SDA-All about
- Dozer
#32851 Re: SDA-All about
Sve je to jedna obicna kamarila parazitskih nehljeba koji samo nisane kako da se prikace na neki budzet, a po mogucnosti i da njime upravljaju.
Jednom rijecju - go lopov i kriminalac.
A, u svemu tome, najpateticnija je prica da je to sve radi naroda. A narod glup, pa glup...nikako da skonta. I da konacno rastjera zgadiju...
A, u svemu tome, najpateticnija je prica da je to sve radi naroda. A narod glup, pa glup...nikako da skonta. I da konacno rastjera zgadiju...
- Prpa.ba
#32852 Re: SDA-All about
Ne postoji narod, postoje pojedinci i svaki sa svojim osobinama, zeljama i mogucnostima. Ove vlasti su po mjeri vecine takvih pojedinaca i predstavljaju maksimum naseg intelektualnog, politickog i ekonomskog dostignuca i uspjesnosti u ovom trenutku. Niko ne glasa u korist svoje stete.Dozer wrote:Sve je to jedna obicna kamarila parazitskih nehljeba koji samo nisane kako da se prikace na neki budzet, a po mogucnosti i da njime upravljaju.
-
megaman4
#32853 Re: SDA-All about
Nemoj se ljutiti ali kod nas ne postoje narodi, nego plemena, jer se tako odnose prema nama.Dozer wrote:Sve je to jedna obicna kamarila parazitskih nehljeba koji samo nisane kako da se prikace na neki budzet, a po mogucnosti i da njime upravljaju.
- madner
#32854 Re: SDA-All about
Postoje dva napretka kod Kifle - Hadzibajrica:Prpa.ba wrote:Prije bih rekao da su to poceci umivanja prvobitne akumulacije kapitala, kifla mi bas onako izgleda kao vijesnik tog perioda. Fokus na turizmu, kulturici, umivanju, finim stvarima, strukturalne probleme cemo napadati preko Facebooka, daj samo EU grantova i finih dogadjaja, ako koji milioncic ode vezanim interesima, to se samo omaklo, hajmo malo o projektima..madner wrote:Zapravo su to poceci demokratije u BiH. Kantonalni nivo je prvi nivo gdje vlast moze napraviti promjene bez blokada sa strane.. Vjerujem da je bacio ili baca matematiku na papir, sanse su realne da sam sa svojom ekipom bezlicnih birokrata "uzme" kredencijale i ljevice i desnice i kroz 4 godine sam uz minimalnu asistenciju krcmi 2.5 milijarde KM. Ako se upusti u to, hrabra taktika nema sta.
Kiflin novitet je sto se pokusava prodati gradjanima. Mi njima zicaru, sestosjed, vodu oni nama 2.5 milijarde. S tim da ne krcmi cijeli iznos.
Drugi novitet je da ne zeli biti ikebana, dok prave barabe ozbiljne poslove rade. Kada je smjenio onog iz ViKa sjebao je semu (prodaja cijevi velikog precnika) za koju niko ne zna, niko ne proziva ljude a gradjane zapravo vise kosta od cijelog voznog parka KSa. Plus sto zato nema vode, ako je tal za cijevi velikog precnika, moraju se ti cjevovodi i popravljati.
To su kvalitativni pomaci, ja sam se doduse nadao da ce isti doci od gradjanske opozicije. No bili su previse zauzeti raspravom ko je kriv sto je Zlaja otjerao Nijaza.
-
sahara1428
#32855 Re: SDA-All about
“Principijelna” ostavka u SDA ili u tom “sukobu sa Hubijarom leži zec”: Konaković bacio oko na restoran BENETTON na Bjelašnici

- Cherry-Cherry
#32856 Re: SDA-All about
A zar se on nije uvukao u guzicu Bakiru i gospoDŽi mu?
-
megaman4
#32857 Re: SDA-All about
Izgleda da nije dovoljno, pa je zato napustio SDA. Nije vise ljubimac kao ranije.Cherry-Cherry wrote:A zar se on nije uvukao u guzicu Bakiru i gospoDŽi mu?
Ovo je dokaz da je Sarajevo za SDA bilo i ostalo glavni plijen jer se tu vrte velike pare.
