Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#32876 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Daryl Dixon wrote:treci put ga pregledao sinoc. moja ocjena duga devetka.

http://www.imdb.com/title/tt1601913/

Image

Image
Isplatilo se toliko o njemu trubiti.:)
johnnykola

#32877 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Eggsy wrote:
johnnykola wrote:Ima ih još, ali valja se sjetiti. :) Nemoj da te odbije posljednji crno-bijeli, vrhunski je,
mislim da se na YouTube može cijeli naći s engleskim titlom.
e pa hvala ti! :)
Royale jedan od najdrazih :) ;-)
Nema na čemu.:)
Snake Eyes

#32878 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

johnnykola wrote:

Image

Image
Beli ga je zbog tvoje preporuke pogledao :D , vidiš da ga treći put gleda.

Film inače nije loš, ne znam što ga neki toliko pljuju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#32879 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Jimmy McNulty »

Po meni najlošiji film od Liama Neesona i možda jedan od 10 filmova koje sam u životu prekino gledat. Izdržao do 50 minute...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32880 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

odlican film
Daryl Dixon

#32881 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 27/03/2016 22:55, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#32882 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Jack Be Nimble »

Batman v Superman - Ja mislim da su svi ovi "kriticari" usli u kino misleci da ce gledati Kuma a doili BvS. Film ko svi 100 filmova/serija koji su bazirani na romanu i izasli u zadnjoj godini. Meni bolje od Age of Ultron, ja taj film ugasio nakon 40 minuta. Mada Ultron ima sebilj :-)
johnnykola

#32883 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Snake Eyes wrote:
johnnykola wrote:

Image

Image

I ovaj kreuno putem poluhejta, a onda ce k'o onaj Saian u pol frke na PP joj nisam tako
mislio, nemoj to, do mene je, na krivu nogu sam ustao, blablabla, a onda, tri godine
poslije - u potpunosti isti komentari. Jedino što je konstantno, u Bosni - to je nepromjena. :D :D :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#32884 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Slo Burner »

Officer Crabtree

#32885 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Officer Crabtree »

Jack Be Nimble wrote:Batman v Superman - Ja mislim da su svi ovi "kriticari" usli u kino misleci da ce gledati Kuma a doili BvS. Film ko svi 100 filmova/serija koji su bazirani na romanu i izasli u zadnjoj godini. Meni bolje od Age of Ultron, ja taj film ugasio nakon 40 minuta. Mada Ultron ima sebilj :-)
pa dobro al to ne znači da mu ne trebaš dati loše kritike ako zaslužuje...

izašao je i deadpool na torrentima :izet:
yoda82

#32886 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by yoda82 »

Officer Crabtree wrote:
Jack Be Nimble wrote:Batman v Superman - Ja mislim da su svi ovi "kriticari" usli u kino misleci da ce gledati Kuma a doili BvS. Film ko svi 100 filmova/serija koji su bazirani na romanu i izasli u zadnjoj godini. Meni bolje od Age of Ultron, ja taj film ugasio nakon 40 minuta. Mada Ultron ima sebilj :-)

Ma realno Age of Ultron za klasu bolji, a realno nije ni on nešto posebno. BvS je baš loš. Radnja, nazor. Nema drame (ima pokušaja), akcije vrlo malo, nema humora, likovi sterilni, negativci loši, Lex dno dna...

Nekoliko pozitivnih stvari: Wonder Woman, prikaz ostalih (budućih) članova JL, Batmanova tuča sa Lexovi ljudima, Alfred.

Odoh ponovo gledati DP-a. E to je vrh film.
Snake Eyes

#32887 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote:

I ovaj kreuno putem poluhejta, a onda ce k'o onaj Saian u pol frke na PP joj nisam tako
mislio, nemoj to, do mene je, na krivu nogu sam ustao, blablabla, a onda, tri godine
poslije - u potpunosti isti komentari. Jedino što je konstantno, u Bosni - to je nepromjena. :D :D :D
Kakav crni poluhejt :D

Nego, ideš mi na živce sa tv preporukama i jumbo plakatima pa je red da s vremena na vrijeme forum uzvrati udarac :lol:
cLo

#32888 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cLo »

Banksy wrote:Jesi li gledao ovo, vrijedi li šta? Ne zvuči loše ...

