Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
iamia

#32876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by iamia »

Zar si stvarno tako naivan ..?

Ili imaš agendu?
jedan_dobar_dan

#32877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jedan_dobar_dan »

Alfons Kauders wrote:
iamia wrote:Nije to glupost.
Sve su to realne prijetnje.
I laGuzdhija ima dovoljno vremena da zakuca posljedni ekser na tabut ove države.

Samo naivni bi se već opustili.
hajmo opet

sta... je... uradjeno... ?

konkretno, sta? daj primjer, samo jedan, pricalo se o hiljadu stvari, ja trazim samo jedan

ova prica me podsjeca na ameriku, i one njihove paranoicne likove koji su pokupovali stotine hiljada pusaka kad je obama dobio izbore 2008... jer je dosao crnac na vlast i sad ce da otme svima oruzje... lik nikad nista nije uradio da zabrani prodaju oruzja, i znas sta je odgovor tih pacijenata?

"nije nista uradio, upravo zato da se opustimo" :-)
jedina realna prijetnja je i izvrsena,
unistio je sdp..

sto se tice bih, nju u ovom obliku odrzavaju stranci, i ako im bude u interesu,
ovakva moze postojati jos 100 godina, bez obzira na unutarnje faktore.
video

#32878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

Ne znam za vas al ja se drzim one poznate "Jednom je baka ishla u drenjke i shipure" ;-)
Ako smo spali da nam je tihi ostao zadnja brana odbrane - e onda nek ide sve u Honduras (i Kaunas).
A nash vjechiti presjednik mjesto da se lomi od umora zbog "ljevanja temelja" buduce stranke pobjednice, on lomi neshta drugo i cheka :? koga ili shta (akuzativ) valjda Godoa il se i on nada u onu poznatu "rahat patnja pa ko izdrzi"
Alfons Kauders

#32879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

iamia wrote:Zar si stvarno tako naivan ..?

Ili imaš agendu?
treci put, banalno pitanje - sta je uradio?

ako nemas odgovor, koji kurac se javljas?
Alfons Kauders

#32880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

jedan_dobar_dan wrote:
jedina realna prijetnja je i izvrsena,
unistio je sdp..

sto se tice bih, nju u ovom obliku odrzavaju stranci, i ako im bude u interesu,
ovakva moze postojati jos 100 godina, bez obzira na unutarnje faktore.
e to jeste odradio :D i to majstorski :D

sda mu treba dici spomenik :D

da pocnemo sad pricati o svim promasajima i glupostima, od platfrome, preko suljagica do bog zna cega, mogli bi do sutra...
T-Rexx

#32881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by T-Rexx »

Alfons Kauders wrote:

Ili imaš agendu?

Pristao je na ustupke Dodiku i Covicu na ustrb drzave. A to nije smjeo raditi. Moze davati svoje guze koliko hoce ali drzavu ne smije koristiti kao svoj kapital.
Alfons Kauders

#32882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

T-Rexx wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ili imaš agendu?

Pristao je na ustupke Dodiku i Covicu na ustrb drzave. A to nije smjeo raditi. Moze davati svoje guze koliko hoce ali drzavu ne smije koristiti kao svoj kapital.
ok, bilo je ustupaka, to niko ne spori... ali konkretno sta je potpisao i sproveo u djelo?

sta od toga predstavlja "prodaju drzave" i zasto?
heckler

#32883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Alfons Kauders wrote:
T-Rexx wrote:
Alfons Kauders wrote:

ok, bilo je ustupaka, to niko ne spori... ali konkretno sta je potpisao i sproveo u djelo?

Promjenio je licne karte iz cista mira :-)
Alfons Kauders

#32884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:
Promjenio je licne karte iz cista mira :-)
fakat, to sam zaboravio... :D

i tablice...

izdaja! :D
T-Rexx

#32885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by T-Rexx »

Alfons Kauders wrote:

Polako, uradit ce. Samo mu treba malo vise vremana i da mu se "kocnicarska" SDA skloni s puta.

