Moj komentar je bio izazvan time što si rekao da poslije 4 godine treba mijenjati političare u svakom slučaju.drug_profi wrote:Pa potrudi se da zasluzis drugi mandat. Sve sto trebas uraditi.Hakiz wrote:Sada zamisli sebe da si dobio neku poziciju na izborima i da znaš sigurno da za 4 godine nećeš više biti na toj poziciji niti na bilo kojoj drugoj. To bi ti bilo motivirajuće?drug_profi wrote:Najbolji lijek je smjenjivanje vlasti na svakim izborima. To garantovano pročišćava kadrove, popravlja programe i zakone.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#32776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#32777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dobra debata na federalnoj izmedju ovih kandidata,medju njima i Borisa
Sepic dominira,dobar nastup...mada ne znam koliko je provodiv
Lijanovic legenda,mase onim "Planom 10'' i olovkom...ismija se
ps.evo tacno cu morati procitati onaj njegov plan,covjek u njemu ima sva rjesenja na probleme...sto god pitas,kaze plan 10 ima rjesenje
sto se tice price oko Ustava,slazem se sa Sepicem...treba pokrenuti neke druge price,koje ce sjedinjene ustvari dovesti do promjene Ustava
Sepic dominira,dobar nastup...mada ne znam koliko je provodiv
Lijanovic legenda,mase onim "Planom 10'' i olovkom...ismija se
ps.evo tacno cu morati procitati onaj njegov plan,covjek u njemu ima sva rjesenja na probleme...sto god pitas,kaze plan 10 ima rjesenje
sto se tice price oko Ustava,slazem se sa Sepicem...treba pokrenuti neke druge price,koje ce sjedinjene ustvari dovesti do promjene Ustava
- AmiĐa_Idriz
#32778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Falatar priča ko da će se usrati svake sekunde.

Šta god ga pitaju uzme onu šipku ovo je vaše oružje
A Jerlagić i "aeeeea" da ne govorim.
Kakav je ono bratzippoo87 wrote: Lijanovic legenda,mase onim "Planom 10'' i olovkom...ismija se
Šta god ga pitaju uzme onu šipku ovo je vaše oružje
A Jerlagić i "aeeeea" da ne govorim.
-
Novak20
#32779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedini koji su se oglasili povodom sramotne kazne Sefiću.
https://www.nasastranka.ba/sabina-cudic ... ili/16010/
....Ministarstva pravde na svim nivoima vlasti moraju izraditi smjernice kaznene politike za krivična djela protiv sigurnosti u saobraćaju, i Naša stranka će biti pokretač ovih izmjena. Ljudski životi, i porodice stradalih više neće biti ponižavani ovako malim kaznama kakva je izrečena Sefiću.”
- drug_profi
#32780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U ovom stanju u kakvom smo sada to moramo raditi jer je politika duboko korumpirana. Ne smijemo nikog ostaviti na vlasti predugo jer ce se vlast iskvariti i maces samo drugu SDA. Kriminalnu hobotnicu. Kad se uvede pravilo smjenjivanja lose vlasti, onda ce poceti da se trude da zarade drugi mandat kvalitetnim projektima koji olaksavju i poboljsavaju standard gradjana.Hakiz wrote:Moj komentar je bio izazvan time što si rekao da poslije 4 godine treba mijenjati političare u svakom slučaju.drug_profi wrote:Pa potrudi se da zasluzis drugi mandat. Sve sto trebas uraditi.Hakiz wrote:
Sada zamisli sebe da si dobio neku poziciju na izborima i da znaš sigurno da za 4 godine nećeš više biti na toj poziciji niti na bilo kojoj drugoj. To bi ti bilo motivirajuće?
Sada kako je, smjenjivanje je gotovo obavezno. I naravno izmjena izbornog zakona gdje bi bilo moguce raspisati vanredne izbore. Nemamo mi vremena da gubimo 4 godine na losu vlast.
- drug_profi
#32781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se sad ovdje NS hvata populizma.Novak20 wrote:Jedini koji su se oglasili povodom sramotne kazne Sefiću.![]()
....Ministarstva pravde na svim nivoima vlasti moraju izraditi smjernice kaznene politike za krivična djela protiv sigurnosti u saobraćaju, i Naša stranka će biti pokretač ovih izmjena. Ljudski životi, i porodice stradalih više neće biti ponižavani ovako malim kaznama kakva je izrečena Sefiću.”
Dobio je koliko je zakon propisao. I kazna nije uopste mala. Samo nek je do kraja odsluzi.
-
Heartbeats
#32782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kuku kuku kuku.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/251217/27092018
Pa Boriša je bio najgori na debati. Šepić ga molestovao u par navrata i to u poljima gdje Boriša misli da je najbolji.
