva je moja i tvoja karijera kada na forumu razglabamo o tome zbog čega su oni dio GV?

Spominješ Bulaju a kurac bi on išta imao da mu nije naštimanih tendera za računare po školama i kantonu..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32894 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zovite me kad opet pocnu prve dame instagrama
clio_dci120

#32895 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma dajte sisa i guzova, manite se politike... :izet: :D
moet-perignon

#32896 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:
moet-perignon wrote:sto bi on bio na mjestu? svaki ozbiljni naucnik, posebno iz medicinskih znanosti, ne gubi vrijeme u Gradskom Vijecu.
Najbolji zenički doktori su ti pripadnici stranke, pa bili su i na listama. To ne govori ništa o njemu, a ni o njima. Mislim da bi guzice dao da si u njihovoj poziciji, a realno i ja bi. Kakva je moja i tvoja karijera kada na forumu razglabamo o tome zbog čega su oni dio GV?

Spominješ Bulaju a kurac bi on išta imao da mu nije naštimanih tendera za računare po školama i kantonu..
odnedavno sam na forumu, i iskljucivo sam ovdje zbog nekih poteza koji mi se ne dopadaju u mom rodnom gradu. istina je da me i clanovi porodice
zezaju da tratim vrijeme po forumu, ali nekako se nadam da se nesto, mozda, moze promijeniti. ovdje sam iz grcevitih razloga, i vrlo cudnih pobuda, jer znam da mi taj grad vise uzima nego daje.
no isto tako, ne zivim nimalo lose. stovise, i bulaja i hodzic i ta svabica ne mogu mi parirati u finansijsku aspektu. bulaju se divim, jer smo bili u kontaktu jos onda kada je bio tehnomax. dosta mi je bilo skakljivo da ce se progurati pored njih, ali on je uspio. nekako je sve to upalilo. nije preko dana.
ne branim bulaju, ali ostina je da mi je zao sto se tamo grglja po gradskom vijecu. spasava ga da se ne bavi egzaktnom naukom, pa moze da se zeza
i krade Bogu dane.
Kapetanovicka je doslovno gnjavila odvajkada moj broj kucnog telefona. zenska je jedino dobra u tome da se namaze do besvijesti, i da sklanjas pogled od lica koji se cakli pod svjetlom.
genjac je obicno ljekar opste prakse, koji je od povrsnih pregleda pacijenta i dijeljenja uputnica, pronasao svjetlo u skupstinama.
znaci, iz iskustva znam, otkad znam za sebe - nema sanse da budes doktor i da se zezas po tim restoranima i skupstinama i odborima.
takvima ne vjerujem ni da su zadnji na svijetu.
Casual's

#32897 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ne kontam kako ovakav nivo rasprave može pomoci gradu. Finansijska konstrukcija nema veze sa tim. Trošenje vremena raspravom o Babaji, Bulaji, Kelešturi, Spahiji više govori o nama nego o njima.
Dakle, u kurcu smo.
moet-perignon

#32898 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:Ne kontam kako ovakav nivo rasprave može pomoci gradu. Finansijska konstrukcija nema veze sa tim. Trošenje vremena raspravom o Babaji, Bulaji, Kelešturi, Spahiji više govori o nama nego o njima.
Dakle, u kurcu smo.

kad pratis forum, neke su se stvari ipak uspjele promijeniti zahvaljujuci raspravama na ovim poljima. ne mislim samo na Zenicu, vec i druga
mjesta. postoje pozitivni primjeri. mali je broj takvih primjera, ali postoje.
ja sam osoba koja se sjeca grada koji je imao bazen, i vikendima su bile vateropolo utakmice ili takmicenja iz plivanja; ja sam neko ko se sjeca
teniskih turnira, neko sam ko se sjeca starih krovova i onog skromnog korzoa i mladih koji su slusali metallicu, pearl jam, nirvanu, offspring ili
su isli u dom mladih pa su otkrili green day, svirajicu dva akorda. ja sam neko ko je u razredu imao i ornele, i elme, i zeljka, i nedjeljka, i nedima, i sabine, i vanje.
neko sam ko se sjeca svog grada kad je bio grad, kad su se barem svi iz petnih zila trudili da budu pristojni, a ne seljaci.
danas su ovi potonji nadvladali.
ovo sto je danas ostalo od mog grada je jedna shugava kasaba. i stisne mi se u srcu kad mjerimo "dobre doktore" koji su bili na listama nekih
stranka, pa makar i lijevi. zao mi bude da se ijedan ljekar uzima u obzir kad se nadje na tim plakatima.
cim vidis da je ljekar na plakatu, trebas da se rasplaces od tuge.
Casual's

#32899 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ostario si. Za 20 godina neko ce pisati kako se sjeca pusenja kabla i slušanja Bube u IR caffeu.

Da je grad nazadovao u mnogo stvari, jeste. Da li je to do nas, poluticke situacije, globalne situacije-ne znam.
moet-perignon

#32900 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:Ostario si. Za 20 godina neko ce pisati kako se sjeca pusenja kabla i slušanja Bube u IR caffeu.
nemam problem sa starenjem. u medjuvremenu znam klince koji nesto smisljaju da osnuju jazz band, i sviraju saksafon, trubu i bubnjeve.
ima takvih klinaca, ali su povuceniji zbog ove raspomamljene bagre sto duvaju nargile, i nemaju veze sto je violinski kljuc.

da, znam da ce za 20 godina ovi novi klinci peglati kako su slusali jalu i duvali nargilu od jagode.
no isto zoam da u beogradu, ili berlinu, ili njujorku postoje klinci koji zbilja furaju jazz u malim barovima.
ovi nasi klinci sto sviraju saksafon i trubu i bubnjeve su inhibirani od ove raspomamljene rulje.

i to je iskljucivo do politicke situacije! kad se sjetilo babino, sve se sjatilo do djavola.

sjecam se prigradskih likova, pa barem su iz zelje da se uklope, iz svih snaga zeljeli da slusaju muziku koja valja.
nisu se shegacili ovim saksafonistima, i govorili im da su budale, a onda uduvali nargilu sa okusom kivija.
Post Reply