SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

SD7

#32851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SD7 »

90minut wrote:
Xavier1 wrote:
90minut wrote:Vjerovatno se vratio onaj serijski piroman :D
Mislis da ih jedan lik ovoliko zajebava? :D

Zar se ne sjecas prije nekoliko godina da je svaku drugu noc gorilo par auta kad je zima bila ponekad i svaku noc po 2 auta u raznoraznim dijelovima grada..

Nije mu bilo bitno da li je kvalitetno auto ili neko regularno nije bilo diskriminacije tokom godina poslije još dosta auta je zapalio, al' nikad kao tu zimu tad je bukvalno bila ludnica mjesec dana šta je radio.

Nikad ga nisu uhvatili naravno i evo nema ko drugi biti opet je poceo da bude baš baš aktivan.

Pa svega mi ako do sada nije napravio jedno milion štete pljuni mi usta mozda je milion i mala brojka frajer je zapalio blizu 50 auta, mada ko zna mozda je brojka još veca.
O kakvom neuhvatljivom serijskom piromanu pricas. Drzava je u totalnom k.rcu, anarhija samo takva...sudstvo kao da i ne postoji. Te paljevine su rezultat navedenog. Ne moze drzava da zastiti gradjanina, jedino mu ostaje da i on nanese stetu ovom kojj ga je ojadio. Samo mi je zao ovih sto ih po nesreci zapadne da se parkiraju pored, pa i njihova vozila stradaju.
90minut

#32852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Jeste jedino kod nas u drzavi postoje piromani koji pale auta i ne mogu biti uhvaceni, kako ces ih uhvatiti?

Kao da trazis iglu u sijenu to prvo drugo nikakve paljevine nisu rezultat nekog sudstva i bajki koje ti pricas vec nekog retarda kojemu je zanimljivo da pali auta.

Jedno vrijeme su mislili ljudi da je automafija, a tamo zapaljeno bruku auta koja vrijede 2 hiljade ukratko krševi e to je sve taj jedan te isti piroman.

Ponavljam zar se ne sjecate zime prije nekoliko godina kad je gorilo svaku noc?
PM72

#32853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Nije loš ovaj sarajevski izum.Zamjeriš se sa komšijom i pošto si pizda pa mu nesmiješ ništa reći u facu,daš petobanku klošarima da mu zapale auto od 50 hiljada...
Naslovnica

#32854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ja nedavno dosao sa flasom od 2 litra da naspem benzina na EP u Nedjaricima.
Nije mi lola dao, kae zabranila policija, zbog paljevina.
Samo zajebavaju svijet nesposobnjakovici. :-) :-) :-)
HA HA HA
:lol: :lol: :lol:
PM72

#32855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

To se da lako riješiti.Ponudiš nagradu od 20 000 KM da neko anonimno ofira počinitelja paljevina i kad sve dokumentuješ - objaviš javno u novinama kako je država dala na licitaciju stan ili kuću u kojoj živi (bez obzira što mu je babo RVI ili šehidska porodica).Od tih para namiriš nekome štetu,vratiš u budžet onih 20 000 a ostatak čuvaš za sljedeći slučaj paljevine.

Čisto sumnjam da bi se desila treća paljevina...
Guadalajara

#32856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

PM72 wrote:Nije loš ovaj sarajevski izum.Zamjeriš se sa komšijom i pošto si pizda pa mu nesmiješ ništa reći u facu,daš petobanku klošarima da mu zapale auto od 50 hiljada...
Odlican...haha
drug_profi

#32857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

90minut wrote:
Ogromne krivice, nemaš ti pojma kakve su između 4 zida.

Eto ona je tad bila žrtva njegovog smaranja da se pomire razmišljaš li da li je neki drugi prije tog bio žrtva njenog smaranja ili to nije isto?
Bolje me udaraj nego da me pratiš po ulici i vrištiš " zašto ".Bukvalno moraš izbjegavati.