Onaj Lijanovic je povezanije i smislenije govorio. Barem znao gdje ide subjekat, gdje predikat a gdje objekat u prostoproširenoj rečenici.
Pa Boriša je bio najgori na debati. Šepić ga molestovao u par navrata i to u poljima gdje Boriša misli da je najbolji.
Onaj Lijanovic je povezanije i smislenije govorio. Barem znao gdje ide subjekat, gdje predikat a gdje objekat u prostoproširenoj rečenici.
-
Hakiz
#32783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bi bila mala da je nakon što ih je udario uplakan dočekao policiju. Ali nakon svega šta se desilo poslije nesreće trebalo ga je kazniti barem po 10 godina za svaku od djevojaka plus još 10 zbog bježanja. A pomagače sa 5 do 10 godina.drug_profi wrote:Mislim da se sad ovdje NS hvata populizma.Novak20 wrote:Jedini koji su se oglasili povodom sramotne kazne Sefiću.![]()
Dobio je koliko je zakon propisao. I kazna nije uopste mala. Samo nek je do kraja odsluzi.
Ako ćemo već govoriti o kaznama kao porukama.
-
Novak20
#32784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ova rečenica je samo kraj izjave kojom se predviđa hvatanje u koštac sa propisima iz oblasti saobraćaja i njihovog provođenja u praksi. Preventivno da se ovakve stvari što manje događaju. Mislim da to nije populizam jer se problemi lakše rješavaju kad je povod debelo opravdan.drug_profi wrote:Mislim da se sad ovdje NS hvata populizma.Novak20 wrote:Jedini koji su se oglasili povodom sramotne kazne Sefiću.![]()
Ostalo je rekao Hakiz. S tim da će Sefić zbog dobrog vladanja vjerovatno odležati manje od 10 godina.
- kmirsad
#32785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po meni se FTV izborom sagovornika direktno i pristrasno umiješala u izbore... ono sve bili neki opozicioni kandidati...Dijaloška emisija bi imala smisla da su u istom studio bili i kandidati vladajučih. Tek tada bi imali priliku čuti i vidjeti šta jedni drugima imaju za reči...
Ogromna osuda FTV-a...Mislim da su svi kandidati trebali napustitui studio...
Trebala je biti dijaloška emisija svih kandidata iz reda hrvatskog naroda... Zelenika, Čović, Falatar, Komšić, Lijanović--- druga emisija, svih kandidata iz reda bošnjaka ...Đaferović, Šepić, Bečirević, Hađikadić, Jerlagić, Radončić...
Trebala je biti dijaloška emisija svih kandidata iz reda hrvatskog naroda... Zelenika, Čović, Falatar, Komšić, Lijanović--- druga emisija, svih kandidata iz reda bošnjaka ...Đaferović, Šepić, Bečirević, Hađikadić, Jerlagić, Radončić...
-
Novak20
#32786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Po meni se FTV izborom sagovornika direktno i pristrasno umiješala u izbore... ono sve bili neki opozicioni kandidati...Dijaloška emisija bi imala smisla da su u istom studio bili i kandidati vladajučih. Tek tada bi imali priliku čuti i vidjeti šta jedni drugima imaju za reči...
To bi već bilo nešto.
- Capsicum
#32787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A zašto bi se odvajali kandidati po etničkoj pripadnosti? Dijele istu izbornu jedinicu odnosno iste glasače. Nema nikakve logike.
- kmirsad
#32788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne b bilo logike sa u BiH bira jedan predsjednik...Ovako ima logike... biraju se po etničkoj pripadnosti... između svih kandidata hratske nacionalnosti, biramo jednog, između svih kandidata bošnjačkog naroda biramo jednog... ovo su pomiješane kruške i jabukeCapsicum wrote:A zašto bi se odvajali kandidati po etničkoj pripadnosti? Dijele istu izbornu jedinicu odnosno iste glasače. Nema nikakve logike.
-
Heartbeats
#32789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Ne b bilo logike sa u BiH bira jedan predsjednik...Ovako ima logike... biraju se po etničkoj pripadnosti... između svih kandidata hratske nacionalnosti, biramo jednog, između svih kandidata bošnjačkog naroda biramo jednog... ovo su pomiješane kruške i jabukeCapsicum wrote:A zašto bi se odvajali kandidati po etničkoj pripadnosti? Dijele istu izbornu jedinicu odnosno iste glasače. Nema nikakve logike.
Vama logička moć prosuđivanja i zaključivanaja zaisat nije jača strana.
Ne biraš jednog Hrvata i jednog Bošnjak pa da bude odvojeno sučelajavanje kandidata, nego biraš JEDNOG iz Federacije, bio Hrvat ili bio Bošnjak.
Nisu narodi izborne jedinice, iako bi to Čović volio, a evidentno i NS.
