Polako ljudi Prpa i Mujica su dan danas u behutu, pustite malo Berila i branioce države i Bosnjackog naroda, nek se cuje sta izdajnicka trojka radi. Sreca pa ce izbori pa ce to SDA da pomete
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
ljubijankic
- Prpa.ba
#32852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Posebno se istice ekonomski ekspert F.H. koji je od dezurnog katastroficara postao dezurni optimist.
Samo je trebalo sjesti u odbor u BH Telecomu, i drzava rapidno krece naprijed.
Da dodam da mi je izuzetno drago sto je Berilo uhvacen s rukama u medu. Nadam se da ce mu odmotati kompletnu halku, samo bi se stranacki botovi mogli hvatati za glavu ako se odmota predaleko.
- House
#32853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nezapamćen udar na bošnjakeljubijankic wrote: ↑07/08/2024 15:50Polako ljudi Prpa i Mujica su dan danas u behutu, pustite malo Berila i branioce države i Bosnjackog naroda, nek se cuje sta izdajnicka trojka radi. Sreca pa ce izbori pa ce to SDA da pomete![]()
- zecko_kupuz
#32854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ramo bosanski gargoyle, zaista djeluje, svaki put poskočim kad mu ugledam sliku. Očito sam zao duh čim ima efekta na mene.
A ovi su mi "ponosni" Trnovljani ili Trnovljaci ozbiljno podigli pritisak svojom lokal-patriotskom objavom.
-
Vjecita_zavrzlama
#32855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti zaista mislis da ce SDA da pobijedi? SDA ima da padne jos viseljubijankic wrote: ↑07/08/2024 15:50Polako ljudi Prpa i Mujica su dan danas u behutu, pustite malo Berila i branioce države i Bosnjackog naroda, nek se cuje sta izdajnicka trojka radi. Sreca pa ce izbori pa ce to SDA da pomete![]()
- House
#32856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sarkazam, brte.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑07/08/2024 16:28Ti zaista mislis da ce SDA da pobijedi? SDA ima da padne jos viseljubijankic wrote: ↑07/08/2024 15:50Polako ljudi Prpa i Mujica su dan danas u behutu, pustite malo Berila i branioce države i Bosnjackog naroda, nek se cuje sta izdajnicka trojka radi. Sreca pa ce izbori pa ce to SDA da pomete![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
House wrote: ↑07/08/2024 16:21nezapamćen udar na bošnjakeljubijankic wrote: ↑07/08/2024 15:50Polako ljudi Prpa i Mujica su dan danas u behutu, pustite malo Berila i branioce države i Bosnjackog naroda, nek se cuje sta izdajnicka trojka radi. Sreca pa ce izbori pa ce to SDA da pomete![]()
![]()
ne znate se ni zajebavati koliko ste propali, al ne sekirajte se spasiće vas Ramo Ajfon s helikopterom i 10 divizija
imate pobunu u propagandnom kokošinjcu
Urednici, novinari i dio uprave TV SA uputili su zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo i ministrima u Vladi KS pismo u kojem traže da ih zaštite od izvršne direktorice za program i produkciju Zerine Ćosić-Vrabac
- Prpa.ba
#32858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vrsioci duznosti Vlade FBiH na osnovu odluke OHR-a i sluzbenog Zagreba sada planiraju nova zaduzenja putem obveznica.
40 miliona na 5 godina, 40 miliona na 7 godina i 50 miliona na 8 godina, ukupno 130 miliona KM koje zele prikupiti.
Samo da podsjetim, u 11 emisija obveznica od maja 2023. FBiH do danas FBiH je kratkorocno zaduzena za 360 miliona KM, ne racunajuci novih 130 miliona KM zaduzenja koje cemo nakucati u 2024.
U pretpandemijskoj 2019. posljednja Vlada FBiH prije intervencije Zagreba i OHR-a obveznicama se zaduzila u 6 emisija, za 200 miliona KM.
Svanulo.
40 miliona na 5 godina, 40 miliona na 7 godina i 50 miliona na 8 godina, ukupno 130 miliona KM koje zele prikupiti.
Samo da podsjetim, u 11 emisija obveznica od maja 2023. FBiH do danas FBiH je kratkorocno zaduzena za 360 miliona KM, ne racunajuci novih 130 miliona KM zaduzenja koje cemo nakucati u 2024.
U pretpandemijskoj 2019. posljednja Vlada FBiH prije intervencije Zagreba i OHR-a obveznicama se zaduzila u 6 emisija, za 200 miliona KM.
Svanulo.
