Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#32851 Re: Gledate seriju - preporučite je
Eto zavrsi nam se i prva sezona pluribusa. Ne znam sta da kazem, serija spora i na momente dosadna, cijela prica na momente nekako rupicasta, ali i dalje nekako dojmi i nekako se jedva cekala nova epizoda u kojoj se haman nista nece desiti. Ali eto....smijesno je kako je karen upala u istu "klopku" kao onaj madafakgaskarijanac. Sve sto mu je zamjerala u njegovom stavu, ona je postala od sexualnih stvari i iskoristavanja do luksuza.
-
kakavdanakneiskustvu
#32852 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odličan jedale cooper wrote: ↑24/12/2025 18:24Dobar je Legacy, iako možda nije baš na nivou originalne serije, posebice onih prvih par sezona. Ali ako si fan, ne može da ti se ne svidi.
Mislim, Titusa bi sad mogao gledati i da recitira telefonski imenik čitavu epizodu.![]()
-
sumirprimus
#32853 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gdje.gledas pluribus?karanana wrote: ↑24/12/2025 18:24 Eto zavrsi nam se i prva sezona pluribusa. Ne znam sta da kazem, serija spora i na momente dosadna, cijela prica na momente nekako rupicasta, ali i dalje nekako dojmi i nekako se jedva cekala nova epizoda u kojoj se haman nista nece desiti. Ali eto....smijesno je kako je karen upala u istu "klopku" kao onaj madafakgaskarijanac. Sve sto mu je zamjerala u njegovom stavu, ona je postala od sexualnih stvari i iskoristavanja do luksuza.
- black
#32854 Re: Gledate seriju - preporučite je
jazzer Boschdale cooper wrote: ↑24/12/2025 18:24Dobar je Legacy, iako možda nije baš na nivou originalne serije, posebice onih prvih par sezona. Ali ako si fan, ne može da ti se ne svidi.
Mislim, Titusa bi sad mogao gledati i da recitira telefonski imenik čitavu epizodu.![]()
nedavno sam i ja zavrsio Legacy, par epizoda su fino ukomponovali sa serijom Ballard koja mi je isto ok
- dale cooper
#32855 Re: Gledate seriju - preporučite je
Te scene gdje pijucka whiskey i sluša jazz dok gleda svjetla LA su mi neke od najdražih, kao i generalno scene sa muzičkim referencama.black wrote: ↑24/12/2025 18:59jazzer Boschdale cooper wrote: ↑24/12/2025 18:24Dobar je Legacy, iako možda nije baš na nivou originalne serije, posebice onih prvih par sezona. Ali ako si fan, ne može da ti se ne svidi.
![]()
nedavno sam i ja zavrsio Legacy, par epizoda su fino ukomponovali sa serijom Ballard koja mi je isto ok
Ja sam i krenuo unatrag, pogledavši prvo Ballard, koja mi se svidjela, pa sam onda odgledao kompletnog Boscha. Ballard je solidna, nadam se
da će Harrya biti više u drugoj sezoni, dobar su tim.
- karanana
#32856 Re: Gledate seriju - preporučite je
nakva HDO aplikacija je moj izvor zadnjh par godinasumirprimus wrote: ↑24/12/2025 18:43Gdje.gledas pluribus?karanana wrote: ↑24/12/2025 18:24 Eto zavrsi nam se i prva sezona pluribusa. Ne znam sta da kazem, serija spora i na momente dosadna, cijela prica na momente nekako rupicasta, ali i dalje nekako dojmi i nekako se jedva cekala nova epizoda u kojoj se haman nista nece desiti. Ali eto....smijesno je kako je karen upala u istu "klopku" kao onaj madafakgaskarijanac. Sve sto mu je zamjerala u njegovom stavu, ona je postala od sexualnih stvari i iskoristavanja do luksuza.
- xoklix
#32857 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sve isto , Bosch je tonbedale cooper wrote: ↑24/12/2025 16:55Odgledao sam svih 10 sezona za mjesec dana, ako ne i manje. Sad me kriza hvata.Fucking Bosch.