Vratio je izbor tuzilaca na entitete odnosno stavio to u ruke parlamentarne vecine odnosno politicara. Uveo je zatvorene(crne) liste da raja ne zna za koga tacno glasa. Izbacio je probosansku SDA kako bi ugurao HDZ u federalnu vladu. Tajno je pristao na trecu izbornu jedinicu odnosno da svaki narod bira svog clana predsjednistva - etnicno glasanje. itd...
Damir_5

#32886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
Canton wrote:
Lug wrote:Ma Lagumdjija ce do 2014 uraditi "svoje" i nestiti ko i prije njega sto su radili..a mi cemo ostati u njegovom blatu.. to je problem! do 2014 ko ziv ko mrtav, moze li se sta uraditi prije..?
Luže... što je najgore nit će biti šta bolje, niti šta gore recimo u odnosu na prije par godina. Jako je malo pomaka naprijed, a jako mnogo stagniranja. Ono što jeste bitno da nema ni pomaka unatrag(mada će ovo mnogi pokušati osporiti uglavnom kvaziargumentima).

Ovo blato u kojem smo mi je najmanje Lagumdžijino, ali je svakako odgovoran zato što nas nije mogao/znao koliko toliko izvući.
pa eto, pravo da vam kazem... nije mi jasno na koje "blato" mislite :?

od oktobra 2010, dakle skoro 30 mjeseci, ovdje se pise kako ce lagumdzija sve usrati, a jedna od najposjecenijih tema je ona s naslovom "prodao drzavu za veceru" (aluzija na popularni cetnicki slogan)... dakle napravice treci entitet, potpisace ovo ono, prodace drzavu da bude ministar, uvalice nas u dugove, sjebace institucije na drzavnom nivou itd.

a ne mogu se sjetiti ni desetine stvari koje su se valjale po forumu, a mogla bi se enciklopedija sastavit :D eto ja ga prvi ne volim, prozivo sam ga i kad to jos nije bilo "in", tj kad su mnogi njegovi kriticari s foruma nosili partijske i mahali zastavicama na skupovima sdp-a... :D ali hajmo malo bit objektivni - koje blato? sta se od tih silnih "prognoza" obistinilo? sta je konkretno uradjeno od tih katastrofalno losih stvari?

ekonomija? isti kurac ko i prije tri godine, ne idemo nigdje, ali nije ni bolje... i nismo zaduzeni do vrata
treci entitet? ako ga "pravi" ovim tempom onda ne vidim neki razlog za brigu - nema ga ni na mapi
samostalna rs? bice sljedece hefte
politika u policiji? hm, dje i sta?
elektroprenos, energetika? ne vidim neku razliku
prodaja telecoma? nista (mada se ne bi bunio, imam dionica :D)
pravosudje? nisam primjetio da je ukinuto bilo sta na drzavnom nivou
demilitarizacija, nato? sta je uradjeno
penzije? nisam primjetio da smo preuzeli penzionere iz RS

ukratko, tema "prodao drzavu za veceru" je nabila 177 stranica za 3 mjeseca... SDP, vlada fbih, lagumdzija i ostale teme stotine ako ne i hiljade stranica od izbora do danas... i sta se od svega toga zapravo desilo? :?

da se obistinio i deseti dio crnih "prognoza" iz pomenutih tema, danas bi zivjeli u fildzan drzavi, bili gladni, mozda bi se i ratovalo, a zlaja bi picio u privatnom avionu po bijelom svijetu... :D

jebote zivot forum me doveo do toga da branim jebenog lagumdziju, :D kojem vec 15 godina jebem mater cim ga vidim na tv-u... :D kad bi izasao na bingo da kaze kako je alfons ubo milion, opet bi mu jebo mater... :D

ali to ne znaci da sam idiot i da cu povjerovati svemu sto servira sda, sbih i kojekakva udruzenja odhebanih pionira... a kad smo vec kod njih, gdje nestadose oni silni ljubitelji slobodne bosne i TV1? oni razocarani, odbaceni prezervativi u pionirskim kapicama? jel do mene ili ih nesto nema u zadnje vrijeme... :D recimo od izbora prosle godine :D naravno necu da pominjem imena, ali svi znamo o kome se radi... :D

