SDA-All about

Banksy

#32826 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nije se skidao s medija i FB-a, postao selebriti, ali u poslu puno brljao, nizao afere, a rezultat, i za stranku i za kanton, je jedna velika 0.

U nezavisne ideš kad imaš moć, snagu, pamet, teren. Kifla nema ništa od toga. Bez SDA, on je ništa. 'Koalicijski potencijal', također nula.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32827 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Ma Konaković se ufuro, konto da će biti glavni u stranci kad se vrati sa Ćabe
drug_profi

#32828 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ima Konaković zato Faću za predizborne i postizborne pregovore.
madner

#32829 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sad ne valja Kifla. :D
daddy-kool

#32830 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Saće ga molit' da se vrati. :D

Nemoj Kifla, ... :lol: :lol:
seln

#32831 Re: SDA-All about

Post by seln »

zippoo87 wrote:
ke_ma wrote:
zippoo87 wrote: procitaj,nemoj samo pisati reda radi

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rezulta ... /180129094
Ako vjeruješ u ovo,onda vjeruješ i da je u ovoj vukojebini pokradenih 8 milijardi markica otišlo za izgradnju autoputa, da će ova vukojebina ikada
završiti vc autoput,i započeti izgradnju autoputa prema beogradu..
ja ti govorim da iza ovog stoji Turska a ne SDA i da ne vjerujem da ce Turska sama sebi nastetiti i diskreditovati se
ali eto,vidjeti cemo sta ce se desiti na kraju
Da si ti meni ziv i zdrav, Turska se vec odavno diskreditovala. Ono sto je izgledalo kao pocetak privrednog razvoja i demokratiziranje zemlje, pretvorilo se u zadnjih 5-6 godina u privrednu stagnaciju i diktaturu a la Lukasenko.
cadburry

#32832 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Banksy wrote:Nije se skidao s medija i FB-a, postao selebriti, ali u poslu puno brljao, nizao afere, a rezultat, i za stranku i za kanton, je jedna velika 0.

U nezavisne ideš kad imaš moć, snagu, pamet, teren. Kifla nema ništa od toga. Bez SDA, on je ništa. 'Koalicijski potencijal', također nula.
Kako nema koalicioni potencijal? Pa s kim će SDA nakon izbora...
zippoo87

#32833 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

cadburry wrote:
Banksy wrote:Nije se skidao s medija i FB-a, postao selebriti, ali u poslu puno brljao, nizao afere, a rezultat, i za stranku i za kanton, je jedna velika 0.

cuj sa kim...pa sa ovim "nezavisnim"...ima ih toliko da sami mogu vecinu navuci :D
na svakom cosku neki "nezavisni" :D
cadburry

#32834 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

zippoo87 wrote:
cadburry wrote:

cuj sa kim...pa sa ovim "nezavisnim"...ima ih toliko da sami mogu vecinu navuci :D
na svakom cosku neki "nezavisni" :D
Mislim da su Sepic tj. Pindzo i Konakovic najizgledniji. Hadzibajricevi bi mislim prije sa ljevicom, ali dobru ponudu SDA nece odbiti. A onda dodju jos BOSS, BPS i druge skupine kriminalaca koje uspiju prebaciti izborni prag.
zippoo87

#32835 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

cadburry wrote: Mislim da su Sepic tj. Pindzo i Konakovic najizgledniji. Hadzibajricevi bi mislim prije sa ljevicom, ali dobru ponudu SDA nece odbiti. A onda dodju jos BOSS, BPS i druge skupine kriminalaca koje uspiju prebaciti izborni prag.
pa da...upravo tako sada razmisljaju i rade politicari...prvo naprave pobunu unutar stranke,to je ustvari predstava za javnost,oni se kao nesto bune,kolege sa kojima su po 20 godina sjedili odjednom vise ne valjaju i cim malo ojacaju,izadju iz stranke
sve je ovo predstava za javnost i njihovo razmisljanje,da ce ih SDA pokupiti nakon izbora,naravno nezvanicno ...ovo se cak i dogovara u centrali SDA i za sada koncept pali
a potvrdu ovog cemo vidjeti nakon izbora...kome ce se prekloniti raznorazni sepici,pindzici,konakovici i ini drugi

konakovicu je sasvim lijepo u politici...posla malo a para lahka...nece on sa guzovace jos dugo...ali je svjestan da nema podrsku gradjana unutar liste SDA;pa ide ovako...na kampanju anti SDA a onda nakon izbora,ponovo sa SDA
putokaz1

#32836 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Konaković dobio 5u ličnu ili potpisao za drugi klub
Možda je on kao Amar osim kako god opet se Želji vraća
Opal_89

#32837 Re: SDA-All about

Post by Opal_89 »

Da li je logicno da podnese ostavku i na mjesto premijera, s obzirom da je zahvaljujuci SDA i dosao na tu poziciju?
seln

#32838 Re: SDA-All about

Post by seln »

Novi solo kabare program Fadila Novalica:
Novalić s kantonalnim premijerima: Zaposlenost raste u svim kantonima FBi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#32839 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Mislio sam da samo SDA može s malo glasova da Pobjedi
Ali Pobjednik izbora je ipak jedan SDP Vijećnik-2016
Gospodin Srećković je u OV ušao sa svega 4 Glasa
Znate li ko?
Trebam te