![]()
![]()
-
Dzontra_Volta
#32858 Re: Gledate seriju - preporučite je
Zar posljednja epizoda ne ide tek večeras u AmeriKi?karanana wrote: ↑24/12/2025 22:29nakva HDO aplikacija je moj izvor zadnjh par godinasumirprimus wrote: ↑24/12/2025 18:43Gdje.gledas pluribus?karanana wrote: ↑24/12/2025 18:24 Eto zavrsi nam se i prva sezona pluribusa. Ne znam sta da kazem, serija spora i na momente dosadna, cijela prica na momente nekako rupicasta, ali i dalje nekako dojmi i nekako se jedva cekala nova epizoda u kojoj se haman nista nece desiti. Ali eto....smijesno je kako je karen upala u istu "klopku" kao onaj madafakgaskarijanac. Sve sto mu je zamjerala u njegovom stavu, ona je postala od sexualnih stvari i iskoristavanja do luksuza.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32859 Re: Gledate seriju - preporučite je
7 petkom 2 srijedom
Bas cudno
Bas cudno
- karanana
#32860 Re: Gledate seriju - preporučite je
ja je nasao danas. mozda su je ranije pustili zbog bozica.Dzontra_Volta wrote: ↑24/12/2025 23:42Zar posljednja epizoda ne ide tek večeras u AmeriKi?
Izgleda druga sezona krajem 2027 ili cak u 2028.
- yoda82
#32861 Re: Gledate seriju - preporučite je
Valja li šta ovaj Ashur? vidim ocjena 5.5 na imdb.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/12/2025 09:56Marihuana007 wrote: ↑24/12/2025 04:23 Spartacus jebena serija gdje najvišu koristim pauzu i screenshoot.Ne znam da li misliš na samo Spartacus ili ova nova što je još u toku Spartacus - House of Ashur. Iste su obje po tom pitanju. Ne nedostaje erotike.
![]()
- yoda82
#32862 Re: Gledate seriju - preporučite je
Jeste sopra, ali nekeko mi nije dosadna. Mnoge serije sam prestao gledati jer su spore, ali ova me vuče da nastavim.karanana wrote: ↑24/12/2025 18:24 Eto zavrsi nam se i prva sezona pluribusa. Ne znam sta da kazem, serija spora i na momente dosadna, cijela prica na momente nekako rupicasta, ali i dalje nekako dojmi i nekako se jedva cekala nova epizoda u kojoj se haman nista nece desiti. Ali eto....smijesno je kako je karen upala u istu "klopku" kao onaj madafakgaskarijanac. Sve sto mu je zamjerala u njegovom stavu, ona je postala od sexualnih stvari i iskoristavanja do luksuza.
-
Dzontra_Volta
#32863 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni ne smeta što je spora, to je takva serija i svjesno je gledam kao takvu.
Nervira me ako je ovo stvarno istina, da će nastavak biti tek 2027. i 2028. godine. Do tada se već ohladim od serije.
Kod BCS me isto nerviralo to. Pogotovo zadnja sezona, mislim da se isto čekalo oko 2 godine da počne.
Nervira me ako je ovo stvarno istina, da će nastavak biti tek 2027. i 2028. godine. Do tada se već ohladim od serije.
Kod BCS me isto nerviralo to. Pogotovo zadnja sezona, mislim da se isto čekalo oko 2 godine da počne.
- skupljac_zeljeza
#32864 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gledam samo što je kao nastavak Spartacusa - Blood ans Sand, ali nije to onaj efekat. Valjda je dugo trajao Spartacus pa smo se zasitili sličnih scena koje se i dalje ponavljaju i popunjavaju minutažu. Čak je i Ashur nastavio sa intrigama.
-
Moenx
#32865 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gledam mayor of,kimgstown- nekako mi je skup ovih rijeci sintagmanjezicki nesalomljiva i teska-.