ako zanemarimo sve te crne prognoze koje se nisu obistinile (niti se mogu obistiniti), nakon 30 jebenih mjeseci opsteg crnila i propasti, nevidjene katastrofe koju nam sprema slucajni prolaznik... ispade da je najveci problem sdp-a sto se previse grade autoputevi, pa se fol zaduzujemo (pogledati temu ako niste pratili)... sto se mene tice, da nam je jos takvih problema :D
Bas ga ovaj kaka temeljito. Prvo pise ovdje "skromno" bajke u superlativima o sebi i nekolicini njegovih istomisljenika sa foruma i kao znas prije je bilo "super kvalitetne rasprave na forumu", a stvar je bila bas suprotna, forum je bio slucajno ili ne, internet verzija "60 minuta".

To sto je SDP pobijedio 2010 godine na izborima, nije zbog "superiornosti" diskusije na ovom forumu i Zlajine "maestralnosti", nego zbog toga sto je SDA kaznjena od naroda, a SDP nije bio dugo na vlasti, kao sto i SDA nece pobijediti na sljedecim izborima zbog "maestralnosti" Sulje i Bakira, nego zato sto ce narod kazniti SDP i njegovo podivljalo vodstvo.
prodaja telecoma? nista (mada se ne bi bunio, imam dionica :D)
A ko ti to brani prodati dionice sad, naravno ako ne lazes da ih imas? Sto se tice same prodaje vecinskog paketa BH Telekoma, zna se da medjunarodni lobisti takvo sto traze i zna se da ce ga Zlaja prodati ako dodje u priliku da ga proda i da se ispipava puls javnosti.

Treba napraviti jos jedan most Franje Tudjmana u Capljini od profita BH Telekoma.

Ista stvar i sa EP BIH. Strani mesetari jos od zavrsetka rata se oblizuju na samu pomisao kupovine EP BIH i BH Telekoma i to nije tajna. Valja Aluminijumu opet prodavati struju ispod trzisne cijene i prebacivati iz Tuzle u zapadnu Hercegovinu desetine miliona eura godisnje, dok se istovremeno Vecernji List kurci o trgu Alije Izetbegovica u Grudama.
ispade da je najveci problem sdp-a sto se previse grade autoputevi
Ne znam ko te je takvo sto slagao, samo sve ovo sto se danas radi, vecinu posla je odradila prosla vlast. Kazes autoceste se previse grade?

Podatak da je Hrvatska 2004 godine otvorila 194 kilometra autocesta, sa dva dupla tunela ukupne duzine od 10 kilometara, plus mali tuneli, sto je puno vise nego BiH za 15 godina bajkice o autocestama, sve govori.

A drugi put cemo o tome sto ce neke dionice autoceste kostati za 2.5 mil. EUR po kilometru vise nego kilometar autoceste kroz svicarske, francuske, italijanske i austrijske Alpe i sto ce vjerovatno biti najskuplja dionica po kilometru u Europi.
Last edited by Damir_5 on 17/02/2013 10:29, edited 1 time in total.
T-Rexx

#32887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by T-Rexx »

Zasto je Dodik preko noci promijenio misljenje i odlucio da pomiluje Lagumdziju i ostavi ga u fotelji??
Je li to uradio zbog svog i RS-ovskog interesa ili zbog interesa bosnjaka i drzave??
Alfons Kauders

#32888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

T-Rexx wrote:
Alfons Kauders wrote:

Polako, uradit ce. Samo mu treba malo vise vremana i da mu se "kocnicarska" SDA skloni s puta.

