Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- cyprus
#32851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego ja ne upratih - jel se kad otkrilo šta je to razlog Gratzovog povlačenja?
- Kikibombona
#32852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
VIDEOcyprus wrote:Nego ja ne upratih - jel se kad otkrilo šta je to razlog Gratzovog povlačenja?
http://ba.n1info.com/a247266/Vijesti/Vi ... itike.html
To je ono sto kaze Grac.
http://ba.n1info.com/a204105/Vijesti/Vi ... ranke.html
Ovo kaze Kojovic.
A ima raznih mahalanja, znas kakvi smo.
-
Novak20
#32853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam dokučio niti me interesuje. Pametno je od NS i pojedinaca koji su u to uključeni da ne iznose prljav veš van kuće. Gospodski.cyprus wrote:Nego ja ne upratih - jel se kad otkrilo šta je to razlog Gratzovog povlačenja?
-
furlan
#32854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cini se da stranka djeluje demokratski po stavu vecine. Nas svijet je naucio na neprikosnovene lidere i tu nastaje problem.Nije nezamijenjiv ni Pedja ni Sabina ni Forto kao sto nije bio ni Bojan ni Graz , ali bitno je da su tu, da nisu presli rijeku.Kada bude prilike iskocice, nadam se.Zasluzuju priliku kao pokret, po mom misljenju.Drugaciji pristup kampanji, face to face, uticaj na pojedinca, ne na masu. Ljudi vole kada im se pridje lično. Program koji podrzavaju ne moze se ostvariti u jednom mandatu, toga svi moraju biti svi svjesni i treba to reci.Cudicka zastupa stvari koje rezultate mogu poluciti tek za vise od deset godina ali to mozda govori o svjesnosti o drustvu i okruzenju u kojem djeluju.
Bajic je prije deset godina pisao o stvarima koje se danas desavaju.U BiHi se stvari ne mogu nozem rjesavati. Mislim mogu ali onda se ide prema dnu.
Bajic je prije deset godina pisao o stvarima koje se danas desavaju.U BiHi se stvari ne mogu nozem rjesavati. Mislim mogu ali onda se ide prema dnu.
- kmirsad
#32855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
furlan wrote:Cini se da stranka djeluje demokratski po stavu vecine. Nas svijet je naucio na neprikosnovene lidere i tu nastaje problem.Nije nezamijenjiv ni Pedja ni Sabina ni Forto kao sto nije bio ni Bojan ni Graz , ali bitno je da su tu, da nisu presli rijeku.Kada bude prilike iskocice, nadam se.Zasluzuju priliku kao pokret, po mom misljenju.Drugaciji pristup kampanji, face to face, uticaj na pojedinca, ne na masu. Ljudi vole kada im se pridje lično. Program koji podrzavaju ne moze se ostvariti u jednom mandatu, toga svi moraju biti svi svjesni i treba to reci.Cudicka zastupa stvari koje rezultate mogu poluciti tek za vise od deset godina ali to mozda govori o svjesnosti o drustvu i okruzenju u kojem djeluju.
-
Novak20
#32856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
furlan wrote:Cini se da stranka djeluje demokratski po stavu vecine. Nas svijet je naucio na neprikosnovene lidere i tu nastaje problem.Nije nezamijenjiv ni Pedja ni Sabina ni Forto kao sto nije bio ni Bojan ni Graz , ali bitno je da su tu, da nisu presli rijeku.Kada bude prilike iskocice, nadam se.Zasluzuju priliku kao pokret, po mom misljenju.Drugaciji pristup kampanji, face to face, uticaj na pojedinca, ne na masu. Ljudi vole kada im se pridje lično. Program koji podrzavaju ne moze se ostvariti u jednom mandatu, toga svi moraju biti svi svjesni i treba to reci.Cudicka zastupa stvari koje rezultate mogu poluciti tek za vise od deset godina ali to mozda govori o svjesnosti o drustvu i okruzenju u kojem djeluju.
-
zippoo87
#32857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
na fb stranici nase stranke,uzivo skup iz Sarajeva
-
convict
#32858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zaso mislis da bi falatarovi glasaci glasali za kandidata iz hrvatskog naroda? ja mislim da bi glasali za nekoga slicnih svjetonazora ili nekoga ko je takodjer novo lice, npr. hadzikadica. ili mozda ne bi ni glasali za clana predsjednistva.thekupus wrote:Za koga bi glasala prosječna osoba koja sada glasa za Falatara? Za Čovića? Za Dijanu Zeleniku? Za Lijanovića? Za nekog drugog kandidata desnice? Za Džaferovića? Ne kontam.
