FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#32801 Re: FC Barcelona
Imamo novog sijaca smrti nakon Aarona Ramseya zvanog "pogodak smrti"!

- Tito_i_Partija
#32802 Re: FC Barcelona
HAHAHAHA...koji lik jbt.Zmijuga loma wrote:
Grondona caused controversy in 2003 when, in response to a journalist's question about referee standards in Argentina, he said: "I do not believe a Jew can ever be a referee at this level. It's hard work and, you know, Jews don't like hard work."
- skenderija04
#32803 Re: FC Barcelona
Iznenadjenje (prijatno za mene) na konferenciji za stampu . Novinar pita Pedra (ocigledno je momak upucen) da li je spreman da igra desnog beka i ovaj odgovara:"Naravno, igrao bih gdje mi kaze trener." Osim odgovora koji je diplomatski, ideja da Perdro zauzme Alvesovu poziciju mi se cini genijalnom.
- skenderija04
#32804 Re: FC Barcelona
Mala zajebancija.Saian wrote:sta je misheviiiiiiii
Time vec uvodi rijec zatvor u izvjestajima
http://time.com/3055196/lionel-messis-tax-fraud/
- supercali
#32805 Re: FC Barcelona
Od 90-ih fudbal je postao samo biznisTomahawk11 wrote:Jasno mi je o cemu pricas.supercali wrote:ne moze on rasturiti barcu da postane treceligas al mogu ih ugroziti toliko da oni postanu jedini klub koji kupi kajmakTomahawk11 wrote:Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
da budu nesto kao dinamo u hrvatskoj s tim da bi onda novac od tv prava isao ovako nekako
80% uzima real ostali dijele tih 20% dok je sad slucaj otprilike ovako 40% real i barsa a ostalih 20% ostali
onda tu ide jos milion drugih mogucih i nemogucih izvora prihoda koji se recimo "dijele" na ova 2 tima itd
da se razumijemo vjerovatno ima i u barsi ljudi koji bi zelili takav rasplet samo obrnuto
Ipak, mislio sam na propast El Clasica, ipak je to najveci derbi na svijetu, a bogme i finansijski dio tih duela je veoma bitan.
Jbm ga, haman je sport poprimio u potpunosti konture biznisa....sporta ni na mahove. Protivnik bi se trebao dobijati na terenu, ostali aspekti trebaju u drugi plan. Nece da valja.
- Saian
#32806 Re: FC Barcelona
supercali wrote: Od 90-ih fudbal je postao samo biznis
That Brazilian team represented fantasy, idealism, an idyll. Italy represented efficiency, effectiveness. But at least we lost fighting for our ideals. And you can compare that to society today. We have lost touch with humanity, people are driven by results. They used to go to football to see a spectacle. Now, with very few exceptions, they go to watch a war and what matters is who wins.
To win is not the most important thing, football is an art and should be about showing creativity. If Vincent van Gogh and Edgar Degas had known the level of recognition they were going to have, they would not have done the same. You have to enjoy doing the art and not think ‘will I win?’
In the World Cup final of 2010, we found all the elements of contemporary football. A game truncated, violent, with excessive breaks, tackles and complaints, with little interest in the spectacle and few scoring chances. Both teams had an absurd fear of losing and, consequently, of winning.
http://www.4dfoot.com/2013/10/26/30-quo ... r-country/
- Zmijuga loma
#32811 Re: FC Barcelona
Što bi on mijenjao Alvesa kad već ima igrač bolji od obojice na desnom beku?
Samo se prisjetiti ko je sam izdominirao desnu stranu i Penalda u onom Klasiku kad je Barca igrala sa 10 igrača.
Samo se prisjetiti ko je sam izdominirao desnu stranu i Penalda u onom Klasiku kad je Barca igrala sa 10 igrača.
- hrastov žižak
#32812 Re: FC Barcelona
Ima ona priča o Garinči da nikad nije znao rezultat dok je igroSaian wrote:supercali wrote: Od 90-ih fudbal je postao samo biznisThat Brazilian team represented fantasy, idealism, an idyll. Italy represented efficiency, effectiveness. But at least we lost fighting for our ideals. And you can compare that to society today. We have lost touch with humanity, people are driven by results. They used to go to football to see a spectacle. Now, with very few exceptions, they go to watch a war and what matters is who wins.To win is not the most important thing, football is an art and should be about showing creativity. If Vincent van Gogh and Edgar Degas had known the level of recognition they were going to have, they would not have done the same. You have to enjoy doing the art and not think ‘will I win?’In the World Cup final of 2010, we found all the elements of contemporary football. A game truncated, violent, with excessive breaks, tackles and complaints, with little interest in the spectacle and few scoring chances. Both teams had an absurd fear of losing and, consequently, of winning.
http://www.4dfoot.com/2013/10/26/30-quo ... r-country/
- skenderija04
#32813 Re: FC Barcelona
Zmijuga loma wrote:Što bi on mijenjao Alvesa kad već ima igrač bolji od obojice na desnom beku?
I zbog Alvesa trune.