Sve to ima svoje žene su otrovne isto onoliko koliko su i muškarci samo što kod njih pretežno ide mentalno ubijanje u mozak.
Nis ti dobar bogami, ajd vozdra....
90minut

#32858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

drug_profi wrote:
90minut wrote:

Eto ona je tad bila žrtva njegovog smaranja da se pomire razmišljaš li da li je neki drugi prije tog bio žrtva njenog smaranja ili to nije isto?
Bolje me udaraj nego da me pratiš po ulici i vrištiš " zašto ".Bukvalno moraš izbjegavati.

Sve to ima svoje žene su otrovne isto onoliko koliko su i muškarci samo što kod njih pretežno ide mentalno ubijanje u mozak.
Pa ništa nastavi vjerovati da su i dalje tatine princeze bez ljudskih pogrešaka šta da ti kazem.
drug_profi

#32859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

90minut wrote:
drug_profi wrote:
90minut wrote:

Pa ništa nastavi vjerovati da su i dalje tatine princeze bez ljudskih pogrešaka šta da ti kazem.
Bogami ti imas problem da shvatis napisano i onako si prilicno mizogen...
Ali sta cu ti ja. To je tvoj problem.
90minut

#32860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Jes' u meni je problem. :)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#32861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Realno, drug_profi moraš shvatiti da nije daleko od istine ovo što ti govori. TI tu samo čuješ njenu stranu priče, obično ušminkanu.
basicm

#32862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

bitanga_sa_otesa wrote:izgori nov stojadin :(
vjerovatno iz obijesti ili da se oslobodi parking mjesto
Crveni pezov 406 i ovaj stojadin mi bas izgledaju da je neko uzeo da korigira parking navike i napustene aute. Imam insekt da je ovo nesto organizovano.
insomnia78

#32863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

liaar wrote:Realno, drug_profi moraš shvatiti da nije daleko od istine ovo što ti govori. TI tu samo čuješ njenu stranu priče, obično ušminkanu.
Sta se mize usminkati u tome da ne zelis vise biti sa nekim?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#32864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

insomnia78 wrote:
liaar wrote:Realno, drug_profi moraš shvatiti da nije daleko od istine ovo što ti govori. TI tu samo čuješ njenu stranu priče, obično ušminkanu.
Opet ti kažem, na stranu to što ona ne želi biti sa njim, ali do roditelja rijetko kad dolazi komplet istina, uvijek fali detalja nekih, barem u BIH. Znam po svom bratu recimo, mami kad je pričao što je raskinuo sa curom.
90minut

#32865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

liaar wrote:
insomnia78 wrote:
Opet ti kažem, na stranu to što ona ne želi biti sa njim, ali do roditelja rijetko kad dolazi komplet istina, uvijek fali detalja nekih, barem u BIH. Znam po svom bratu recimo, mami kad je pričao što je raskinuo sa curom.

Znam i ja sa svojom sestrom kakva je smaračica na 10 nacina cujem preko mobitela kako zapovijeda ovo zapovijeda ono da ne pricam o tome kad krene zvocati pricom i ubijati ga u pojam.

I nakon toga svega prije par mjeseci raskinula s likom tacno nekad pred momenat kad je trebao zaprositi jer je kao upoznala nekoga s zapada preko drugarice.

Bukvalno zaslužuje šamare i štoceve, a naravno ako ikad saznam da ih prima od buduceg zna se šta se mora uraditi.

Činjenica je da 95 posto roditelja možda i više bukvalno ne zna svoju kcerku ili sina znaci u promilima ne zna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#32866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Generalno danas LJUDI su nezreli. Nesposobni da civilizovano urade bilo šta.