Sta znam mozda je vrhunac svih tih americkih serija sto su na isti kalup- sacinjena je od svih tih elemenata trilera koje su nas ili bar mene intigrirale zabavljale privlavile
Sada se osjeti da je sve to prisutno ali na neki plasticni nacin udaljen od realnosti
Tako da otkriva sve te fazone kojim su nas amer reditelji opcinjavali i vezali za ekran
No ipak ima ova serija zanimljivu misiju
Taj aspekt rasnih vjerskih i etno podjela
Ali svejedno nekalo je teska pomalo nerealna ali uspijeva onako sta mudro da se proturi i tako
Ali ujedno i tedko se shvaca radnja ali lagano ide
Bas ono kad pitas nekoga sta se zapravo desavalo u odredjenoj akciji ili radnjicima citav niz interpretacija na netu
Ali eto zanimljiva
Volim ja tu borbu na zivot i smrt americku
Sta znam mozda je vrhunac svih tih americkih serija sto su na isti kalup- sacinjena je od svih tih elemenata trilera koje su nas ili bar mene intigrirale zabavljale privlavile
Sada se osjeti da je sve to prisutno ali na neki plasticni nacin udaljen od realnosti
Tako da otkriva sve te fazone kojim su nas amer reditelji opcinjavali i vezali za ekran
No ipak ima ova serija zanimljivu misiju
Taj aspekt rasnih vjerskih i etno podjela
Ali svejedno nekalo je teska pomalo nerealna ali uspijeva onako sta mudro da se proturi i tako
Ali ujedno i tedko se shvaca radnja ali lagano ide
Bas ono kad pitas nekoga sta se zapravo desavalo u odredjenoj akciji ili radnjicima citav niz interpretacija na netu
Ali eto zanimljiva
Volim ja tu borbu na zivot i smrt americku
- Digla_da_kreci
#32866 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pluribus zadnja ep, pitanje:
Spoiler
Show
Zasto Carol nije trazila da joj vrate maticne celije, da uniste ili zaustave proces i da se izjasne za svagda da je ne smiju konvertovati ni na koji nacin bez njenog pristanka? Bukvalno sta god da trazi njihovo je da joj ispune i ucine je sretnom, ovo su joj radili iza ledja i okej validno je jer ih je dobrovoljno dala, ali ih moze zaustaviti? Takodjer sam razocarana u Carol da ovako lako pada na Zosiu, hajd razumijem da je usamljena i treba joj drustvo - to mi je uredu, ali romanticna veza i sesovi, zacopala se u nju i zivi u delulu svijetu ne smije je otvoreno ni pitati o bivsim partnerima jer je strah sta ce cuti i da shvati da je ova zapravo bila strejt i sad maltene samo koristi njeno tijelo i Zosia tj. THEY joj ispunjavaju ljubavne zelje da je obrlate.
I jos jedno pitanje: Je li paragvajac dok je vristao na njih i trazio frekvenciju gdje kao komuniciraju nasao ista ili ce to na kraju ispasti nidje veze?
I jos jedno pitanje: Je li paragvajac dok je vristao na njih i trazio frekvenciju gdje kao komuniciraju nasao ista ili ce to na kraju ispasti nidje veze?
Last edited by Digla_da_kreci on 25/12/2025 18:22, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
- dale cooper
#32868 Re: Gledate seriju - preporučite je
Digla_da_kreci wrote: ↑25/12/2025 16:56 Pluribus zadnja ep, pitanje:SpoilerShowZasto Carol nije trazila da joj vrate maticne celije, da uniste ili zaustave proces i da se izjasne za svagda da je ne smiju konvertovati ni na koji nacin bez njenog pristanka? Bukvalno sta god da trazi njihovo je da joj ispune i ucine je sretnom, ovo su joj radili iza ledja i okej validno je jer ih je dobrovoljno dala, ali ih moze zaustaviti? Takodjer sam razocarana u Carol da ovako lako pada na Zosiu, hajd razumijem da je usamljena i treba joj drustvo - to mi je uredu, ali romanticna veza i sesovi, zacopala se u nju i zivi u delulu svijetu ne smije je otvoreno ni pitati o bivsim partnerima jer je strah sta ce cuti i da shvati da je ova zapravo bila strejt i sad maltene samo koristi njeno tijelo i Zosia tj. THEY joj ispunjavaju ljubavne zelje da je obrlate.![]()
Spoiler
Show
Vjerovatno što ćelije već postoje i olakšavaju proces pridruživanja koji je weirdosima još uvijek cilj sa preostalim dijelom čovječanstva.
Samo u slučaju invazivne procedure, jer ne mogu uraditi nešto što bi na bilo koji način povrijedilo nepridružene, Carol i ostali mogu odbiti.
Ma mogu shvatiti Carol, jer je usamljena i jer vidi u Zosiji nešto čega vjerovatno nema i jer je na neki način podsjeća na Helen.