Glasali bi za kandidata iz reda hrvatskog naroda koji je najmanje loš za državu Bosnu i Hercegovinu. Ko je to od gore navedenih?
direktni protivkandidati (u smislu da pucaju na isto glasacko tijelo, nevezano za snagu kandidata) su komsic-becirovic-sepic, dzaferovic-radoncic-jerlagic, hadzikadic-falatar. otprilike konzervativna ljevica, desnica, liberali.
liberalnih glasaca nema ukupno 5%, desnih je tradicionalno najvise, a ljevica (opet) nije imala mudrosti da ostavi sujete po strani tako da ce se glasovi izmedju komsica i becirovica podijeliti taman toliko da ne prodju ni jedan ni drugi. i tu ce samo jedan drugome biti krivi, ne moze im biti kriv ni falatar ni hadzikadic.
- drug_profi
#32859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se po svjetonazoru osjecam blizi hrvatskoj tradiciji i kulturi nego bosnjackoj. Zapravo sam Bosanac u srzi i korijenu, dugom 4-5 vjekova.
Ja nemam svoga predstavnika u predsjednistvu, i biram uvijek onog ko je mom svjetonazoru i tradiciji blizi. Zadnji put je to bio Martin Raguz.
Ovaj put mozda Falatar, mozda Becirevic... a zapravo niko mi nije ni blizu.
Ja nemam svoga predstavnika u predsjednistvu, i biram uvijek onog ko je mom svjetonazoru i tradiciji blizi. Zadnji put je to bio Martin Raguz.
Ovaj put mozda Falatar, mozda Becirevic... a zapravo niko mi nije ni blizu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#32860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
opet bacate bombe... de allaha vam koji pokret i koji bajic prorok itd itd, ako cemo pravo svi MI smo blili prije dvajs i nesta godina lijevo socijalno liberalno orijentisani maHnitovi pa nam uvalise JAZALAJA pa ko biva bice bolje za tolko i tolko godina, pa dojde smucko pa isto za tolko i tolko godina pa se razocarase i raspadose na strankice i udari tanovic sakom od stol i sad cemo MI da bidnemo progesivna gradjanska opscija pa ode pa se bajic malo okreto oko svoje ose pa ni progresa ni pokreta, na kraju dojde pedja pa skonta da je najbolje bit na budjetu ko i ostali i bacat bombe i trgovat sa tajkunima... naravno ko i svi ostali... bjezte .BA koji progres koji pokret, daj da sam na listi i da je meni dobro ostalo ce se samo posloziti...
- drug_profi
#32861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tu se vracamo na moju mantru da ni jedan politicar nije u politici radi nas, vec radi sebe.
Trguje ublehama i bavi se marketingom.
Kad ti proda proizvod, onda nema povrata novca, a mozes samo da se nadas da ce uraditi bar nesto od svih pobrojanih obecanih funkcija svog proizvoda...
Otprilike kako god izaberes zajebo si se, samo eto kad vec kupujes ublehu, gledas da ispadnes sto manja budala, pa da fakat nesto na kraju i imas koristi.
Trguje ublehama i bavi se marketingom.
Kad ti proda proizvod, onda nema povrata novca, a mozes samo da se nadas da ce uraditi bar nesto od svih pobrojanih obecanih funkcija svog proizvoda...
Otprilike kako god izaberes zajebo si se, samo eto kad vec kupujes ublehu, gledas da ispadnes sto manja budala, pa da fakat nesto na kraju i imas koristi.
- Capsicum
- kmirsad
- kmirsad
#32864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
izbori-2018-kanton-sarajevo-anketa-p149 ... #p14997911
- Kikibombona
#32865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobar govor Falatara. Treba jos vremena da se oslobodi i savlada maternji jezik.
Hvalospjevi za Marjanovica od strane vodstva NS
https://www.facebook.com/nasastranka.ba ... 682166061/
Zamjerka za NS je sto ne rade malo bolje izbornu kampanju. Imaju dosta glumaca, umjetnika u svojim redovima, trebalo bi da su 'najinventivnija' stranka. Moraju biti prisutniji u javnosti. Svi su culi za Nasu stranku ali mnogi o ljudima i programu znaju malo, narocito izvan Sarajeva. Moraju uloziti puno vise energije u ostatku BiH. Moraju biti prisutniji na drustvenim mrezama. Nasu stranku na fejsbuku prati svega 25 000 ljudi dok Senada Sepica 40 000.