Od regionalne stranke polako idu k'a lokalnoj stranci, gdje ce se samo u Sarajevu pitati.
-
kluz franjo
#32858 Re: SDA-All about
MEGA-projekat, prsten auto-puta. Fantastičan projekat. Mi bi smo ga dobili faktično besplatno.
Evo da i pokušamo uvući se u intelektualni kapacitet predsjednika SDA i pokušamo razumno obraditi informacije koje nam je pružio član Predsjedništva BiH.
Predsjednik SDA tvrdi da će turski prijatelji BiH i Srbije izgraditi PRSTEN AUTO PUTA, bez ikakvog učešća BiH, to jest, da ćemo mi (mi=BiH i Srbija) dobiti taj MEGA PROJEKAT, taj PRSTEN AUTO PUTA, faktični besplatno!!!
AKO JE GORE NAVEDENO gdin Izetbegović ovako ISPREGOVARAO, onda svaka čast. Onda i građani BiH i Srbije, bez obzira na nacionalnost, trebaju gdinu Izetbegoviću dići spomenik.
Znači država koja je po sopstvenim, zvaničnim stavovima istovremeno u unutardržavnom ratu protiv terorizma i opet po sopstvenim izjavama uključena u međudržavni oružani konflikt u Siriji, će "zbog amaneta", viška para ili sl. POKLONITI BiH i Srbiji PRSTEN AUTO PUTA i MEGA PROJEKAT.
Ako je "faktični besplatno", zašto se to ne zove sadaka ili donacija? Zašto se to zove Build-Operate-Transfer (BOT)?
Nemam nikakve dileme, da će na ovo jednostavno pitanje, forumski maystori imati kvalitetan odgovor.
http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/izetbego ... e-sedmice/“To je sjajan projekat, koji bi bio izveden bez kredita, bez ikakvog učešća BiH, praktično, za nas besplatno”, rekao je gostujući u Dnevniku 2 Bakir Izetbegović.
Evo da i pokušamo uvući se u intelektualni kapacitet predsjednika SDA i pokušamo razumno obraditi informacije koje nam je pružio član Predsjedništva BiH.
Predsjednik SDA tvrdi da će turski prijatelji BiH i Srbije izgraditi PRSTEN AUTO PUTA, bez ikakvog učešća BiH, to jest, da ćemo mi (mi=BiH i Srbija) dobiti taj MEGA PROJEKAT, taj PRSTEN AUTO PUTA, faktični besplatno!!!
AKO JE GORE NAVEDENO gdin Izetbegović ovako ISPREGOVARAO, onda svaka čast. Onda i građani BiH i Srbije, bez obzira na nacionalnost, trebaju gdinu Izetbegoviću dići spomenik.
Znači država koja je po sopstvenim, zvaničnim stavovima istovremeno u unutardržavnom ratu protiv terorizma i opet po sopstvenim izjavama uključena u međudržavni oružani konflikt u Siriji, će "zbog amaneta", viška para ili sl. POKLONITI BiH i Srbiji PRSTEN AUTO PUTA i MEGA PROJEKAT.
Ako je "faktični besplatno", zašto se to ne zove sadaka ili donacija? Zašto se to zove Build-Operate-Transfer (BOT)?
Nemam nikakve dileme, da će na ovo jednostavno pitanje, forumski maystori imati kvalitetan odgovor.
-
putokaz1
#32859 Re: SDA-All about
na mjesecu nema stanovnika ako bi tu gradili brzu cestu da li bi se stanovnici stvorili?
-
kluz franjo
#32860 Re: SDA-All about
Najprije poslušaš intervju u cjelini.
Onda razmisliš koliko je to što si čuo razumno.
Zdravorazumski zaključiš da je to što si čuo od predsjednika SDA i gorkim slučajem člana Predsjedništva BiH samo jedna gomila vašarskih gluposti.
I onda se zapitaš, koliko je forumskih maystora i starih demagoga, koji u takvom glupanu kakav je BI vide svoj intelektualni uzor i nadahnuće?
Kakav epitet dati takvim likovima?
Ali evo, odmah prihvatam da griješim. Pod uslovom, da mi bilo koji od navedenih forumskih maystora i/ili starih demagoga u dvije smislene rečenice ponudi konkretan odgovor.