Vratio je izbor tuzilaca na entitete odnosno stavio to u ruke parlamentarne vecine odnosno politicara. Uveo je zatvorene(crne) liste da raja ne zna za koga tacno glasa. Izbacio je probosansku SDA kako bi ugurao HDZ u federalnu vladu. Tajno je pristao na trecu izbornu jedinicu odnosno da svaki narod bira svog clana predsjednistva - etnicno glasanje. itd...
e to se trazi, konkretno

izbor tuzilaca - koliko ja znam nije nista vraceno, jer nista nije proslo parlament... a moze proci samo ako jos neke stranke dignu ruku... to mi se ne svidja, ali ne smatram da je "izdaja"... da je VSTV bolje radio svoj posao, do toga ne bi ni doslo

zatvorene liste - iskreno zaboli me za njima, ima pozitivnih i negativnih strana, meni svejedno

probosansku SDA... :D

a gdje je ta treca izborna jedinica? tajno?.... dakle dobro si informisan, dok znas nesto sto ne zna ostatak drzave... da nisi bio prisutan slucajno? :D
Alfons Kauders

#32889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote: Bas ga ovaj kaka temeljito. Prvo pise ovdje "skromno" bajke u superlativima o sebi i nekolicini njegovih istomisljenika sa foruma i kao znas prije je bilo "super kvalitetne rasprave na forumu", a stvar je bila bas suprotna, forum je bio slucajno ili ne, internet verzija "60 minuta".

To sto je SDP pobijedio 2010 godine na izborima, nije zbog "superiornosti" diskusije na ovom forumu i Zlajine "maestralnosti", nego zbog toga sto je SDA kaznjena od naroda, a SDP nije bio dugo na vlasti, kao sto i SDA nece pobijediti na sljedecim izborima zbog "maestralnosti" Sulje i Bakira, nego zato sto ce narod kazniti SDP i njegovo podivljalo vodstvo.
kvalitet foruma je pao kurcu za usi... zato jer je otislo metar pametnih i dobro informisanih ljudi - s mnogim se uopste nisam slagao, ali bas zato je bio merak pricati s njima :D kako se s merakom svadjati s istomisljenicima? :D

a da je sdp dobio na izborima 2010 zato jer je narod kaznio sda - to svakako stoji... i slazem se da sdp ceka ista sudbina 2014
A ko ti to brani prodati dionice sad, naravno ako ne lazes da ih imas? Sto se tice same prodaje vecinskog paketa BH Telekoma, zna se da medjunarodni lobisti takvo sto traze i zna se da ce ga Zlaja prodati ako dodje u priliku da ga proda i da se ispipava puls javnosti.

Treba napraviti jos jedan most Franje Tudjmana u Capljini od profita BH Telekoma.

Ista stvar i sa EP BIH. Strani mesetari jos od zavrsetka rata se oblizuju na samu pomisao kupovine EP BIH i BH Telekoma i to nije tajna. Valja Aluminijumu opet prodavati struju ispod trzisne cijene i prebacivati iz Tuzle u zapadnu Hercegovinu desetine miliona eura godisnje, dok se istovremeno Vecernji List kurci o trgu Alije Izetbegovica u Grudama.
ja sam protiv prodaje jer bi se sve pare sjebale bezze... a ne prodajem jer mi nije frka za pare, i ako fakat dodje do prodaje telecoma, cijene ce osjetno skociti... uostalom, koliko ja znam, prodaja nije na dnevnom redu... isto vazi i za EP - ako mozes dokazati suprotno, bujrum (odmah bi uletio jos 30tak milja u obje firme, a tebi bi dao solidan procenat kada prodam) :D
Ne znam ko te je takvo sto slagao, samo sve ovo sto se danas radi, vecinu posla je odradila prosla vlast. Kazes autoceste se previse grade?

Podatak da je Hrvatska 2004 godine otvorila 194 kilometra autocesta, sa dva dupla tunela ukupne duzine od 10 kilometara, plus mali tuneli, sto je puno vise nego BiH za 15 godina bajkice o autocestama, sve govori.

