Ne znam sto je to relevantno za bilo sta? On ne mase sa njim, niti trazi da se zbog toga izabere na vlast.The BEN10 wrote:Interensatno je kao što se vidi da su pojedinci davno postavljali pitanja o zlatnom ljiljanu ŽK-a:pemanapemani wrote:Koliko daleko to ide da su "patrijoti" i polufašisti na istoj strani. I jedni i drugi se ubiše od dokazivanja kako je taj Zlatni ljiljan samo kamuflaža da se Armija RBiH prikaže multietničkom. Totalno nenadjebivo.
http://www.klix.ba/forum/ustanite-molim ... &start=550
Dakle, može li neko objasniti koje su tačno zasluge u pitanju pa je ŽK odlikovan najvećim priznanjem - ili nas makar uputiti na literaturu!?
Opisima tipa: "Po otpočinjanju rata priključio se Armiji RBiH, gdje je za vojničko držanje i pokazanu hrabrost 1995. godine dobio najveće vojno odlikovanje Armije RBiH - Zlatni ljiljan." inače treba vjerovati bespogovorno !?
Ja znam da se o njemu medju nama borcima i u ratu govorilo sa postovanjem. Nisam bio direktno sa njim, ali jesam na njegovom desnom krilu i cuo sam za Zeljka prije nego je uopste postao poznat na ovaj nacin. Dakle to su oni ljudi cije prisustvo na liniji daje sigurnost i moral ostalima, zato sto svojim djelima, ponasanjem, postupcima svima daje primjer i osjecaj nepobjedivosti.