Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#32826 Re: Manchester City FC
Sad bi Yaya sjeo Barci ko budali šamar.Rasteretio bi i Xavija i Inijestu,a trčao bi za njih.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32828 Re: Manchester City FC
Ako osvojimo naslov, neće nam biti važan samo on, već i način na koji smo došli do njega. Imamo svoj stil igre, atraktivna smo ekipa, postižemo puno golova i uvijek želimo davati još više. To za mene ima jednaku važnost kao i sam naslov. Postoje razni načini da se dođe do trofeja, a ja sam izabrao atraktivan nogomet jer sam želio da navijači uživaju".
Manuel legeda....al još ima dobro da se naradi da izbriše zaostale tragove žabarskog shita s ove ekipe
- drug_profi
#32829 Re: Manchester City FC
Doveo je i dobar tim sa sobom. Na pocetku je odbrana skripala i propuh svuda. Sad kad gledas kako se krece zadnja linija, maltene savrseno, vidis koji je to posao uradjen.
-
todd_smith
#32830 Re: Manchester City FC
Kao npr?505sCrtom wrote:barcelona ima boljeg.BHF_Manijak wrote:Pa sta bi onim mahnitovima iz Barcelone da ga prodaju??? Kakvi likovi!![]()
![]()
- Zavatoni
#32831 Re: Manchester City FC
100% se slažem...Yaya je klasični box-to-box veznjak, a takvima odgovara 4-4-2 formacija, a ne Barcelonina 4-3-3 tika-taka...ultima_palabra wrote:Yaya se nije uklapao u Barcelonin sistem... jedino što je on tamo mogao igrati je zadnji vezni. Dovoljno je kvalitetan da je i to dobro odrađivao, ali tek dolaskom u City je dobio slobodu da igra kako zna.
Evo teksta na temu...
http://www.thefalse9.com/2014/02/footba ... e-box.html
- BadCopy
#32832 Re: Manchester City FC
igrac koji valja jednoj ekipi ne mora nuzno valjati i drugoj.
Yaya je naravno beton
Yaya je naravno beton
- FIFA_drifter
#32833 Re: Manchester City FC
Edin H. wrote:Sta je sada? Panika?ne igra Aguero. Ovi sad neće moći ni za dva dana gola postići.
- Tito_i_Partija
#32834 Re: Manchester City FC
Imalo bi vise smisla da si rekao "ne uklapa se u ekipu" ili tako nesto realnije. Ovako zvuci samo bezze.505sCrtom wrote:barcelona ima boljeg.BHF_Manijak wrote:Pa sta bi onim mahnitovima iz Barcelone da ga prodaju??? Kakvi likovi!![]()
![]()
Yaya je stvarno odlican igrac, iako djeluje krakato i cangalasto na terenu, kao sto su pojedini vec rekli na ovoj temi. Bez obzira na to, jako je sposoban i ubjedljivo se da primjetit' kako City-eva igra pati kad ga nema.
Kod City-a mi daleko najvise smeta sebicna igra pojedinaca, najvise Silva, Nasri, i Aguero. City, a pogotovo Dzekson, bi dali puno vise golova ove sezone da se igra malo vise timski. To je bio problem kod Mancinija, i po mom misljenju je to problem i danas dan, samo malo manje.
- Pismonosa
#32835 Re: Manchester City FC
Manje možda zbog toga jer Aguero ima manju minutažu, što zbog povreda što zbog Pelegrinijevog korektnijeg odnosa prema ostalim napadačima, inače bi ti se smučio i nogomet i sveTito_i_Partija wrote:
Kod City-a mi daleko najvise smeta sebicna igra pojedinaca, najvise Silva, Nasri, i Aguero. City, a pogotovo Dzekson, bi dali puno vise golova ove sezone da se igra malo vise timski. To je bio problem kod Mancinija, i po mom misljenju je to problem i danas dan, samo malo manje.
-
Glanzer
#32836 Re: Manchester City FC
Sinoc kad Jovetic dade go, u kadru se vidi Nasri koji se ne raduje nego klima glavom u stilu trebao je meni dodati.
Sent from my ZTE V967S using Tapatalk
- Kal El
#32837 Re: Manchester City FC
Nek i Nasri dodaje,možda zasluži po koju loptuGlanzer wrote:Sinoc kad Jovetic dade go, u kadru se vidi Nasri koji se ne raduje nego klima glavom u stilu trebao je meni dodati.
- Artest
#32838 Re: Manchester City FC
Yahija je unikatan igrac. Pokrivanjem terena jeste box-to-box zvjerina, ali je puno vise od toga.
- insaneinthebrain
#32839 Re: Manchester City FC
svi bili na vrhu al zato ko zadnji ostane to je najbitnije

- Tito_i_Partija
#32840 Re: Manchester City FC
Jedan od razloga zasto ovaj tim, sa toliko mega-talenata, ne uspjeva nikako na evropskoj sceni. Svi sebicni i gledaju kako da dobiju gol-bonuse i popularnost.Glanzer wrote:Sinoc kad Jovetic dade go, u kadru se vidi Nasri koji se ne raduje nego klima glavom u stilu trebao je meni dodati.
