Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
veliki_ah

#32801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

aditon wrote:
veliki_ah wrote:Niko da odgovori zašto Al Jazzera nije više u HD?
u telemach ponudi nikad nije ni išla u HD rezoluciji.
Jesi li siguran? Smio bih se kladiti da jeste.. :?
Radar71

#32802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

veliki_ah wrote:
aditon wrote:
jesam ja siguran, daj opkladu :D
hemed

#32803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
aditon

#32804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote:
aj_ba wrote:
Pitam te zato sto nema :/

Image
Eh to je već čudno, mislim da bi trebao pitati nekoga ko koristi ovaj Cisco router, jer ja koristim Cisco modem EPC3208 i vlastiti router TP Link TL-WR1043ND, koji ima opciju ručnog podešavanja bandwidtha na 40 Mhz.

Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
aditon

#32805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

aj_ba wrote:
crnivrag wrote:
aj_ba wrote:
Pitam te zato sto nema :/

Image
Eh to je već čudno, mislim da bi trebao pitati nekoga ko koristi ovaj Cisco router, jer ja koristim Cisco modem EPC3208 i vlastiti router TP Link TL-WR1043ND, koji ima opciju ručnog podešavanja bandwidtha na 40 Mhz.

pa trazit cu da mi zamjene, ovo su mi neko smece kinesko uvalili :lol: :lol: :lol: katastrofa je signal
i kod mene je isto drug, nemoguće odabrati 40Mhz
Benq

#32806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
"Auto" je 20 odnosno 40MHz , to router sam odredjuje na osnovnu trenutnih uslova i automatski prebacuje na 40MHz ako je to potrebno. Istina na Ubee modemu ta opcija nije na auto vec se moze rucno mijenjati sa 20 na 40 i obratno.
aditon

#32807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

veliki_ah wrote:
aditon wrote:
Da, samo telecom koliko znam nudi u HD-u AJB
aditon

#32808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Benq wrote:
aditon wrote: Ja također potvrđujem da ni kod mene nije moguće odabrati nikakvu drugu opciju osim "auto" a auto je 20
"Auto" je 20 odnosno 40MHz , to router sam odredjuje na osnovnu trenutnih uslova i automatski prebacuje na 40MHz ako je to potrebno. Istina na Ubee modemu ta opcija nije na auto vec se moze rucno mijenjati sa 20 na 40 i obratno.
Više sam iz dosade otišao da provjerim postavke te sam vidio da nije moguće mijenjati ručno bandwidth. Nije mi toliko bitna brzina wifi-a jer za moje potrebe je i više nego dovoljno. Bitno mi je da na lan-u uvijek imam zagarantovanu brzinu. Al kontam, kad već imam mogućnost da je iskoristim u potpunosti. I et, ulogujem se u modem i vidim da to nije moguće. Ali ne mislim tražiti novi modem radi toga.
Benq

#32809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: Više sam iz dosade otišao da provjerim postavke te sam vidio da nije moguće mijenjati ručno bandwidth. Nije mi toliko bitna brzina wifi-a jer za moje potrebe je i više nego dovoljno. Bitno mi je da na lan-u uvijek imam zagarantovanu brzinu. Al kontam, kad već imam mogućnost da je iskoristim u potpunosti. I et, ulogujem se u modem i vidim da to nije moguće. Ali ne mislim tražiti novi modem radi toga.
Cisco modemi pruzaju bandwidth i 20 i 40MHz , ako se ne moze fiksirati na 40MHz to ne znaci da on to ne podrzava , nego jednostavno je tako programiran da automatski prebacuje sa 20 na 40 kad "vidi" potrebu za tim, malo jeste glupo ali sta je tu je.. :)
bonsoir

#32810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bonsoir »

hemed wrote:@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio
Ista situacija i kod mene ;)

Zvao sam par puta 1360, rekli su da je prebačeno kolegama da provjere i da bi trebali u roku od 48h riješiti. Još uvijek čekam.

Također od prekjučer na određenom broju kanala nemam epg... Foxovi, Cinemax, ostale nisam upamtio.
avaks

#32811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Trio Grande Family, Vinet:
Image
Krenulo je i u naše krajeve :thumbup:
aditon

#32812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

avaks wrote:Trio Grande Family, Vinet:
Image

ekstra, meni nikad nije prešla 77,77 Mb/s download. Praktično imaš baš 80Mb/s :thumbup:
hemed

#32813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

bonsoir wrote:
hemed wrote:@Telemach hocu li dobiti vise napokon usluge 72h unazad i VOD, imam dva resivera pds3 i na oba ista situacija, softwer pise da je NEXX_1_50_3_2 sto znaci da je updejt izvrsen ali usluge ni s glave nema, udjem na vod pise nema sadrzaja, odem na epg nigdje plave strelice, i da napomenem resetovao sam resiver milijardu i jedan put nista, vracao na fabricke postavke nista, i znaci od 26.5 mi stoji da je novi sw ali jos usluge nisam dobio

Zvao sam par puta 1360, rekli su da je prebačeno kolegama da provjere i da bi trebali u roku od 48h riješiti. Još uvijek čekam.