#32840 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

putokaz1 wrote:Mislio sam da samo SDA može s malo glasova da Pobjedi
Znate li ko?
Reci ko?
Trebam te

#32841 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

cadburry wrote:
Mislim da su Sepic tj. Pindzo i Konakovic najizgledniji. Hadzibajricevi bi mislim prije sa ljevicom, ali dobru ponudu SDA nece odbiti. A onda dodju jos BOSS, BPS i druge skupine kriminalaca koje uspiju prebaciti izborni prag.
Pindzo :shock: :lol: taj ofucani politicar da udje vise bilo gdje, e onda tu nema hajra :lol: :D
putokaz1

#32842 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Trebam te wrote:
putokaz1 wrote:Mislio sam da samo SDA može s malo glasova da Pobjedi
Znate li ko?
Reci ko?
Vijećnik iz nacionalnih manjina općina iz BPK Ustikolina ili Ustiprača tu negdje
ultima_palabra

#32843 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Opal_89 wrote:Da li je logicno da podnese ostavku i na mjesto premijera, s obzirom da je zahvaljujuci SDA i dosao na tu poziciju?
Pa valjda SDA ima kapacitet da ga smijeni.
Prpa.ba

#32844 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Kifla u skladu sa ocekivanjima, sada ocekujemo pojacanja i koalicionu polivalentnost, samo pratiti koliko je koja interesna grupa u KS zadovoljna budzetom i lako je nazrijeti iducu liberalnu proeuropsku i hadzijsku Vladu KS... :mrgreen: :mrgreen:

Moram napomenuti da ce mi ovo biti jedina interesantna izborna utrka, velike su sanse da se sarajevske interesne grupe otrgnu od opcinskih, federalnih i drzavnih centara moci po prvi put otkako je moderne demokratije, naravno nije posrijedi prosvjetiteljstvo vec najveca koncentracija moci i novca po izbornoj jedinici, zasto to dijeliti.. :mrgreen:
drug_profi

#32845 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa Pedja je davno pominajo Kiflu zastupnika kao kolegu i prijatelja. Ko da gledam eto ga sa NS u nekoj kombinaciji.
putokaz1

#32846 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

drugi profil wrote:Pa Pedja je davno pominajo Kiflu zastupnika kao kolegu i prijatelja. Ko da gledam eto ga sa NS u nekoj kombinaciji.
-Marjanović,3 DF ovca,Bešlagić šta fali i Kifla.....Malo Zezam
Roccohljup

#32847 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

drugi profil wrote:Pa Pedja je davno pominajo Kiflu zastupnika kao kolegu i prijatelja. Ko da gledam eto ga sa NS u nekoj kombinaciji.
Vala bi ih prekrizio za sva vremena. A nije iskljuceno da to bude nakon izbora :D
madner

#32848 Re: SDA-All about

Post by madner »

Prpa.ba wrote:Kifla u skladu sa ocekivanjima, sada ocekujemo pojacanja i koalicionu polivalentnost, samo pratiti koliko je koja interesna grupa u KS zadovoljna budzetom i lako je nazrijeti iducu liberalnu proeuropsku i hadzijsku Vladu KS... :mrgreen: :mrgreen:

Moram napomenuti da ce mi ovo biti jedina interesantna izborna utrka, velike su sanse da se sarajevske interesne grupe otrgnu od opcinskih, federalnih i drzavnih centara moci po prvi put otkako je moderne demokratije, naravno nije posrijedi prosvjetiteljstvo vec najveca koncentracija moci i novca po izbornoj jedinici, zasto to dijeliti.. :mrgreen:
Zapravo su to poceci demokratije u BiH. Kantonalni nivo je prvi nivo gdje vlast moze napraviti promjene bez blokada sa strane.
megaman4

#32849 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

ultima_palabra wrote:
Opal_89 wrote:Da li je logicno da podnese ostavku i na mjesto premijera, s obzirom da je zahvaljujuci SDA i dosao na tu poziciju?
Pa valjda SDA ima kapacitet da ga smijeni.
Ima. Ali je problem sto je poceo unutarstranacki sukob u pojedinim organizacijama. Na Ilidzi je vec bilo smjena. U Krajini raspad sistema. Evo pomenuti premijer napustio stranku. Ovo podsjeca na 1990 kada se raspao SKBiH?
Prpa.ba

#32850 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Zapravo su to poceci demokratije u BiH. Kantonalni nivo je prvi nivo gdje vlast moze napraviti promjene bez blokada sa strane.
Prije bih rekao da su to poceci umivanja prvobitne akumulacije kapitala, kifla mi bas onako izgleda kao vijesnik tog perioda. Fokus na turizmu, kulturici, umivanju, finim stvarima, strukturalne probleme cemo napadati preko Facebooka, daj samo EU grantova i finih dogadjaja, ako koji milioncic ode vezanim interesima, to se samo omaklo, hajmo malo o projektima.. :mrgreen: . Vjerujem da je bacio ili baca matematiku na papir, sanse su realne da sam sa svojom ekipom bezlicnih birokrata "uzme" kredencijale i ljevice i desnice i kroz 4 godine sam uz minimalnu asistenciju krcmi 2.5 milijarde KM. Ako se upusti u to, hrabra taktika nema sta. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 30/01/2018 21:37, edited 1 time in total.
Post Reply