SDP

drug_profi

#32826 Re: SDP

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:
pemanapemani wrote:Koliko daleko to ide da su "patrijoti" i polufašisti na istoj strani. I jedni i drugi se ubiše od dokazivanja kako je taj Zlatni ljiljan samo kamuflaža da se Armija RBiH prikaže multietničkom. Totalno nenadjebivo.
Interensatno je kao što se vidi da su pojedinci davno postavljali pitanja o zlatnom ljiljanu ŽK-a:
http://www.klix.ba/forum/ustanite-molim ... &start=550

Dakle, može li neko objasniti koje su tačno zasluge u pitanju pa je ŽK odlikovan najvećim priznanjem - ili nas makar uputiti na literaturu!?
Opisima tipa: "Po otpočinjanju rata priključio se Armiji RBiH, gdje je za vojničko držanje i pokazanu hrabrost 1995. godine dobio najveće vojno odlikovanje Armije RBiH - Zlatni ljiljan." inače treba vjerovati bespogovorno !?
Ne znam sto je to relevantno za bilo sta? On ne mase sa njim, niti trazi da se zbog toga izabere na vlast.
Ja znam da se o njemu medju nama borcima i u ratu govorilo sa postovanjem. Nisam bio direktno sa njim, ali jesam na njegovom desnom krilu i cuo sam za Zeljka prije nego je uopste postao poznat na ovaj nacin. Dakle to su oni ljudi cije prisustvo na liniji daje sigurnost i moral ostalima, zato sto svojim djelima, ponasanjem, postupcima svima daje primjer i osjecaj nepobjedivosti.
The BEN10

#32827 Re: SDP

Post by The BEN10 »

drugi profil wrote:Ne znam sto je to relevantno za bilo sta? On ne mase sa njim, niti trazi da se zbog toga izabere na vlast.
Ja znam da se o njemu medju nama borcima i u ratu govorilo sa postovanjem...
Izvini, radi se o najvećem ratnom priznanju, koje stoji na svakoj nj. biografiji - to što on ne maše sa njim stalno, ne znači da itekako nije profitirao sa tim priznanjem. Dakle, može li šta konkretno o Zlatnom ljiljanu ?
vee-jay

#32828 Re: SDP

Post by vee-jay »

The BEN10 wrote:
drugi profil wrote:Ne znam sto je to relevantno za bilo sta? On ne mase sa njim, niti trazi da se zbog toga izabere na vlast.
Izvini, radi se o najvećem ratnom priznanju, koje stoji na svakoj nj. biografiji - to što on ne maše sa njim stalno, ne znači da itekako nije profitirao sa tim priznanjem. Dakle, može li šta konkretno o Zlatnom ljiljanu ?
google.com
The BEN10

#32829 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Nažalost, nisam uspio naći osim površnih informacija tipa - "iskazane hrabrosti". Osim toga, na par vijesti koje su objavili neki portali u komentarima se može pročitati da je čak navodno 2 godine proveo kao obezbjeđenje i da nije vidio linije u tom periodu. No velim, zaista bih volio vidjeti radi čega je dobio priznanje koje stoji na svakoj njegovoj biografiji, i čime se dičio u mnogo (ne svim) javnih nastupa u toku izbornih kampanja...
VjecitiStudent

#32830 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
Jesi li ikada igdje postavio pitanje otkud Brankoviću Zlatni ljiljan?
pemanapemani

#32831 Re: SDP

Post by pemanapemani »

The BEN10 wrote:Nažalost, nisam uspio naći osim površnih informacija tipa - "iskazane hrabrosti". Osim toga, na par vijesti koje su objavili neki portali u komentarima se može pročitati da je čak navodno 2 godine proveo kao obezbjeđenje i da nije vidio linije u tom periodu. No velim, zaista bih volio vidjeti radi čega je dobio priznanje koje stoji na svakoj njegovoj biografiji, i čime se dičio u mnogo (ne svim) javnih nastupa u toku izbornih kampanja...
Ključno pitanje je ko se dičio sa Komšićevim Zlatnim ljiljanom?