Trener mora obavezno da radi na razbijanju toga, jer samo je jedan pojedinac dovoljan da napravi problem za performans ekipe, a kamoli njih vise. U ovome je Mancini bio katastrofalan, Tevez pogotovo ga konstantno jebav'o kako god je stig'o.
Pelle je malo bolji po tom pitanju, ali mora se to jos suzbit'. Mozda je dovoljno ovako za EPL, ali u CL-u ce uvijek zijanit' ako ostane vako.
- FIFA_drifter
#32843 Re: Manchester City FC

"JAKO bih volio pobijediti Manchester City i omogućiti Liverpoolu i Stevenu Gerrardu da osvoje engleski naslov", poručio je trener West Hama Sam Allardyce uoči gostovanja njegove momčadi kod vodeće momčadi lige u posljednjem kolu.
City, koji je ove sezone već triput pobjeđivao West Ham, igra na svom stadionu i dovoljan mu je i bod da osvoji naslov ispred Liverpoola, dok West Hamu ta utakmica ne znači ništa. Ipak, Allardyce je najavio iznenađenje, iz sentimentalnih razloga.
"Znam da bi svi voljeli da Liverpool osvoji naslov, a osobno bih više od svega volio da trofej podigne Steven Gerrard kojeg jako cijenim. Manchester City je favorit, ali igrat će pod pritiskom. Također, ne vjerujem da i četvrti puta u sezoni mogu pobijediti West Ham", kazao je Allardyce, čija je momčad u tri utakmice sa Cityjem, jednom u prvenstvu i dvaput u Liga-kupu, postigla jedan, a primila čak 12 zgoditaka.
I ja bih volio biti kapetan na belu ladju, al' nemogu. 'Oće, West Ham će da pobjedi Manchestrer City kad ja budem kapetan na belu ladju, a to će se desiti NIKAD, a možda i prije.
- Capajebo
#32844 Re: Manchester City FC
Misli na Busquetsa vjerovatno. Nisu bas isti tip igraca, Busquets je klasicni zadnji vezni, i po meni najbolji na svijetu, a Yaya je najbolji box to box igrac na svijetutodd_smith wrote:Kao npr?505sCrtom wrote:barcelona ima boljeg.BHF_Manijak wrote:Pa sta bi onim mahnitovima iz Barcelone da ga prodaju??? Kakvi likovi!![]()
![]()
-
groove
#32845 Re: Manchester City FC
a manje utakmica i toinsaneinthebrain wrote:svi bili na vrhu al zato ko zadnji ostane to je najbitnije![]()
- Herr Flick
#32846 Re: Manchester City FC
Mogu jedino dobit petardu,a i dobit ce kad se vidi kakvi panjevi u zadnjoj liniji igrajuFIFA_drifter wrote:
"JAKO bih volio pobijediti Manchester City i omogućiti Liverpoolu i Stevenu Gerrardu da osvoje engleski naslov", poručio je trener West Hama Sam Allardyce uoči gostovanja njegove momčadi kod vodeće momčadi lige u posljednjem kolu.
City, koji je ove sezone već triput pobjeđivao West Ham, igra na svom stadionu i dovoljan mu je i bod da osvoji naslov ispred Liverpoola, dok West Hamu ta utakmica ne znači ništa. Ipak, Allardyce je najavio iznenađenje, iz sentimentalnih razloga.
"Znam da bi svi voljeli da Liverpool osvoji naslov, a osobno bih više od svega volio da trofej podigne Steven Gerrard kojeg jako cijenim. Manchester City je favorit, ali igrat će pod pritiskom. Također, ne vjerujem da i četvrti puta u sezoni mogu pobijediti West Ham", kazao je Allardyce, čija je momčad u tri utakmice sa Cityjem, jednom u prvenstvu i dvaput u Liga-kupu, postigla jedan, a primila čak 12 zgoditaka.
I ja bih volio biti kapetan na belu ladju, al' nemogu. 'Oće, West Ham će da pobjedi Manchestrer City kad ja budem kapetan na belu ladju, a to će se desiti NIKAD, a možda i prije.
-
5 0 5
#32847 Re: Manchester City FC
tako je i jose govorio.Herr Flick wrote: Mogu jedino dobit petardu,a i dobit ce kad se vidi kakvi panjevi u zadnjoj liniji igraju
- Herr Flick
#32848 Re: Manchester City FC
Pa nije jose pelle da zna napadat505sCrtom wrote:tako je i jose govorio.Herr Flick wrote: Mogu jedino dobit petardu,a i dobit ce kad se vidi kakvi panjevi u zadnjoj liniji igraju
-
5 0 5
#32849 Re: Manchester City FC
ma salim se. ne sumnjam ni sekunde da ce to city uzeti. sto se tice josea, on napada kad igra kuci. pogotovo protiv slabih timova.Herr Flick wrote: Pa nije jose pelle da zna napadat
- Mali_Vuk
#32850 Re: Manchester City FC
FIFA_drifter wrote:
Stvarno zavidna doza optimizma, s obzirom da se već sretao sa Džekom. I oni su prošli sa dva komada