SDA-All about

seln

#32876 Re: SDA-All about

Post by seln »

Roccohljup wrote:
Dozer wrote:Onda bar izadji i prekrizi listic.
To je zadnja opcija....jok krizanje.......naredam im se ja familije i svega.....makar mi lakse bude :)
To ce vidjeti samo clanovi lokalne izborne komisije. Oni kojima je upucen ce se pocesati po mudima.
Dozer

#32877 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Naravno. Ali bar im nece ostati taj glas kao neiskoristen. pa da ga sebi maznu.
Roccohljup

#32878 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

seln wrote:
Roccohljup wrote:
Dozer wrote:Onda bar izadji i prekrizi listic.
To je zadnja opcija....jok krizanje.......naredam im se ja familije i svega.....makar mi lakse bude :)
To ce vidjeti samo clanovi lokalne izborne komisije. Oni kojima je upucen ce se pocesati po mudima.
ma to znam ali kao sto dozer rece nece ga moci ukrasti, a meni bar na momenat lakse bude da se istresem :)
Dozer

#32879 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

I to bi, zapravo, bio odlican potez.
Izlaznost da bude 90+%, a od toga nevazecih listica 60%. Ne bi oni onda skupili ni po 10%...
putokaz1

#32880 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Dozer wrote:I to bi, zapravo, bio odlican potez.
Izlaznost da bude 90+%, a od toga nevazecih listica 60%. Ne bi oni onda skupili ni po 10%...
pa SDA i dobije oko 10 odsto-ostale kupi
Dozer

#32881 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ne bas. Oni dobiju ukupno oko 10% ako se gleda na ukupno biracko tijelo u BIH. Imaju oko 20-25% u FBiH, a i to sa stalnim padom od izbora do izbora. Ako se jos pogleda izlaznost od 50-55%, onda ispada da cak ni u FBiH nemaju ni tih 20-25%, nego oko 11-12%. A i u tome imaju pokradih oko 2-3%.

I to je upravo taj jad i bijeda naseg uredjenja i izbornog sistema. Vladaju ljudi i stranke koji nemaju ni 10% podrske glasaca.
seln

#32882 Re: SDA-All about

Post by seln »

Dozer wrote:Ne bas. Oni dobiju ukupno oko 10% ako se gleda na ukupno biracko tijelo u BIH. Imaju oko 20-25% u FBiH, a i to sa stalnim padom od izbora do izbora. Ako se jos pogleda izlaznost od 50-55%, onda ispada da cak ni u FBiH nemaju ni tih 20-25%, nego oko 11-12%. A i u tome imaju pokradih oko 2-3%.

I to je upravo taj jad i bijeda naseg uredjenja i izbornog sistema. Vladaju ljudi i stranke koji nemaju ni 10% podrske glasaca.
I onda, kad naprave neku pizdariju, pravdaju se da "iza njih stoji vecina biraca".
A ta vecina se sastoji od uhljeba, deda i nena koji jos glasaju "za Aliju" i poneke brucelozne ovce.
putokaz1

#32883 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Dozer wrote:Ne bas. Oni dobiju ukupno oko 10% ako se gleda na ukupno biracko tijelo u BIH. Imaju oko 20-25% u FBiH, a i to sa stalnim padom od izbora do izbora. Ako se jos pogleda izlaznost od 50-55%, onda ispada da cak ni u FBiH nemaju ni tih 20-25%, nego oko 11-12%. A i u tome imaju pokradih oko 2-3%.