Možda da je ovako počeo upis ne bi bilo nikakve polemike. Za svakog luđaka postoji jedna luđakinja i obrnuto, ne znam šta tu nije jasno :mrgreen:
drug_profi

#32867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

insomnia78 wrote:
I ja ne kontam jel ovi ne citaju ili ne razumiju?
Ba zaboli me balaban zbog cega se razilaze. Njihova stvar, ali nece ih niko proganjat i terorisat. Tačka.
Ima zena raznih, vakih nakih i moje cure nisu balavice. Odrasle osobe sa svojim prihodima. Ne mogu naci normalnog momka. Sve nekakvi sto ih je jal mekteb, jal trava odgajala.
I ocigledno je na forumu po komentarima kakvi ovdje odrastaju:
90minut wrote: Bukvalno zaslužuje šamare i štoceve,
Cookie85

#32868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cookie85 »

Sve se to moze rijesiti pricom, bez fizickih obracuna ili vatrenim/hladnim oruzjem. To rade samo nestabilne i nesigurne osobe.
A zene su gore kad trpe fizicko maltretiranje, najjace je kad joj neko kaze da ga ostavi jer je tuce, a ona " Pa ja njega volim i on mene, ali omaklo mu se , rekao je da nece vise".

Mada zene znaju da psihicki maltretiraju i to bez granica, to je cudo jedno.

Ni jedna ni druga strana, nije zlatna niti znaju da zive kao par, da podrzavaju jedno drugo, pomazu jedno drugom, usavrsavaju jedno drugo, uvijek je neka ljubomora, zvocanje i sl. bar sa jedne strane!

A ona ili on kad vide da je On/Ona takva, a pokaze se vremenom, odmah zdravo! a ne promjenit ce se, bit ce bolje, to je samo period...
drug_profi

#32869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pa upravo tako. Neko nekom ne odgovara, ali drugom savrseno pase. Ne ide, razidji se ljudski. Nisam se ni ja ozenio prvom, niti najzgodnijom, vec onom koja mi je najbolji par. I pored svih razlicitosti, opet smo nasli bitan zajednicki imenitelj. Postujem je i ona mene, volim je i ona mene. Podrzavamo i podizemo jedno drugo kad se posrce. Ali to se moze postici samo kad se spojis sa normalnom, zrelom osobom slicnih svjetonazora.

Cim imas kljucna neslaganja, tipa nametanja religije ili vaspitanja... to nece funkcionisati. Kad tad ce puci.
Pa i neka pukne, ali i tad je vazno da bude civilizovano. A ne da neko sebe ozljeđuje da pokaze "kako je voli", ili da te stalka i pravi probleme tvojoj okolini.
I to takvi idiotluci ispadaju iz momaka koji ni po cemu nikad nisu pokazali da su takva vrsta idiota.
I ja sam bivao nekad zaljubljen, i ja sam patio kao i svi i to je dio sazrijevanja. I ja sam mozda gluposti radio, ali nikad takve vrste. Nisam se rezao nozem, nisam stalno zvao telefonom, nisam pratio bivsu curu... odem sa jaranima napijemo se, pjevamo patetične pjesme i bude malo lakše....

Ovo danas je sve oštećena roba.
vjeshalica

#32870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Zavisi odakle si potekao i sa kim si zivio i ko te je podigao.
Ako su to roditelji kojima je domet bio podizati dkecu dok krate vrijeme gledajuci Esmeraldu onda ne trrba se cuditi propaloj mladosti i njihovom navinu shvatanja braka i ljubavi
Cookie85

#32871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cookie85 »

drug_profi wrote:Pa upravo tako. Neko nekom ne odgovara, ali drugom savrseno pase. Ne ide, razidji se ljudski. Nisam se ni ja ozenio prvom, niti najzgodnijom, vec onom koja mi je najbolji par. I pored svih razlicitosti, opet smo nasli bitan zajednicki imenitelj. Postujem je i ona mene, volim je i ona mene. Podrzavamo i podizemo jedno drugo kad se posrce. Ali to se moze postici samo kad se spojis sa normalnom, zrelom osobom slicnih svjetonazora.

Cim imas kljucna neslaganja, tipa nametanja religije ili vaspitanja... to nece funkcionisati. Kad tad ce puci.
Pa i neka pukne, ali i tad je vazno da bude civilizovano. A ne da neko sebe ozljeđuje da pokaze "kako je voli", ili da te stalka i pravi probleme tvojoj okolini.
I to takvi idiotluci ispadaju iz momaka koji ni po cemu nikad nisu pokazali da su takva vrsta idiota.
I ja sam bivao nekad zaljubljen, i ja sam patio kao i svi i to je dio sazrijevanja. I ja sam mozda gluposti radio, ali nikad takve vrste. Nisam se rezao nozem, nisam stalno zvao telefonom, nisam pratio bivsu curu... odem sa jaranima napijemo se, pjevamo patetične pjesme i bude malo lakše....