- JoseMujica
#32859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Helez se protivi razrješenju Galića, već insistira na njegovoj smjeni
-
BAK-eV
#32860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kad si ti tako dobro informisan, sto ga nisi tuzio prije 15 godina.Labirint wrote: ↑05/08/2024 16:14 Ovaj Berilo je sinonim za postratnu šerifovsku vladavinu ovjekovječenu enormnim bogatstvom, nepotizmom, korupcijom, mitom i svim drugim nus pojavama kapitalizma na ovim prostorima. Bekgraund i si vi kao stvoreni , bivši član komunista transformisan u muslimana uz promjenu 3-4 stranačka dresa. Da je pravde i pravičnosti ovo se trebalo desiti još prije 15 godina ovako proveo je najbolje godine života u iću i piću, obezbjedio svoje 7.koljeno i sad mu preostaje samo da se vuče kroz sudove (ako i do toga dodje) i da eventualno fasuje pet godina robije...![]()
Pravda je spora i dostižna kako kažu ali u ovakvim slučajevima i nebitna...
ili barem prije 5.
- oldtajmer
#32861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zasto krmad iz trojke nista ne radi u vezi ovoga ili vole da bolesni pomru sto prijeNa pitanje o listi lijekova za Fond solidarnosti, koja nije revidirana od 2019. godine, Cerić kaže kako je to pitanje dobre volje i politike, te da ne vidi razlog zbog čega lista nije ažurirana već godina.
"U Pravilniku Ministarstva zdravstva FBiH stoji da je obaveza da se ta lista ažurira svakih 12 mjeseci. Nije se revidirala pet godina, što znači da mi nismo ušli u mogućnost liječenja pacijenata u odnosu na ono što se dešava u ovoj deceniji. Još uvijek smo u vremenu od prije pet, sedam i deset godina po onome što se dešavalo u onkologiji", istakao je Cerić.
-
Labirint
#32862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A koji sam ja... Da prostis da bih ga tužio.. Daleko mu kuća bila kao i tvoja sa takvim pitanjima... VozBAK-eV wrote: ↑07/08/2024 21:30Kad si ti tako dobro informisan, sto ga nisi tuzio prije 15 godina.Labirint wrote: ↑05/08/2024 16:14 Ovaj Berilo je sinonim za postratnu šerifovsku vladavinu ovjekovječenu enormnim bogatstvom, nepotizmom, korupcijom, mitom i svim drugim nus pojavama kapitalizma na ovim prostorima. Bekgraund i si vi kao stvoreni , bivši član komunista transformisan u muslimana uz promjenu 3-4 stranačka dresa. Da je pravde i pravičnosti ovo se trebalo desiti još prije 15 godina ovako proveo je najbolje godine života u iću i piću, obezbjedio svoje 7.koljeno i sad mu preostaje samo da se vuče kroz sudove (ako i do toga dodje) i da eventualno fasuje pet godina robije...![]()
Pravda je spora i dostižna kako kažu ali u ovakvim slučajevima i nebitna...
ili barem prije 5.
-
cija123
#32863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izvinjavam se što upadam u raspravu, mimo teme, ali malo prelistati gramatiku, onaj dio malo i veliko slovo.
Vjerovatno je do mene, ali kad vidim da je neko nepismen, uopšte ga ne uzimam za relevantnog sagovornika, na bilo koju temu.
-
cija123
#32864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo je strašno, ne možeš vjerovati kakav odnos vlast/država ima prema najtežim bolesnicima. Gledala sam doktora kod Emele, baš me je potreslo.
- JoseMujica
#32865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
shvatite da ih boli neka stvar i da smo slušali ložione i gole laži od ušminkanih likova s odličnim PR-om, koji su iskoristili kleptomaniju i korumpiranost SDA krmaka, samo da bi ih zamjenili u istom poslu
ovo je istinski sadržaj ove vlasti, a ne slike i klipovi po facebooku, instagramu i tiktokuJa sam čovjek koji sam već sutra, ja sam već sutra. To znači ja danas već nisam.
-
A_A_AKCIJA
#32866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije lijepo lagati pod stare dane.JoseMujica wrote: ↑08/08/2024 10:36 shvatite da ih boli neka stvar i da smo slušali ložione i gole laži od ušminkanih likova s odličnim PR-om, koji su iskoristili kleptomaniju i korumpiranost SDA krmaka, samo da bi ih zamjenili u istom poslu
ovo je istinski sadržaj ove vlasti, a ne slike i klipovi po facebooku, instagramu i tiktokuJa sam čovjek koji sam već sutra, ja sam već sutra. To znači ja danas već nisam.
A još manje biti apologeta SDA i smanjivati im krivicu pričom da su svi isti.
Eee, moj Jose...
- JoseMujica
#32867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
mojne tih jefitnih parapsiholoških projekcija...ti ovdje samo braniš svoju sranku, svog ministra za kolut naprijed i svoju guzicu...svoga mišljenja i nemaš već ko papagaj ponavljaš što Kifla kažeA_A_AKCIJA wrote: ↑08/08/2024 10:40Nije lijepo lagati pod stare dane.JoseMujica wrote: ↑08/08/2024 10:36 shvatite da ih boli neka stvar i da smo slušali ložione i gole laži od ušminkanih likova s odličnim PR-om, koji su iskoristili kleptomaniju i korumpiranost SDA krmaka, samo da bi ih zamjenili u istom poslu
A još manje biti apologeta SDA i smanjivati im krivicu pričom da su svi isti.