Mora to puno, puno bolje.
Moj glas uprkos svemu imaju, na svim nivoima. Nasa stranka nema alternativu. Vidjet cemo kada Hadzikadic osnuje stranku, vjerovatno cu po prvi put birati izmedju dvije stranke.
Hvalospjevi za Marjanovica od strane vodstva NS
https://www.facebook.com/nasastranka.ba ... 682166061/
Zamjerka za NS je sto ne rade malo bolje izbornu kampanju. Imaju dosta glumaca, umjetnika u svojim redovima, trebalo bi da su 'najinventivnija' stranka. Moraju biti prisutniji u javnosti. Svi su culi za Nasu stranku ali mnogi o ljudima i programu znaju malo, narocito izvan Sarajeva. Moraju uloziti puno vise energije u ostatku BiH. Moraju biti prisutniji na drustvenim mrezama. Nasu stranku na fejsbuku prati svega 25 000 ljudi dok Senada Sepica 40 000.
Moj glas uprkos svemu imaju, na svim nivoima. Nasa stranka nema alternativu. Vidjet cemo kada Hadzikadic osnuje stranku, vjerovatno cu po prvi put birati izmedju dvije stranke.
-
sarajevosa
#32866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Last edited by sarajevosa on 02/04/2020 01:58, edited 1 time in total.
-
olimp84
#32867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
moze li me neko ovdje ubijediti da glasam(ili ne glasam) za marjanovica, neiru i vukasovica ?
na osnovu stvari koje znam imam averziju prema pomenutim...
al evo sta da je ta moja averzija racionalno-pragmaticno utemeljena...
s jedne strane mislim da bi manje stete napravili od kandidata drugih stranaka, al s druge mislim da ce biti dovoljno losi da ostete nasu stranku za sljedece izbore...
hvala
pozdrav
edit: marjanovic otpada sigurno, hajmo dalje
s jedne strane mislim da bi manje stete napravili od kandidata drugih stranaka, al s druge mislim da ce biti dovoljno losi da ostete nasu stranku za sljedece izbore...
hvala
pozdrav
Last edited by olimp84 on 30/09/2018 01:33, edited 1 time in total.
-
furlan
#32868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ima rjesenje i za bivse razocarane liberal socijaliste.Stvoris svoj mikrokosmos, ne motas se po ovim opskurnim stranicama, zivis svoj ovozemaljski zivot iscekujuci blagost dzeneta, radost hurija i sve za pet.pici wrote:opet bacate bombe... de allaha vam koji pokret i koji bajic prorok itd itd, ako cemo pravo svi MI smo blili prije dvajs i nesta godina lijevo socijalno liberalno orijentisani maHnitovi pa nam uvalise JAZALAJA pa ko biva bice bolje za tolko i tolko godina, pa dojde smucko pa isto za tolko i tolko godina pa se razocarase i raspadose na strankice i udari tanovic sakom od stol i sad cemo MI da bidnemo progesivna gradjanska opscija pa ode pa se bajic malo okreto oko svoje ose pa ni progresa ni pokreta, na kraju dojde pedja pa skonta da je najbolje bit na budjetu ko i ostali i bacat bombe i trgovat sa tajkunima... naravno ko i svi ostali... bjezte .BA koji progres koji pokret, daj da sam na listi i da je meni dobro ostalo ce se samo posloziti...
-
Hakiz
#32869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neiznošenje prljavog veša je dobra stvar kada je u pitanju privatan život.Novak20 wrote:Nisam dokučio niti me interesuje. Pametno je od NS i pojedinaca koji su u to uključeni da ne iznose prljav veš van kuće. Gospodski.cyprus wrote:Nego ja ne upratih - jel se kad otkrilo šta je to razlog Gratzovog povlačenja?
Ali kada je u pitanju javna osoba, organizacija ili institucija čiji je ta osoba član i njen javni rad, onda neiznošenje prljavog veša znači laganje javnosti. U tom slučaju onaj ko krije istinu nema pravo da se buni zbog teorija zavjere, spekulacija itd koliko god da su pogrešne.