Venera
VENUS, 2006., Velika Britanija,

http://mojtv.hr/film/13075/venera.aspx

Cinestar TV 22:20
Gledala sam ovaj. Meni nije legao, iako sam se slatko nasmijala dedici u par navrata, dozivjela sam ga kao blago uznemirujuci. :oops:
cLo

#32890 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cLo »

The Grey sam pogledala 2 puta, prvi put s predumisljajem, drugi put iz nehata i oba puta me je drzao, super film. Kome se svidio The Grey neka pogleda (ako vec nije) i The Way Back http://www.imdb.com/title/tt1023114/ , slicni su dosta. Opet ko voli ove "pacenicke" gdje su ljudi ostavljeni na milost i nemilost prirodi moze pogledati Open Water http://www.imdb.com/title/tt0374102/ i 127 Hours http://www.imdb.com/title/tt1542344/. A najmorbidniji koji sam u zivotu vidjela "pacenicki" je Eden Lake http://www.imdb.com/title/tt1020530/ ko voli.
Sad da malo razveselim post preporucam simpaticnu komediju :D The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain http://www.imdb.com/title/tt0112966/ ugodno cete se iznenaditi, ako ne ocekujete previse :D
johnnykola

#32891 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Snake Eyes wrote:
johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote:

Kakav crni poluhejt :D

Nego, ideš mi na živce sa tv preporukama i jumbo plakatima pa je red da s vremena na vrijeme forum uzvrati udarac :lol:
I, dakle, nema hejta. Najs. I opet osobna priča, ja tebi idem na živce. Bavi se filmovima, bolan ne bio.
Banksy

#32892 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Banksy »

cLo wrote:
Banksy wrote:Jesi li gledao ovo, vrijedi li šta? Ne zvuči loše ...

Venera
VENUS, 2006., Velika Britanija,

http://mojtv.hr/film/13075/venera.aspx

Cinestar TV 22:20
Gledala sam ovaj. Meni nije legao, iako sam se slatko nasmijala dedici u par navrata, dozivjela sam ga kao blago uznemirujuci. :oops:
Ne mogu više uznemirujućih, fala ... :D
Snake Eyes

#32893 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote: Kakav crni poluhejt :D

I, dakle, nema hejta. Najs. I opet osobna priča, ja tebi idem na živce. Bavi se filmovima, bolan ne bio.
Nema poluhejta, lijepo ti rekao :lol:

Spamaš temu iako tako ne izgleda, ima filmova koje si preporučio makar dvadeset puta a koje smo svi jedno tri puta gledali i to samo na televiziji. :-)
Cijenim kada neko konkretno traži preporuku ti nešto konkretno preporučiš ali i taj dojam pokvariš jumbo plakatima.

Na temu, gledao Batman vs Superman, može proći uz kokice i colu.
Daryl Dixon

#32894 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Daryl Dixon »

__Phoenix__ wrote:Image
strašan, zaboravio sam na njega u potpunosti, preporuka također 8/10 :thumbup:

zecko_kupuz

#32895 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zecko_kupuz »

yoda82 wrote:
Officer Crabtree wrote:

Ma realno Age of Ultron za klasu bolji, a realno nije ni on nešto posebno. BvS je baš loš. Radnja, nazor. Nema drame (ima pokušaja), akcije vrlo malo, nema humora, likovi sterilni, negativci loši, Lex dno dna...

Nekoliko pozitivnih stvari: Wonder Woman, prikaz ostalih (budućih) članova JL, Batmanova tuča sa Lexovi ljudima, Alfred.