-2016 najbolji rezultat za OV u zadnjih 10 godina
Dozer

#32884 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Pokraden. Bilo je tu i bugarskih vozova i svega necega. Dokumentovano. Ali - kome se iko ovdje moze zaliti na bilo sta...?
putokaz1

#32885 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Dozer wrote:Pokraden. Bilo je tu i bugarskih vozova i svega necega. Dokumentovano. Ali - kome se iko ovdje moze zaliti na bilo sta...?
-Nepostajanje Opozicije
Dozer

#32886 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Prije ce biti nepostojanje svijesti u narodu...
Da se bilo gdje u svijetu u medijima pojavi informacija koju je dala upravo vlast, pod pritiskom zakona, naravno, a koja kaze da je upravo ta vlast zavela da je za 14 godina primila 15 milijardi USD donacija, i da za samo 8 zna gdje su i na sta potrosene, dok za 7 nema nikakvog traga, digla bi se i kuka i motika i bar 100.000 gradjana da rastjearaju takvu vlast...

Da se bilo gdje u civilizovanom svijetu, i u drzavi u kojoj postoji i trunka vladavine prava, pojavi i dokaze informacija da je neka stranka pokrala glasove na izborima, minimalno bi bila pokrenuta zvanicna istraga koja bi to i dokazala. Samo se kod nas k'o fol pokrene istraga koja se zavrsi nakon 3 dana, i kaze se da nisu nadjeni nikakvi dokazi. A svi dokazi prije toga vec bili pokazani javnosti, i ljudi javno svjedocili o tome.

Kako god okrenemo, uvijek se vratimo na onaj podanicki mentalitet... Jbg...tako je. Bosanci i Hercegovci, bez obzira na etnicki predznak, jednostavno su navikli da budu pod necijom diktaturom. Da li je to neko sa strane ili domaci - svejedno je. Navikli su da poginju glavu i slusaju, da se ne bune, i da sute i trpe.

Sto bi se u tom istom narodu reklo - da se nagooze, pa nek' hebe ko koliko hoce..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32887 Re: SDA-All about

Post by pici »

sad kad legnu novci od pizda... pardom akciza... ihhhhhh kolko ce ih ic ove godine kamenovat šHejtana
putokaz1

#32888 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

''Ako još jedne radove pokreneš na školi zbvat ću policiju''
Rečenica upućena Predsjedniku MZ(SDP) jer renovira odjeljenje Škole u svom mjestu a prijetnju uputi Direktor škole SDA.
Roccohljup

#32889 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote:''Ako još jedne radove pokreneš na školi zbvat ću policiju''
Rečenica upućena Predsjedniku MZ(SDP) jer renovira odjeljenje Škole u svom mjestu a prijetnju uputi Direktor škole SDA.
pa dobro mu je rekao...kako mozze pokrenuti radove a da nije harač dao :D :D :D
bersK

#32890 Re: SDA-All about

Post by bersK »

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/potukl ... na/999243/

A što ste takvi bando, fino se igrajte
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32891 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

sjo i u Livnu nas ima :mrgreen:
GeeTnT

#32892 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote:Pokraden. Bilo je tu i bugarskih vozova i svega necega. Dokumentovano. Ali - kome se iko ovdje moze zaliti na bilo sta...?
Pocinjem da brinem za tvoje psihicko stanje...kod tebe pravo krenu „napadi“ optuzivanja svih, onda „narod je glup“ i na kraju dodjemo do „izborne kradje“...
Godinama prozivas „virtualno“ na neki bunt, budjenje i revolt a nisi u stanju da shvatis da se to upravo desava. Pogledaj redove ispred ambasada, statistike i „paniku“ koju izaziva izvjestaj o migraciji... Po meni je odlazak najjefikasniji vid otpora... zato, ne cekaj promjenu, kradju glasova i bolest, nego ucini korak vise... jednostavno otidji. Bice bolje tebi, porodici i bice bolje onima kojima ces pomoci daleko vise nego sto si ikada mogao... ehhh onda da vidimo ko ce vladi punit budzet i vracat kredite,
Last edited by GeeTnT on 02/02/2018 10:39, edited 1 time in total.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32893 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