A drugi put cemo o tome sto ce neke dionice autoceste kostati za 2.5 mil. EUR po kilometru vise nego kilometar autoceste kroz svicarske, francuske, italijanske i austrijske Alpe i sto ce vjerovatno biti najskuplja dionica po kilometru u Europi.
autoput pominjem samo radi one teme, vise iz zajebancije :D - ako nisi pratio sta se tamo pricalo, pogledaj, da ne skrecemo s (ove) teme
T-Rexx

#32890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by T-Rexx »

Alfons,

Zasto je Dodik preko noci promijenio misljenje i odlucio da pomiluje Lagumdziju i ostavi ga u fotelji??
Je li to uradio zbog svog i RS-ovskog interesa ili zbog interesa bosnjaka i drzave??
Alfons Kauders

#32891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

T-Rexx wrote:Zasto je Dodik preko noci promijenio misljenje i odlucio da pomiluje Lagumdziju i ostavi ga u fotelji??
svog naravno... ko to uopste spori?

mogao je s tihim, ali samo na drzavnom nivou, i to tesko... odlucio je da mu je bolje udovoljiti hdz-u i kratkorocno pogurati sdp... (ne treba zaboraviti da je tihi takodjer potpisao sporazum i to svega par dana ranije, pa dobio po usima)

dugorocno, mislim da bi sdp-u vise godilo da su sve prepustili tihicu - pa da onda njega prozivaju kako je potpisao nesto s dodikom :D
Bodkin

#32892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

I laGuzdhija ima dovoljno vremena da zakuca posljedni ekser na tabut ove države.

a koji su to ostali ekseri koje je zabio ako je ostao samo taj zadnji? i sta to on treba da uradi da zakuca taj zadnji? bez suplje tipa jesi li slijep ili naivan molicu
Damir_5

#32893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote: kvalitet foruma je pao kurcu za usi... zato jer je otislo metar pametnih i dobro informisanih ljudi - s mnogim se uopste nisam slagao, ali bas zato je bio merak pricati s njima :D kako se s merakom svadjati s istomisljenicima? :D
Kvantitet foruma je pao i ne da nema dobrih komentara, nego ih cesto nema nikakvih, a to je posljedica upravo vremena o kojem pricas i toga da je ovaj forum slucajno ili ne, bio internet verzija "60 minuta". Hoce li se to popraviti, nadajmo se, evo ja dajem sve od sebe i cesto sam ovdje. Doduse i "60 minuta" je ukinuto nakon sto je SDP osvojio djelomicnu vlast, ako nista drugo, vratiti ce se lazni Valter i lazni komitet kad bude imao malo vise vremena, nakon 2014 godine, pa cemo citati saopstenja centrale.
Alfons Kauders wrote:
ja sam protiv prodaje jer bi se sve pare sjebale bezze... a ne prodajem jer mi nije frka za pare, i ako fakat dodje do prodaje telecoma, cijene ce osjetno skociti... uostalom, koliko ja znam, prodaja nije na dnevnom redu... isto vazi i za EP - ako mozes dokazati suprotno, bujrum (odmah bi uletio jos 30tak milja u obje firme, a tebi bi dao solidan procenat kada prodam) :D
Nije samo problem tu u parama za prodaju, jer obicno cijena jednog telekoma se odredjuje formulom, godisnji profit x 7. Sto znaci u 7 godina profita, BH Telekom moze staviti istu kolicinu love u budzet FBIH sa onom lovom koja bi se dobila prodajom BH Telekoma strancima. Problem BH Telekoma nije nepotizam u SDA i SDP, nego su to problemi SDA i SDP. Isto tako problem BH Telekoma nije to sto FBIH nema love za druge stvari, pa uzima cjelokupni profit i gradi mostove u krajevima u kojima BiH Telekom nema "pet" pretplatnika. Da se recimo uzme svake godine 50% profita BiH, pa da se on ulozi u razvoj BH Telekoma, on bi bio zlatan. Da se dovedu strucni ljudi, a ne kadrovi SDA ili SDP, BH Telekom bi bio zlatan. Da se to moze u drzavnom vlasnistvu, moze se vidjeti na primjerima izvan BiH.
Osim toga, najbolji primjer nam je Dodikova prodaja telekoma. FBIH je do sad uzela duplu cifru od profita BH Telekoma, od cifre za koju je Dodik prodao sumski telekom. Sto znaci, taj je budala koji proda telekom strancima.