Paragvajac je, kako se sjećam ovu frekvenciju otkrio ranije, dok je bio zabarakadiran u svojoj kući, i jedina je frekvencija na kojoj se
moglo čuti nešto. Vjerovatno je to nešto, na neki način, povezano sa weirdosima.
Samo u slučaju invazivne procedure, jer ne mogu uraditi nešto što bi na bilo koji način povrijedilo nepridružene, Carol i ostali mogu odbiti.
Ma mogu shvatiti Carol, jer je usamljena i jer vidi u Zosiji nešto čega vjerovatno nema i jer je na neki način podsjeća na Helen.
Paragvajac je, kako se sjećam ovu frekvenciju otkrio ranije, dok je bio zabarakadiran u svojoj kući, i jedina je frekvencija na kojoj se
moglo čuti nešto. Vjerovatno je to nešto, na neki način, povezano sa weirdosima.
- alcho
#32869 Re: Gledate seriju - preporučite je
Hmmm...pa ako moraju, logicnije bi bilo da trazi da sve vrate u prijasnje stanjeDigla_da_kreci wrote: ↑25/12/2025 16:56 Pluribus zadnja ep, pitanje:SpoilerShowZasto Carol nije trazila da joj vrate maticne celije, da uniste ili zaustave proces i da se izjasne za svagda da je ne smiju konvertovati ni na koji nacin bez njenog pristanka? Bukvalno sta god da trazi njihovo je da joj ispune i ucine je sretnom, ovo su joj radili iza ledja i okej validno je jer ih je dobrovoljno dala, ali ih moze zaustaviti? Takodjer sam razocarana u Carol da ovako lako pada na Zosiu, hajd razumijem da je usamljena i treba joj drustvo - to mi je uredu, ali romanticna veza i sesovi, zacopala se u nju i zivi u delulu svijetu ne smije je otvoreno ni pitati o bivsim partnerima jer je strah sta ce cuti i da shvati da je ova zapravo bila strejt i sad maltene samo koristi njeno tijelo i Zosia tj. THEY joj ispunjavaju ljubavne zelje da je obrlate.![]()
- karanana
#32870 Re: Gledate seriju - preporučite je
Digla_da_kreci wrote: ↑25/12/2025 16:56 Pluribus zadnja ep, pitanje:SpoilerShowZasto Carol nije trazila da joj vrate maticne celije, da uniste ili zaustave proces i da se izjasne za svagda da je ne smiju konvertovati ni na koji nacin bez njenog pristanka? Bukvalno sta god da trazi njihovo je da joj ispune i ucine je sretnom, ovo su joj radili iza ledja i okej validno je jer ih je dobrovoljno dala, ali ih moze zaustaviti? Takodjer sam razocarana u Carol da ovako lako pada na Zosiu, hajd razumijem da je usamljena i treba joj drustvo - to mi je uredu, ali romanticna veza i sesovi, zacopala se u nju i zivi u delulu svijetu ne smije je otvoreno ni pitati o bivsim partnerima jer je strah sta ce cuti i da shvati da je ova zapravo bila strejt i sad maltene samo koristi njeno tijelo i Zosia tj. THEY joj ispunjavaju ljubavne zelje da je obrlate.![]()
Spoiler
Show
oko uzimanja celija, hajmo reci da su to uradili podmuklo, ali legalno po njihovim zakonima i pravilima. ali carol i dalje mora ponjusiti onu smjesu sto naprave da je "okrenu", ko sto su okrenuli onu seljancicu iz perua na pocetku epizode. tako da carol ima sansu da odbije, barem prema nekim pravilima koje mi znamo. mada ko je pitao 8 milijardi drugih ljudi koje su okrenuli prskajuci ih na 00:00:00. ma rupicasta je serija, ima tu dosta nelogicnosti tj. mogu se naci nekonzistentnosti.
- dječak sa šibicama
#32871 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sturka po ocekivanju, histericna alkoholu sklona sa integritetom kisne gliste. Jbg, preveslala samu sebe
Spoiler
Show
Inace, nisu neki oni ukrali tijela, to je signal dosao od nekud i kao virus usao u ljude, Oni sada nisu tamo neki tjelokradice vanzemaljci vec ljudi, zarazeni virusom. Znaci nisu tjelokradice ukrali 8 milijardi ljudi bez pitanja, vec virus ili signal. A sad Oni ne mogu nekoga protiv njegove volje okrenuti. Medjutim otkud znamo da u nekom trenutku nece doci do bum tras okreta i dobri Oni postanu losi ili prepredeni ili namazani Oni ali uz hej pa znas moramo tako jer moramo. Kao sto jedu ljude jer hej opstanak mora se jbg.