SDP je potencirao ratno priznanje. Komšića nikad nisam čuo da je na predizbornim skupovima isticao - "ja sam dobio Z. ljiljan, ja sam heroj... A nije da nije imao temelja za egoistično laprdanje u stranci u kojoj je to osnovni postulat. Ne postoji izjava nekoga od SDP zvaničnika da se bar deset puta nije spomenulo "JA".
The BEN10

#32832 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Ama, pustite sad eto dičenje Zlatnim ljiljnaom - radi čega je ŽK dobio najveće ratno priznanje ?
mg

#32833 Re: SDP

Post by mg »

Cemu rasprava o Zeljku na SDP temi? Covjek je dobio ljiljana prije nego je uopce bio u politici. Ne potencira ga previse.

SDP je napustio iz moralnih razloga, nije stekao nikakvo bogatstvo pljackajuci jao ostali.

Svaki pokusaj diskreditacije Zeljka je samo klevetanje bez osnova, jer su zelje da se isti uvuce u politicko blato.
Styling

#32834 Re: SDP

Post by Styling »

mg wrote:Cemu rasprava o Zeljku na SDP temi? Covjek je dobio ljiljana prije nego je uopce bio u politici. Ne potencira ga previse.

SDP je napustio iz moralnih razloga, nije stekao nikakvo bogatstvo pljackajuci jao ostali.

Svaki pokusaj diskreditacije Zeljka je samo klevetanje bez osnova, jer su zelje da se isti uvuce u politicko blato.
Sve govori da se on, u stvari, pokusava izvuci iz blata pljujuci po svojim bivsim stranackim kolegama. ;-)
shiljak

#32835 Re: SDP

Post by shiljak »

mg wrote:Cemu rasprava o Zeljku na SDP temi? Covjek je dobio ljiljana prije nego je uopce bio u politici. Ne potencira ga previse.

Zato što je čitav SDP na DF temi :oops:
Last edited by shiljak on 21/01/2014 14:05, edited 1 time in total.
Banksy

#32836 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:

Sve govori da se on, u stvari, pokusava izvuci iz blata pljujuci po svojim bivsim stranackim kolegama. ;-)
Sve govori da su bivše stranačke kolege u tolikom blatu, da vjeruju da će se iz njega lakše izvući budu li pljuvali na sve oko sebe, pa i na bivšeg stranačkog kolegu.

To je, naravno, pogrešna taktika, kojom se samo postiže kontraefekat, a što pogoduje njihovom bivšem stranačkom kolegi. ;-)
drug_profi

#32837 Re: SDP

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:
Za sta se dobija ljiljan? Nadji pravilnik iz tog vremena za detalje, a ugrubo: za izuzetan podvig, hrabrost, doprinos odbrani...
Od boraca na liniji, a bio je na liniji - ne znam sad jel 4 godine, ali jeste jako dugo, ko ga je dobio, debelo ga je zasluzio, narocito ako nije posthumno. To priznanje je dobiveno dok je bio potpuno van politike i stranke. Oslikava njegove ljudske kvalitete, koji mozda jesu bitni za lidesrstvo, a mozda i nisu. Svak ce da izvaga za sebe.
Znam samo da je mnogostruko zasluzeniji nego Brankovicev ljiljan, koji je bruka i uvreda svim braniteljima.
Corto Maltese