Sto se tice prodaje EP BIH, tu je stvar ekstremnija, taj koji to cak i razmislja, cak i davanja strancima licence za blok 7 TE Tuzla gdje bi taj blok bio u stranom vlastnistvu, tu osobu treba okaciti na Avazov toranj. Ako ce BiH davati strancima licence za termoelektrane, onda nam je bolje ne zagadjivati drzavu i ne unistavati prirodu i ljude, a uvoziti struju, jer nije bitno gdje stranci proizvode struju koju ce BiH potrosaci placati, oni ce placati isto kao da se struja uvozi. Onda je bolje da BiH uvozi struju, a da se drzava ne zagadjuje. Medjutim najbolje je da BiH samostalno izgradjuje energetske objekte, zaduzivanjem gdje bi drzava bila 100% investitor, bez ikakvih sranja sa strancima. Ako je to nemoguce, a ne znam kako bi bilo, jer proizvodnja struje je isplativija od autocesta, pa za autoceste dobijemo po koji kredit, a navodno za energetske objekte ne mozemo. Doduse nemamo ni sve informacije, ako zaista BiH ne moze uzeti kredite za energetske objekte, onda se treba iskljucivo graditi po prijeratnom sistemu, strani investitor zajedno ulaze lovu sa EP BIH, a investicija stranom investitoru se vraca u dugom periodu kroz isporuku struje. Investitora, cijenu struje i rok za isporuku struje odredjivati putem medjunarodnih tendera, sa mogucnoscu da FBIH ponisti tender ako ponude ne budu zadovoljavajuce.

Alfons Kauders wrote:
autoput pominjem samo radi one teme, vise iz zajebancije :D - ako nisi pratio sta se tamo pricalo, pogledaj, da ne skrecemo s (ove) teme
Ucestvujem ja i tamo, medjutim podatak da su pare za sarajevsku zaobilaznicu dosle jos davno i da su godinama stojale neiskoristene na racunima stranih banaka, a da je dobiveni grejs period prosao, a da se ta zaobilaznica nije izgradila, govori sve. Ako ne to, pogledaj slike na stranici Slobodne Bosne kako ti aktuelni ministar Damir Hadzic loka po bjelasnickim kafanama za vrijeme radnog vremena, reci ce ti sve kako ova vlast neozbiljno sve to shvata. Doduse ni prethodna nije bila zadovoljavajuca.
dragonz

#32894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dragonz »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja morona
Alfons Kauders

#32895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:

a koji su to ostali ekseri koje je zabio ako je ostao samo taj zadnji? i sta to on treba da uradi da zakuca taj zadnji? bez suplje tipa jesi li slijep ili naivan molicu
Cujem da imaju u JYSKu akciju na tabute za drzavu, nista ekseri, samo ti treba imbus i pola sata... :D

Vec se haman tri godine prica o tome kako je cetnik Zlaja prodao drzavu za veceru, pa se to po defaultu uzima za istinu (kao i mnoge druge stvari iz SDA kuhinje).

Jedini problem je sljedeci - kada pitas nekog da navede jednu jebenu konkretnu stvar - muk...

Ali "sve su to realne prijetnje"... :D Isto kao da napises da Bakir hoce da napravi islamsku drzavu i pocne obogacivati uranijum. :D Dakle nije bitno sta se zapravo desava, vec u sta neko "vjeruje"... :D

I onda se ibretimo sto je kvalitetna diskusija umrla na forumu. :-)
jedan_dobar_dan

#32896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

dragonz wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja morona

i sta je tu cudno??
mikasa

#32897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mikasa »