Ona scena kad indijanka postane Oni i otkljuca zivotinje da odu slobodno, jare trci za njom ali ona vise nema ljubav prema jaretu. Dobra scena, jeziva, Oni su kao jedna masa koja se krece u istom smjeru, roj pcela, jato lastavica samo sa instiktom i bez ikakvih emocija. Otkud znamo da Oni nece u nekom trenutku na ugrozbu prestati djelovati sa "odosmo mi, opasno je za Nas", sta ako nemaju gdje pobjeci. A Paragvajac je na tragu...
Ona scena kad indijanka postane Oni i otkljuca zivotinje da odu slobodno, jare trci za njom ali ona vise nema ljubav prema jaretu. Dobra scena, jeziva, Oni su kao jedna masa koja se krece u istom smjeru, roj pcela, jato lastavica samo sa instiktom i bez ikakvih emocija. Otkud znamo da Oni nece u nekom trenutku na ugrozbu prestati djelovati sa "odosmo mi, opasno je za Nas", sta ako nemaju gdje pobjeci. A Paragvajac je na tragu...
- skupljac_zeljeza
#32872 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pluribus...
Spoiler
Show
Pitanje nije ko vlada, nego da li je čovjek sposoban za vlast bez represije. Da li gledaoci razmišljaju koliko su i sami dio Pluribusa. Pluribus se u početku bavio slobodnom voljom, ali dalje ne pita da li postoji slobodna volja, nego ko ima pravo da je definiše. Ako su sve naše odluke oblikovane, da li je odgovornost i dalje na nama? Koliko smo oslobođeni krivice i kada ostanemo bez slobodne volje. Da li je normalno da trpimo Dodika i Čovića koji nas drže zarobljene?
Carol i Paragvajac se bore u svojoj naizgled bezizlaznoj situaciji.
Sada o formi koja provocira ono gore. Carol je uradila sve, prikupila sve. Na ovo što su joj uzeli matične ćelije ne može više uticati jer su oni pri kraju da dovrše posao što se može uočiti po odgovorima Zosie da nisu oni više onako servilni i da ona njih više smara i da to žele više da riješe. Zosia pita Carol šta je uradila sa Paragvajcem, a Carol joj ne daje detaljan odgovor jer sada su obje strane ušle u diplomatsku igru. Prije će joj dati i atomsku nego ćelije. Nikada nije ni na sekundu bila u dilemi da se preda kao i Paragvajac. Paragvajac traži nekog svog i skontao je da ne može radio vezom, ali može signalom kojim se oni koriste i kojim su uvezani. Mislim da i grupa koja se okuplja oko hedoniste Diabate ima svoja otkrića i bit će i oni vraćeni u igru kada ovo dvoje zapnu. Ostaje i dalje pitanje da li Gilligan piše happy end ili tragediju. Možda ne dobijemo ni jedno što je njegov stil. Odgovori kvare pitanje.
Sada o formi koja provocira ono gore. Carol je uradila sve, prikupila sve. Na ovo što su joj uzeli matične ćelije ne može više uticati jer su oni pri kraju da dovrše posao što se može uočiti po odgovorima Zosie da nisu oni više onako servilni i da ona njih više smara i da to žele više da riješe. Zosia pita Carol šta je uradila sa Paragvajcem, a Carol joj ne daje detaljan odgovor jer sada su obje strane ušle u diplomatsku igru. Prije će joj dati i atomsku nego ćelije. Nikada nije ni na sekundu bila u dilemi da se preda kao i Paragvajac. Paragvajac traži nekog svog i skontao je da ne može radio vezom, ali može signalom kojim se oni koriste i kojim su uvezani. Mislim da i grupa koja se okuplja oko hedoniste Diabate ima svoja otkrića i bit će i oni vraćeni u igru kada ovo dvoje zapnu. Ostaje i dalje pitanje da li Gilligan piše happy end ili tragediju. Možda ne dobijemo ni jedno što je njegov stil. Odgovori kvare pitanje.
- nota1969
#32873 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pluribus preporuka 
-
kakavdanakneiskustvu
- Haris033