Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:
Sta se sve dobije u jednom obroku?
Dobiješ glavno jelo (musaka, grah, grašak, tjestenina, omlet, pite....sve sa mesom) kupus salata, komplet (pola hljeba za jela gdje ide hljeb). Tu je i suhi obrok, riba, narezak, vakumirano meso..., 0,5l mlijeka.
_BataZiv_0809 wrote:Ovako je isplatnije pod uslovom da ti je topli maksimalni neoporezovani.
16KM Bato
Onda ti se vise isplati dobijati u parama
Ma znam, realno i u Sarajevu prodjem sa 7-8KM dnevno. S tim da je fakat po centru lakse izaci i jesti. Npr. u UNITICU ko radi i ko tamo jede, ne moze proci ispod 10-12KM plus kafa (nisam poguzija, ali prosle godine dva mjeseca na jednom projektu bio premjesten u UNITIC i bas se osjeti razlika kada mozes izaci i jesti i kada si osudjen na par objekata).
Mada, generalno, nije lose kada imas kantinu, ako je hrana OK, radije bi i manje primao, nego da se peglam sta i kako. Mislim da u kantinama imaju razlicitiji i obilatiji obrok, nego sto ga je realno mogu pronaci na lokalitetu gdje izadjem na pauzu.
clio_dci120 wrote:
Ma znam, realno i u Sarajevu prodjem sa 7-8KM dnevno. S tim da je fakat po centru lakse izaci i jesti. Npr. u UNITICU ko radi i ko tamo jede, ne moze proci ispod 10-12KM plus kafa (nisam poguzija, ali prosle godine dva mjeseca na jednom projektu bio premjesten u UNITIC i bas se osjeti razlika kada mozes izaci i jesti i kada si osudjen na par objekata).
Mada, generalno, nije lose kada imas kantinu, ako je hrana OK, radije bi i manje primao, nego da se peglam sta i kako. Mislim da u kantinama imaju razlicitiji i obilatiji obrok, nego sto ga je realno mogu pronaci na lokalitetu gdje izadjem na pauzu.
Sto se tice ustede, ima svojih prednosti sigurno sto ne moras uopste trositi novac tokom radnog vremena ako neces. Opet sa druge strane menza je menza, hrana je uglavnom jednolicna i to vremenom postaje problem. Kada bih birao izmedju kvalitetne menze i prosjecnog toplog u parama, uvijek bih izabrao kvalitetnu menzu. U slucaju iznaprosjecnog toplog u parama, biram pare
Atego wrote:No, sta mislis da probas topli iz ekora il hasa ?
Kako li oni nalaze sad nalaze radnike bas se pitam?
pa koriste tudju muku. primitivac prostacki. sto on zna sto je briga o drugome? krmak.
mislim i za ekor i za hass. neka, dodje sve to na svoje. u limbu se nasli svi oni tog profila, smradovi glupavi.
pa koriste tudju muku. primitivac prostacki. sto on zna sto je briga o drugome? krmak.
mislim i za ekor i za hass. neka, dodje sve to na svoje. u limbu se nasli svi oni tog profila, smradovi glupavi.
Cekaj malo druze, ufatio te pravednicki bijes sta li Pitam kako li on sad nalazi radnike kad i kudikamo bolje firme muku muce sa odljevom kadrova...
Cekaj malo druze, ufatio te pravednicki bijes sta li Pitam kako li on sad nalazi radnike kad i kudikamo bolje firme muku muce sa odljevom kadrova...
izvini, ventiliram. bijes je uvijek tu. cak i kad maknem u grad na lijepom plavom fucking Danubeu.
mora covjek da izventilira.
uletim u neke ekorove prodavnice. mislim da ih hvata na seljacku foru da je bolje vrabac u ruci, nego ptica na grani.
Kralj Tvrtko I. wrote:Zadnje dvije rečenice potpisujem.
Samo da li bi radnici mitala pristali na rad u staklenicima.
Znam kad su nama u Whitefield Computers došli "željezarci" jer su se tako uprava i naša firma pogodile za zemljište (gdje sada Union comerce), nije im bilo drago baš i nisu rado pristali da moraju nauciti novu tehnologiju punjenja tonera...
Cini mi se da bi oni voljeli da primaju platu a da ne rade nista.
u kojem dijelu Whitefileda si radio?
a sto se tice restorana u zeljezari, za one pare se nigdje ne moze bolje jesti, a plus lijeze i dio u parama na platu. takodjer i prevoz... kao sto vec rekoh, Zenici ne fali puno. isto vazi i za Mittal...
Kralj Tvrtko I. wrote:Zadnje dvije rečenice potpisujem.
Samo da li bi radnici mitala pristali na rad u staklenicima.
Znam kad su nama u Whitefield Computers došli "željezarci" jer su se tako uprava i naša firma pogodile za zemljište (gdje sada Union comerce), nije im bilo drago baš i nisu rado pristali da moraju nauciti novu tehnologiju punjenja tonera...
Cini mi se da bi oni voljeli da primaju platu a da ne rade nista.
u kojem dijelu Whitefileda si radio?
a sto se tice restorana u zeljezari, za one pare se nigdje ne moze bolje jesti, a plus lijeze i dio u parama na platu. takodjer i prevoz... kao sto vec rekoh, Zenici ne fali puno. isto vazi i za Mittal...
Sad htjedo napisat za mitalov restoran. Topli u mitalu iznosi 8,5km. 5 dobiju u kesu a za 3,5 km dobiju kuhanje ili suhi obrok po zelji. A ima i bureka i cevapa pa bujrum.
Casual's wrote:
Nedavno je radnja u centru grada birala radnice tako što je njih 30 postavila u vrstu (prvi intervju), slikala i birala u posebnoj sobi..
Casual's wrote:
Nedavno je radnja u centru grada birala radnice tako što je njih 30 postavila u vrstu (prvi intervju), slikala i birala u posebnoj sobi..
Koja je radnja
Bluetex, otvorila se gdje je bila gafurova mesnica