Damir_5 wrote: Bas ga ovaj kaka temeljito. Prvo pise ovdje "skromno" bajke u superlativima o sebi i nekolicini njegovih istomisljenika sa foruma i kao znas prije je bilo "super kvalitetne rasprave na forumu", a stvar je bila bas suprotna, forum je bio slucajno ili ne, internet verzija "60 minuta".
Nazalost, dolaskom takvih kao ti, koji za 15-tak dana forumanja napisu 200 postova ali na svim mogucim temama, postaje ovo sto danas imamo... Alfons, jedini istinski borac protiv SDP pionira, postaje prava "komunjara" :(
Damir_5

#32898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Damir_5 »

Alfons Kauders wrote:
Cujem da imaju u JYSKu akciju na tabute za drzavu, nista ekseri, samo ti treba imbus i pola sata... :D

Vec se haman tri godine prica o tome kako je cetnik Zlaja prodao drzavu za veceru, pa se to po defaultu uzima za istinu (kao i mnoge druge stvari iz SDA kuhinje).

Jedini problem je sljedeci - kada pitas nekog da navede jednu jebenu konkretnu stvar - muk...

Ali "sve su to realne prijetnje"... :D Isto kao da napises da Bakir hoce da napravi islamsku drzavu i pocne obogacivati uranijum. :D Dakle nije bitno sta se zapravo desava, vec u sta neko "vjeruje"... :D

I onda se ibretimo sto je kvalitetna diskusija umrla na forumu. :-)
Gdje si ti bio svo ovo vrijeme?

Koliko ministara Srba i Hrvata u vijecu ministara BiH su iz SDP-a? Nijedan, a znas zasto? Zato sto je Zlaja potpisao papir Covicu i Dodiku da ce Covic i Dodik eksluzivno i iskljucivo popuniti sve fotelje u vijecu ministara BiH rezervisane za Srbe i Hrvate.

Drugim rijecima, nevazno sto recimo Srbin ili Hrvat glasaju za SDP u Sarajevu, Zlaja ce njihove glasove iskoristiti kako bi popunio iskljucivo bosnjacke fotelje u vijecu ministara.
Alfons Kauders

#32899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Damir_5 wrote:
Alfons Kauders wrote: kvalitet foruma je pao kurcu za usi... zato jer je otislo metar pametnih i dobro informisanih ljudi - s mnogim se uopste nisam slagao, ali bas zato je bio merak pricati s njima :D kako se s merakom svadjati s istomisljenicima? :D
Kvantitet foruma je pao i ne da nema dobrih komentara, nego ih cesto nema nikakvih, a to je posljedica upravo vremena o kojem pricas i toga da je ovaj forum slucajno ili ne, bio internet verzija "60 minuta". Hoce li se to popraviti, nadajmo se, evo ja dajem sve od sebe i cesto sam ovdje. Doduse i "60 minuta" je ukinuto nakon sto je SDP osvojio djelomicnu vlast, ako nista drugo, vratiti ce se lazni Valter i lazni komitet kad bude imao malo vise vremena, nakon 2014 godine, pa cemo citati saopstenja centrale.
Alfons Kauders wrote:
Nije samo problem tu u parama za prodaju, jer obicno cijena jednog telekoma se odredjuje formulom, godisnji profit x 7. Sto znaci u 7 godina profita, BH Telekom moze staviti istu kolicinu love u budzet FBIH sa onom lovom koja bi se dobila prodajom BH Telekoma strancima. Problem BH Telekoma nije nepotizam u SDA i SDP, nego su to problemi SDA i SDP. Isto tako problem BH Telekoma nije to sto FBIH nema love za druge stvari, pa uzima cjelokupni profit i gradi mostove u krajevima u kojima BiH Telekom nema "pet" pretplatnika. Da se recimo uzme svake godine 50% profita BiH, pa da se on ulozi u razvoj BH Telekoma, on bi bio zlatan. Da se dovedu strucni ljudi, a ne kadrovi SDA ili SDP, BH Telekom bi bio zlatan. Da se to moze u drzavnom vlasnistvu, moze se vidjeti na primjerima izvan BiH.
Osim toga, najbolji primjer nam je Dodikova prodaja telekoma. FBIH je do sad uzela duplu cifru od profita BH Telekoma, od cifre za koju je Dodik prodao sumski telekom. Sto znaci, taj je budala koji proda telekom strancima.