I tada je logično pitanje da ako organizacija nema poštovanje prema javnosti i povjerenje u nju pa joj ne kaže istinu, zašto bi javnost trebala imati poštovanje i povjerenje u tu organizciju?
-
Hakiz
#32870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovdje je možda i najveći broj razloga za glasanje u stvari nagovaranje ljudi da glasaju protiv, a ne za. To jeste da glasaju za druge stranke, u ovom slučaju NS čak i ne ne zbog NS-a samog, nego zbog toga da ne glasaju za SDA i ostale nacionalne stranke, pa i za SDP i DF.olimp84 wrote:moze li me neko ovdje ubijediti da glasam(ili ne glasam) za marjanovica, neiru i vukasovica ?
hvala
pozdrav
Svaki put kada se od članova i simpatizera na ovoj temi pročita "argument" koji glasi otprilike: "Naravno ni NS nije idealna stranka, ima i tu negativnosti, ali mnogo manje nego kod drugih, pogotovo nacionalnih" to stvarno znači glasajte za nas ne zato što smo dobri, nego da glas ne bi otišao onima koji nas 25 godina muče, jer smo najmanje zlo. Što naizgled ima smisla i tačno je, ali je u suštini loše jer je to pokazatelj da psihologija koju od glasača traže je da uradi nešto negativno, ne da uradi afirmativno. Da pojasnim šta pojam negativno u ovom kontekstu znači. Ne da bi glasanje za NS bilo loša stvar, naprotiv. Recimo ovako: Bolje ću se osjećati ako pokrenem neku dobru stvar, nego ako zaustavim lošu. Iako su obje radnje usmjerene ka dobru kao kranjem rezultatu, prva je afirmativni psihološki pristup, druga je negativni psihološki pristup.
A, usput, nije velika sreća birati između manjeg i većeg zla.
Tako da postovi na ovoj temi bazirani na psihologiji manjeg zla neće donijeti dobre rezultate. Treba imati pozitivnu kampanju, birajte nas jer smo dobri, a ne birajte nas jer smo najmanje loši.
A to znači da bi moj odgovor na tvoje pitanje bio da te niko ne može ubijediti da glasaš ni za ni protiv spomenutih. Pogotovo 8 dana pred izbore. Do sada si sigurno već odlučio šta ćeš.
-
Seawolf
#32871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
07. oktobra 2018-e, za Skupštinu Kantona Sarajevo ću glasati ovako:olimp84 wrote:moze li me neko ovdje ubijediti da glasam(ili ne glasam) za marjanovica, neiru i vukasovica ?
hvala
pozdrav
Vildana BEŠLIJA,
Edin FORTO,
Elvis VRETO,
Sandra ZAIMOVIĆ,
Faris ŠEHOVIĆ,
Jasmina MRŠO,
Nejla JAHIĆ i
Alen GIRT.
-
criticos
#32872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li tko zna zašto mediji, a evo i KLIX bojkotiraju infomiranje javnosti o Našoj stranci?
Igrom slučaja sam saznao da je sinoć bio predizborni skup, a ni pomena u medijima o tome? Ako se ne varam nakon Izbora u 2016 godini, Naša stranka je zvanično druga stranka po snazi u KS po snazi?
Igrom slučaja sam saznao da je sinoć bio predizborni skup, a ni pomena u medijima o tome? Ako se ne varam nakon Izbora u 2016 godini, Naša stranka je zvanično druga stranka po snazi u KS po snazi?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klix je privatni portal. Koliko platis, toliko te ima.criticos wrote:Da li tko zna zašto mediji, a evo i KLIX bojkotiraju infomiranje javnosti o Našoj stranci?
- kmirsad
#32874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko je vlasnik potrtala Klix... neko mi reče, Selimovići...plain vanilla wrote:Klix je privatni portal. Koliko platis, toliko te ima.criticos wrote:Da li tko zna zašto mediji, a evo i KLIX bojkotiraju infomiranje javnosti o Našoj stranci?
Sad pogledah... na Wikipediji...
...Osnivač i vlasnik internet portala Klix.ba je web development firma iz Sarajeva InterSoft d.o.o. Sarajevo, čiji su vlasnici braća Dario Šimić i Mario Šimić...
Last edited by kmirsad on 30/09/2018 09:29, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#32875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Braca Simic, Dario i Mariokmirsad wrote:Ko je vlasnik potrtala Klix... neko mi reče, Selimovići...