Ovo danas je sve oštećena roba.
Sve je to tacno, ali imas i zena koje postanu stalker, rezu se, prijete da ce se ubiti itd. Nisu samo muskarci takvi.
vjeshalica

#32872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote:
I ja ne kontam jel ovi ne citaju ili ne razumiju?
Ba zaboli me balaban zbog cega se razilaze. Njihova stvar, ali nece ih niko proganjat i terorisat. Tačka.
Ima zena raznih, vakih nakih i moje cure nisu balavice. Odrasle osobe sa svojim prihodima. Ne mogu naci normalnog momka. Sve nekakvi sto ih je jal mekteb, jal trava odgajala.
I ocigledno je na forumu po komentarima kakvi ovdje odrastaju:
Bolje biti sam nego u losem drustvu
Ne trebaju biti one nicije kante za smece
I dobro je da su samostalne da ne ovise od drugih
Danas se jos uvijek zene vole stavljati u poziciju da ovise od muza zato upadaju u razne probleme.I nisu u stanju cak i u najgorim.uslovima da prekinu jer ih glavnokomandujuci ucijenio sa tim sto ih izdrzava i ima krov nad glavom
Najgore su matere jer su od kcerki napravile materijal za udaju,nicemu ih nisu drugom naucile i da potraze druge zivotne vrijednosti i ciljeve osim da najkasnije se do 20 godine udaju i imaju dijete za vratom....treba biti realan,što mater zna usrat u odgoju zenskog djeteta ne zna niko
Cookie85

#32873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cookie85 »

vjeshalica wrote:Zavisi odakle si potekao i sa kim si zivio i ko te je podigao.
Ako su to roditelji kojima je domet bio podizati dkecu dok krate vrijeme gledajuci Esmeraldu onda ne trrba se cuditi propaloj mladosti i njihovom navinu shvatanja braka i ljubavi
Vjerovatno ima i toga, ali ipak mislim da je ustvari problem, nesigurnost i nacin gledanja na zivot.

Imas ljudi koji su odrasli bez roditelja, zivjeli sami vecinu rata, prezivljavali tako sto im neko nekad da nesto da jede, ali opet nikad nisu pravili takve probleme i normali po tom pitanju i imaju drugaciji pogled na zivot!

Jer ako ta osoba je nesigurna u sebe, onda ona ne vjeruje svom paru, pa provjerava, ljubomoran/na , stalker, zvoca za svaku glupost, uglavnom radi sve suprotno od onoga sto bi trebao/la!
Dr. Kuca

#32874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Razmazeno je sve to i musko i zensko. Cim to zivi sa roditeljima a ima vise od 20 godina nema hljeba od tog insana nikad.
drug_profi

#32875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Cookie85 wrote:
Sve je to tacno, ali imas i zena koje postanu stalker, rezu se, prijete da ce se ubiti itd. Nisu samo muskarci takvi.
Ja govorim iskljucivo po okolnostima sa kojima sam se susretao, vezane za moje kceri.
To su bića koje su životni projekat moje supruge i mene. Najvažnija stvorenja na cijeloj planeti za nju i mene.
One ne idu po nargilhanama, ne slusaju turbo folk, skolovane su uz naglasak na opštu kulturu, filmove, muziku, knjige, naucene da su ravnopravne, naucene da rade i sa bušilicom i sa rucnim alatom, da ne bi ovisile od mutavih momaka sa dvije lijeve ruke da im luster, sliku ili ogledalo okace, sijalicu promijene.

Ukratko, bez trunke razmišljanja na tasu vage na jednoj strani cijelo čovječanstvo, na drugoj moje cure.
Moje cure pretežu.
Eto šta bi bilo ako bi moralo.
Post Reply