Također od prekjučer na određenom broju kanala nemam epg... Foxovi, Cinemax, ostale nisam upamtio.
jeli i kod tebe pds 3 resiver
avaks

#32814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

aditon wrote:
avaks wrote:Trio Grande Family, Vinet:
Image

ekstra, meni nikad nije prešla 77,77 Mb/s download. Praktično imaš baš 80Mb/s :thumbup:
A to je to u biti, gubici su minorni (par megabita na 80 i nije kritično). Neka je upload zagarantovan a download mogu oprostiti :thumbup:
Image
Nekad baci i preko, vrti se na 90-100 :thumbup:
bonsoir

#32815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bonsoir »

hemed wrote:
bonsoir wrote:

jeli i kod tebe pds 3 resiver
Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom).
Benq

#32816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

bonsoir wrote: Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom).
Da :) , samo PDS2120 se mora spojiti ethernet kablom da bi imao usluge VoD-a i Time Shift.
PDS3121 te usluge pruza samostalno.
hemed

#32817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
bonsoir wrote: Mislim da jest (ako je to onaj resiver što se ne spaja eternet kablom).
Da :) , samo PDS2120 se mora spojiti ethernet kablom da bi imao usluge VoD-a i Time Shift.
http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png

ovakav je kod mene to je pds 3, kod amidje i tetka su mi d3 v2 i kod njih je ova usluga pustena prije 20 tak dana ja ne znam sta kod nas cekaju sto je ne pustaju,a fol vec pustaju nove brzine a ni sa ovim nisu zavrsili
bonsoir

#32818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bonsoir »

hemed wrote:
Benq wrote:
http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png

ovakav je kod mene to je pds 3, kod amidje i tetka su mi d3 v2 i kod njih je ova usluga pustena prije 20 tak dana ja ne znam sta kod nas cekaju sto je ne pustaju,a fol vec pustaju nove brzine a ni sa ovim nisu zavrsili
To je "otaj" :)
Benq

#32819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png

Pustanje novih brzina nema veze sa pustanjem apdejta na resivere jer pustanje brzina ide mnogo brze. Kada pustaju apdejt na resivere , moraju paziti da ne preopterete server sa kojeg resiver mora "pokupiti" apdejt , 95% korisnika ima samo jedan modem a isto tako vecina tih korisnika ima po 2-3 resivera pa je logicno da ima i vise faza.
hemed

#32820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote: http://i.imgur.com/OO3Aqt1.png

Pustanje novih brzina nema veze sa pustanjem apdejta na resivere jer pustanje brzina ide mnogo brze. Kada pustaju apdejt na resivere , moraju paziti da ne preopterete server sa kojeg resiver mora "pokupiti" apdejt , 95% korisnika ima samo jedan modem a isto tako vecina tih korisnika ima po 2-3 resivera pa je logicno da ima i vise faza.
pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placa
Benq

#32821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placa
Sad ti kazem :) , nema jedno s drugim veze , apdejt resivera se radi istim intenzitetom kao i kad je tek krenulo , pustanje novih brzina se radi usput i ne ide preko istog servera.
hemed

#32822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote: pa dobro u redu, al sto zapocinju nesto drugo kad ni prvo nisu zavrsili, valjda kad se jedan posao zavrsi onda se pocne sa drugim, a ne ovako ne zna se ni ko pije ni ko placa
Sad ti kazem :) , nema jedno s drugim veze , apdejt resivera se radi istim intenzitetom kao i kad je tek krenulo , pustanje novih brzina se radi usput i ne ide preko istog servera.
ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj zivi
Benq

#32823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj zivi
Bice brzo zavrseno sve ne sekiraj :). Kojih sad imas problema osim sto cekas ovaj apdejt za resivere ?
hemed

#32824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote: ma hajde bice valjda do nove godine, dok sam hs imao nikad problema nisam imao, cim su ovi preuzeli belaj zivi
Bice brzo zavrseno sve ne sekiraj :). Kojih sad imas problema osim sto cekas ovaj apdejt za resivere ?
1 problem je taj sa resiverima apdejt i tako to
2 problem jos mi broj sa hs nisu prenijeli na telemach a potpisao sam njihov paket cekam evo mjesec i po i nista
3 problem jos mi nisu aktivirali rentu resivera da imam iste kanale kao i na prvom resiveru

eto to su ti problemi
oldtajmer

#32825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by oldtajmer »

kod mene je ovaj resiver PDS 2100,spada li on u te modele na kojima ne radi VOD i 72 sata,haman se vise i ne nadam da cu dobiti taj update,skoro mjesec i po jbg
Locked