#32838 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

drugi profil wrote: Za sta se dobija ljiljan? Nadji pravilnik iz tog vremena za detalje, a ugrubo: za izuzetan podvig, hrabrost, doprinos odbrani...
Od boraca na liniji, a bio je na liniji - ne znam sad jel 4 godine, ali jeste jako dugo, ko ga je dobio, debelo ga je zasluzio, narocito ako nije posthumno. To priznanje je dobiveno dok je bio potpuno van politike i stranke. Oslikava njegove ljudske kvalitete, koji mozda jesu bitni za lidesrstvo, a mozda i nisu. Svak ce da izvaga za sebe.
Znam samo da je mnogostruko zasluzeniji nego Brankovicev ljiljan, koji je bruka i uvreda svim braniteljima.
Dogovori se je li neupitno ili nije. U prve dvije rečenice kažeš da se zna za šta se dobija, pa ne treba ništa pitati. A u zadnjoj otkrivamo da postoje osobe zbog kojih je to priznanje upitno. Zaista vjeruješ da je Branković jedini nezasluženi dobitnik Zlatnog Ljiljana?
A sad, nevezano za osobe koje se spominju, ali vezano za sam orden i novčane privilegije koje donosi- evo, mene upravo zovu na treću ili četvrtu reviziju invaliditeta, od rata na ovamo. Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
Last edited by Corto Maltese on 21/01/2014 15:39, edited 1 time in total.
drug_profi

#32839 Re: SDP

Post by drug_profi »

Corto Maltese wrote:
drugi profil wrote: Za sta se dobija ljiljan? Nadji pravilnik iz tog vremena za detalje, a ugrubo: za izuzetan podvig, hrabrost, doprinos odbrani...
Dogovori se je li neupitno ili nije. U prve dvije rečenice kažeš da se zna za šta se dobija, pa ne treba ništa pitati. A u zadnjoj otkrivamo da postoje osobe zbog kojih je to priznanje upitno. Zaista vjeruješ da je Branković jedini nezasluženi dobitnik Zlatnog Ljiljana?
A sad, nevezano za osobe koje se spominju, ali vezano za sam orden i novčane privilegije koje donosi- evo, mene upravo zovu na treću ili četvrtu reviziju invaliditeta, od rata na ovamo. Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
De ba uzmi nesto za koncentraciju. Koncentrat pradajza ili stagod...mozda pomogne.
Sta sam rekao da je neupitno? Imate pravo da preispitujete sta hocete. U drugoj recenici sam pojasnio zasto se razlikuje od Brankovicevog. Ne vjerujem da nisi kadar da razlikujes tezinu Ljiljana sa fronta i Ljiljana iz pozadine, a narocito one Ljiljane iz podruma u pozadini. Valjda si u stanju i da procitas vise od prve recenice.
Njegove novcane privilegije od ratnog priznanja su odavno usmjerene u stipendiranje sirocadi. On te pare ne uzima.
Sad cete reci da ni to ne valja, jer to znaci ima tajni stek pa mu ne treba. Uostalom ko bi narodu ugodio.
Svakako je najmoralniji politicar na sceni trenutno, a vec sam napomenuo da ne ocekujem nista od DF vlasti, osim da nasekira ove dosadasnje. Meni dosta, jer ni ja kao ni vecina ovdje nema vise ni bobe nade da ce ovdje ikad biti normalna zamlja sa normalnim sistemom vrijednosti. Dakle samo sto vidim da su svi skocili na njega pa se cak sad i casni Ljiljan dovodi u pitanje, znam da su mnogi opasno zabrinuti za svoje gujice.
Inace...
Ovdje samo oruzana revolucija pomaze, a dok se stekne kriticna masa proci ce jos jedna izgubljena i protracena generacija.
Banksy

#32840 Re: SDP

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
Ako sam dobro razumjela, sad tražiš i preispitivanje Komšićevog ljiljana? :mrgreen:
weredsf

#32841 Re: SDP

Post by weredsf »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
Ako sam dobro razumjela, sad tražiš i preispitivanje Komšićevog ljiljana? :mrgreen:
Preispitati mentalno zdravlje ljudi koji u njemu vide nesto novo
Corto Maltese