Mogu čak i svoje umjetničke dr. zvati u pomoć. Ja bih kandidirao Gogh-a, npr.
Onda razmisliš koliko je to što si čuo razumno.
Zdravorazumski zaključiš da je to što si čuo od predsjednika SDA i gorkim slučajem člana Predsjedništva BiH samo jedna gomila vašarskih gluposti.
I onda se zapitaš, koliko je forumskih maystora i starih demagoga, koji u takvom glupanu kakav je BI vide svoj intelektualni uzor i nadahnuće?
Kakav epitet dati takvim likovima?
Ali evo, odmah prihvatam da griješim. Pod uslovom, da mi bilo koji od navedenih forumskih maystora i/ili starih demagoga u dvije smislene rečenice ponudi konkretan odgovor.
Mogu čak i svoje umjetničke dr. zvati u pomoć. Ja bih kandidirao Gogh-a, npr.
- ultima_palabra
#32861 Re: SDA-All about
Kao Bandic?Prpa.ba wrote:Prije bih rekao da su to poceci umivanja prvobitne akumulacije kapitala, kifla mi bas onako izgleda kao vijesnik tog perioda. Fokus na turizmu, kulturici, umivanju, finim stvarima, strukturalne probleme cemo napadati preko Facebooka, daj samo EU grantova i finih dogadjaja, ako koji milioncic ode vezanim interesima, to se samo omaklo, hajmo malo o projektima..madner wrote:Zapravo su to poceci demokratije u BiH. Kantonalni nivo je prvi nivo gdje vlast moze napraviti promjene bez blokada sa strane.. Vjerujem da je bacio ili baca matematiku na papir, sanse su realne da sam sa svojom ekipom bezlicnih birokrata "uzme" kredencijale i ljevice i desnice i kroz 4 godine sam uz minimalnu asistenciju krcmi 2.5 milijarde KM. Ako se upusti u to, hrabra taktika nema sta.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#32863 Re: SDA-All about
jarane, pa ti se i u cijevi razumiješmadner wrote:Postoje dva napretka kod Kifle - Hadzibajrica:Prpa.ba wrote:Prije bih rekao da su to poceci umivanja prvobitne akumulacije kapitala, kifla mi bas onako izgleda kao vijesnik tog perioda. Fokus na turizmu, kulturici, umivanju, finim stvarima, strukturalne probleme cemo napadati preko Facebooka, daj samo EU grantova i finih dogadjaja, ako koji milioncic ode vezanim interesima, to se samo omaklo, hajmo malo o projektima..madner wrote:Zapravo su to poceci demokratije u BiH. Kantonalni nivo je prvi nivo gdje vlast moze napraviti promjene bez blokada sa strane.. Vjerujem da je bacio ili baca matematiku na papir, sanse su realne da sam sa svojom ekipom bezlicnih birokrata "uzme" kredencijale i ljevice i desnice i kroz 4 godine sam uz minimalnu asistenciju krcmi 2.5 milijarde KM. Ako se upusti u to, hrabra taktika nema sta.
Kiflin novitet je sto se pokusava prodati gradjanima. Mi njima zicaru, sestosjed, vodu oni nama 2.5 milijarde. S tim da ne krcmi cijeli iznos.
Drugi novitet je da ne zeli biti ikebana, dok prave barabe ozbiljne poslove rade. Kada je smjenio onog iz ViKa sjebao je semu (prodaja cijevi velikog precnika) za koju niko ne zna, niko ne proziva ljude a gradjane zapravo vise kosta od cijelog voznog parka KSa. Plus sto zato nema vode, ako je tal za cijevi velikog precnika, moraju se ti cjevovodi i popravljati.
To su kvalitativni pomaci, ja sam se doduse nadao da ce isti doci od gradjanske opozicije. No bili su previse zauzeti raspravom ko je kriv sto je Zlaja otjerao Nijaza.
- madner
#32864 Re: SDA-All about
Sta da ti kazem, zivot je surov, inteligencija nije nimalo ravnomjerno rasporedjena.
Zato si ti puno spokojniji.
Zato si ti puno spokojniji.
-
jefff
- pirpa
#32866 Re: SDA-All about
Čisto onako da napišem....
U toku je krađa zemljišta kod porođajne bolnice u obliku lažnog saniranja klizišta....