kako pronaći člana sda , kad se sakrije

Image
Dozer

#32894 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

GeeTnT wrote:
Pocinjem da brinem za tvoje psihicko stanje...kod tebe pravo krenu „napadi“ optuzivanja svih, onda „narod je glup“ i na kraju dodjemo do „izborne kradje“...
Godinama prozivas „virtualno“ na neki bunt, budjenje i revolt a nisi u stanju da shvatis da se to upravo desava. Pogledaj redove ispred ambasada, statistike i „paniku“ koju izaziva izvjestaj o migraciji... Po meni je odlazak najjefikasniji vid otpora... zato, ne cekaj promjenu, kradju glasova i bolest, nego ucini korak vise... jednostavno otidji. Bice bolje tebi, porodici i bice bolje onima kojima ces pomoci daleko vise nego sto si ikada mogao... ehhh onda da vidimo ko ce vladi punit budzet i vracat kredite,
Nisi ti bas najbolje upratio moje pisanje.
Nije bas da pozivam na bunt, iako je to jedan sasvim legitiman nacin narodnog otpora vlastima, pogotovo ovakvima kakve su kod nas. Ja samo ukazujem na stvari koje se ovdje desavaju, a koje, ocigledno, vecina ljudi ovdje ne konta.

S druge strane, ja ne moram ciniti korak vise i otici odavde. Meni je sasvim dobro, sto ne krijem, niti sam. Problem je u djeci. U cemu ce oni ovdje zivjeti? Po tebi, najbolje je djecu ispaliti vani. I tu se i ja slazem, i to i radim. Medjutim, da li je to zaista rjesenje naseg problema ovdje?
Za 15-20 godina u ovoj maloumnoj zemlji ce zivjeti 65% penzionera, 25% radno sposobnih i 10% mladjih od 18 godina.
I sve to zahvaljujuci iskljucivo politicarima i politikama koje vode i sprovode.

Ako ti smatras da je ovo OK, onda OK. Nikom nista. Ja mislim da to nije OK i da ne treba biti tako.
Stari_demagog

#32895 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

Hajde dabogda se konačno raspali.
bersK

#32896 Re: SDA-All about

Post by bersK »

Eh kad se sjetim 2013. i protesta za onaj JMBG. Izađe 50 hiljada ljudi ko iz zemlje. A danas, struja, cigarete, gorivo... niko.
ultima_palabra

#32897 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Zamisli, izasli za bebe a nece za pusace... dje ce im dusa :mrgreen:
GeeTnT

#32898 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Dozer wrote: Za 15-20 godina u ovoj maloumnoj zemlji ce zivjeti 65% penzionera, 25% radno sposobnih i 10% mladjih od 18 godina.
I sve to zahvaljujuci iskljucivo politicarima i politikama koje vode i sprovode.

Ako ti smatras da je ovo OK, onda OK. Nikom nista. Ja mislim da to nije OK i da ne treba biti tako.
Meni je to winwin situacija jer siguran sam da ko god je iselio za kratko vrijeme se nasao u situaciji da moze svojima pomoci za solidan zivot. Mlade stimulisat na ucenje stranih jezika i pomagati im pri dolasku, smjestaju i integraciji..U principu ovo sto pisem nije nista novo i to je ovde gdje zivim svakodnevnica i ja tu mladu raju vidim kao prave revolucionare novog doba.
Formula je jednostavna 65% penzionera + 25 radno sposobnih + 10 % mladjih od 18 = 100% problema za budzet, otplatu kredita i opstanak kriminalaca..
drug_profi

#32899 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

A zašto mislite da u nekom momentu neko mora isplatiti penziju?
Jednostavno nece biti para za penzije. Prvo 10 dana kasni, pa 15, pa za 3 mjeseca kasni mjesec, za godinu 4 mjeseca i lagano to dodje do tacke kad vise ne znas kad ce i hoce li biti sljedeca. Lagano skuhane žabe.
A za policiju i adminiistraciju ce plate biti dok god ima ista da se izvuce. Nece se ni vanjski dug servisirati, ali policija ce dobiti svoje.
putokaz1

#32900 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Noćas je narod Lukavca pokazao šta misli o SDA
Post Reply