Casual's wrote:Ne kontam kako ovakav nivo rasprave može pomoci gradu. Finansijska konstrukcija nema veze sa tim. Trošenje vremena raspravom o Babaji, Bulaji, Kelešturi, Spahiji više govori o nama nego o njima.
Dakle, u kurcu smo.
kad pratis forum, neke su se stvari ipak uspjele promijeniti zahvaljujuci raspravama na ovim poljima. ne mislim samo na Zenicu, vec i druga
mjesta. postoje pozitivni primjeri. mali je broj takvih primjera, ali postoje.
ja sam osoba koja se sjeca grada koji je imao bazen, i vikendima su bile vateropolo utakmice ili takmicenja iz plivanja; ja sam neko ko se sjeca
teniskih turnira, neko sam ko se sjeca starih krovova i onog skromnog korzoa i mladih koji su slusali metallicu, pearl jam, nirvanu, offspring ili
su isli u dom mladih pa su otkrili green day, svirajicu dva akorda. ja sam neko ko je u razredu imao i ornele, i elme, i zeljka, i nedjeljka, i nedima, i sabine, i vanje.
neko sam ko se sjeca svog grada kad je bio grad, kad su se barem svi iz petnih zila trudili da budu pristojni, a ne seljaci.
danas su ovi potonji nadvladali.
ovo sto je danas ostalo od mog grada je jedna shugava kasaba. i stisne mi se u srcu kad mjerimo "dobre doktore" koji su bili na listama nekih
stranka, pa makar i lijevi. zao mi bude da se ijedan ljekar uzima u obzir kad se nadje na tim plakatima.
cim vidis da je ljekar na plakatu, trebas da se rasplaces od tuge.