U toku je krađa zemljišta kod porođajne bolnice u obliku lažnog saniranja klizišta....
- Dozer
#32867 Re: SDA-All about
Ne ljutim se, zasto bih?megaman4 wrote:Nemoj se ljutiti ali kod nas ne postoje narodi, nego plemena, jer se tako odnose prema nama.
Ja kada kazem "narod", tada ne mislim posebno ni na Bosnjake, ni na Srbe, ni na Hrvate, tj. ni na jednu specificnu etnicku grupu ovdje, a mzoe se komotno reci i pleme. Ja i mislim upravo na sve drzavljane ove zemlje.
Kod mene je Narod = ljudi, jedinke, skupljeni u jednu drzavotvornu cjelinu.
Kada zelim imenovati neki specificni narod, tada tako i napisem, tj. imenujem da li se radi o Bosnjacima, Hrvatima, Srbima, itd..
I kada kazem da je narod ovdje bespovartno glup, pri tome mislim na sve. Jedne jer glasaju za ove ENV matricare, druge sto im svaki dan hebu majku kroz majku, a onda ne izadju na izbore i ne glasaju, cime upravo ovim prvim indirektno daju svoj glas, i tako ih indirektno odrzavaju na vlasti.
Last edited by Dozer on 31/01/2018 12:27, edited 1 time in total.
- Dozer
#32868 Re: SDA-All about
Dupli....
-
putokaz1
#32869 Re: SDA-All about
Glasao sam
Za Harisa,Fahru,Zlatka,Željka,Sefera,
Miladina,Stojniće......
Nemam za koga odo pit kahvu
NEMA SE ZA KOGA NA FBIH BH NIVOU
Miladina,Stojniće......
- Roccohljup
#32870 Re: SDA-All about
ma bit ce ba.......ima jos fore da se prijaveputokaz1 wrote:Glasao sam
Miladina,Stojniće......
A vazda imas opciju izaci i napraviti nevažeći listić sa jednom sočnom kletvom i psovkom :=)
- Dozer
#32871 Re: SDA-All about
Ma ima. Za bilo koga osim za etnicare.
Cilj je samo jedan - njih skinuti s vlasti. Ranije pisah kako i zasto, pa da se ne ponavljam.
A i ovo za nevazeci listic je legitimno. Bar si njima uskratio glas, iako ga nisi dao nikome.
Cilj je samo jedan - njih skinuti s vlasti. Ranije pisah kako i zasto, pa da se ne ponavljam.
A i ovo za nevazeci listic je legitimno. Bar si njima uskratio glas, iako ga nisi dao nikome.
-
putokaz1
#32872 Re: SDA-All about
ma bit ce ba.......ima jos fore da se prijave 
A vazda imas opciju izaci i napraviti nevažeći listić sa jednom sočnom kletvom i psovkom :=)[/quote]
2010 IZBOR pada na
-El Bake
-Fahran
-Predsjendik Rahmetli Stranke
U takvom izboru Četvrta opcija je najbolji izbor-PRAZAN LISTIĆ
Sada
Zvizdo sluga
Fahraon
Šepa,pobjegulja na vrijeme
Možda izaberem Pobjegulju,naravno na SDP-u je
Može i Mora imati kvalitetnog kandidata
A vazda imas opciju izaci i napraviti nevažeći listić sa jednom sočnom kletvom i psovkom :=)[/quote]
2010 IZBOR pada na
-El Bake
-Fahran
-Predsjendik Rahmetli Stranke
U takvom izboru Četvrta opcija je najbolji izbor-PRAZAN LISTIĆ
Sada
Zvizdo sluga
Fahraon
Šepa,pobjegulja na vrijeme
Možda izaberem Pobjegulju,naravno na SDP-u je
Može i Mora imati kvalitetnog kandidata
- Roccohljup
#32873 Re: SDA-All about
Vala od do sada objavljenih, ni za kog nemam namjeru glasati. Čekam bolju ponudu 
- Dozer
#32874 Re: SDA-All about
Onda bar izadji i prekrizi listic.
- Roccohljup
#32875 Re: SDA-All about
To je zadnja opcija....jok krizanje.......naredam im se ja familije i svega.....makar mi lakse budeDozer wrote:Onda bar izadji i prekrizi listic.