Eee, moj Jose...![]()
a to ne znači da i svi ostali to rade
i vrhunac pisanja ti je da prozivaš svakoga da je SDA-ovac kada kritikuje ovog tvog ministra s posebnim potrebama
Lažeš i izmišljaš, al valjda si to uz Kiflu naučio, jer ne znam šta drugo i možeš uz njega naučiti, a ja znam Kiflu još dok je SDA-ovac u nastajanju bio
po ne znam koji put, na istu tvoju prozivku i smećarske laži, izazivam te da nađeš post na ovom forumu u kome ja branim SDA, a imam preko 20k postova. Koliko sam ja banova popio na ovom forumu, zbog kritikovanja i pljuvanja po SDA, Kifla nije toliko knjiga pročitao za života
eto pitaj Bloo ili Cmolje
ps
i bilo bi pošteno, da kada likovi poput tebe dolaze na forum, imaju nickove NiP 001, NiP 002 itd. a ne AAA akcija ili ljubljankic
Last edited by JoseMujica on 08/08/2024 11:04, edited 2 times in total.
- JoseMujica
#32868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
bolje kontaj kako ćete penzionisati Galića uz sve benefite državne službe, nego što ovdje lupetaš gluposti
nemoj da se Čirilica ljuti na svoje sarajevske cvjetiČe

nemoj da se Čirilica ljuti na svoje sarajevske cvjetiČe
jade jadneVlada FBiH budžetskim novcem subvencionira Čovićev medij: Na konkurs se ne može prijaviti nijedna kantonalna televizija iz FBiH niti privatni mediji iz Sarajeva. Samo TV Herceg-Bosne ispunjava uslove!
-
DonieBrasco
#32869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hajde da vidimo sa cime ce se trgovati kad je Zoran Galic u pitanju, smjena ili ipak razrijesenje uz ogromnu otpremninu - penzija a onda brzi povratak iz peznije na novu poziciju, naravno bez ikakvih procesa i sankcija.
- oldtajmer
#32870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zamisli samo koliko je zivota mozda moglo biti spaseno, jbt godinama nema novih lijekova na listama, sto je zelena gamad pocela ova krmad samo nastavljaju, koriste na kcusu vjerovatno ono sto se nigdje haman i ne koristi visecija123 wrote: ↑08/08/2024 10:33Ovo je strašno, ne možeš vjerovati kakav odnos vlast/država ima prema najtežim bolesnicima. Gledala sam doktora kod Emele, baš me je potreslo.Mi smo stvarno dotakli dno, nikakvih sistemskih rješenja, rovovske borbe za one koji su te doveli u udobnu i dobro plaćenu fotelju, da se vozaš najboljim autom i imas iPhone 16.....ne znam, kako ih Boga nije strah.
jebo ih i galic, ramo, fazla i sve druge pizdarije, samo nam je to na dnevnom redu, pocrkali svi skupa...
- No Mind
#32871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba da se zaganja i dojavljac, da bar fasuje otkaz. Mada je ovo za visegodisnje robije! Ta osoba je sigurnosni rizik i treba inisistirati da agencije rade svoj posao i ovo istraze i procesuiraju!JoseMujica wrote: ↑08/08/2024 11:48ne daj se Zukane da te preveslajuZukan Helez: Insistiram da Zoran Galić bude smijenjen, a ne razriješen dužnosti![]()
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#32872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gramatika, malo i veliko slovo kao i spam opčenito zaobiđite ovdje...
Drži te se teme.
Hvala.
Drži te se teme.
Hvala.
- Tvrtko II Kotromanić
#32873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dodju li sta ovi osudjeni Novalici Fadilu?
utaja poreza ovo ono
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izrecen ... /240808073
utaja poreza ovo ono
- JoseMujica
#32874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
i doktor koji je otvorio bolovanje....sad jel istina...od nekih čujem da je lik na bolovanju, a od nekih da je na godišnjem...sve to treba pohapsiti i dobro istresti....uglavnom HDZ gura žestoko da se krimos razriješi, kako bi dobio otpremninu i penzijuNo Mind wrote: ↑08/08/2024 12:40Treba da se zaganja i dojavljac, da bar fasuje otkaz. Mada je ovo za visegodisnje robije! Ta osoba je sigurnosni rizik i treba inisistirati da agencije rade svoj posao i ovo istraze i procesuiraju!JoseMujica wrote: ↑08/08/2024 11:48ne daj se Zukane da te preveslajuZukan Helez: Insistiram da Zoran Galić bude smijenjen, a ne razriješen dužnosti![]()
Zukan je stisno, neda i treba čovjeka podržati
-
ljubijankic
#32875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima li ijedan Novalić da je poštenTvrtko II Kotromanić wrote: ↑08/08/2024 13:07 dodju li sta ovi osudjeni Novalici Fadilu?
utaja poreza ovo ono