Zaista mi nije jasno zašto NS konstantno puše u tikvu HDZ.
Šepić sinoć Borišu razvalio - hej Šepić, možeš misliti šta bi mu Dragan uradio na sučeljavanju.
Demoliraio ga na pomirenju, na EU integracijama, na vanjskoj politici
Od svih nesuvislih rečenica jedino je uspio da sastavi onu da mi nije jasno da ima ljudi koji zarade 300000 a ni jednu riječ ne progovore u parlamentu, jasno aludirajući na Komšića.
Dakle Borišina priča je samo i ništa drugo nego priča kontra Željke. I tačka.
Ostalo je sve pupa hava a znamo kome smeta Željko najviše. Ili vam možda treba nacrtati ??
- kmirsad
#32790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pokušavam da izbjegnem odgovor na tvoje komentare, ali oni su sve bezobrazniji i bezobrazniji, uvredljiviji i uvredljiviji... a ti očigledno nemaš namjeru da me zaobišeš.Heartbeats wrote:kmirsad wrote:Ne b bilo logike sa u BiH bira jedan predsjednik...Ovako ima logike... biraju se po etničkoj pripadnosti... između svih kandidata hratske nacionalnosti, biramo jednog, između svih kandidata bošnjačkog naroda biramo jednog... ovo su pomiješane kruške i jabukeCapsicum wrote:A zašto bi se odvajali kandidati po etničkoj pripadnosti? Dijele istu izbornu jedinicu odnosno iste glasače. Nema nikakve logike.![]()
Vama logička moć prosuđivanja i zaključivanaja zaisat nije jača strana.
Ne biraš jednog Hrvata i jednog Bošnjak pa da bude odvojeno sučelajavanje kandidata, nego biraš JEDNOG iz Federacije, bio Hrvat ili bio Bošnjak.
Nisu narodi izborne jedinice, iako bi to Čović volio, a evidentno i NS.
Zaista mi nije jasno zašto NS konstantno puše u tikvu HDZ.
Šepić sinoć Borišu razvalio - hej Šepić, možeš misliti šta bi mu Dragan uradio na sučeljavanju.
Demoliraio ga na pomirenju, na EU integracijama, na vanjskoj politici
Od svih nesuvislih rečenica jedino je uspio da sastavi onu da mi nije jasno da ima ljudi koji zarade 300000 a ni jednu riječ ne progovore u parlamentu, jasno aludirajući na Komšića.
Dakle Borišina priča je samo i ništa drugo nego priča kontra Željke. I tačka.
Ostalo je sve pupa hava a znamo kome smeta Željko najviše. Ili vam možda treba nacrtati ??
Ako ti se moji komentari ne sviđaju, jednostavno ih zaobiđi... prestani s provokacijama i prozivanjima da sam glup....
U svakom slučaju, skini mi se grbače.
- Banksy
#32791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šepić 'hajde da sjedemo'Heartbeats wrote:Kuku kuku kuku.
-
Heartbeats
#32792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moram priznati da me Senad iznenadio snalažljivošću. Gledao sam ga ranije u par navarata gdej i nije bio nešto jak u debati, ali sinoć su valjda ovi ostali toliko loši bili da je Senad bio najbolji.Banksy wrote:Šepić 'hajde da sjedemo'Heartbeats wrote:Kuku kuku kuku.
Pa Boriša je bio najgori na debati. Šepić ga molestovao u par navrata i to u poljima gdje Boriša misli da je najbolji.logično da vam je legao...
Od toga "kakao dati go", "kako iskomunicirati Briselu i NATO-u obnovu OS", "ako hoćemo mjenjati ustav, hajmo pretiti pričati o njemu" do "razlika između mene i tebe Boriša..."
Boriša se pohvalio da u vanskoj politici ne zam osobno ljude ali zna na koje su fakultete išli i koje su knjige čitali.
- Banksy
#32793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za neutralnog gledatelja, zapamtio si dosta njegovih rečenica.Heartbeats wrote:Moram priznati da me Senad iznenadio snalažljivošću. Gledao sam ga ranije u par navarata gdej i nije bio nešto jak u debati, ali sinoć su valjda ovi ostali toliko loši bili da je Senad bio najbolji.Banksy wrote:Šepić 'hajde da sjedemo'Heartbeats wrote:Kuku kuku kuku.
Pa Boriša je bio najgori na debati. Šepić ga molestovao u par navrata i to u poljima gdje Boriša misli da je najbolji.logično da vam je legao...
Od toga "kakao dati go", "kako iskomunicirati Briselu i NATO-u obnovu OS", "ako hoćemo mjenjati ustav, hajmo pretiti pričati o njemu" do "razlika između mene i tebe Boriša..."