-
5 0 5
#32814 Re: FC Barcelona
eeee, kakve je nekad tata rostilje potpaljivao.ascari wrote:Zgotivili se Alba i Alen <3
- Saian
#32815 Re: FC Barcelona
ako ga gledas kako je igrao ne daje ti nijedan razlog da covjek u to posumnja. Da je violina u pitanju Garincha bi bio Paganini, a Pele-a svir'o na Bazenima. Al igr'o za raju. (Ne)uspjeh Garincha-e i Socrates-a je sve sto je u kurcu s ovim mastercard svijetom, al et', odes kupis novi dres, izletish po' plate za kartu, zveknesh sponzorsko piv'o, turish strava selfie na fejsbuk sa stadiona pa srecom na trenutak zaboravish na ove stvari sto nemaju cijenu. A ovako kad te stignu ...hrastov žižak wrote: Ima ona priča o Garinči da nikad nije znao rezultat dok je igro

- suncica24
#32816 Re: FC Barcelona
Znaci, Pedro ostaje.skenderija04 wrote:Iznenadjenje (prijatno za mene) na konferenciji za stampu . Novinar pita Pedra (ocigledno je momak upucen) da li je spreman da igra desnog beka i ovaj odgovara:"Naravno, igrao bih gdje mi kaze trener." Osim odgovora koji je diplomatski, ideja da Perdro zauzme Alvesovu poziciju mi se cini genijalnom.
A da poklone Alvesa (sve sa bonusom)?!
Sent from my YP-GI1 using Tapatalk 2
Last edited by suncica24 on 30/07/2014 21:39, edited 1 time in total.
- suncica24
- Kemal Malovčić
#32818 Re: FC Barcelona
Igrač za prve postave. On i Mathieu (ili ako još neko dođe) centralni štoperski tandem. Pike može igrati u kupu.suncica24 wrote:http://bleacherreport.com/articles/2132 ... revolution
-
5 0 5
#32819 Re: FC Barcelona
bas ne volis alvesa? neki dan sam procitao da planiraju to sto ti predlazes. prodali bi ga za simbolicnu sumu (nesto kao villu), jer im je tesko naci klub koji mu je spreman platiti platu koju sad ima.suncica24 wrote: Znaci, Pedro ostaje.
A da poklone Alvesa (sve sa bonusom)?!
- skenderija04
#32820 Re: FC Barcelona
Ja mislim da kontaju da kada vide mizeriju koju im daju za Alvesa, i uporede sa cijenama na trzistu, ostanak i ne izgleda glupost. Ja se jos uvijek nadam da ce ga utopiti u neki deal.
-
5 0 5
#32821 Re: FC Barcelona
koliko je njemu ostalo na ugovoru? dvije godine?skenderija04 wrote:Ja mislim da kontaju da kada vide mizeriju koju im daju za Alvesa, i uporede sa cijenama na trzistu, ostanak i ne izgleda glupost. Ja se jos uvijek nadam da ce ga utopiti u neki deal.
- skenderija04
#32822 Re: FC Barcelona
2016505sCrtom wrote:koliko je njemu ostalo na ugovoru? dvije godine?skenderija04 wrote:Ja mislim da kontaju da kada vide mizeriju koju im daju za Alvesa, i uporede sa cijenama na trzistu, ostanak i ne izgleda glupost. Ja se jos uvijek nadam da ce ga utopiti u neki deal.
-
5 0 5
#32823 Re: FC Barcelona
ni tamo ni vamo. ako uzmu 5 miliona za njega, bice puna saka brade.skenderija04 wrote: 2016
- skenderija04
#32824 Re: FC Barcelona
Glupa situacija. Svi znaju da Barsa hoce da ga se rijesi. Zainteresovani klubovi ne mogu i nece da preuzmu ugovor (6 miliona neto) I sad je ona klasicna, ako dodjes dzaba dacemo ti 6 miliona. U protivnom manje. Svi znaju pravila igre,pa ko izdrzi....505sCrtom wrote:ni tamo ni vamo. ako uzmu 5 miliona za njega, bice puna saka brade.skenderija04 wrote: 2016
-
LSD
#32825 Re: FC Barcelona
Glupa situacija je zato što je FC Barca glupa i pravila ugovore do 2016 (to jest do Alvesovih 33 godine)....to samo budala radi.
I sad covjek nece ide...a i što bi iašo negdje, kad ima ugovor kojeg može cijediti do 2016....ne bih ni ja njegovom mjestu...ne bi niko se odrekao miliona, sve po zakonu i ugovoru
to isto su mogli raditi Puyol i Xavi, jer je FC Barca u svom ludilu umislila da ti igraci mogu igrati vrhunski fudbal i do 35 godine i tako im pravila ugovore....samo što je Puyol gospodin, koji izgleda više voli interese kluba nego svoje licne, pa se povukao tacnije skinio sa sise...i on je imao ugovor još jednu godinu kojeg je mogao cijediti.
I sad covjek nece ide...a i što bi iašo negdje, kad ima ugovor kojeg može cijediti do 2016....ne bih ni ja njegovom mjestu...ne bi niko se odrekao miliona, sve po zakonu i ugovoru
to isto su mogli raditi Puyol i Xavi, jer je FC Barca u svom ludilu umislila da ti igraci mogu igrati vrhunski fudbal i do 35 godine i tako im pravila ugovore....samo što je Puyol gospodin, koji izgleda više voli interese kluba nego svoje licne, pa se povukao tacnije skinio sa sise...i on je imao ugovor još jednu godinu kojeg je mogao cijediti.