Sto se tice prodaje EP BIH, tu je stvar ekstremnija, taj koji to cak i razmislja, cak i davanja strancima licence za blok 7 TE Tuzla gdje bi taj blok bio u stranom vlastnistvu, tu osobu treba okaciti na Avazov toranj. Ako ce BiH davati strancima licence za termoelektrane, onda nam je bolje ne zagadjivati drzavu i ne unistavati prirodu i ljude, a uvoziti struju, jer nije bitno gdje stranci proizvode struju koju ce BiH potrosaci placati, oni ce placati isto kao da se struja uvozi. Onda je bolje da BiH uvozi struju, a da se drzava ne zagadjuje. Medjutim najbolje je da BiH samostalno izgradjuje energetske objekte, zaduzivanjem gdje bi drzava bila 100% investitor, bez ikakvih sranja sa strancima. Ako je to nemoguce, a ne znam kako bi bilo, jer proizvodnja struje je isplativija od autocesta, pa za autoceste dobijemo po koji kredit, a navodno za energetske objekte ne mozemo. Doduse nemamo ni sve informacije, ako zaista BiH ne moze uzeti kredite za energetske objekte, onda se treba iskljucivo graditi po prijeratnom sistemu, strani investitor zajedno ulaze lovu sa EP BIH, a investicija stranom investitoru se vraca u dugom periodu kroz isporuku struje. Investitora, cijenu struje i rok za isporuku struje odredjivati putem medjunarodnih tendera, sa mogucnoscu da FBIH ponisti tender ako ponude ne budu zadovoljavajuce.

Alfons Kauders wrote:
Ucestvujem ja i tamo, medjutim podatak da su pare za sarajevsku zaobilaznicu dosle jos davno i da su godinama stojale neiskoristene na racunima stranih banaka, a da je dobiveni grejs period prosao, a da se ta zaobilaznica nije izgradila, govori sve. Ako ne to, pogledaj slike na stranici Slobodne Bosne kako ti aktuelni ministar Damir Hadzic loka po bjelasnickim kafanama za vrijeme radnog vremena, reci ce ti sve kako ova vlast neozbiljno sve to shvata. Doduse ni prethodna nije bila zadovoljavajuca.
Imas temu 60 minuta, pa nadji da li sam na njoj rekao ijednu dobru rijec o FTV i Bakiru. Ali slazem se da je bilo takvih pacijenata na forumu (a neki od njih su poslije presli u "razocarane")

Telecom ce biti stranacka kasica prasica dok ih ne prodaju ili ne propadnu. Kad bi sutra mogli dobiti solidnu cijenu, i da se ta lova npr. ulozi u blok 7 i slicne pametne i isplative projekte, ja bi prvi bio za. Ali ovako, ni pod razno. Lova bi se istopila, a zijanili bi 140 miliona dobiti svake godine, dakle i tu se slazemo.

Problem je sto se blok 7 nece graditi nasim parama kako god da okrenes - pitanje je samo modela (tri bloka od 200 i 215MW su takodjer gradjeni "stranim" parama, iz HR i SLO). Ne vjerujem da se moze ici na direktno zaduzivanje, pa da ga sami gradimo (mada bi i tad pare bile sa strane). S obzirom na svu kolicinu gluposti i lazi koje je SBiH servirala od 2010 u vezi TE Tuzla i elektroenergetskog sektora uopste, sorry, ali ja ne vjerujem u te price dok ne vidim svojim ocima.

A za autoput... Meni je najveci cirkus s one teme sto se vazda naglasava kako je sve zasluga SDA (dobrim dijelom jeste), a onda se kritikuje SDP zato sto gradi put i sto se zaduzuje (a isto bi radila SDA, i radila je dok ljetos nije pukla tikva)... Radi toga sam pomenuo tu pricu, jer je fakat cirkus.
jedan_dobar_dan

#32900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

kakva gradnja o telekomovih para,
od cega ce se isplacivati penzije i naknade rvi ??
Locked