#32842 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote: Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
Ne, ja znam za koje pregovaračke podvige ga je dobio. Govorio sam općenito. Ako RVI svakih pet godina šalju na reviziju, zašto reviziji ne bi bili podložni i ostali koji su na budžetskoj sisi na osnovu nekog minulog rada? Bilo je svakakvih manipulacija. Ljiljani se dijelili inžinjerima, logističarima, podobnim bezbjednjacima...
Corto Maltese

#32843 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

drugi profil wrote:Sta sam rekao da je neupitno? Imate pravo da preispitujete sta hocete. U drugoj recenici sam pojasnio zasto se razlikuje od Brankovicevog.
Možeš li pojasniti opet? Dakle, Branković je dobio Ljiljana za crtanje tunela. Svi znamo za taj cirkus. Obavijesti ostale, za šta je tačno Ljiljana dobio Komšić?
Banksy

#32844 Re: SDP

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Corto Maltese wrote: Zašto toj reviziji ne bi bila podložna i ratna priznanja, čiji nosioci, u prosjeku, primaju veću nadoknadu od RVI?
Ne, ja znam za koje pregovaračke podvige ga je dobio.

Govorio sam općenito. Ako RVI svakih pet godina šalju na reviziju, zašto reviziji ne bi bili podložni i ostali koji su na budžetskoj sisi na osnovu nekog minulog rada? Bilo je svakakvih manipulacija. Ljiljani se dijelili inžinjerima, logističarima, podobnim bezbjednjacima...
Otvori temu.
drug_profi

#32845 Re: SDP

Post by drug_profi »

Corto Maltese wrote:
drugi profil wrote:Sta sam rekao da je neupitno? Imate pravo da preispitujete sta hocete. U drugoj recenici sam pojasnio zasto se razlikuje od Brankovicevog.
Možeš li pojasniti opet? Dakle, Branković je dobio Ljiljana za crtanje tunela. Svi znamo za taj cirkus. Obavijesti ostale, za šta je tačno Ljiljana dobio Komšić?
Za "nosanje puske", na vrlo sarmantan i dopadljiv nacin koji je kod drugih izazivao divljenje.
Kao npr i Sucurev (Slavisa), koji je recimo imao uvijek cist i opran tenk, uredan iznutra i obrisane prasine. Uvijek ukrasen raznim crtezima.

Znaci ljiljan po zaslugama iz borbe, za razliku od Ljiljana zarađenih na švercu ili potpisivanju vec nacrtanih projekata.

Dakle koga zanima TACNO za kojeg cetnika je Zeljko dobio Ljiljan nek se obrati Ministarstvu ili njegovim prvim saborcima.
Banksy

#32846 Re: SDP

Post by Banksy »

weredsf wrote:
Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Preispitati mentalno zdravlje ljudi koji u njemu vide nesto novo
... kojima odgovara trenutno stanje.
Corto Maltese

#32847 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Ovo sa Željkovim ljiljanom ispade najčuvanija bosanskohercegovačka tajna od rata na ovamo. :D
drug_profi

#32848 Re: SDP

Post by drug_profi »

Corto Maltese wrote:Ovo sa Željkovim ljiljanom ispade najčuvanija bosanskohercegovačka tajna od rata na ovamo. :D
Posto ti znas sve, de nam reci....
:lol:
The BEN10

#32849 Re: SDP

Post by The BEN10 »

drugi profil wrote:Dakle koga zanima TACNO za kojeg cetnika je Zeljko dobio Ljiljan nek se obrati Ministarstvu ili njegovim prvim saborcima.
A zašto se ti upinješ tu da pokažeš da se haman o tome ne smije pitati. Čemu sinko dragi nervoza po tom pitanju !?
weredsf

#32850 Re: SDP

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
Jedini razlog za dobijanje krije se u njegovom imenu, o njegovoj hrabrosti dovoljno govore zadnje dvije press konferencije, u nekoj je spominjao "borbu do kraja" 8-)
Post Reply