Odoh ponovo gledati DP-a. E to je vrh film.
BvS mi je lično gori film od Man of Steel, jer su ga uništili s radnjom, a režiser je, poznata stvar, mentaliteta jednog pubertetlije - eksplozije, skakanje, šaketanje dok ti se ne zavrti u glavi, koga briga za smislenu priču.

Ima cool scena i Affleck me je prijatno iznenadio u svojoj ulozi, ali ostalo je tanko. Pet-šest različitih, iscjepkanih pod-radnji, čudno isječene scene (valjda će tu tih extra pola sata na bluray-u doći do izražaja), nikakvih logičnih razloga ili motiva za ono što se zbiva među likovima i jeftin način da se izgradi širi svijet ilitiga taj dugo očekivani Justice League.

Nisam ni polagao kakvu nadu u Zacka Snydera, ali me je film neočekivano dobro uspavao do pred kraj. I vrijedi istaći da je 3D teška obmana. Ali preporučujem da se pogleda u kinu, jednom. :D :P :lol:
BlackSnake

#32896 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

Film koji podsjeća na nekadašnje horore. Nema puno krvi, ali je definitivno jeziv na pametan način.
Preporuka :thumbup:

http://www.imdb.com/title/tt3235888/?ref_=tt_rec_tt
Image
Snake Eyes

#32897 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Snake Eyes »

zecko_kupuz wrote: Nisam ni polagao kakvu nadu u Zacka Snydera, ali me je film neočekivano dobro uspavao do pred kraj. I vrijedi istaći da je 3D teška obmana. Ali preporučujem da se pogleda u kinu, jednom. :D :P :lol:
Lik je snimio cijeli film radi zadnje bitke :-). Lex Luthor loš, onaj mali glumio Heath Ledgerovog Jokera :lol:
_Gea_

#32898 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by _Gea_ »

The Truth About Emanuel (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1838520/

Image

Ne znam kada sam zadnji put odgledala ovako dobru psiholosku dramu/triler, da me bukvalno na momente najezila.
Odlicna gluma i emotivna, mracna prica.
Preporuka :thumbup:
drag_gost

#32899 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drag_gost »

Snake Eyes wrote:
johnnykola wrote:
Snake Eyes wrote: Kakav crni poluhejt :D

Nema poluhejta, lijepo ti rekao :lol:

Spamaš temu iako tako ne izgleda, ima filmova koje si preporučio makar dvadeset puta a koje smo svi jedno tri puta gledali i to samo na televiziji. :-)
Cijenim kada neko konkretno traži preporuku ti nešto konkretno preporučiš ali i taj dojam pokvariš jumbo plakatima.

Na temu, gledao Batman vs Superman, može proći uz kokice i colu.
Izvinjavam se na upadu, ali meni ne smeta kada preporuci film na tv. Dzoni, nastavi molim te. :thumbup:
yoda82

#32900 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by yoda82 »

Snake Eyes wrote:
zecko_kupuz wrote: Nisam ni polagao kakvu nadu u Zacka Snydera, ali me je film neočekivano dobro uspavao do pred kraj. I vrijedi istaći da je 3D teška obmana. Ali preporučujem da se pogleda u kinu, jednom. :D :P :lol:
Lik je snimio cijeli film radi zadnje bitke :-). Lex Luthor loš, onaj mali glumio Heath Ledgerovog Jokera :lol:
To sam i ja prvo primjetio. Jesse je odlično odglumio, ali valjda mu nisu rekli da mu je uloga Lexa, a ne Jokera. Osim toka, kao što neko reče totalno nepovezana priča i motivi nikakvi. Ispade Batman nerazumniji od Punishera. Osim toga Batman povodljiv isto kakva curica. Lex hoće Batmanovu glavu iz samo njemu znanih razloga. Film predug. Uvod i zadnjih 20ak min totalno nepotrebno. Onda oni Batmanovi snovi :roll: ......
Kad sve sumiram prije bi ponovo gledao Green Lantnera nego BvS.
Post Reply