Boriša se pohvalio da u vanskoj politici ne zam osobno ljude ali zna na koje su fakultete išli i koje su knjige čitali.
Ja sam na 'da sjedemo' okrenula. Šuplji populizam polupismenih, a namazanih esdeaovaca nije moja priča.
- Capsicum
#32794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Majke mi ko da čitam nekog HDZ stranačkog vojnika. Jel ti shvataš da svi građani FBiH biraju jednog člana predsjedništva? To je li Hrvat ili Bošnjak je samo ograničenje u smislu da se kao pripadnik ova 2 naroda može kandidovati. Što se tiče glasanja, potpuno je isto, svi kandidati se obraćaju svim glasačima u FBiH, nema nikakvog razdvajanja po etničkoj pripadnosti. Cijela FBiH je jedna te ista izborna jedinica za sve kandidate. Kandidati se obraćaju svim građanima FBiH, a ne samo pripadnicima naroda kojem pripadaju.kmirsad wrote:Ne b bilo logike sa u BiH bira jedan predsjednik...Ovako ima logike... biraju se po etničkoj pripadnosti... između svih kandidata hratske nacionalnosti, biramo jednog, između svih kandidata bošnjačkog naroda biramo jednog... ovo su pomiješane kruške i jabukeCapsicum wrote:A zašto bi se odvajali kandidati po etničkoj pripadnosti? Dijele istu izbornu jedinicu odnosno iste glasače. Nema nikakve logike.
- Ma.Le.Na
#32795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Falatar na FTVu
Uhvatih pri kraju
On je toliki idealista
On bi jednog predsjednika
I ja bih milion eura
Ne znam, nije mi realan
Uhvatih pri kraju
On je toliki idealista
On bi jednog predsjednika
I ja bih milion eura
Ne znam, nije mi realan
-
Heartbeats
#32796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa sinoć gledao emisiju, nisam prije tri godine da se ne sjećam..Banksy wrote: Za neutralnog gledatelja, zapamtio si dosta njegovih rečenica.
Ja sam na 'da sjedemo' okrenula. Šuplji populizam polupismenih, a namazanih esdeaovaca nije moja priča.
- It_is_a_Leclerc
#32797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka vodi jednu otvorenu, pozitivno i vrlo lijepo programski uokvirenu kampanju koja, bez imalo pretjerivanja, premašuje domete političke makljaže, izbornog kriminala i najgore korupcije u kojoj tradicionalno prolaze izborni procesi u ovoj državi.
Objektivno treba reći da svako ko želi promjenu u BIH, treba glasati za Našu stranku jer jedini imaju stvarno nove, mlade i obrazovane ljude koji bi znali i mogli nešto uraditi u ovoj državi.
Objektivno treba reći da svako ko želi promjenu u BIH, treba glasati za Našu stranku jer jedini imaju stvarno nove, mlade i obrazovane ljude koji bi znali i mogli nešto uraditi u ovoj državi.
- thekupus
#32798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slažem se. Na svakom nivou ću dati glas Našoj stranci, osim za predsjednika. Koliko god mi se najviše Boriša sviđao, i koliko god želio poslati poruku da nas ima koji ne padamo na nacionalističke retorike, smatram da bi taj glas bio bačen.It_is_a_Leclerc wrote:Naša stranka vodi jednu otvorenu, pozitivno i vrlo lijepo programski uokvirenu kampanju koja, bez imalo pretjerivanja, premašuje domete političke makljaže, izbornog kriminala i najgore korupcije u kojoj tradicionalno prolaze izborni procesi u ovoj državi.
- Capsicum
#32799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako si mislio glasat za Komšića, onda si nepismen. Tako barem tvrde ovi iz NS.
- Revolucionar ★
#32800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mozda to rade od Bascarsije do Marijin-dvora. Da li ima potrebe da spomenem kakvu kampanju vode van granic KS-a? Da ortače sa SDA, NB, PDA? Da pošteno ne izađu na ulicu, i da se sva kampanja zasniva na prosipanju šuplje i napadanju ostalih kandidata? O kandidatima NS-a van KS-a bih mogao pisati cijeli dan, ne bi mi vjerovali. Cak ni tog Falatara nisu ispostovali, pa frajer kroz gradove u koje ide doceka 5-6 ljudi i to je to sto se tice skupova. Na papiru je sve lijepo, ali stranka koja ne pretenduje dalje od Sarajeva, niti nudi za rjesenje za bilo sta drugo osim sarajevskih problema nije stranka velikog dometa.It_is_a_Leclerc wrote:Naša stranka vodi jednu otvorenu, pozitivno i vrlo lijepo programski uokvirenu kampanju koja, bez imalo pretjerivanja, premašuje domete političke makljaže, izbornog kriminala i najgore korupcije u kojoj tradicionalno prolaze izborni procesi u ovoj državi.